חיפוש התמחות

Fleur

New member
חיפוש התמחות

היי, אני סטודנטית בעברית שמתחילה שנה ב', ויש לי כמה שאלות ולבטים לגבי ההתמחות שאשמח אם תעזרו לי בהם... עד לאחרונה הייתי בטוחה שאני רוצה התמחות ציבורית, ומכיוון שיש לי ממוצע של 90 חשבתי שאוכל להתקבל למקום יחסית טוב ואולי אפילו להישאר לעבוד שם. עם זאת, לאחרונה התחילו להתעורר אצלי ספקות בכל הקשור לתחום ההתמחות, ולמען הגילוי הנאות זה בעיקר בגלל האספקט הכלכלי (תקנו אותי אם אני טועה, אבל במגזר הציבורי מקבלים בהתמחות משכורת של מינימום ובתור עורכי דין לא מגיעים בשנים הראשונות ליותר מ- 6,000). לעומת זאת, התחום המסחרי- כלכלי מעניין אותי הרבה פחות, והקורס ההכי פחות חביב עליי שנה שעברה היה בדיני חוזים. כמו כן, מאן דהו אמר לי שמכיוון שאני משלבת פסיכלוגיה עם משפטים, ולא כלכלה/ מנהל עסקים/ חשבונאות, הסיכוי שלי לקבל סטאז' במשרד פרטי- מסחרי טוב ולהישאר שם הוא לא גבוה. מה דעתכם? ועוד שאלה- מקריאה קצרה כאן בפורום ראיתי שיש אנשים שמתחילים לחפש התמחות כבר בתחילת שנה ב', בעוד שאצלינו בעברית, יריד המתמחים הוא רק לקראת מרץ. האם כדאי לא לחכות ליריד וכבר להתחיל לחפש לבד סטאז'? מצטערת על האורך...

Fleur

New member
ועוד כמה שאלות

1. האם בהנחה שאני לא רוצה להתעסק בפלילי או במשפחה כדאי לי לעבור ללמוד מדע המדינה כי זה יותר רלוואנטי למגוון מקצועות? 2. האם יש אפשרות ראלית לעבור מהסקטור הפרטי לציבורי אחרי כמה שנים, או שמא לא כל כך ירצו אותי בציבורי כי "אני לא משלהם". 3. מה בערך היקף שעות העבודה במשרדים הגדולים במהלך ההתמחות ובתור עורכי דין מהשורה?

joemanor

New member
תשובות לחלק מהדברים

קודם כל אני לא בטוח שלכל השאלות האלה יש תשובות מוחלטות ויחידות... לגבי ההיבט הכלכלי והשפעתו על תחום ההתמחות- הניתוח הבסיסי שלך הוא די נכון, ההבדל בין עו"ד מתחיל במשרד מסחרי גדול לבין התמחות במגזר הממשלתי מבחינת שכר הוא ניכר- ממה שאני יודע מדובר על בערך 8,500-10,500 מול 5,000-6,000 בהתאמה. בנוסף, הסיכוי הממוצע להישאר לעבודה בפרקליטות או במשרדי הממשלה הוא אכן נמוך מהסיכוי המקביל להישאר במשרד מסחרי גדול. לגבי הסיכוי להתקבל בגלל השילוב של משפטים ופסיכולוגיה- לגבי זה אני בכלל לא בטוח, להרבה משרדים יש אופנה להגיד שהם מחפשים אנשים מגוונים מתחומים שונים כדי להעשיר את ההון האנושי במשרד... אם זה אכן נכון בפועל אני לא יודע אבל לפגוע אני לא מניח שזה יפגע, ובהשוואה למי שלומד משפטים בלבד אין ממש סיבה. יש לי עוד תשובות ומחשבות אבל אני צריך לזוז (מסתבר)

למה אתה אומר שהסיכוי להשאר בפרקליטות

נמוך מהסיכוי להשאר במשרד גדול? אני לא יודעת להגיד מהו השכר המדויק, אבל הוא בטוח יותר מ5-6 (אולי לא בממש שנים ראשונות אבל אחרי כמה שנים)

Yaniv_r

New member
מה היתרון של תלמידי משפטים וחשבונאות

על שאר התלמידים אשר משלבים תחומים אחרים או לא משלבים בכלל. אני מדבר על יתרון (או חיסרון..?) מכל ההיבטים , סוגי התמחות , העדפה , שכר וכו.. תודה. .

מה שבטוח, החסרון הוא

שחלקם לא יודעים לשרשר

הייבי

New member
בעיקר בתחום המיסים

הרבה משרדים מסחריים גדולים פותחים את משרות ההתמחות במחלקות מיסים רק לבעלי תואר נוסף בחשבונאות. מלבד זאת, השילוב של תואר נוסף הוא יתרון בפני עצמו בראיונות למשרדים הגדולים. כמובן שמי שיש לו ממוצע ציונים בשמיים, אז לא זקוק לתואר הנוסף. אבל מי שיש לו ממוצע סביר+ תואר נוסף יכול לשדרג את האטרקטיביות שלו. חוץ מזה, שווה לבדוק במגזר הציבורי אם יש משרות התמחות שמחפשות בוגרי משפטים-חשבונאות (שוב, בתחום המיסים..בעיקר)

joemanor

New member
הסיכוי להישאר והשכר

השכר שדיברתי עליו הוא לעו"ד שנה ראשונה והוא לפי מיטב ידיעתי די נכון. לגבי הסיכוי להישאר- במשרד פרטי גדול יש יחסית גמישות ואילו בפרקליטות ההעסקה תלויה בתקן שמתפנה וכפופה להוראות שירות המדינה וכו'. כמובן שאם את תהיי תותחית במח' מסוימת אז יש סיכוי שגם אם אין שם תקן מנהל/ת המחלקה ידאגו לך במקום אחר בפרקליטות אבל באופן כללי מקובל לטעון שיותר קשה להישאר שם.

