חיפוש עבודה

want2goh

New member
חיפוש עבודה

אני אדריכל צעיר. לאור המצב בארץ (פשוט אין עבודה) אני מעוניין בחיפוש עבודה בחו"ל. מישהו יודע מה המצב בקנדה מבחינת אדריכלות ואיפה הכי כדאי לנסות לחפש בקנדה. בנוסף- האם ניתן להעזר בקהילה היהודית שם. תודה מראש

estee from ynet

New member
Moshe Safdie

Try contacting the most well-known Canadian/Israeli architect: http://www.msafdie.com Don't expect the Jewish community to help you land a job. The construction field is booming these days. estee

ממננ

New member
לא רע

יש לי כמה חברים בתחום נראה הרבה יותר מבטיח מבארץ שווה לבוא לביקור ולנסות למצוא משרת גוניור דיזינר לא לשכוח המלצות באנגלית ותיק עבודות נרחב קהילה יהודית נחמדה ותו לא הם לא ימצאו לך עבודה בהצלחה

Sundancer

New member
רישוי

במקרה ביררתי את זה לאחרונה עבור קרובים מישראל. תהליך הרישוי מחדש באדריכלות בקנדה (שהוא בסמכות הפרובינציות) ארוך ומתסכל. אם אין לך רישוי בריטי או אמריקאי המוכרים בקנדה וניתנים להסבה לרישיון עיסוק קנדי, אז תצטרך קרוב לוודאי לקחת גם קורסים וגם וגם לעשות internship. החדשות הטובות הן שדווקא יש הרבה עבודה והמשכורות בתחום גבוהות משמעותית מהמקובל בישראל. צירפתי כמה לינקים בנושא שיעניינו אותך. בהצלחה!

Sundancer

New member
תוספת

שכחתי לציין למעלה שהרישוי בארה"ב לאדריכלים זרים הרבה יותר פשוט מאשר בקנדה. יש לינק.

Esther4

New member
חיפוש עבודה לאדריכל

למרות שיש עכשיו בום בבניית בנינים רבי קומות שמעתי מחברתי שבתה וחתנה אדריכלים שקשה מאד להשיג מקום עבודה. חוץ מזה שיטת הבנייה בקנדה שונה לחלוטין מישראל ויתכן שתצטרך לעבור קורס כדי לדעת מה הדרישה לבנות בתים יש להם קודים מסויימים שהם צריכים לפרט מעל גבי התוכניות שמוגשות לעיריה. וללמוד על החומרים שחייבים לבנות איתם. הנה האתר של אגודת האדריכלים כתוב אליהם ובודאי תקבל תשובה יותר מפורטת. http://www.oaa.on.ca/

want2goh

New member
תודה ועוד כמה שאלות

קודם כל, המון המון תודה. בנוסף, הדיפלומה שלי היא דיפלומה מאנגליה. האם אני צריך להיות "רשוי" כדי לקבל עבודה כאדריכל מתחיל באחד המשרדים? העניין הוא לחפש עבודה כדי לקבל נסיון בתחום, כי בארץ זה פשוט בלתי אפשרי. השוק רווי ואלפי ארכיטקטים מנוסים מחפשים עבודה. האם שווה לנסות לטוס לקנדה לחודש ולחפש שם, ואם כן- אז באיזה איזור הכי כדאי?

estee from ynet

New member
Fellowship ../images/Emo91.gif

Submit an application for a fellowship with Moshe Safdie. Do it right away - the deadline is May 1, 2003 and the fellowship starts in June. Go to his website and click on FELLOWSHIP. Good luck! estee

Sundancer

New member
RIBA

אם קיבלת הרשאה של RIBA אתה יכול לעסוק בקנדה באדריכלות. להתחיל לעבוד בקנדה מבחינה חוקית אתה צריך אישור עבודה ומספר ביטוח סוציאלי בקנדה. יש שתי דרכים לקבל זאת. הראשונה היא להשיג ויזת הגירה הניתנת על סמך פרמטרים כמו השכלה, ניסיון, גיל וכו' ולוקח כמעט שנה לקבל (במידה ואתה זכאי). הדרך השנייה, שקשה מאד כעת בשל השפל בשוק העבודה, היא באמצעות ויזת עבודה שמעסיק יוציא לך אם לא מצא עובד קנדי בעל כישורים הולמים לתפקיד. אני לא ממליץ לך להגיע לכאן ללא תאום מוקדם וכל האישורים כי זה יהיה בזבוז כסף. קח גם בחשבון שחיפוש עבודה אפילו בתחומים היותר נדרשים לוקח בממוצע יותר מחודש.

Sundancer

New member
סליחה - תיקון

החוק שדיברתי עליו טרם נכנס לתוקפו (בהכנה). אינך יכול לעבוד בקנדה עם רישיון אנגלי. כפי שכתבתי לך כמה פעמים ונתתי לך גם לינקים, אתה חייב רישוי כדי לעסוק באדריכלות. קרוב לודאי שאם אתה טוב, תוכל לעבוד במשרדים בתור "מעצב" אך ללא זכות לחתום על תכניות. כמובן שתוכל לעשות את הסטאז' ולקבל הרשאה לעסוק באדריכלות בקנדה. עוד פרטים בלינק הבא.

למעלה