חיפוש עבודה

GoToGuy

New member
חיפוש עבודה

שלום לכולם,
מתנצל מראש על ה"חפירה".
אני חדש כאן וחדש (יחסית) גם בעסק שנקרא חיפוש עבודה.
אני עובד כבר 4.5 שנים כמפתח .NET באחת החברות הגדולות שמפתחות מערכות ארגוניות
לכל מיני משרדי ממשלה וכו. (מטריקס סטייל אבל לא)
לאחרונה החלטתי שזהו, הגיע הזמן להמשיך הלאה למקום אחר מכמה סיבות עיקריות:
- הראשונה בהן היא ה(אי)התקדמות הטכנולוגית בחברה. המערכות מיושנות ואתה נתקע בתחזוקת פרוייקט,
ולא לומד יותר מדי. נוצר מצב שהנסיון הופך לחסרון ואתה מגיע לראיון עם כביכול 5 שנות נסיון ולמעשה יודע כמו ג'וניור.
- הסיבה השנייה היא רצון לשדרג משמעותית את המשכורת.
- הסיבה השלישית היא חברתית - כל החברים שהיו לי בתקופה הזו עזבו, ונהיה כבר פחות כיף.
בגדול, הגעתי לשובע.
עכשיו הבעיה - אני מאד חסר בטחון, במיוחד מאז רצף הראיונות (הכושל) הקודם שהיה לי לפני כשנה וחצי.
יש לי טראומה רצינית מאז ואני לא מצליח להשתחרר ממנה.
אני מנסה לעודד את עצמי בזה שאני אומר שבכל בעיה ובכל משימה שקיבלתי הצלחתי אבל עדיין אני יודע
שלכל מקום שאבוא להתראיין יהיו טובים ממני ואותם יבחרו.
יש לי תכונות טובות כמפתח: אני מסודר מאד בקוד, יסודי, כותב "נקי" עם תיעוד, ועקשן לא עוזב עד שמצליח. אבל כל זה
לא מספיק כאשר אני נבחן: מגמגם בראיונות טלפוניים, הרבה פעמים עם תשובה של "לא יודע", במבחנים על מחשב
אני לא מספיק בזמן מלחץ ואיטיות (זה אני - לא מהיר), ובמבחנים בכתב אני לא "מפציץ בידע".

אני מוכן להשקיע מעצמי ולשבת וללמוד ככל שידרש, למעשה כבר התחלתי בכל יום לשבת כשעה וחצי על נושא אחר
אבל בתוך תוכי אני חושש שאני בינוני ולא מספיק טוב ושאני אתקע כאן לנצח.
אשמח לטיפים/עידוד מאנשים שעברו חוויות דומות בתהליך המייגע.
תודה ושוב סליחה..

jgut

New member
מה שלי מאוד עזר בזמנו

כדי לעלות את הבטחון - היה לדאוג שאני מבינה את החומר מאחורי הקלעים.
במקרה שלי זה כלל להבין איך הקומפיילר עובד, הלינקר, הדיבגר וכו'. כמובן גם הסתכלתי על כל שכבות המידע.
לצורך הדוגמא, תבדוק שאתה מבין את כל הרמות של המוצר בו אתה עובד ואיך הוא נבנה, רץ וכו'.
&nbsp
כשהבנתי את זה, יצאתי מהתחושת בינוניות. תעשה את ההקבלה לתחום שאתה עובד בו.
אני חושבת שאם תבין את הדברים הבסיסיים, זה יתן לך ביטחון. תמיד יהיו נושאים שלא תכיר, אבל תוכל לחשוב עליהם במהלך הראיון. המטרה בראיונות לרוב, היא לראות איך אתה חושב ולא רק מה אתה יודע.
&nbsp
מעבר לכך יש כל מיני שיטות להתמודד עם לחץ בראיונות. אני מניחה שלאנשים אחרים יהיו עצות בנושא.

hookedatwalla

New member
אהבתי מאוד את התשובה

אני רואה יותר מדיי אנשים לומדים לראיונות עבודה וכו'.. ומקדישים הרבה זמן לאיך ללמוד לראיון ואיך לדעת את התשובות לשאלות ששואלים בראיונות. הבעייה של אותם אנשים, שאח'כ הם מפוטרים / עוזבים.
כי החברות שהם מתקבלים אליהן לא ברמה גבוה (בגלל זה עברו את הראיון גם) או שהתפקיד משעמם.

