חירות

חירות

-עד כמה אנחנו מחוברים בלב ובנפש לאמת הפנימית שלנו? - -מי יכול להגיד על עצמו שהוא אכן בן חורין? שהוא לא נתון להשפעת : הסביבה,חברים,ידידים,משפחה,קריירה,כסף,סטיגמות,זמן,תכונות... (אתם מוזמנים להוסיף
) -עדיין לא השתחררנו ממצרים,מהמיצרים,למרות שמצווה עלינו בכל דור ודור לראות עצמנו כאילו יצאנו משם. -ומהי בכלל חירות בשבילנו? (קצת מחשבות וקושיות לפני החג)

מחוברת

עד כאב(מענג) לאמת הפנימית שלי! ולא יכולה לאמר שאין פה ושם השפעות כובלות,,, מהרשימה הנ"ל למעט סטיגמות...חלק גדול השיט הזה מזמן ניפצתי ופיזרתי לכל עבר!!! :))

../images/Emo13.gif

גם אני משוחררת לגמרי מהרשימה ובעיקר מסטיגמות,מראה. משתדלת כל חיי לחיות לפי דרכי וחירותי בכל תחום שהוא. מחוברת מאד לעצמי ולאמת הפנימית שלי בכל בחירה. זה נותן סיפוק,כוח ועוצמה אדירה(לי). רק מה ,שואפת להיות בת חורין: מהמשכנתא הארורה ...

מצוטטת

New member
לא כזה פשוט.......

ובטח לא אבסולוטי...... במונח חרות טמון עיקרון הבחירה{החופשית} אבל גם היא למרבה הפלא לא "חפה מכבלים ומגבלות" למה כבלים? כי לא מאמינה שקיימת חרות מוחלטת היא עצמה מוגבלת מעצם קיומה.... החרות היחידה שקיימת לטעמי פרט לסימבולים שציינת זוהי החרות המחשבתית........ כל השאר בערבון מוגבל, כמה
כל אחד והפרטי שהוא שם לעצמו.... וטוב שכך!!!{אגב}

Kטלנית

New member
חג חירותי

פסח מסמן הרבה דברים אצלי חלק מזה הוא התהוות החירות הפרטית שלי "זמן חירותנו" מבחינתי חרותי מתחילה מהצעד והאומץ שנדרש לי בכדי לקום ולעשות מעשה ולפרק את החבילה פסח חג האביב חג הגאולה קוותי להיות בפסח הזה לגמרי חופשיה (דהיינו גט) אבל לא נורא מתנחמת בזה שפסח יהיה גם בשנה הבאה עד אז... חג גדיא אה אה חג גדיא אה אה
לחיים
Kטי שחוגגת שנה לפרידה

מודה שלמרות שהשתניתי והשתחררתי

לא מעט, עדיין יש דברים שיכולים להשפיע על האמת הפנימית שלי. עובדת על זה...

מצוטטת

New member
האמת הפנימית של רבים מאיתנו

מתגמשת... משתנה... מתרככת... עם השנים מתפקחים צומחים משכילים....... לא רואה בזה משו שלילי, נהפוכו מבורך הדבר בעיניי ממצב של התקבעות שהרבה פעמים עושה לנו רע...

דונה M

New member
ואולי......

אולי לא צריך. אולי חירות אמיתית אינה שחרור מהמיצרים. אולי מספיק רק לפקוח עיניים ולראותם: את כל ההשפעות. את כל העומסים, את כל המיצרים - ולהבין.....מיצר - כי צר ! כלומר, לקבלם כי אי אפשר שלא יהיו שם רק לא לתת להם מקום....יותר ממה שמקומם.

האמת ש..

אישית לא יודעת להגדיר מה זה חופש כמו שלא יודעת להגדיר מה זאת אהבה..ועוד כמה דברים.. אבל יודעת.. מה גורם לי לחוש ..כך או אחרת..אח"כ מגלה למה.. בעצם..חופש מהגדרות למינהם.. בשבילי זה סוג של חרות.

ב ה י ר

New member
חירות

רוביינו לא בניי חורין פועלים לפי חוקי המדינה משועובדים לפרנסה ומתנהלים ע"פ נורמות חברתיות חירות מוחלטת זה דבר מפחיד! ההתעלות להיות "משועבד" מתוך בחירה מתוך מודעות לעצמינו, לחוש בהישתקפות דעתינו בבחירה.

למעלה