חיפוש עבודה דרך linkedin

שיווקי

New member
חיפוש עבודה דרך linkedin

יש לי חשבון בלינקדין, אך אני לא ממש מבין איך אני יכול להגיע למקומות תעסוקה פוטציאליים.
אשמח לטיפים בנושא.

תודה.

Cמן רשום

New member
groups

יש קבוצות דיון לכמעט כל נושא מקצועי ומעסיקים, בעיקר חברות השמה מפרסמות שם משרות.

choo

Active member
בפועל אלו "קבוצות להצגת משרות", דיונים כמעט שאין בהן

Cמן רשום

New member
מדי פעם מישהו גם נותן לינק למשהו שקרא

לרוב דברים עם אינטרס מסחרי די שקוף מאחוריהם.

שיווקי

New member
במקור זה לעקוף חברות השמה.

אך בחיים ברור שחברות ההשמה יתלבשו על זה.
אם כך, אני יכול לחפש גם לא ב-linkedin. לא יודע מה ההבדל.

אם מישהו שהוא לא חברת השמה (חברה שאעבוד באופן ישיר), אז זה נשמע יותר טוב (בשביל מה לעבור איזה 200 סינונים, כשמי שמראיין אותך ראשון, לא ממש מכיר את הסוגיות המקצועיות, והכל כמו איזה תשובות שצריך ללמוד ראשון. לא בשביל לדעת. אלא בשביל המראיין הלא מקצועי).

תודה.

choo

Active member
לחברות האמריקאיות הגדולות של מגייסים ש"צדים" אנשים בלינקדאין

&nbsp
האנשים הללו עובדים מטעם אותן חברות (בין אם כשכירים ובין אם כפרילאנסרים).
&nbsp
גם הרבה חברות סטארטאפ מגיעות ככה לאנשים מתאימים - רלוונטי אם יש לך נסיון מהותי בדומיין שיש בו מספיק חברות ופעילות.

Rשף

New member
אבל צריך שהפרופיל ימשוך את הציידים

וכנראה גם להראות פעילות מסוימת בלינקדין

שיווקי

New member
אם כן, מה עדיף לרשום.

קורות חיים מלאים?
תקציר? (הרי אין פה משהו ערוך ב-word).

בעברית או באנגלית?

תודה.

choo

Active member
בלינקדאין? אנגלית, ובקיצור נמרץ יותר מקורות החיים

שיווקי

New member
תודה

ראיתי שיש אפשרות להוסיף תעודות וכד' וכן לפרט לגבי כל עבודה שעבדתי בה בעבר.
פשוט תרגמתי לאנגלית (האנגלית שלי ברמה מספיק גבוהה) והעתק+הדבק מהקורות חיים בהתאמה ללינקדין.

יש את הסיכום (summary) - מה בדיוק כדאי לרשום שם?
לאמר תכונות אופי וכו'. לפרט נקודות עיקריות (אני פרטתי לגבי המערכות שעבדתי העיקריות, כגון web, erp וכו').

ראיתי שיש מעין hint-ים בלינקדאין - להוסיף תחביבים, פטנטים וכו'. לא יודע אם להציף את כל מה שאפשר.

זה קצת בעיה להתמקד בלינקדאין - כי לינקדאין כל אחד יכול לראות, ויש לי ידע כמנתח מערכות. ב-C#, ב-WEB, ויש אף דברים של יזמות שעשיתי כולל תוכנית עסקית מפורטת ומקצועית.

יש גם דברים שהם ברמת תכנות, אך כשממש רוצים עבודה, גם אם יש הפרש ניכר בין יכולות בעבודה (מתכנת לעומת מנהל פרוייקטים לעומת יזם, שיכול להתמנף למליונים, למרות שההפרשים במשכורות הם ניכרים) "יורים" לכיוונים אפשריים (והאמת גם אם אני מתפקד כמנהל פרוייקטים מקצוען, אני לא מתבייש גם לעבוד כסבל עם חצי משכורת, אם אין מה - יש גם עניין של שלום בית, וזה לא רק גרידיות בכסף).

(כמובן, כשאני שולח קורות חיים, אני ממוקד יותר במה שהחברה מציעה ובמה שאני מתמודד עמו).