לא רוצים ללמוד את הליבה, איך הדברים עובדים. גם אני לומד את הליבה כרגע, כבר שנה שאני משתדל בכל זמן פנוי לקרוא עוד בלוג או עוד פרק מספר.. נכון ששוכחים הרבה ממה שלא מיישמים/נתקלים בו. אבל זה עדיין תורם הרבה יותר -לדעתי האישית כמובן.

alien life form

New member
בבעיית חוסר הבטחון אפשר לטפל בקלות

יש כל מיני מכונים שמכינים לראיונות עבודה וגם מלא יועצים ארגוניים ופרילנסרים שעוסקים בזה. לפרילנסרים האלה יש בד"כ המון ניסיון אחרי שראיינו אלפי מועמדים בתקופה שהיו בעצמם מגייסים (הרוב התחילו ככה).

לא ברור אם אתה רוצה לעשות הסבה או סתם משרה יותר מאתגרת בתחום הזה של דוט נט. האסטרטגיה קצת שונה.

אתה חייב להאמין בעצמך

כאחת שסובלת מבעיה דומה של חוסר בטחון, ו"טראומה" מכמה ראיונות שהייתי בהם לאחרלהונה, אני מנסה לשכנע את עצמי בימים אלה להתחיל להתראיין שוב. אז אנסה לשכנע אותך, זה תמיד יותר קל להשיא את העצות שלך לאחרים.

*אני יכולה לומר לך שהגעתי למסקנה שבטחון עצמי בראיונות הוא הפקטור הכי משמעותי להצלחה. כן, יותר מהניסיון/ידע שלך, ויכול להיות שזאת החוויה שלי, אבל זה גם מה שאני רואה מסביבי. זה הכי קלישאה - אבל אם אתה לא משוכנע שאתה מספיק טוב, למה שמישהו אחר ישתכנע? :|

*עוד משהו שלמדתי (גם באמצעות הפורום הזה) זה שהרבה פעמים הצלחה בראיון תלויה בכימיה שלך עם המראיין. בסופו של דבר, אתה צריך למצוא רק מקום עבודה אחד. החיפוש יכול להיות מייגע, אבל חשוב לא להתייאש, ולנסות להסתכל על כל העניין כעל מן חוויה, אתה לומד על כל מיני חברות, ועל השוק, וגם על עצמך. ובכל מקרה, משתפרים מראיון לראיון. יכול להיות שעקומת ההשתפרות שלך פחות חדה מהממוצע (גם אצלי זה ככה), אבל זה בטוח קורה. (לא נשמע שיש לך איזשהי בעיה אקוטית) .

*יש גם עניין של להיות במיטבך בראיון - לישון/לאכול טוב/להיות רגוע (אולי אף אחד אחר לא באמת מטומטם מספיק כדי להגיע לראיון מבלי שהוא אכל טוב לפני... ) ויש ימים שאתה פשוט לא במיטבך בלי שום קשר לשלושת הגורמים הללו. כדאי לעשות סימולציה של ראיון עם משפחה/חברים/מול המראה/מכון הכנה לראיונות.

*לגבי החלק המקצועי- קח לעצמך כמה ימים ותחזור על הדברים הבסיסיים. זה חשוב שתרגיש בטוח בעצמך מבחינה מקצועית. תפתור שאלות שכיחות בעצמך, ככה שתתרגל איך לחשוב כשתתקל בשאלה דומה. לא צריך ואי אפשר לפתור את כל השאלות, הכי חשוב להיות מאומנים באיך לחשוב.

