חיפוש עבודה

mishe e

New member
חיפוש עבודה

אולי תוכלו לעזור לי לגבי נושא שפשוט אין לי תשובה או דרך לפתור את הבעיה:
חבר שלי (בגיל נושק ל-30) בחור מוכשר עם תואר בהנדסה שסיים את התואר בקיץ האחרון. כמובן שהוא נחשב כחסר ניסיון. מאז שהוא סיים הוא לא מפסיק לשלוח קו"ח ולחפש עבודה בתחום, אבל פשוט לא מוצא. הוא היה בכמה ראיונות אבל או שהתפקיד בסוף לא היה קשור למה שלמד או שפתאום ביטלו את המשרה או שפשוט לא קיבלו אותו. אבל חצי שנה עברה מאז שהוא סיים ואין שיפור.
אבא שלו, בעברו מנהל מפעל שנים רבות, המפעל נסגר והוא מחפש עבודה 4 שנים ולא מוצא.
שניהם אנשים מוכשרים, עם מוסר עבודה גבוה ויכולות ניהוליות ודיבור מעולים, אבל בעיה אחת גדולה, לא מוצאים עבודה.
קצת נתונים כדי לחסוך שאלות: חבר שלי בוגר מכללה בהנדסת מערכות מידע, אבא שלו עם תואר בתעשייה וניהול ומנהל עסקים, גילו 55. גרים באיזור הצפון.

אולי תוכלו לעזור לי ולייעץ לי איך לפתור את הבעיה, המשפחה שלהם ואני גם שולחים את הקורות חיים שלהם, כותבים מכתבים למעסיקים אבל פשוט כלום לא זז.

קודם כל ברוך הבא.

דבר שלי שני אנשים האלה הם במצב שונה למדי. אחד צעיר יחסית
ובאמת כדי שיחפש לו מישהו שיבדוק את הקורות חיים שלו וכו' ויתכן
שיצטרך להכנס לאיזה מקום בשכר נמוך רק בשביל להתחיל.
לאבא גם לא יזיק לו קורס לשיפור ייצוגיות ברעיונות עבודה
ואולי בהמשך ללכת ללמוד משהו בתחום שקרוב להנדסה בשביל
להמשיך להתפתח ושלא יפוך ללא רלוונטי. הרי הוא כבר ארבע שנים בבית!
אולי הגיעה זמן שייצא לעבוד במשהו אחר?
זה מה שאני יודעת. אולי יגיע מישהו שמבין יותר.
בהצלחה!

mishe e

New member
כרגע חבר שלי

לא מסתכל ממש על השכר, הוא מחפש עבודה שתוכל לתת לו את הניסיון ואת הכניסה לתפקידים שהוא מעוניין בהם. אז אני לא חושבת שהשכר זו הבעיה.
חוזרים אליו פה ושם מעסיקים, שואלים על שכר והוא לא מפציץ במספרים אבל בדרך כלל אחרי השיחה הם כנראה מבינים שאין לו מספיק ניסיון ויותר לא שומעים מהם. את הקורות חיים שלו בדקו מספר אנשים ושינינו אותם מספר פעמים אבל אני אתן אותם לבדיקה נוספת אצל מישהו שמבין איך לכתוב נכון, מקווה שזה יעזור.

לנסות למצוא פרוטקציות-אנשים שמכירים אנשים

שיכולים לומר עליו מילה טובה.
לצערי ויטמין P הכי עוזר בחיפוש עבודה.

למעלה