ח''כים ערבים

iRoNBaLLz

New member
סליחה. מה שהח"כים אומרים חוקי מתוקף

החסינות. קריאת רוצח כמו שאמרת לא לגיטימית.

סלוניק

New member
למה לא?

אם השוואה לשואה ולנאצים היא בגבולות החסינות למה רוצח לא? אלה קריאות מחליאות ודוחות, אבל חוקיות כולן. מבלי לשים לב אתם קוראים לשלול את אותם ח"כים בשל הקריאות האלה רק בשל היותם ח"כים ערבים.

iRoNBaLLz

New member
היו קריאות רוצח של מפגיני שמאל.

אל זה התכוונתי. אני שולל את הח"כים הערבים בגלל תמיכתם בחיזבאללה.

סלוניק

New member
פרט לבשארה אני לא זוכר ח"כים שתמכו

בחיזבאללה. הקריאות של מפגיני השמאל הן חמורות, אבל הן לא בגדר הסתה. ובכל אופן אני לא חושב שזה פשוט כל כך להגביל את חופש הביטוי כשזה מגיע להפגנות (בין אם מהימין ובין אם מהשמאל). המדינה התבגרה מאז רצח רבין ויכולה לעמוד בצורה חסונה יותר מול הפגנות המתגברות להסתה.

iRoNBaLLz

New member
לא צריך להיות ישיר כדי לתמוך.

מספיק לי שהח"כים הללו אומרים שצה"ל עושה פשעי מלחמה וכל שאר הירקות. הקריאות אכן לא הסתה.. אבל זה יוצר תחושה מסוימת שלשמאל כן מותר להשתמש בכינויים כאלו וכשהימין מדבר כך אז כל המדינה רועשת. זאת רק תחושה. עם שאר התגובה שלך אני מסכים.. הפגנות הרי נועדו ליישום חופש הביטוי..

iRoNBaLLz

New member
ושכחתי משהו...

צריך רק לזכור, שגם לחופש הביטוי יש גבולות.

iRoNBaLLz

New member
רצוי לא? לא בריא לדמוקרטיה מימוש

מוחלט של חופש הביטוי.

סלוניק

New member
הגבולות נתונים לשיקול דעת.

אני למשל רואה את הגבול הזה ברגע שהוא בא לידי ביטוי בהסתה ישירה לאלימות ו\או התנגדות למשטר הדמוקרטי.

iRoNBaLLz

New member
זה גבול מאוד עבה וברור מה שאמרת..

אבל צריך להיות לדעתי גבול אחד לפני זה. קשה לי להגיד בדיוק מה הוא.. אבל קללות וכינויי גנאי זה לא מה שיעזור תמיד לאנשים להשיג את מבוקשם, גם אם זה עוזר להם לבטא את עצמם בצורה הטובה ביותר.

סלוניק

New member
התכוונתי שבחירת הגבולות נתונה

לשיקול דעת, ולא היותם של הגבולות אפורים למרות שגם הגבול הזה הוא בגדר אפור ("התנגדות למשטר דמוקרטי"). עם זאת הם ברורים יחסית ובגלל זה אני מאמין בהם כלגיטימיים. כפייה על ח"כים לתמוך במלחמה כתנאי לא נופל בקטגוריה הזו, והוא בגדר סתימת פיות בלתי דמוקרטית בעליל.

iRoNBaLLz

New member
גבולות כמובן צריכים להיות ברורים

לכל חד משמעית. לא דיברתי על לתמוך במלחמה. אבל להגיד שצה"ל הוא ארגון טרור ושראש הממשלה ושר הבטחון רוצחים זאת פגיעה בזכות לכבוד של הנ"ל. אגב, הגינויים של הח"כים הערבים על התקיפה הישראלית בלבנון היא בעקיפין הודאה על חוסר רצון לראות את ישראל מגינה על ריבונה. אם אפילו מפלגת שמאל קיצונית כמו מרצ רואה במלחמה / מבצע הזה כלגיטימי אז "מפתיע" קצת שהח"כים הערבים מזדהים יותר עם תושבי לבנון מאשר תושבי ישראל ומגנים רק את ישראל.

