חיפוש עצמי

ortalga

New member
חיפוש עצמי

שלום, אני בת 24, סטודנטית שנה שלישית לכלכלה וניהול- שנתי האחרונה את השנה וחצי הראשונות שלי בלימודים שילבתי ביחד עם הצבא, הייתי בצבא במשך 5 שנים סה"כ (מתוכם 3 שנים בקבע) ולאחר שראיתי שאינני יכולה להמשיך לשלב לימודים וצבא החלטתי לפרוש מהצבא לטובת סיום הלימודים התעסקתי בצבא בתחום המחשבים אך לא הייתי מאוד מקצועית בתחום על אף שהשארתי רושם מאוד חיובי כשעזבתי. החלטתי ללמוד את תחום הכלכלה לא מאחר ואני אוהבת את התחום אלא כי לא מצאתי שום תחום אחר שיותר מעניין אותי ללמוד. היום אני כבר בבית חצי שנה ללא עבודה ומתרכזת בתחום הלימודים (סיימתי את השנתיים הראשונות בלימודים בממוצע של כמעט 90). אני מגדירה את עצמי כבחורה שפועלת מאוד על פי רגשות ודי אימפולסיבית. כמו כן, אני בחורה מאוד תחרותית אך יחד עם זאת אני תמיד מרגישה שבכל מה שאני עושה אני נותנת פוש רציני מאוד בהתחלה ויש לי המון התלהבות ובסופו של התהליך אני לאט לאט נגמרת ותמיד אני מרגישה שאני לא עושה דברים במאה אחוז אלא משקיעה רק 80 אחוז ומוותרת תמיד על ה20 אחוז הנותרים. אני מרגישה שהיום אני נמצאת בצומת בחיי מאחר ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני רוצה להתחיל לחזור לעבוד כי גמרתי כבר את כל הכספים שחסכתי בחצי שנה האחרונה. מצד שני,אני לא מסוגלת לעבוד בעבודות זמניות אך אני יודעת שאינני יכולה להתחיל לעבוד עכשיו בעבודה מסודרת עד אשר אני אסיים את התואר. יחד עם זאת, אני לא יודעת איזה תחום מעניין אותי גם אם הייתי עכשיו בסיום התואר. התחום שאני לומדת לא ממש מעניין אותי, תחום המחשבים זה תחום שהצבא בחר לי ואהבתי אותו אולי מהסיבה כי כבר התרגלתי אליו. אני לא חושבת שיש לי תחביבים, אין לי שום דבר שאני יכולה להצביע עליו שאני רוצה/אוהבת לעשות. יכול להיות שהסיבה שאני מרגישה תסכול זה בגלל שכבר חצי שנה אני נמצאת בבית ואולי כבר הגעתי לשלב שאני מתעצלת פשוט לקום ולהתחיל לעבוד כי אין שום דבר שמושך אותי לעשות זאת אני מאוד מתחברת לנושא של ייעוץ לאנשים ותמיד אומרים לי שאני מאוד טובה בזה למרות שאני לא רואה את עצמי ככה. אני מאוד מוערכת בסביבה שלי למרות שתמיד אני משווה את עצמי לאנשים שהם בסביבתי ותמיד אני מוצאת את עצמי מרגישה הרבה יותר נחותה מהם למרות שזה כלל לא המצב. הייתי בסדנא על מודעות עצמית וזה מאוד חיזק אותי באותה תקופה אבל עם הזמן זה ירד באותה מהירות שזה חיזק אותי מה אני יכולה לעשות על מנת להרגיש יותר אושר בחיים, יותר שלמה, למצוא עבודה, למצוא זוגיות

bridges

New member
גלי את עצמך

שלום וברוכה הבאה. אני רוצה להבהיר משהו אחד לפני שאנחנו ממשיכים. אימון איננו ייעוץ. רוב המאמנים לא ייתנו לך כאן תשובות בסגנון של: "את צריכה לעשות א' ב' ג' וד'". . מאמנים בדרך כלל שואלים שאלות שמטרתן לאפשר לך למצוא את הדרך לפתרון של הבעיות והאתגרים שבפניהן את עומדת כיום. השאלות דורשות מהמוח להפעיל שרירים שהוא לא רגיל אליהם (לכן זה נקרא אימון). שאלתי היא: האם את מוכנה לעשות את המאמץ ולגלות את הדרך שלך? ועוד שאלה: על מה את מוכנה לוותר כדי להגיע לפתרון? רונן

