חישה- סנסואליות

arana1

New member
היא מאוד דומה לי, כך אומרים

היא לא מתנהגת כמו נ"ט אבל גם לא כמו אוטיסטית
היא מתנהגת כמו עצמה
גם כמו שדיברנו ממש אי אפשר לשים אותה על הסקלה שנמתחת ממופנמות למוחצנות
היא לא מופנמת ולא מוחצנת

אבל למשל היא לא יוצרת קשרים בקלות ולא מדברת בכלל עם אנשים זרים
מצד שני היא לא נבוכה בקבוצה
מצד שלישי זקוקה להמון המון המון מגע אישי
מאז שהייתה תינוקת זיהתה מייד את ההבדל בין תשומת לב מלאה לכזאת מזוייפת
שזה מאוד אוטיסטי
גם אבא שלי היה נורא כזה

יש לה לב קשוב מאוד

בודלר

New member
גם אמרת שהיא מפותחת מבחינת שפה ממש בטירוף

ומה שמאפיין חלק נכבד מאתנו זה עיכוב שפתי אבל למשל אני דיברתי מגיל שמונה חודשים ודברתי מלא אבל לקשור שרוכים או אפילו להכין אוכל אני לא יודע , ולפתור אינפי בא לי בקלןת כי המידי אם האין סופי יחד וזה מטריף תנורמה כי ' איך אתה כזה מבריק ולא יודע דבר כזה פשוט ' מבין אני לא רואה בזה סתירה להפך.

arana1

New member
העיכוב השפתי הוא רק חיצוני

מבפנים ועם עצמם האוטיסטים כותבים ספרי מופת כל הזמן
אלא שבדיוק בגלל זה הם מאוד מודעים להקשר שבו הדברים נאמרים

לקשור שרוכים אני לא יודע עד היום
וזה לא עניין של קואורדינציה כי יש לנו כזאת לא רעה, הרי אנחנו מציירים ממש טוב וזה

לדעתי אין לה 'עיכוב שפתי' כי אני בניגוד להורים שלי ושלך לא חשתי ולא הפעלתי שום לחץ עליה לדבר כשלא בא לה לדבר
היא לא מרגישה לחץ כשהיא שותקת
וזה הדבר הכי חשוב להתפתחותה של שפה יחודית ויצירתית

ועל רוב האוטיסטים מופעל לחץ מאוד אלים ומתמיד לדבר
מה שמנתק אותם מכל סיכוי להתחבר לשפה בצורה אמיתית וחיונית
אני סובל מזה נורא עד היום
זו פגיעה פנימית מאוד קשה וחדה וכואבת
הלחץ הזה

בודלר

New member
נכון לגמרי לכן אני נגד קלנאיות תקשורת

ובקשר ללחץ לדבר זה הדבר הכי גרוע שפה זה הנשמה וצריך לתת לה להשתחרר מתי שהיא מוכנה כמו מכיל אם תכניס יותר מידי המים ישפכו ואם זה מים חמים תכוונה וככה שיטת הטיפול , מאיצה בך מתי שאתה לא רוצה לשחרר תגז כלומר תשפה וזה נורא וענוי לפחות לדעתי.

cosmo15

New member
זה מתקשר לסלקטיביות?

זה היה לי כילדה.

זאת אומרת אני זוכרת שלא רציתי ולא יכולתי לדבר

בודלר

New member
כן את יכולה לדבר בלי סוף רק מח שאת באמת אוהבת

וגם אז יש נתקים לכן אוטיסט נראה כ , חיי בועה ולא אכפת לו מכלום , וזה סילוף נורא אכפת לו נורא לכן הוא שותק שאין לו מה לומר והנט מקשקשים בלי סוף לכן הם , חברתיים , ואנו , סגורים , וזה שקר לפחות לטעמי.

cosmo15

New member
לפעמים דווקא

קולות מרגיעים אותי , הימהומים למשל.
לפעמים אני מדברת רק לשמוע את צליל קולי
אבל אף פעם לא יצא לי לומר דבר שאינני מתכוונת אליו
ממש, תמיד נפלטת לי האמת מהפה כמו צרור
ממכונת ירייה אוטומטית.

הדיבור מרגיע אותי,
המקצב, התזוזה...

בודלר

New member
גם אני ככה וזה מסבך לאלה כי אתה לא פולטי קורקט

לפחות במקרה שלי,

בודלר

New member
ארנה יש לי שאלה אתה לא מצטער שהבאת ילדים בגיל מבוגר או כן

כי אני הייתי רוצה להביא מוקדם,,,,

arana1

New member
ממש הכי לא, להפך

בשביל להיות עם ילד אתה צריך ללמוד כל כך הרבה, לעבור המון, להאבק בעצמך שנים, למצוא את עצמך, להבין את עצמך, לפחות קצת, ולהיות מסוגל לנסות לקיים סדר עדיפיות אנושי בחברה ששונאת בטירוף כל נסיון לממש סדר יום כזה.

