חישוב ממונט דרוש

חישוב ממונט דרוש

שלום, אני עובד על פרוייקט שמצריך ממני מנוע צעד, כרגע אני מתלבט איזה מנוע צעד לקנות כאשר כמובן אחד השיקולים המרכזיים שלי הוא הממונט. העניין הוא שאני לא יודע אך לחשב את הממונט. מה זה אומר Nm? אך זה בא לידי ביטוי במנוע צעד? אם למשל המנוע שלי צריך למשוך/לדחוף פלטה שזזה על בורג נושא במשקל של 1.5KG כמה NM דרוש? אשמח להסבר ברמת הנוסחאות של כיצד לחשב את המומנט הדרוש לי תודה רבה, עמית פריגוז'ין

johngalt2

New member
אם נתון לך ההספק של המנוע

ואתה יודע מהי מהירות הסיבוב, אתה יכול לחשב את המומנט לפי הנוסחה: P[watt] = w[2pi/sec] * L[Nm] ZZ כאשר L זה המומנט, w המהירות הזוויתית (תחלק את 2pi במספר הסיבובים לשנייה) ו- P זה ההספק (בוואט). זה יתן לך את המומנט בניוטון-מטר. המומנט זה גודל שאומר כמה כוח סיבובי המנוע מפעיל. לא הבנתי כ"כ מה אתה מתאר שם עם הפלטה הזזה והבורג הנושא... אם תוכל אולי לצרף ציור או משהו כזה זה יכול לעזור. בכל מקרה אבל, תקח בחשבון שהדבר המשמעותי ביותר במנוע זה ההספק שלו.

לא בדיוק מה שהתכוונתי...

הנוסחא שרשמת לי מסבירה כיצד לחשב את ממונט המנוע. אך המומנט כבר ידוע לי, אני רוצה לחשב כמה מומנט דרוש על מנת לבצע את הפעולה שאני רוצה לבצע. הסבר של פעולת המנוע, המנוע מחובר לבורג נושא ארוך, ועל הבורג יושב פלטה, כאשר הבורג מסתובב הוא שואף להתברג פנימה או החוצה (בהתאם לכיוון הסיבוב) אבל מיכוון שאין לו לאן ללכת מה שזז זה הפלטה שמחוברת לבורג בעזרת אום שיושבת על הבורג-ממש כמו מלחציים. מצורף שרטוט פשוט להסבר... תודה רבה, עמית פריגוז'ין

johngalt2

New member
אה, טוב,

זו לא שאלה פשוטה בכלל, והתשובה לא תלויה רק במומנט. בעקרון המומנט לא נותן אינדיקציה מה המשקל המקסימלי של הפלטה יכול להיות - לדעתי מה שכן נותן אינדיקציה זה דווקא ההספק של המנוע. אבל די קשה לי לומר איך ניתן לקשור ביניהם ע"י נוסחה... זו שאלה למהנדסי מכונות, אם כבר. הייתי מנסה לשאול כאן: http://www.eng-tips.com/threadcategory.cfm?lev2=16

המשך (כי שכחתי קודם...)

נניח שהפלטה שבשרטוט שוקלת 1.5 ק"ג כמה ממונט דרוש לי על מנת שהמנוע יהיה מסוגל להזיז אותה? אני מנח שיש לזה נוסחה או משהו... תודה רבה, עמית פריגוז'ין

למעלה