אינדיאנים...
העולם הגשמי לא דרש, ולא דורש שום אמונה מאף אחד.
הוא גם לא מושפע מאמונות של אנשים, לא משנה כמה חזקות אמונות אלה.

כשקולומבוס יצא לחפש דרך חלופית להודו, הוא לא ציפה להיתקל ביבשת שונה לחלוטין בדרכו, אבל זה קרה על אפו ועל חמתו, וזה שהוא קרא לילידי אמריקה "הודים" בטעות, לא באמת הפך אותם לכאלה.

בעוד שפילוסופים שונים יכולים לדון עד קץ חייהם האם מה שאנו קולטים בחושינו הוא אכן תמונה של מציאות סובייקטיבית, או דבר אחר כלשהו, בפועל, במשך כל זמן קיום האנושות בכלל, ובמשך חייו של כל אדם בפרט, המציאות הזו תופחת בפנינו בין אם נאמין ובין אם לא.

זה לא שאני לא מאמין בעולם הרוחני שלך - זה שהוא פשוט לא קיים.
ואתה לא יכול להראות לי שהוא קיים. אם היית יכולת להציג ולו שמץ של ראיה לקיומו לך או למישהו אחר, כבר לא היו אנשים כמוני בעולם.

אבל זה שאתה מנסה לתת לסיפורי אגדות שלמדת אותו כוח שיש לפיסת אספאלט ורכב שדוהר עליו, לא באמת הופך אותם לשווים.

היו אנשים שלא האמינו שהעולם הגשמי הוא אמתי ואם יקפצו מקומה 100 הם ימותו.
האם אתה מסוגל למצוא ולתקשר עם אחד כזה?
אני בספק רב, היות וכאמור האמונה שלהם לא שנת דבר במציאות האובייקטיבית, ובגלל שלך אין שום דרך להראות קיום של עולמך הרוחני, סיאנס אתה לא תקיים

בקיצור - קיר לבנים הוא קיר לבנים, וסיפורי מעשיות הם סיפורי מעשיות.
אם נדייק - העולם הרוחני שלך קיים. הוא קיים בתוך הראש שלך וכאן על דפי הפורום בו אתה מדבר עליו.

בדיוק כפי שעולמו של הארי פותר קיים בראשה של ג'יי קיי רולינג, על דפי הספרים ובדמיון הקוראים.

אי אפשר להשוות את קיומו לקיום אבן.

באשר לניסיון שלך לשחק עם המינוחים - זה ממש לא משנה.
תקרא לזה "גורמי מוטיבציה", תקרה לזה איך שאתה רוצה - חיבת המצווה והידע המעשי דוחפים את האדם לכיוונים הפוכים בהחלטה שלו.
אתה למשל, לקחת את הכיוון של הידע המעשי וציינת שאתה נמנע מנישוק מזוזות במקומות פומביים.
אני מכיר מספר אנשים שדווקא הולכים בכיוון השני, והחלק העצוב הוא שחלקם אפילו לא דתיים...

כך או כך, הדוגמה הספציפית הזו היא רק דוגמה.
זה לא משנה אלו תירוצים תנסה למצוא את כולם אפשר לסתור:
למשל, רוב האנשים לא מנשקים אנשים אחרים בתדירות שמאמינים מנשקים מזוזות.
והמעטים שכן, בד"כ אכן סובלים מהתוצאות.

אני בטוח שאם נחפור בכל מיני "ספרי קודש" נמצא דוגמאות טובות יותר ל-"גורמי מוטיבציה" סותרים בין הידע המודרני, לתכתיבים הדתיים העתיקים...