חיפוש עצמי

coach miriam

New member
שלום אורטל

את עושה לי רושם של בחורה אינטליגנטית ומוכשרת ולמרות שאת מדברת על חוסר הביטחון שלך מול אחרים באותה נשימה את גם מוחה את זה. את יודעת שיש לך האפשרות להיות כל מה שאת רוצה. כל מה שאת צריכה לגלות זה מה את רוצה. בכל הדברים שסיפרת סיפרת מה את יכולה ....אבל נראה לי שזה כבר לא מספק אותך ...לדעת שאת יכולה ולעשות את זה בגלל שאת יכולה לא נותן לך את מה שאת מחפשת. מה דעתך לבחון אתגר שאת חושבת שאת לא יכולה אבל היית רוצה להשיג אותו. משהו מעבר לגבולות של עצמך ...איזה חלום שאת אפילו לא מעיזה לחשוב עליו.

ortalga

New member
חלומות

היי, הבעיה היא שאני חושבת שפשוט אין לי חלומות. אין שום דבר שמרתק אותי ואני רוצה לנסות לעשות אותו. כפי שכבר אמרתי, אין לי תחביבים, אני לא יודעת מה מעניין אותי, מה הייתי רוצה לעשות ועדיין לא עשיתי. מעניין אותי לדעת אם יש באיזה מקום שאלון שאפשר למלא עם הרבה שאלות שבסיומו הוא יכוון אותי לדברים שיכולים להתאים לי ואולי כך אוכל לפתח תחביבים והם אלה שיגרמו לי לערך המוסף בחיים, אך עדיין לא מצאתי שאלון כזה

coach miriam

New member
בהחלט יש כזה שאלון

אבל האם לא נראה לך שזה שוב ללכת ולחפש תשובות בחוץ במקום לחפש אותן בפנים?

ortalga

New member
תשובות

אני לא רואה את זה כחיפוש תשובות בחוץ, אלא ככלי למציאת כיוון- כמובן שכלי זה הוא רק המלצה ולפעמים זה עוזר לפתוח את הראש לדברים שמעולם לא חשבתי עליהם שאני יכולה/רוצה לעשות.

tipuly

New member
שאלון ככלי מבחוץ לבפנים

אני שומעת אותך מחפשת סביבה תומכת שתסייע לך לגלות את מה שאת רצה פנימה גירויים חיצוניים הם הרבה פעמים תוספת נפלאה שמעוררת בנו עולמות פנימיים מה שהוא לא אנחנו לא מתעורר בנו גם אם הוא כלי חיצוני אני רוצה לעודד אותך להתנסות בכל כלי שתרצי את נשמעת מספיק נאמנה לעצמך כדי להבחין בין מה ששיך אליך ומה שלא אם תרצי הפניות לשאלונים כאלו אשמח להציע לך אפרת נצר וייס מאמנת קריירה ופסיכולוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
שאלונים

היי, אני אשמח אם תפני אותי לשאלונים כאלה

tipuly

New member
שאלונים

בעברית השאלון שאני מכירה שנגיש דרך האינטרנט הוא שאלון משיב שחושף אותך גם למקצועות וגם לשיקולים בבחירת מקצוע מצורף הלינק ובו כל המידע http://kivunim.huji.ac.il/meshiv.html יש שאלונים נוספים באנגלית שמסתובבים ברשת וניתן לעשות בהם שימוש ללא תשלום אך אינני יודעת מה תקפותם מצורף לינק נוסף ובו לינקים לשאלונים נוספים שאינני יודעת מה תקפותם אך יכולים לפתוח את הראש http://www.iknowledge.co.il/career_question.htm בהצלחה אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית

את מדברת על פער גדול

בין איך שהסביבה תופסת אותך לבין איך שאת תופסת את עצמך - הסביבה רואה בך אדם מאוד מוצלח, את רואה בעצמך הרבה פחות. מה את חושבת צריך לקרות, צריך להשתנות, כדי שתתחילי לראות בעצמך את מה שהסביבה רואה בך?