ortalga

New member
מאמץ-- תגמול---סיפוק

כמובן שאני מוכנה לעשות את המאמץ על מנת לגלות את הדרך שלי אני מוכנה לוותר על העקשנות שלי ועל עקרונות שאני עובדת על פיהם על מנת להגיע לפתרון, כי אני חושבת שהם הסיבה לכך שאני עד היום לא מצאתי את הפתרון

isaacm

New member
שוק המציאות

אמר מי שאמר: "אם תמשיכי לעשות את מה שעשית, תמשיכי לקבל את מה שקיבלת". אמר איינשטיין: "אינך יכולה לפתור בעיה בצורת החשיבה שיצרה את הבעיה. כדי לפתור את הבעיה עלייך לבוא בצורת חשיבה שונה מצורת החשיבה שיצרה את הבעיה". אני מניח שכבר קראת את הודעתו של רונן - אז לא אחזור על דבריו. שאלת מה את יכולה לעשות והמטרה בעשייה הזו היא הרגשה שונה, מציאת עבודה וזוגיות. רק אם את רוצה
אני מזמין אותך לחשוב לעומק. דיברת על ההרגשה שלך(אושר, שלמות). דיברת על התחום הכלכלי (מציאת עבודה). דיברת על תחום מערכות היחסים (מציאת זוגיות). האם יש עוד תחומים בהם יש לך שאיפות, בהם תרצי שינוי? למשל, התחום הפיזי (של הסביבה שלך), התחום החברתי עוד תחומים שאת חושבת עליהם? הכוונה בשאלות אלה לגרות אותך לחשוב על חייך כמכלול שלם ולא להתמקד במה שכואב לך כרגע תוך התעלמות מתחומים משמעותיים נוספים בחייך. כפי שכתבתי קודם. רק אם את רוצה
אשמח לקרא איציק

ortalga

New member
שינויים

מבחינת התחום החברתי, אני חושבת שיצרתי סביבי סביבה מאוד תומכת ואוהבת הבעיה היא שאני אדם שפועל מתוך אימפולסיביות. אם משהו לא מוצא חן בעיני אני ישר זורקת את הכל ולא מנסה לפתור את הדברים. יום למחרת אני שוכחת ומנסה להחזיר את הכל לשגרה אבל בדרך אני כנראה פוגעת באנשים שכבר לא רוצים להיות יותר בחברתי. אז אלה שהם סביבי, הם סביבי כי הם באמת חברים/משפחה. אך זוהי סביבה מאוד מצומצמת. מבחינת תחום פיזי, הייתי רוצה להיות יותר עצמאית. היום אני גרה בבית הורי דבר אשר מאוד מקל עליי מאחר וכרגע אני נמצאת בבעיה כספית מאחר ואינני עובדת אך אני חושבת שאם הייתי גרה לבד/שותפים הייתי מרגישה יותר בוגרת - "לצאת מהחממה שאני נמצאת בה". תמיד אני מחפשת את ה"חממות" . גם הצבא היה בשבילי חממה כזאת אני חושבת שאני פשוט אוהבת מסגרות, או לחילופין פוחדת לפרוץ מסגרות...