תודה.

choo

Active member
אתה לוקח את קורות החיים שלך רחוק מדי

&nbsp
אתה לא אמור לספר על כל דבר שעשית בחייך המקצועיים - אלא לפרט את הדברים שמעסיקים ומגייסים מחפשים - ושמייצגים את מה שהיית רוצה באמת לעסוק בו. אם תכתוב על יותר מדי דברים שונים לגמרי - יתכן שלא יקחו אותך ברצינות. "שיטת הדייג" של בית ספר לא ממש עובדת טוב עבור מציאת עבודה, לדעתי.
&nbsp
או שאתה מציג את עצמך כמנתח מערכות, או כמנהל פרוייקטים או כיזם - כתלות במה שאתה מחפש *כיום* לעשות. לא מה שאתה *מוכן* לעשות - אלא מה שאתה *מעוניין ביותר* לעשות - כל זמן שזה ראלי. זה אומר שעל משרות ישנות תכתוב רק ברמת הכותרת, ורק על המשרות מהשנים האחרונות תפרט יותר. בסיכום רשום מי אתה כיום ומה אתה עושה כיום, ומה אתה מעוניין לעשות - כיום. הדגש צריך להיות על דברים שמעסיקים ומגייסים מחפשים - ואתה צריך לחשוב מנקודת הראות שלהם. אם היית יזם אמיתי והקמת עסק וגייסת עובדים - אתה אמור לדעת מה מעסיקים מחפשים.

שיווקי

New member
נכון, רק ההיצע בעייתי.

בקורות חיים אני פועל כך.
מכוון לדברים האטרקטיביים, שאני טוב בהם ויכול להיות מתוגמל בצורה הכי הולמת.

אז בהתחלה תפקידים בכירים - אני לא מתפזר, אך אם עוברים כבר מספר חודשים, אז מתחילים הלחצים (לא רק ממני) - גם שבועיים לעתים הקריזות עולות במשפחה, ואז מתחילים להילחץ ולהתקפל (גם אם כלכלית אני מסתדר טוב, ואני יודע לנהל את כלכלתי בצורה מאוד מחושבת. גם אם זה כסף בצד, ויש לי אורך רוח לעבודה טובה.
למשפחתי אין אורך רוח כשלי - להשאר בבית פשוט יטריף אותי מדעתי, וגם את משפחתי).

כשמתחילים הלחצים, אני גם מחפש תפקידים אחרים - מה שיש. גם אם התחלתי במאוד גבוה (יזמות), אני יכול לרדת לניהול פרוייקטים, ניתוח, ותכנות
(שאגב, גם מרוויחים לא רע בתכנות, וכל תפקיד כשלעצמו יכול להיות מאוד אטרקטיבי).

בלחץ הכי אטומי, אני יכול גם לוותר על המקצוע - גם סבלות זה בסדר. העיקר לברוח מהבית, ולעשות משהו מכובד שמביא פרנסה.

העניין שבלינקדאין - אני לא יכול לרשום גם יזם, גם מנהל פרוייקטים, וגם מתכנת. המיקוד קצת יותר בעייתי ואני צריך להיות יותר מקובע.
אנשים ניגשים ללינקדין - רואים את הפרטים (אני משמיט לא מעט ניסיון כדי למקד מה שחשוב, ומה שאני באותה התקופה מחפש), אך מה אם אני מחליט לשנות את המיקוד בהתאם - לשנות בלינקדאין זה לא כמו לשנות בקורות חיים (זה כאילו קיבעת משהו שמלווה אותך להמשך ... שינויים מתקבלים קצת אחרת. בקורות חיים אני שולח למישהו אחר ואני יודע למי אני שולח, כך שהוא בדר"כ לא מקבל סגנון שונה של קורות חיים).

תודה.

choo

Active member
אין לי רעיון טוב כיצד פותרים את הבעיה הזו

&nbsp
אני יכול לנסות לדמיין: כותבים משהו יחסית מצומצם בפרופיל (שנוגע קלות בכל נושא, אבל בלי יותר מדי פרטים למעט "הנושא העיקרי") - ופונים אקטיבית למעסיקים ו/או שותפים עסקיים פוטנציאליים במסרים, ושם כותבים את "המידע המותאם להקשר".
&nbsp
לא ניסיתי מעולם, ואיני יודע אם זה יעיל.

Cמן רשום

New member
להזיק זה לא יכול להזיק

למרות שהניסיון שלי שחברות השמה, בארץ לפחות, נוהגות לחפש בעיקר בבסיסי הנתונים הפנימיים שלהן ומעט בלינק אין.
אבל הרבה פעמים במהלך תהליך המיון מסתכלים על פרופיל הלינקד אין. גם אני עושה את זה. לכן חשוב מאד שיהיה מעודכן ותוחזק היטב. מיותר אפילו לציין שצריך להיות זהה לקורות החיים.

למעלה