ortalga

New member
עבודה עצמית

אני חושבת שרק אם אני אעשה משהו מתחילתו ועד סופו ללא עזרה של אף אחד ועליו אני אקבל תשבוחות למרות שאף אחד לא עזר לי אז אני אאמין בעצמי יותר אבל היום, תמיד אני מקבלת עזרה אני אקח לדוגמא את הלימודים- אני מצליחה מאוד בלימודים. אני נוכחת בכל השיעורים, אני משתדלת להכין שיעורי בית, לומדת קשה לבחינות ומוציאה ציונים גבוהים מאחורי הקלעים של הלימודים שזה אומר- התשלום ללימודים - אני לא משלמת. אני מתרכזת רק בלימודים. יכול להיות שאם הייתי עושה את המכלול השלם לא הייתי מצליחה כפי שאני מצליחה היום (למרות שבעודי חושבת על זה, בשנה וחצי הראשונות של הלימודים שילבתי הן את העבודה והן את הלימודים). דבר נוסף בלימודים: לפעמים יש נושאים שאני לא כל כך מבינה ויש לי חברה שיודעת ללמוד לבד ואז היא מסבירה לי את אותו נושא ואני קולטת אותו ישר ויודעת ליישם. אני יודעת שזה שאני נעזרת באדם לא אומר שאני פחות טובה אך אני מורידה כנראה מערכי בגלל שאני לא הצלחתי ללמוד לבד את אותו נושא והיה עליי להיעזר באנשים נוספים דוגמא נוספת- בעבודתי התעסקתי בנושא הטמעת פרוייקטים- בין היתר היה עליי להדריך אנשים בנושא, לכתוב להם תיקים טכניים, להציג את הנושאים לדרג שמעליי וכיוצא בזה- את רוב העבודה אני עשיתי בעצמי, כמובן עם שיתוף הפעולה של הצוות שלי שהיה חלק אינטגרלי מהעבודה אך את הfinish האחרון של כל דבר, היתה עושה המפקדת שלי. יכול להיות שלולא אותו גימור, הדברים לא היו נראים כפי שהם נראים. יחד עם זאת, יכול להיות שהדברים היו משתקפים גם אותו דבר אם היא לא היתה מתערבת בעבודתי אך שוב, אינני יודעת ולכן אני מניחה שסביר להניח שתוספות אלו עשו את השינויים. דבר שלא בהכרח חייב להיות נכון אך באופי שלי אני כנראה תופסת את עצמי כפחות מוצלחת ממה שהסביבה רואה.

הבנתי

ואם לקצר תשובה ארוכה את חושבת שכדי שתראי בעצמך את מה שסביבתך רואה בך את חייבת לעבוד קשה ולעמוד בסטנדרטים שאת מציבה לעצמך. או במילים אחרות - לדעתה של הסביבה עלייך אין שום חשיבות בעינייך - הדבר היחיד שקובע בעניין היא דעתך על עצמך, נכון?

ortalga

New member
אכן- פרפקציוניסטית

תמיד כששואלים בראיונות עבודה, מה התכונה הרעה שלך... וכולם אומרים, "אני פרפקציוניסט" אז אצלי זה לא קלישאה... אני פשוט חייבת שהכל יעשה לפי איך שאני מדמיינת אותו ואם זה לא מתבצע בדיוק כך, אני מתאכזבת גם כשהייתי מפקדת של חיילים, היה לי מאוד קשה לקבל את זה שאנשים לא חושבים באותה רמה כפי שאני חושבת ולא מצליחים לעמוד בסטנדרטים שאני מציבה. כאשר לפעמים אפילו אני לא יכולה לעמוד בסטנדרטים אלו- כנראה ואולי זאת הסיבה שהדבר היחיד שקובע בעיני היא דעתי על עצמי ואולי זאת הסיבה שאני לא רואה בעצמי את מה שהסביבה רואה בי, כי בתוך תוכי אני מאכזבת את עצמי. הסביבה רואה רק את המכלול הכולל- את המאקרו. ואני רואה את הפרטים הקטנים- המיקרו תמיד המפקד שלי בצבא היה אומר לי, למה את מאוכזבת? והייתי אומרת לו שיש מלא דברים קטנים שממש לא מסתדרים ואז הוא היה אומר לי אבל בשורה התחתונה, הפרוייקט עובד, ההטמעה הצליחה, אז מזה משנה הדברים הקטנים?