סלוניק

New member
ולומר שX מושחת זו פגיעה בכבודו

ולומר ש-Y מוביל אותנו לאסון זו פגיעה בכבודו. צריך גם לצאת מנקודת הנחה שאי אפשר לשים קו גבול ברור למושג "פגיעה בכבוד" כשהוא מתנגש עם ביקורת. לא ראיתי ח"כ ערבי שאמרש הוא מזדהה יותר עם תושבי לבנון או מגנה רק את ישראל, נהפוכו. אם זו הודעה בעקיפין אז כנראה שהיא מאוד מאוד בעקיפין.

iRoNBaLLz

New member
צריכים להיות גבולות מסוימים שיגבילו

את חופש הביטוי. פלורליזם מלא יביא בסוף לאנרכיה. כשח"כ ערבי אומר שישראל מבצעת פשעי מלחמה, שצה"ל ארגון טרור ובמקביל רוצה להגן על אזרחי לבנון בכך שצריך להפסיק את המלחמה, מבחינתי זאת תמיכה בחיזבאללה. זה פשוט לתת להם לחטוף לנו חיילים ולהרוג חיילים ושאנחנו לא נגיב, כי על כל זה המלחמה הזאת, תגובה לתקיפת החיזבאללה.

סלוניק

New member
אז מה, אז אסור לבקר את צה"ל?

שחיטת פרות קדושות זו מלחמה במדינה?

סלוניק

New member
אני מסכים בעיקרון.

היה לא מזמן דו"ח של עמותת קשב לגבי ההגזמה בתיאורי ההסתה בתקופה שקדמה להתנתקות. לדעתי הבעיה נעוצה בכך שהתקשורת בנושאים קונצנזוסיאליים (ההתנתקות, גדר ההפרדה ועכשיו המאבק מול החיזבאללה) נותרת מאוד מקורנפת. בסופו של דבר, האשמת צה"ל בפשעי מלחמה, כמו גם הקריאה להפסקת המלחמה הם אינם תמיכה בחיזבאללה\בגידה\וכדומה.

iRoNBaLLz

New member
אני לא מצדיק את מה שהיה לפני

ההתנתקות כמו שאני לא מצדיק את מה שקורה היום. אני חושב שלתקשורת יש חלק רב בדברים האלו, בכלל, ההתנהלות של התקשורת היא אסון למדינה והיא רוכבת בצורה מוגזמת מאוד על "זכות הציבור לדעת" ושוכחת שלפעמים השתיקה עדיפה כשם שעדיפה זכות הציבור לחיים ובטחון. כל הפרסומים של מקום נפילות הקטיושות, דקות לאחר שנפלו, פגעו מאוד במדינה, ולא מעט מדינאים ואנשים צבא בעבר ובהווה יצאו נגד זה, כשכל מה שהתקשורת אומרת זה " אנחנו נעשה את העבודה שלנו". גועל נפש של דבר. האשמת צה"ל בפשעי מלחמה הם לדעתי כן תמיכה בחיזבאללה משום שאני רואה את זה כתפיסה מוטעת של מה שצה"ל עושה ורצון שטחי להפסיק את המלחמה. מה גם שהפגנות השמאל מתמקדות בגנות הממשלה וצה"ל והמפגינים שוכחים לפעמים באיזה צד הם של המפה. הם משקפים יותר דעות של אנשים תומכי חיזבאללה, שלבטח גם אומרים שצה"ל משליט טרור ומבצע פשעי מלחמה, מאשר שיקוף דעות כמו של רוב המדינה המוחלט ( נלך לפי סקר שפורסם היום במעריב ) שתומך במלחמה ובפעולה. אין כמעט הזכרה בהפגנות על מה שקורה לישראלים, או לחיילים החטופים, והמפגינים שמציעים מו"מ חושבים שמדובר כאן על איזה ארגון שלום או קייטנת נוער שאפשר לדבר איתו בכזאת קלות. הם לא מבין שזה ארגון טרור שנשבע להרוס את ישראל. תמיכה בהפסקת לחימה בארגון כזה, היא כמו תמיכה בארגון הזה. ישירה או עקיפה, תמיכה היא תמיכה.

למעלה