הייבי

New member
בקשר לסיכוי להישאר

במגזר הציבורי אפשר להישאר רק אם מתפנה תקן כשמסיימים את ההתמחות, וגם זה רק בכפוף למכרז הממשלתי. משרות בפרקליטות, לדוגמא, מאויישות ע"י מכרז ולכן כדי להתקבל צריך לגשת למכרז. יתכן, שאם תגיעי למכרז, לתקן שנפתח בדיוק שסיימת את ההתמחות, במקום שאת רוצה, זה יכול להוות יתרון שאת כבר מכירה את המערכת על פני בוגר התמחות במשרד פרטי.. אבל, במשרד פרטי, אם אהבו את העבודה שעשית וצריכים/רוצים לשכור עוד עו"ד כל מה שצריך הוא להושיב אותך עם חוזה על השולחן ולשאול "מתאים לך?". לא מכרז, לא בירוקרטיה, לכן, לכאורה, זה יותר קל. והסייג: בשני המקומות צריך להצליח להתבלט מעל הרבה מתמחים אחרים שגם הם מנסים בדיוק כמוך, להישאר באותו המקום גם אחרי הסטאז'.. וזה לא אמור להיות קל.

sacrament

New member
עם ממוצע 90

בהנחה שאת לא פנאטית או רוצחת סדרתית- הדלתות של משרדים רבים תהיינה פתוחות בפנייך. כדאי לחפש החל מינואר בערך של שנה ב'. שיהיה המון בהצלחה (אל תקשיבי למי שמדבר על השילובים. שילובים זה לאנשים עם ציונים פחות טובים שרוצים להתבלט על השאר. את לא זקוקה לזה).

Yaniv_r

New member
הרי מי שמשלב בחר את השילוב

עוד לפני שהתחיל ללמוד (אני מדבר על הרוב , כמובן) , אז אני חושב שמבחינה לוגית אי אפשר לטעון את מה שאמרת. כמובן שאם הדבר נאמר בציניות אז קבלי ביטול.... .

אבל

מן הסתם, מי שמשלב לומד יותר, נבחן יותר וצריך לקרוא יותר מה שסביר להניח ישליך על הציונים, לא?

הייבי

New member
לא בהכרח

הרבה חבר'ה שראו שזה משליך על הציונים ויתרו ולהיפך - הרבה מהמופיעים ברשימות המצטיינים הם דווקא המשלבים למיניהם. התיאוריה שלי- אם זה פוגע בציונים, אז מוותרים על התואר הנוסף. מי שמחליט להישאר, חייב להוכיח לעצמו שזה לא פוגע בציונים ועובד קשה יותר במשפטים. באופן כללי, המשלבים (להוציא משלבי חשבונאות שזו סוג של סטייה בפני עצמה) משקיעים יותר בתואר במשפטים, התואר הנוסף (לפחות כלכלה באת"א) הוא משהו שזורם בנוחות ליד, קצת מוסיף עומס, אבל לא ברמות שמצניחות ממוצע בעשרות נקודות.. לפחות מהתרשמות שלי

sacrament

New member
לא בהכרח

כשאדם רוצה להתקבל להתמחות- כל דבר שיש לו בקורות חיים יכול להיות לטובתו- אם זה שילובים שונים, התנדבויות, עבודה במשרד בעבר. כל שאמרתי הוא שאין לה מה לדאוג לגבי השילוב הספציפי שלה עם הממוצע שיש לה. מתוך קורות החיים שלה הממוצע הגבוה יזעק. היא לא צריכה להתעלות על אנשים גם בשילוב מטורף. זה הכל. לא התכוונתי ששילובים עושים אנשים פחות טובים. להיפך, זה מראה על תחומי עניין נרחבים ועל יכולת עמידה בלחץ. פשוט מי שמשתמש בקלף של "תראו איזה שילוב תארים מדהים עשיתי" הוא אדם שציוניו פחות טובים והוא חושב שזה מה שיציל אותו. ואגב, מומלץ לקרוא את ההודעה שלה לפני שנזעקים. היא אמרה שניסו לגרום לה לעבור לשילוב אחר כי השילוב שלה יעזור לה פחות. אמרתי לה שהיא לא זקוקה לשיקולים האלה כי יש לה ממוצע גבוה ומי שיותר יהיה מוטרד משילוב שכזה הוא אדם עם ציונים לא טובים.

[אורן]

New member
נצל"ש

גם אני בהתלבטות... כפי שחלקכם יודעים התחלתי שנה א' עכשיו באוני' העברית ואני משלב עם מדעי הרוח (בתחום שלא יעזור בשום אופן לשום משרד ולא אוכל "לנפנף" בו). אני לא יודע איזה ציונים אקבל אם אשלב ואיזה לא, אבל אני די בטוח שאם לא אשלב אוכל לקבל ציונים גבוהים יותר. הייתם ממליצים לי לוותר על המקצוע השני בשביל הסיכויים הטובים יותר לקבל התמחות? אני רוצה ללמוד את שני המקצועות אבל כל כך מלחיצים (פה ובפקולטה) על ההתמחות הזאת שזה יוצר לי חרדות... תודה!

למעלה