isaacm

New member
השלמת רשימת מלאי

יפה. 1. איזה תחומים נוספים קיימים בחיים שלך שלא התייחסת אליהם? 2. מה את רוצה בתחומים אלה? 3. איזה תפקידים את ממלאת בחיים שלך? (בת להורים, אחות לאחים ואחיות, חברה לחברות וחברים מה עוד? תשתדלי להוסיף משלך, לא רק מה שכתבתי) 4. איזה תפקידים יש לאנשים שקיימים בחיים שלך? את התשובות לשאלות הללו (וגם לקודמות) אני רוצה להזמין אותך לרשום במקום שאינו מיועד לפירסום בצורה הכי מלאה וכנה האפשרים. תרשמי שם גם הרגשה של חסימה תוך כדי כתיבה אם היא קיימת. תני לעצמך את הזמן הנדרש לעשות את העבודה בסבלנות. מה שאת מקבלת זה התחלה של מפה של החיים שלך בזמן הנתון (היום). אשמח לקרא את מה שתבחרי לשתף. איציק (אני מקווה שאת מבינה שצורה העבודה שלי היא להעסיק אותך - אז אם זה מתאים לך - את מוזמנת ליהנות -
)

ortalga

New member
כתובת מייל

היי, אתה רוצה לרשום לי כתובת מייל שאמשיך לרשום לך משם?

isaacm

New member
אפשרי, במייל או במסרים.

הייתי בכל זאת ממליץ לך להמשיך את העבודה כאן. כאשר את עובדת כאן - יש לך קבוצה שלמה של מאמנים שקוראים גם את מה שאת כותבת וגם את מה שאני כותב לך. בצורה כזו את מרוויחה מכל העולמות. דברים פרטיים לא תוכלי לרשום כאן, וזה המחיר של עבודה עם כל הצוות בפורום פתוח. תבחרי כפי שמתאים לך. אני וכולנו לרשותך
בהצלחה (ואני מאחל לך עבודה קשה ופוריה) איציק

ortalga

New member
שאלות על החיים

אני אתחיל בזה שאומר שאין לי בעיה לחשוף פרטיים אישיים כי סה"כ, אני רק כינוי בפורום הזה ומעבר לזה אף אחד לא מכיר אותי בצורה אישית על אף שדברים אלו שאני משתפת גורמים להכיר את הפנימיות שלי ללא החיצוניות שאני משדרת דבר שהייתי רוצה להגיד בנושא זה- הדברים שאני משדרת כלפי חוץ הם ההיפך הגמור לפי דעתי ממה שאני באמת. כל אדם שרואה אותי חושב שאני הבן אדם הכי מאושר עלי אדמות. שיש לי משפחה תומכת, שאני מתעסקת במה שאני אוהבת, שיש לי הרבה חברים, שאף פעם לא היה חסר לי שום דבר, שאני תמיד מצליחה להגשים את כל השאיפות שלי ולכוון אנשים על פי ראות עיני. לגבי תחומים נוספים נוספים: מבחינת תחום הזוגיות- היתה לי זוגיות לפני שנתיים שמבחינתי היתה האהבה הראשונה שלי. היינו ביחד במשך שנה וחצי ולמרות שהזוגיות הזאת היתה מבוססת על הרבה תלותיות מצידי וחוסר ביטחון הרגשתי מאוד בטוחה במערכת יחסים