*ידיד שעובד איתי ששיתפתי אותו בקושי שלי בראיונות עבודה, אומר לי כל הזמן to fake it till I make it . הבחור נחשב במקום העבודה כמתכנת בינוני ומטה, אבל לאחרונה הגיע ממש לשלב האחרון בתהליך הגיוס של גוגל.
https://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are?language=en

*לגבי הבינוניות - לעניות דעתי (ושוב, מה שקלטתי מהסביבה), זה בעיקר עניין של בחירה. המתכנתים הבינוניים שנתקלתי בהם, הם אלו שפשוט לא כל כך מעניין אותם מה שהם עושים. אתה צריך לשאול את עצמך אם יש לך באמת תשוקה למקצוע. אם כן- ואתה מוכן להתאמץ , כמו שאמרת לגבי עצמך, אין סיבה שלא תהיה מצויין. וגם אם אתה לא, אתה עדיין יכול למצוא עבודה במקום יותר טוב

בהצלחה. נראה לי שתהייה בסדר. ובמקרה הכי גרוע, לפחות תדע שניסית. מבחינה רציונלית, אין לך באמת מה להפסיד. לדעתי תחושת החמצה היא תחושה גרועה יותר מהתמודדות עם דחיה.

zaske

New member
לגבי עניין של בטחון עצמי

אני חוויתי בעצמי נפילה בבטחון העצמי שלי , שכאמור התחיל להסתדר באיזור משהו כמו ספטמבר אוקטובר 2014 מחדש , ולהלן המסקנות שלי -
א. כמי שהיה בצד המראיין יותר מדי זמן, שכחתי מה זה להיות מרואיין
ב. יש לשמור על כושר מבצעי
ג. שכחתי שכמראיין הייתי יכול בנקל לראות אם המועמד ב"מיטבו" מבחינה נפשית או לא, אם מישהו מדוכדך , אפשר לראות את זה, וזה יכול להשפיע בתת המודע על המראיין
ד. אני ממליץ לא רק לפתור בעצמך אלא לעשות mock interview עם מישהו.
ה. להתחיל להתראיין בחברות שפחות מעניינות אותנו -

למעשה מגמת השיפור אצלי היתה כשאמרתי לעצמי - "סבבה, אני לא מבין את השיטה פה , או לא הפנמתי, בוא נעצור, נעשה הפסקה ונשלח קורות חיים לכל נקודה בגלובוס שאינה ישראל, שהרי שם פיצחתי את השיטה ולכן זה לא מעניין, על מנת לנסות להפיק לקחים".
הצלחתי לארגן לעצמי ראיון בחברה אמריקאית (גם חברת קוד פתוח כמו רד-האט, אבל הם מתעסקים בדברים אחרים), ואחרי שעברתי את הראיונות למרות נפילות של הסקייפ והמחשב, זה כבר נתן לי קצת בטחון.
אחרי זה עברתי תהליך בחברה הולנדית (הם פנו אליי בלינקד-אין, חשבו שאני עדיין בארץ), שוב - זה עזר.
השיא היה ביום הראיונות של אמאזון במלבורן, הכל הלך יופי,בסופו של דבר התפוצץ על עניין הויזות, זה כבר החזיר את עצמי ל"מה שהיה פעם" ומשם התחלתי תהליך בגוגל סידני, כמות הספרים שקראתי היתה אסטרונומית, והם לא היו לחוצים להתחיל ממש לראיין, ואז החלטתי לנסות בכל זאת למצוא עוד חברה אחת לפני שאני הולךלהתראיין בגוגל סידני, ואז מה לעשות והם נתנו לי הצעה מספיק טובה.

בגדול כל הדברים שכתבת הם נכונים,
אחד הלקחים מהמקרה שלי, הוא שהרגשתי די לבד בסיפור, היום אני בכל מקום דוחף ואומר שמי שצריך mock interview כי הוא הגיע לאוסטרליה וצריך עזרה, או עזרה עם קורות החיים וכו', אני עוזר לו וחמסה חמסה הצלחתי לעזור לכמה אנשים להשתלב פה .

אני גם כמובן ממליץ לשפר את הלינקד-אין , ולהתאמן על לדעת להסביר את כל הדברים שכתבתם בקורות החיים. באוסטרליה למשל אין מניעה שקורות החיים יהיו מגילות, ולכן תאורטית אני יכו ללדחוף שם שעבדתי בסי פלוס פלוס ובסי (כי זה נכון) וגם בדוט נט (גם נכון), אבל האם אני אוכל לצלוח שאלות בדוט נט ובסי פלוס פלוס? ללא ספק פחות מאשר ג'אווה , ולכן העפתי מקורות החיים.

ipv6

Member
כמה דברים

הדבר הטריוויאלי הוא שהמספרים לטובתך, אתה צריך משרה אחת טובה ולא יותר מזה. נשמע שאתה עכשיו במקום לא משהו אז גם ה-Pool של המשרות שפתוח לך הוא יחסית גדול.