אנשים משריצים את הילד ויללא הופה לקריירה,
ילד זה קריירה,
קיומו מעלה שאלות שאין עמוקות מהן וכל הזמן,
אני לא במצב להביא ילד לעולם ולהישען על התבניות המקובלות שיעשו את העבודה בשבילי,
ולמצוא או אפילו לחפש תבניות אחרות זה מאבק קשה ומתמיד,
ואין לי ספק שבגיל צעיר יותר לא הייתי מסוגל לרמת הסבלנות וההכלה שאני מסוגל לה היום,

ילד צריך הורה עם אגו כמה שיותר קטן
לאנשים צעירים יש אגו ענק
ולכן הם הורים גרועים להפליא

בודלר

New member
כן אתה צודק אגו מפריע מאוד הוא מסמא אותך

בהחלט נכון הורה ששם את הילד כמה שיותר קרוב עליו לא פיזית אלא מנטלית מעניק לו חופש וצמיחה לעומת משחקי אגו ושליטה שהילד מתמרמר לפי דעתי חינוך פנים מול פנים עדיף באין שיוער על כפייה....

cosmo15

New member

בודלר

New member
זה ממש כמו בית מטבחיים כל העסק הזה

ולא רק שוחטים תחיה כלומר אותנו אלא מענים אותנו כל חינו בתוך כלוב צר ומעופש שהוא הנורמה זה נורא ומדכא נורא....

cosmo15

New member
גם אני דיברתי מוקדם

ועד לפני שנה השתמשתי בשיטה סודית משלי לקשירת שרוכים,
כי שום גננת לא הצליחה ללמד אותי איך לעשות את זה נכון .
אז פיתחתי לעצמי שיטה משלי

בודלר

New member
מסכים לגמרי מעשים משנים מציאות כל הכבוד לך ארנה

אני בטוח שתגדל לך ילדה לתפארת.

גור4242

New member
בעקרון אני מסכים איתך. בפועל - המחיר לרוב יקר, והתועלת זניחה

נעזוב לרגע את הסוגיות המוסריות (בעיקר ששנינו מסכימים שמבחינה מוסרית זה אכזרי לכפות על אנשים, כולל על עצמך, להיות משהו שהם לא).

אני מדבר אך ורק על המישור הפרקטי: ברוב המקרים, "להתאים את עצמך" לא יניב שום תועלת, כי זו באר ללא תחתית. לא משנה כמה תכופף את עצמך וכמה תיכנע לגחמות של החברה, אנשים תמיד ידרשו ממך עוד ותמיד ימצאו תירוצים אחרים לדחות אותך. למעשה, ברגע שהם יראו שאפשר לסחוט אותך בצורה כזו, הדרישות שלהם רק יגברו (וילדים בד"כ מבינים את העניין הזה. זו בדיוק הסיבה שהם מתנגדים לכל הניסיונות "לנרמל" אותם).

אולי שמת לב שכתבתי "ברוב המקרים". כי יש יוצאים מן הכלל. וזה בהחלט טיפשי ללכת ראש בקיר (לפעמים במובן המילולי של המילה) בכל מחיר, גם כשמדובר בויתור קטנטן שעשוי להביא המון תועלת. וזה עוד יותר טיפשי להיות עקשן כשהויתור שנדרש ממך הוא הדבר הנכון לעשות מבחינה מוסרית (וזה קורה לפעמים. החברה הנ"טית, כמו תרנגולת עיוורת, לפעמים קולעת בדרישת שלה).

בקיצור, החוכמה פה היא להבין שההחלטה כמה לוותר ומתי היא תמיד שלנו, ולגשת לכל העניין מעמדה של עוצמה ולא מעמדה של חולשה. לא "אני מוותר כי ככה זה בחברה ואין לי ברירה" אלא "אני מוותר בנקודה X כי אני אישית חושב שזה הרע במיעוטו, בהינתן הסיטואציה המאוד לא מושלמת שבה אני נמצא".

ואם נחזור לנושא ההורות, לדעתי התפקיד של ההורים הוא כפול:

(1) להעניק לילדים סביבה שפויה והוגנת ותומכת ככל האפשר, ובוודאי שלא לחקות את הדפוסים הפסולים ש"מקובלים" שם בחוץ.
(2) לתת לילדים, לאט ובהדרגה ותוך דיאלוג מתמיד איתם, את הכלים הדרושים כדי להחליט בעצמם איפה הם מוותרים ואיפה הם מתעקשים.

וא-פרופו סביבה שפויה, אני מזמין את כולם שוב לקומונה שלנו:
[URL]http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?communaID=41963&r=1[/URL]

למעלה