במילים אחרות,

הסביבה שלך משדרת לך כמה את טובה, יפה, חכמה וחזקה. באימונית קוראים לזה - העצמה. את מסרבת לקבל את ההעצמה הזאת - במקום זה את מתבצרת במקום של דימוי עצמי נמוך. למה את עושה את זה? כי ככה החלטת. מה צריך לקרות כדי שתסכימי לקבל את ההעצמה הזאת? החלטה אחרת. מה נדרש, לדעתך, כדי שתקבלי את ההחלטה האחרת הזאת?

ortalga

New member
?

אולי נדרש אומץ להאמין בעצמי? אני לא יודעת. אני רק יודעת שאם הייתי יודעת מה נדרש, אז כנראה שהייתי היום במקום הרבה יותר טוב ממה שאני נמצאת בו היום.

מהניסוח שלך אני מקבל את הרושם

שאת כבר יודעת מה התשובה. רק שבגלל שהתשובה הזאת מתנגשת עם השקפת העולם שלך את מתקשה לקבל אותה. התשובה היא, שכל מה שאת צריכה לעשות כדי לקבל את ההעצמה הזאת הוא להחליט שאת מקבלת אותה - זה הכל, ככה פשוט. ואיך מיישמים? הנה הצעה לתרגיל קטן - מהיום, כל פעם שמישהו מחמיא לך, לא חשוב על מה, את מתגברת על הדחף לבטל, אותו, להתנגד, או לעשות כל דבר אחר שאנחנו עושים כשאנחנו מרגישים שמישהו מחמיא לנו שלא בצדק - את לא חייבת להסכים (זה השלב הבא
), אפילו לא להגיב, רק להקשיב בשקט עד הסוף ולחייך. בסוף כל יום, לפני שאת הולכת לישון, שחזרי לעצמך את כל המחמאות שקיבלת במשך היום, תחשבי עליהן קצת, תבדקי איזה מהן את יכולה לקבל ואיפה החבר'ה הגזימו לגמרי. זה בתור התחלה. בהצלחה.

tipuly

New member
מה מרוויחים מפרפקציוניזם?

אז אם באמת בגדול את מצליחה אבל הפרטים הקטנים לא מאפשרים לך להרגיש שלמה עם מה שעשית מה את מרוויחה מהמצב? סביר להניח שאנו ממשיכים לנהוג באופן כלשהו כי הוא מתגמל עבורנו מה את מרוויחה מזה שאת ממשיכה לראות כל הזמן את מה שלא מושלם? אפרת נצר וייס מאמנת קריירה, פסיכלוגית תעסוקתית מומחית

ortalga

New member
מפסידה

אני לא מרוויחה מהמצב הזה אני מפסידה. אפשר להגיד שאני מרוויחה "תסכול, אכזבה, סוג של כישלון" ואולי הדברים האלה מניעים אותי לעשות את הדברים החדשים טוב יותר בפעם הבאה ולהעלות לעצמי את סף הדרישות מעצמי

tipuly

New member
בכל זאת מרוויחה

אז בעצם את מרוויחה מזה מנוע לשיפור עצמי בלתי פוסק הדקדקנות בפרטי פרטים מבטיחה לך שלא תפסיקי לשפר ולשפר עד שדברים יהיו הכי טובים שאפשר את מרוויחה גם את היכולת להרחיב את הגבולות שלך ולהפוך ליותר גדולה ויותר מסוגלת בכל פעם מחדש. אני משערת שיש בזה רווחים לערכך בעיניך ובעיני אחרים. את כל הזמן שוברת שיאים זה נכון?

למעלה