חירות

לא חושבת ש"חירות טוטאלית" זה..

משהו שהוא אפשרי..אנחנו חיים בצויליזציה, ולא כמו חיות בגו'נגל.. מה שכן..וכך אני חושבת לפחות, זה ככל שאת מיתקרבת לאמת שלך, ואני מיתכוונת באמת האמת , זאת ששוכנת לה עמוק בבטן, בלי מישחקים ומסכות , אז את מיתקרבת יותר ויותר לחירות.. אני עוד מנסה לעבוד על זה..ובשלב ראשון מנסה להפסיק כל הזמן לרצות אחרים לפני שאני חושבת על עצמי ועושה לעצמי..וזה קשה לי מאוד

אם...

לא היה אלוהים כנראה שמישהו היה ממציא אותו מאוד קשה לחיות בלי שום מערכת כללית נורמטיבית שנותנת לך איזה שהוא סוג של תיחום, השאלה היא איפה התיחום שלנו? עד כמה אנחנו מגבילים את עצמנו או עד כמה אנחנו כופים על עצמנו חוקים שהם נראים מוגזמים לעיתים בעיני האחר ועל כן הם משולים לעבדות. יש מקומות בהם יש לי שחרור מוחלט ויש מקומות עם עבדות קשה, יש מקומות בהם אני אנגח את החוקים פעם אחר פעם ויש מקומות בהם לא אעיז לגעת כרגע, יש עבדות ויש חירות, ויש בריחה, ויש נוכחות... יש הכל, כמו תמיד מורכבת! אבל אפילו במקומות של העבדות, זו עבדות מתוך בחירה של מקום וזמן, ועל כן היא פחות מציקה לי, כי היא רק היום... אולי מחר כבר לא, אנחנו בעצם עבדים של האחיזות שלנו.

יפה אמרת

אנחנו בוחרים,גם אם בחרנו בעבדות, עדיין זאת בחירה. אנחנו נאחזים בדברים(אולי מפחד) אבל כל אחיזה שלנו היא מבחירה. כל אחד יכול למכור את הפאררי שלו ולעשות את הבחירות שלו מחדש. כלומר אנחנו נמצאים כאן ועכשיו כי בחרנו בכך.

דג דה גן

New member
כל אחד מוצא את החופש שלו ואת

ה"השתחררות" במיצוי העצמי ובמימוש העצמי . עם כל המגבלות, האילוצים והקודים שהחברה מכתיבה לנו. הכל בראש והרשות נתונה. הפשרה היא מילת הקסם. אבל לא הביטול העצמי. תעשה מה שאתה אוהב.תחיה עם עצמך ועם הסביבה בשלום ועל תירתע מלשלם על זה מחיר. התמורה בסיפוק עולה אלפי מונים.

מהי אמת פנימית? מהו בן-חורין?

האם מישהו מהעונים והשואלים מסוגל להגדיר את זה? האמת שלנו והחרות שלנו תמיד תהיה תלויית תרבות, מושפעת מהסביבה, חברים....וכל מה שציינת. מהי סטיגמה ומהן עובדות בדוקות? ישנן סטיגמות שמאוחר יותר מקבלות אישורים מדעיים המגובים במחקרים. אז מהי בדיוק האמת הזו?- קיבעון? חוסר גמישות? מהי החירות?- פריצת גבולות? חוסר מסגרת?

חירות היא עניין יחסי ../images/Emo141.gif

איש אינו לגמרי בן חורין, משום שכל אחד מאיתנו אסיר בתוך גופו הסופי והמוגבל. אבל, ככל שאנו מודעים יותר למה שעומד בינינו לבין החירות המוחלטת, וככל שאנו פועלים יותר ויותר להסרת המגבלות הללו, כך אנו יותר בני חורין. חג שמח

חיינו כשרשרת...

אם נרצה או לא אנו בחלק מפעילותנו תלויים באחר והחרות שלנו מוגבלת אני יכולה לומר שאני אדם חופשי בכל הקשור בי ובחיי הורדתי המון חומות ומגבלות וחשבון לסביבה לחיות חופשי צריכים לדעת לקבל את עצמנו ולא לוותר על צרכינו אדם חופשי (לא יודעת מי כתב)... לצחוק זה להסתכן בלהראות טיפש, לבכות זה להסתכן בלהראות רגשן ורך, ליצור קשר עם מישהו זה להסתכן במעורבות, להתגלו ולחשוף את רגשותיך זה להסתכן בחשיפת עצמיותך, לגלות את רעיונותיך, חלומותיך ותשוקתך בפני אנשים, ה להסתכן באובדנם, לאהוב זה להסתכן שלא יאהבו אותך בתמורה, לחיות זה להסתכן למות, להראות חוזק זה להסתכן בלהראות חולשה, לעשות זה להסתכן בכשלון, הסכנה הגדולה ביותר בחיים היא לא לסכן דבר, האדם שאינו מסכן דבר, אינו מקבל דבר, אין לו דבר, והוא הינו שום דבר. יתכן והוא נמנע מסבל, כאב, צער, אבל הוא איננו למד, הוא איננו גדל, הוא איננו חי, הוא איננו אוהב, הוא מכר, איבד את החופש, האינטגרטי הוא עבד, מכיוון שרק אדם שנכון לסכן מבלי לדעת את התוצאה הוא חופשי

למעלה