זו. אני לא יכולה להגיד שהמערכת יחסים הזאת היתה מושלמת, ההיפך הוא הנכון אבל כאשר מסתכלים שנתיים אחורה, אני רואה במערכת יחסים זו רק את הצדדים החיוביים שהיו לה. מאוד הייתי רוצה לשפר את חוסר הביטחון שלי בתחום הזה אשר נובע מכך שאני מרגישה שאני לא מספיק טובה (אני יודעת שברגע שאני אבוא למערכת יחסים לא מתוך חוסר ביטחון אלא מתוך ביטחון בעצמי, מערכת היחסים תהיה הרבה יותר טוב). לעומת זאת, אנשים אשר אני יוצאת איתם ומאוד מקרקרים סביבי, מרחיקים אותי מהם מאוד. מבחינת המשפחה- יש לי משפחה מאוד תומכת ואוהבת. יש לי 2 אחיות שגדולות ממני (אחת ב-7 שנים והשנייה ב-11 שנים) והם בשבילי מודל לחיקוי. אצלנו במשפחה יש מסלול: כולן היו קצינות בצבא, כולן מסיימות משהו בהצטיינות (אם זה את התיכון, לימודים אקדמאים, צבא, עבודה וכיוצא בזה), לכולן יש תואר ראשון (אחות אחת כבר עם תואר שני והשנייה בדרך), שתיהן נשואות עם ילדים כמובן שהן נשואות לאנשים בעלי השכלה זהה/רמת חיים זהה לשלהם. וסביר להניח שאני מרגישה שאני חייבת ללכת בדרך שלהן (למרות שתמיד הייתי מורדת בדרכי שלי) ולכן גם אני עושה זאת. כמובן שאם יש מישהו שאני יוצאת איתו והוא לא "ברמה" שלי, אני מרגישה שאין זה נכון להביא אותו אליי הביתה. ההרגשה הזאת תמיד מכוונת אותי מה אני צריכה לעשות בחיים שלי ולמה לשאוף, אבל יכול להיות שהשאיפות האלה הם בכלל לא השאיפות שלי אלא אני שואפת למלא ציפיות של אנשים אחרים גם אם אף פעם לא אמרו לי אותם באופן ישיר. מעולם לא הייתי מחוייבת ללכת בדרכים אלו אך כנראה ש"האדם הוא לא מי שהוא חושב שהוא ולא מי שאחרים חושבים שהוא אלא מי שהוא חושב שאחרים חושבים שהוא" לגבי תפקידים שיש לאנשים שקיימים בחיי- אני מאמינה שהמשפחה שלי זאת רשת הביטחון שלי. אף פעם לא יתנו לי ליפול. אם אני אלך בדרך שנראית להם שאיננה נכונה, סביר להניח שהם ימנעו ממני ללכת בדרך זו על מנת שלא אפגע. בנוסף, יש לי חברה בת 50 שהכרנו בצבא שהיא מבחינתי עוזרת לי לפרוץ מסגרות- היא גורמת לי לשנות את צורת החשיבה קצת ולעשות דברים שהם לא בהכרח דברים שהייתי עושה אילולא היא. יחד עם זאת, התחברנו מאוד על אף פער הגילאים הגדול בינינו ותמיד היא אומרת שאני החברה הכי צעירה שלה ויחד עם זאת לפעמים נותנת לה תשובות יותר בוגרות מחברות בנות גילה מעבר לזה, אני לא רואה אנשים נוספים שיש להם תפקיד בחיי.

