סורי, נכנעתי כבר על המשפט הראשון
"כל פעם שהגן הזה נופל בתא אז הוא נשמר שם"
ממש על ההתחלה יש שתי טעויות. האחת טעות מהותית והשניה טעות סופר-דופר-מהותית-עם-צ'יפס-ושתיה-מוגדל-בשקל-תשעים.
נתחיל מהטעות המהותית - אין רשימה של גנים "נכונים" וגנים "לא נכונים", וכך פעם שגן "נכון" נוצר אז הוא מסומן ו"נשמר". התיאור הזה מוטעה, והוא גורם לאבולוציה להישמע כמו הגרלת לוטו עם המון מספרים (אני מנחש שלשם הסרטון חותר).
אנלוגיה יחסית נוחה לגנים היא אותיות במשפט. אם תקליד על המקלדת בצורה אקראית, רוב הסיכויים הם שיצא לך בליל של תווים חסרי משמעות, אבל אם תעשה את זה מספיק פעמים, יצא לך משפט הגיוני. למשל "שרה שרה שיר שמח", "אנחנו האבירים שאומרים 'ני'!" או "למה רב בכלל מרצה על אבולוציה?". אנחנו מחפשים משפטים בעל משמעות. כמו ששמת לב, אין רק משפט "נכון" אחד. יש רצף כמעט אינסופי של משפטים בעלי משמעות, ובו זמנית רצף כמעט אינסופי (וגדול בכמה רבבות סדרי גודל לפחות) של משפטים חסרי היגיון.
"אוקי," אתה אומר לי "אבל הרגע אמרת שיש פי כמה עשרות אלפים יותר משפטים חסרי היגיון מאשר משפטים הגיוניים. איך אתה עדיין יכול לומר שאבולוציה מתרחשת אם הסיכויים הם כל כך נמוכים?"
ועכשיו הגענו לטעות הסופר-דופר-מהותית - זה היה תיאור (ממש ממש מופשט, כן?) של גנים, לא של אבולוציה. אבולוציה היא המנגנון באמצעותו הגנים האלה משתנים. במילים אחרות, ה"חישוב ההסתברותי" של הרב לאבולוציה נכון אם... מתעלמים לגמרי ממה היא אבולוציה.
עכשיו, אני לא חושב שיש מישהו בפורום הזה שבאמת מבין מספיק בגנטיקה, כימיה אורגנטית ומוטציות כדי להיכנס לזה, וגם אם היה, ספק אם מישהו מאיתנו היה יכול להבין אותו. אף אחד לא יכול לתת לך הוכחה שיש או אין אבולוציה, כי כדי להבין את הדברים האלה צריך רקע. אם מישהו אומר שהוא יכול לתת לך הסבר שמוכיח שאין אבולוציה, הוא מנסה למכור לך משהו.

אם אתה רוצה הסבר, לא מדויק אבל כזה שמסבר את האוזן, לאיך דברים משתנים בתהליך אבולוציוני (בלי קשר לגנטיקה, אלא דווקא לתכנות), אני יכול להמליץ על האתר הזה:
http://boxcar2d.com/index.html
אין שם הסברים או חישובים או משהו כזה. זאת רק הצגה גראפית של "אלגוריתם גנטי" (בעצם, שורות קוד מחשבים) שבונה מכונית על ידי יצירת "מכוניות" אקראיות ממשולשים וגלגלים, מדידת ההצלחה של אותן מכוניות לפי המרחק שהן נוסעות, ואז יצירת דור חדש של מכוניות עם עירבוב תכונות של מכוניות מצליחות מהדור הקודם ואלמנטים של "מוטציות" אקראיות. אם האנגלית שלך לא משהו, תשאל ואסביר יותר לעומק, אבל בכל מקרה אני מדגיש - זאת לא הוכחה שיש אבולוציה. זה רק ממחיש (בצורה מאוד פשטנית) את המנגנון באמצעותו אבולוציה מתרחשת.

כאמור, הפסקתי להאזין כבר במשפט הזה אז אולי בכלל הבנתי אותו לא נכון והוא מסביר את עצמו ואני מקשקש. אם כן, מישהו יכול להעלות את הדברים שהוא אומר על הכתב?