חיפוש עבודה

ידין5

New member
חיפוש עבודה

שלום לכל חברי הפורום אני סיימתי תואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטה העיברית בירושלים ואני מחפש למעלה מ 4 חודשים עבודה וממש לא מוצא. כתבתי קו"ח הכשרים לכל הדעות. שלחתי את הק"וח באימייל לעשרות מקומות, וגם דרך חברים שעובדים ואפילו ריאיון אחד לא היה לי!!! אין לי ניסיון בתחום אבל יש לי יכולת למידה גבוהה ושאפתנות. מה לדעתכם אני צריך לעשות? אני ממש אובד עצות אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה מראש ידין

tamirshai

New member
עוד פרטים

באיזה ממוצע סיימת? באיזה אזור אתה מחפש? דרך איפה שלחת קו"ח? באיזה תחום אתה מעוניין לעבוד (פיתוח, QA)? מעבר לכך - האם אתה מנצל את תקופת החיפושים, לכתוב פרויקטים משל עצמך? זה יכול לעזור גם להתכונן למבחנים וגם "לשמור על כושר".

ידין5

New member
שלום תמיר שי

שלום תמיר מה שלומך? יש לי ממוצע 80 במסלול דו-חוגי של מדעי המחשב ומדעי הקוגניציה. אני מעדיף בתחום QA ובתחום מסדי נתונים. וזה מה שאני מחפש אבל גם בפיתוח ע"י JAVA או בפיתוח ע"י C++. אני מחפש באיזור ירושלים כי שם ברצוני לגור. אבל גם באיזור המרכז והדרום אני לא בוחל. בנוסף אני כרגע סטודנט MA ולכן לא כל כך מתאמן על מנת לשמור על כושר אבל בכוונתי לעשות זאת. אשמח ממש לכל עזרה שאקבל תודה מראש ידין

tamirshai

New member
שלום ידין5

בנתונים שהזכרת, הכי סביר לחפש עבודות סטודנט ב-QA. אלו עבודות בשעות גמישות והן יכולות לתת לך ניסיון ראשוני. בירושלים המצב בתחום לא מזהיר. למיטב ידיעתי NDS ואינטל הן המעסיקות הכי גדולות בתחום, אבל הממוצע שלך טיפה נמוך בשבילן. נסה להשיג קשרים מבפנים (מישהו שיעביר את הקורות חיים ישירות לר"צ). באזור המרכז יש הרבה יותר אפשרויות. אם אתה מעוניין במשרת QA, כדאי לך להתחיל לחקור את הנושא (באינטרנט), כדי שתוכל לבוא מוכן לראיונות. שיהיה בהצלחה.

ידין5

New member
ל tamir shai

שלום תמיר שי מה עם משרות DB לדעתך? לקחתי קורס ב DB במסגרת הלימודים לתואר. יש לך אולי רעיון. איך אוכל לקדם את העניין של הקורות חיים. אתה עובד? אתה מכיר אנשים שעובדים שיוכלו לעזור לי? תודה מראש ידין

dc24

New member
אני הגעתי למסקנה מאוד פשוטה

או שיש לך מזל. או שאין. כשאני מסתכל על אנשים שאני מכיר אני נתקל, בגדול , בשני סוגים : כאלו שמהיום הראשון לאחר הלימודים כבר הסתדרו בעבודה רצינית, משכורות טובות ותנאים, ומשם לעבודה אחרת טובה יותר וכו'. וכאלו שבמשך חודשים ושנים לא מצאו אפילו לא עבודה פשוטה בשכר נמוך. למה ? ככה !! מזל וקשרים. חוץ מזה לא צריך כלום בעולם הזה.
אז אין מה לעשות..... קח ת'באסה בסבבה.

® רן

New member
בדיוק היום שמעתי בדיחה

מנכ"ל מקבל מהפקידה שלו ערימה ענקית של קורות חיים לסנן. הוא לוקח מהערימה את 20 העליונים, מבקש ממנה לזמן אותם לראיון ואת השאר לגרוס. מופתעת, היא שואלת אותו: "אבל הרי בטוח שיש אנשים טובים גם בקורות החיים בתחתית הערימה!", והוא עונה לה: "אני לא מעוניין להעסיק אנשים חסרי מזל".

amikaml

New member
המסקנה

לשלוח קורות חיים בזמן המתאים כדי להיות בראש הערימה.

thankful

New member
נו באמת ...

אני שולח בזמן (לדעתי) ו ... או שקורות החיים לא בראש הערימה , או שזורקים אותם לפח (כמו גם רבים אחרים , אחרת לא היו 1/2 מיליון מובטלים) .

thankful

New member
וייתכן גם ש ...