isaacm

New member
תמונת מצב והזמנה להמשך עבודה

ברשותך, לפני שאמשיך, וכיון שעשית עבודה רבה בינתיים - אני רוצה לשתף אותך במה שקראתי ממך עד עכשיו. [פשוט שתדעי מה אני חושב עלייך ולא תצטרכי לנחש
] איך את רואה את עצמך? בת 24, משוחררת כבר חצי שנה אחרי שלש שנות שירות בקבע בתחום המחשבים. השארת רושם מאד חיובי. השלמת שנתיים מתוך שלש שנות לימוד לתואר ראשון בכלכלה וניהול ברמת ציונים גבוהה מהממוצע. את חכמה ויודעת להזיז דברים - לגרום להם לקרות. מאד הישגית. ואנשים בסביבה שלך מאד מעריכים אותך. אוהבת מסגרות. השתתפת בסדנת "מהות". את מאוד סלקטיבית כשמדובר במתן הערכה על מהות או עשייה. [זה ממני - ותיכף גם אסביר]. ועכשיו את בצומת: צריכה לקבל החלטה. לעניות דעתי, הדברים שמשפיעים עלינו בצורה המשמעותית ביותר כאשר אנו עומדים בפני קבלת החלטות הן האמונות העמוקות ביותר שלנו. האמונות שלך: את מאמינה שצריך לשנות את העקרונות שאת עובדת על פיהם על מנת להגיע לפיתרון, הם הסיבה לכך שעד היום טרם מצאת פיתרון. (ואת מוכנה לוותר עליהם ועל העקשנות שלך.) מה שאת משדרת החוצה שונה לחלוטין ממה שאת באמת. את מאמינה שזה לא נכון להתפשר. אני לא בטוח שממש תפסתי הכל - אז תסלחי לי אם פיספסתי משהו מהותי. עוד קצת . . . את יודעת להתלהב מהעשייה שלך, ואת יודעת היטב לסחוף את הסובבים אותך בהתלהבות שלך. את יודעת לגרום לכל הסביבה לרצות להרים את הפרוייקט יחד איתך. את יודעת לשתף פעולה עם אנשים אחרים בפרוייקט (אבל היית מעדיפה לעבוד לבד). וכאן תרשי לי לרגע ללבוש את הכובע של איציק ולומר לך שבכל פרוייקט שעבדתי בו היה מי שהיה מנוע, היה מי שהיה מאוורר, היה מי שהיה תיבת הילוכים והיה מי שהיה נהג. ואני לא זוכר פרוייקט שהסתיים ללא נהג, או מנוע או תיבת הילוכים. הדבר הנפלא הוא כשהמנוע לא מנסה לאוורר (אין לו איך) והמאוורר לא מנסה להניע. אז הכל עובד נפלא. ובחזרה לקטע של העבודה (הבטחתי להעסיק אותך, זוכרת
) אני רואה מספר דברים שתוכלי לעבוד עליהם כאן (שוב, רק אם תרצי). 1. מציאת מקום עבודה. 2. מציאת תחביב. 3. מציאת בן זוג. 4. חיזוק המודעות העצמית ושיפור התפיסה העצמית. 5. בחירת(הגדרת) מסלול לחיים. 6. משהו אחר. אני מזמין אותך לבחור נושא אחד (כלשהו) שתרצי לפעול בו, ולרשום לעצמך את המקום שתהיי בו לאחר שעבדת כאן. אני סקרן
גם לראות איזה נושא תבחרי, וגם לקרא על המקום שתהיי בו לאחר שתעבדי. שבוע טוב איציק

ortalga

New member
סיום יפה של 24 שנות חיי

אכן, סיכמת יפה את 24 שנות חיי. תוך כדי עבודה בפורום זה, חשבתי על מקום שארצה לעבוד בו ויכול להיות שיהיה גם התחביב שלי ויחזק את המודעות העצמית שלי ואת התפיסה העצמית ואני מאמינה שגם יגדיר לי מסלול לחיים בימים אלו במסגרת לימודי התואר, אני עושה קורס גישור. אני חושבת שהבנתי בפורום זה שכנראה העבודה שאני צריכה להתעסק בה צריכה לכלול אינטרקציה עם אנשים אשר תהיה לי יכולת השפעה על חייהם בצורה זו או אחרת ואני חושבת שבתחום זה אוכל לממש את ה"ייעוד" הזה. בינתיים הקורס הזה מאוד מדבר אליי ומאוד מעניין אותי, אך יחד עם זאת, אני די חוששת שלא אוכל להתחיל לפעול בו מיד עם תום לימודיי מאחר וקורס זה דורש הרבה ניסיון חיים אשר עדיין חסר לי. הדבר היחיד שאני חושבת שלא מתקשר לנושא זה הינו מציאת בן זוג

isaacm

New member
נשמע נפלא

אז כבר יש לך מקום שאת רוצה לעבוד בו והוא יהיה גם התחביב שלך והוא יחזק את המודעות העצמית שלך והוא יחזק את התפיסה העצמית שלך והוא יגדיר לך מסלול לחיים. והבנת במסגרת הפורום שאת צריכה לעסוק בעבודה שכוללת אינטראקציה עם אנשים אשר תהיה לך יכולת השפעה על חייהם בצורה זו או אחרת. ואת חושבת שתחום הגישור ייתן לך את היכולת לממש את הייעוד הזה. ובעצם מה שעדיין לא מטופל זה נושא מציאת בן הזוג. ונראה לי שלחצת "שלח" לפני שסיימת לכתוב את כל אשר על ליבך. אמתין בסבלנות להמשך . . .
איציק

ortalga

New member
כתבתי את כל אשר על ליבי

פשוט לפעמים נגמרות המילים ואין טעם לכתוב עוד דברים סתם על מנת למלא את הדף.... אז רשמתי ושלחתי