אני מאמין שאין קסמים בדברים האלה. היכולת להתראיין היא יכולת שונה מהיכולת לתפקד בעבודה. הקורלציה קיימת אבל לא תמיד גבוהה במיוחד. אתה צריך לדעתי לחשוב לאיזה חברות\תפקידים אתה מכוון וללמוד חזק לראיונות. כולל מבחני מחשב למינהם.
בנוסף, תתחקר ראיונות שכבר עשית - תדע מה לא הלך שם טוב ואיך להשתפר.
נסה לחשוב מה הנקודות החלשות שלך. למה אתה איטי? חושב לאט? הסביבה שלך לא בנויה\מקופנגת כמו שצריך? אולי חסר לך ידע ב-Framework-ים פופלאריים?
הדבר הבא שהייתי עושה זה לנסות לברר מה הדגשים החשובים בחברות שאתה רמכוון אליהן - נניח יש לך חבר שעובד במקום X והיית רוצה לעבוד שם. ככה תוכל לעשות לך תוכנית הכנה יותר ממוקדת.

אם אתה באמת מצליח במשימות יסודי ועקשן, אלה תכונות ממש חשובות למפתח אז אתה יכול להתעודד בזה שאחרי שתתקבל הדברים יראו טוב יותר!

GoToGuy

New member
שלב הבא - אסטרטגיות למידה והמלצות נוספות

תודה לכל מי שענה.
יש בי מוטיבציה וזה חשוב, אני מקווה שברגע שאתחיל להתראיין זה לא ידאך...
החלטתי שבמהלך החודש הקרוב אני אשב על החומר כמו שצריך ואלמד "עד שיצא עשן" ורק אז אתחיל לגשת לראיונות.
חשוב לי לציין שמבחינה אישיותית, מבלי להשמע שחצן או משהו כזה, מראיינים כן מעבירים אותי (וגם אמרו לי את זה יותר מפעם אחת שמבחינה מקצועית אין לי את הידע הנדרש אחרת הייתי מתקבל).
לגבי המשרות שאני רוצה - אני אוהב את התחום שאני בו (.Net) ורוצה להמשיך אבל נראה לי שרוב המשרות מתמקדות בעולם שאני כלל לא מכיר (big data,web services, multithreading) ולכן עלי ללמוד בעצמי.
האם יש לכם המלצות לגבי איך ללמוד/אתרים מומלצים לקחת מהם חומר, האם כדאי לכתוב פרוייקטונים קטנים ולדבג ולראות מה קורה (כתבתי איזה פרוייקט קטן ב-MVC.NET לצורך אימון האם כדאי לי לציין את זה בראיון?).
אשמח לתשובות מועילות

מבין הנושאים ה"מתקדמים" שאתה מדבר עליהם

multithreading - קונספט בסיסי שצריך לדעת בכל שפה. race conditions, deadlocks etc, ואולי דברים ספציפים לשפה.
web services - לדעת קונספטים.
big data- נתקלת במקרים ששאלו אותך שאלות ספציפיות?
בד"כ רוצים לדעת הבנה וצורת חשיבה ופחות ידע.
תקנו אותי אם אני טועה?
&nbsp
גם אני התחלתי ללמוד לראיונות נושאים טכניים שהם פשוט ידע, בסופו של דבר ראיתי שלא ממש שואלים עליהם. אלא אם כן זה משהו שעבדת איתו.

chopo

New member
ייתכן שיש פער בין הידע שלך לבין המשרות שאתה הולך להתראיין עב

כלומר, ייתכן שאחרי 4 שנים של נסיון, מצפים ממך לדעת דברים שאולי אינך יודע. ייתכן כי הנסיון שלך במקום הנוכחי הוא לא טוב (כלומר, אתה לא מתעסק בטכנולוגיה חדשה או עושה משימות קטנות ואולי נותנים משימות חזקות לאנשים חזקים יותר).
ייתכן שבעצם שאתה בא להתראיין, שואלים אותך שאלות שמקצועית אין לך מושג והסיבה ששואלים אותך זה כי מצפים ממישהו עם 4 שנות נסיון לדעת, או כי אולי כתבת בקורות חיים דברים שאתה לא שולט בהם.
אני אתן לך דוגמא. ראיינתי לאחרונה לא מעט אנשים והיה בחור שכתב
בכל חור unit tests
אני אוהב לשאול שאלות ולראות הבנה על דברים שאנשים כותבים ברזומה (כי מה אני אשאל על ביג דטה אם המועמד לא עשה בחיים משהו על זה?).
הבחור (לא ישראלי אגב) לא ידע דבר על טסטים ופשוט שיקר ורימה (או שאולי היו טסטים בסביבה שלו אבל הוא לא כתב אותם).