לא (קורות החיים לא בראש הערימה או שזורקים אותם לפח) = קורות החיים בראש הערימה *וגם* לא זורקים אותם לפח , אבל גם לא מתקשרים ... המשיח כבר יגיע לפני שאמצא עבודה בקצב הזה .

lustr

New member
לא לוותר

נכון שמזל וקשרים תמיד טוב שיש,אבל מי שרוצה באמת ולא מתיאש בסוף מוצא(נדוש אבל נכון). אלו שסיימו איתי תואר ראשון באלקטרוניקה מצאו עבודה,חלקם מייד בתום הלימודים וחלקם לאחר שנה... אבל מי שלא מתיאש(ומתכונן לראיונות)משתפר מראיון לראיון-עד למשא ומתן על השכר המבוקש...

thankful

New member
אבל

אני "רק" הנדסאי תוכנה , מקצוע שעד לפני מספר שנים היה מאד נדרש ... ומאיזור חיפה , שגם זה בעייתי (לא יכול לעבור למרכז , אך יכול , כפי שכבר עשיתי , ליסוע למרכז כל יום . הבעייה היא שלא מוכנים לשלם נסיעות , מן הסתם .)

thankful

New member
וגם

נראה לי שמקומות עבודה לא יודעים בדיוק מה רוצים מעצמם .

dc24

New member
תראה...

נכון שהנדסאי תוכנה היום זה ממש לא עושה רושם כמו לפני מספר שנים בתקופת הבועה. אבל עצה קטנה שאני יכול לתת לך זה שתלמד ותתפתח, תפוס ספר (או תוריד אחד מאלפי הספרים שיש באינטרנט) ותתחיל ללמוד. JAVA למשל. זה חם היום אש !!! כנ"ל דוט נט (בעיקר טפסי WEB) , וגם WAP קצת, ויש עוד נושאים. אם יראו בקורות החיים שלך (במקרה שהם כן יהיו בראש הרשימה) שלמרות שאתה לא עובד זה לא עוצר בעדך, זה יעזור. מה גם שזה יראה שאתה לא מאותם אנשים (ואני מכיר מספיק כאלו) שלמדו מחשבים בגלל הכסף הטוב וה-"יוקרה" אלא בגלל שזה מה שאתה באופי. אותם ח'ברה - כשהם מובטלים הם לא מתפתחים כי זה לא ממש מעניין אותם. הם ציפו ללמוד תואר ואז "להסתדר" בחיים עם משכורת שמנה ורכב ליסינג. וכשהם לא עובדים במחשבים הם עובדים במשהו אחר (כי חייבים לעבוד) אבל בעניין הידע - נשארים מאחור. תחשוב על זה, ונשמח לשמוע.....

גרי רשף

New member
להפשיל את השרוולים

אין תחליף לניסיון, ואם כל מה שיש לך זו תעודה- לא תגיע רחוק. לבוגרי מדעי המחשב יש יתרון גדול בקבלה על פני בוגרי מכללות מחשבים למיניהן, אבל אתה חייב שיהיה לך ניסיון וידע מעודכן בטכנולוגיות המקובלות כיום בשוק. קצת קשה לצבור ניסיון כשאין עבודה, והדרך היא ללמוד לבד (כעת כשאין עבודה) ולהיות מוכן להתפשר בהתחלה מבחינת המשכורת והעבודה.

תשמע

אני סיימתי באוניברסיטת בר אילן בממוצע דומה לשלך, ומה שנקרא ברוך השם מזמינים אותי להרבה ראיונות. מאד מוזר לי שאף אחד לא הציע לך כלום. קנית את כל מוספי הדרושים בסופש? ידיעות+מעריב+העיר? אולי בגלל שאתה גר בירושלים, יש לך איזה סבא וסבתא במרכז שתרשום שאתה גר שם? אולי תנסה להוסיף מכתב לוואי לקורות חיים שאתה פתוח להצעות וכו'.

EyalPolo16V

New member
מנסיון, המרחק מהווה פקטור

מהרגע שהתחלתי להתאים את הכתובת שלי למקום העבודה, התחילו לחזור אליי יותר ויותר בעקבות שליחת קו"ח ! להתאים = לשים את הכתובת שלי או של ההורים בתלות במיקום החברה. אפילו המנכ"ל של החברה בה התחלתי לעבוד בשבוע שעבר ,שאל בדאגה אם אני מתכוון בתום התואר לעבור יותר רחוק ... קצת תמוה לדעתי, אבל זה מה יש.

למעלה