isaacm

New member
ניסיתי לקרא בין השורות

ואני מבין שאת מרגישה שמיצית וקיבלת את שרצית לקבל. אם הבנתי לא נכון, תקני אותי. מאחל לך הצלחה רבה בהמשך דרכך. איציק

ortalga

New member
כמעט

עדיין לא קיבלתי את מה שרציתי לקבל... אבל אני חושבת שאני מתחילה למצוא כיוון זה היה מאוד אינטנסיבי בימים האחרונים ועזר לי לגבש כיוון אני מדברת רק על נושא הייעוד אך עדיין לא מצאתי כיוון לגבי מציאת בן זוג ועל זה עדיין הייתי רוצה לעבוד

isaacm

New member
תרשי לי להזמין אותך

למשחק. ניתן להגדיר השגת מטרה כנצחון או זכייה במשחק. ניתן שם למשחק. נגדיר היטב במה אנו רוצים לזכות במשחק. (זה אומר שאנחנו מגדירים מטרה מדידה להשלמת המשחק). נאתר את כל המשתתפים במשחק. נחשוף את כללי המשחק. נחפש אסטרטגיה לנצח או לזכות במשחק. נשחק. ננהל את מהלך המשחק (לעקוב אחרי השלבים וההתקדמות). ונשלים את המשחק. לא תכעסי אם בדרך אשנה חלק מהשלבים - אבל בגדול אני מזמין אותך לנסות את התהליך הזה. אם מתאים לך להשתתף במשחק - תני לו שם. בהצלחה
איציק

ortalga

New member
משחק החיים

מטרה: מציאת בן זוג במה רוצים לזכות: בן זוג כפי שהגדרתי במקום אחר בפורום איתור משתתפים במשחק:?? כללי המשחק:?? אסטרטגיה לניצחון:?? איך מתחילים לשחק?

isaacm

New member
יש לנו מטרה.

יפה. ואנחנו נחפש שם למשחק. שם שיבטא את המשמעות של המשחק. יש משמעות לכך שאנחנו נותנים שם מפורש למשחק. *** ספרי לי, איך תרצי לקרא למשחק? אחרי שיש למשחק שם, בואי נראה איך נראית "זכיה בכל הקופה" או "ניצחון מוחץ" במשחק הזה. ככל שתפרטי יותר, כך תוכלי לשחק יותר ממוקד. קראתי את התיאור של הזוגיות שכתבת בהודעה תחת הכותרת "אושר, שלמות, עבודה, זוגיות". אם לא קשה לך, תוכלי לתאר לי זוגיות בצד שלך? איך את רואה את עצמך בתוך זוגיות? מה את מביאה לזוגיות? מה את מקבלת מהזוגיות (לא מה "הוא" נותן לך) הכי חשוב (אל תדלגי על השלב הזה) תוסיפי עוד שתי שאלות משלך באותו סגנון וגם תעני עליהן. מטרת התרגיל לגרות את תאי החשיבה שלך לראות אותך במרכז העשייה ולצלם את התמונות משם. בסיכומו של שלב זה, אחרי שהגדרת את שם המשחק ועשית את התרגיל, נגדיר איך נראה ההישג במשחק. אל תמהרי - תישארי עם השלב בסבלנות - לאט לאט הכל יגיע (וזה יותר מהר ממה שאת מצפה בכל מקרה).
בהצלחה איציק

ortalga

New member
משחק

שם למשחק: החצי השני קצת קשה לי לענות על השאלות איך אני מתארת זוגיות בצד שלי ואיך אני רואה את עצמי בתוך זוגיות מה אני מביאה לזוגיות:ביטחון, אהבה, נתינה,שמחה ואושר עבור הצד השני, הרגשת שייכויות מה אני מקבלת מהזוגיות: ביטחון, אהבה, נתינה, שמחה ואושר, שאני לומדת דברים חדשים מהאדם שאיתי, נפתחת לעולמות שלא הכרתי לפני קצת קשה לי המשחק הזה...

למעלה