GoToGuy

New member
חלק מהדברים שכתבת נכונים לגבי, וחלקם לא

לגבי משרות שאני הולך להתראיין (כשהלכתי, נכון לעכשיו אני עדיין לא הולך מהסיבות שהזכרתי) אז אני בורר אותן היטב ומנסה להתאים בין תיאור המשרה לידע שלי. חבל לי על הזמן ועל ההרגשה המחורבנת של לחזור מראיון "מושפל וחבול".
לגבי הנסיון שלי, נכון וגם את זה רשמתי, זוהי העבודה הראשונה שלי (אחרי עבודת סטודנט בחצי משרה) הגעתי לפה חסר נסיון לחלוטין ורכשתי כאן את כל הידע שיש לי. אבל, אליה וקוץ בה - ההתקדמות הטכנולוגית בפרויקטים אינה מספקת ובאמת נוצר מצב שאני בעל 4 שנות נסיון ומצופה ממני לדעת יותר. לוקח את זה עליי - לא למדתי מיוזמתי, לא ניצלתי את הזמן הפנוי כדי לרכוש עוד ידע ולהשתפר. אני רוצה לקוות שלא איחרתי את הרכבת ואוכל להדביק את הפער עם לימוד משמעותי.
לגבי הקורות חיים שלי - כל מה שרשום שם אני עומד מאחוריו ב-100 אחוז. אין שום ניפוח/הגזמות/פרטים שקריים שבסופו של דבר רק יפגעו בי בתהליך. אמינות היא ערך עליון גם עבורי וגם עבור המעסיק אז בשביל מה?

chopo

New member
לא טענתי שאתה משקר

טענתי שייתכן שאתה מציין טכנולוגיות ודברים שקיימים בפרוייקט שלך, שאתה לא ממש מכיר על בוריו. כלומר, נגיד שהפרוייקט הוא MVC אבל לא ממש נגעת בחלק הMVC שלו, אבל ציינת בקו"ח MVC ואז שואלים אותך על זה. סתם דוגמא.
אבל אל חשש. אני מכיר אנשים עם 3-4 שנים של ניסיון רע. כלומר לא למדו הרבה והם מתכנתים לא חזקים במיוחד (לא אומר שאתה לא. אני הר לא מכיר אותך) ומצאו עבודות בתנאים יפים מאד.

liron50

New member
בעיה

מכיר את התחושה של חוסר ביטחון לקראת ראיונות.
יש אומרים שככל שתלך ליותר ראיונות זה ייתן לך יותר ניסיון וביטחון, אבל עבור אנשים
מסוימים זה פועל הפוך. כי כל ריאיון לא מוצלח גורם לתחושת כישלון ופוגע בביטחון עוד
יותר.
&nbsp
הרבה מזה בראש. להסתכל על התכונות החיוביות שלך. לקחת את הדברים החיוביים.
שבאמת צברת ניסיון מריאיון גם אם לא התקבלת. אם ממשיכים איתך לריאיונות שני
ושלישי זה אומר שעברת סינון ראשוני וזה גם משהו. וגם כמו שאמרת- לפעמים יש פשוט
אנשים טובים יותר או שהרשימו יותר. ולכן זה לא אמור להוריד לך את הביטחון, כי זה
לא תלוי רק בך.
&nbsp
בכל אופן, אם רק תחשוב על הדברים האלה של חוסר ביטחון וכישלון, אתה באמת עלול
להתקע במקום העבודה הרבה זמן. אם הגעת להחלטה שאתה רוצה לעזוב צריך פשוט
להתחיל לחפש ולשלוח קוח. אם אחרי כמה חודשים אתה לא מוצא, אז תתחיל לחשוב
מה אני עושה לא נכון ומה אני חייב לשפר.

למעלה