חיפוש אלוהים 2.0

הזן לא אומר את מה שאמרת

ומבלי להיכנס לדיון עמוק בדברים שכתבתי (אלא אם כן תתעקש על זה
), קודם כל אציע לך לקרוא את המאמר המלא על שני חלקיו בבלוג שלי http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?Blogid=54785&TagName=כל%20הזין%20בזן&passok=ok , אומר לך שבדומה לזן, גם מצבה של הטאנטרה (ההודית-שיוואית) בייחוד בישראל הוא בכי רע, אבל שתיהן דרכים נפלאות ללכת בהן וכדי למצוא בהן מורים אותנטיים צריך לעשות מאמץ גדול יותר מאשר (לדוגמה) למצוא מורה בטאנטרה הבודהיסטית, שלפי דעתי דווקא זוכה לפריחה נפלאה גם במערב בכלל וגם בישראל. ובאופן כללי הייתי ממליץ לא לדבוק בדעות מוקדמות רבות מדי לפני שנדע פחות או יותר במה הדברים אמורים (שוב, ראה את מסקנותיך באשר לדבריך ש "....אני יודע שהזן אומר את זה, בערך,....") ברוך הבא לפורום מדיטציה

MetalSinagouge

New member
You must empty the cup, אני יודע.

הסמכויות היחידות שלי עד כה היו אלן וואטס, הספר "מבוא לזן בודהיזם" (אם הקדמה בהחלט ארוכה מדי של קרל יונג), וספר ברוח יונג שהוא "זן ופסיכואנליזה". עכשיו מה שמעניין בספר אחרון, זה שהוא מורכב מ3 הרצאות, אחת מהן של סוזוקי, ו2 האחרות של אירופאים שמודים שהם בכלל לא תרגלו זן. במאמר שלך תקפת גם את הגישה הפסיכולוגית, ולמרות שאני מבין בערך, למה, מה דעתך על זן בישראל כפי שמפורש על ידי יובל אידו טל ויעקב רז?

אם אתה מעוניין בלימוד והכשרה של זן

בארה''ב, קנדה, טאיוואן, סינגפור וקוריאה אני חושב שתמצא את מבוקשך. באופן כללי איני מסכים עם הגישות של יובל אידו טל ופרופ' רז.

MetalSinagouge

New member
ומה דעתך על יפן, או ששם המוסד עשה

מה שקרה לטאואיזם בסין? אני כמובן רוצה משהו... אני לא רוצה להשמע מפגר, אבל שוב, אוטנתי. אין לי מושג למה יש לי קיבעון מחשבתי שיפני זה יותר טוב מארה"ב, זה הרי לא שכל יפני מגיל 6 יודע את כל הסוטרות, לפי מה שהבנתי אצל הרוב הדת משחקת רק מוזיקת רקע, אם בכלל.

לפי דעתי הסיכוי שתמצא זן אותנטי

במקומות שציינתי הוא טוב יותר. הסינים בארה''ב ובקנדה כמו גם בשאר קהילותיהם בשאר העולם מלבד בסין (בהכללה כמובן) שימרו את מסורותיהם בצורה טובה מאוד לדעתי. גם טאואיזם, גם צ'אן (זן), גם אומנויות לחימה וגם את הרפואה הסינית המסורתית (לא זו הנושאת שם זהה והיא מבית מדרשותיהם של הסינים הקומוניסטים). כנ''ל הדברים פחות או יותר בדרום-קוריאה. ביפן הזן התנוון והושחת במידה ניכרת, כך שנראה לי לפחות, שיהיה יותר קשה שם למצוא מורים טובים ללמוד עימם. הנה כמה קישורים לעיון: http://www.chan1.org/index.html http://www.drba.org/ http://www.koreanbuddhism.net/ בהצלחה

MetalSinagouge

New member
תודה רבה, אגב מה דעתך על אייקידו בעולם?

אני קיבלתי את הרושם, אולי המוטעה, שבגלל שבסופו של דבר רוב החוגים נמצאים תחת אירגון שמקורו ביפן, זה אומר שהם מהימנים. למרות שאני לא לגמרי מסוגל לקבל רעיונות כמו צ'י. הייתי אמור להתחיל אייקידו כבר לפני חצי שנה, אבל הצבא בדרך, אז לא ממש הסכימו לקבל אותי בגלל זה.

אייקידו

בעניין זה אני חושב שכדאי לך לפנות למומחים ממני, אותם כמדומני תוכל למצוא בפורומים השונים של אמנויות לחימה. צ'י- לא צריך להאמין בו. יש להתנסות בו

MetalSinagouge

New member
כבר יצא לי לשאול שם מזמן,

בעיקרון בעיר שלי יש 2 חוגים, הייתי באימון של אחד מהם וקיבלתי רושם טוב. זה שונה לגמרי מהאימוני קאראטה לילדים שהייתי בהם, ההתנהלות היא כמעט טקסית. כמעט שאין דיבורים כלל, רק הרעש של חבטות הגוף כשהוא נופל על המזרן. לצערי, כאמור, הצבא:)

neophile

New member
הזן הוא זרם בודהיסטי

אני חושב שזה לא נכון לראות האמונות ופילוסופיית המזרח דרך משקפיים מערביות לדעתי פילוסופיות המערב כיום חוטאות בדוגמטיזם שלא היה בכוונת המשוררים שהיגו אותם שהוא תוצאה של השפעת הנצרות . אני רואה הרבה אנשי אקדמייה שהפכו אותה למעין כנסייה ובכך עיקרו את כוונת מייסדיה המקוריים. לגבי הזן בודהיזם , על פי הבנתי הוא משתייך לזרם הבודהיסטי שגורס כי רק הארה קולקטיבית היא אפשרית ולעומת זאת יש את זרם הבודהיזם המתמקד בהארה אינדווידואלית ובנוסף לאלה יש את הבודהיזם הטיבטי . הבודהיזם שגורס כי רק הארה קולקטיבית היא אפשרית הושפע מהטאויזם , הזרם הגורס כי הארה אינדוודואלית היא מה שיש לשאוף עבורו הושפע מההידנואיזם והבודהיזם הטיבטי הושפע מהפוליטאיזם הטיבטי והטנטרה . אני לא בטוח עם איזה מהזרמים אני מזדהה..

MetalSinagouge

New member
אני לא בטוח בזה.

ז"א, לא חקרתי מי יודע מה הרבה, אבל הרבה מהפילוסופיה המערבית היא What if... מה אם יש שד מתעתע שמשאיר אותי ישן, או האם עץ שנופל ביער שומם עושה רעש. והבעיה היא שלרוב, אלה דברים שלא "קונים איתם לחם", ז"א אין להם ערך ממשי- אולי חוץ מבמדע. וכל שאר המטאפיזיקה זה משהו שבד"כ או ממש טיפשי ונובע מבערות (אם כי מעניין) או סתם לא ניתן להוכחה או הפרכה- כמו סוליפסיזם, ע"ע האמונה שהמיינד שלך הוא היחיד שקיים. הרעיון הזה, אם היה ניתן להוכחה היה פותר לי הכל, כי הייתי מגלה שאני גם אלוהים, גם נזר הבריאה וגם כל המציאות כולה. מין הסתם היו צצות לי שאלות אחרות (כמו איך נבראתי וכאלה), אבל זה כבר זוטות.

לא מדויק

זה לא ש"רק הארה קולקטיבית אפשרית". זה לא עונש קולקטיבי. יש בבודהיזם אוסף זרמים שנקרא מאהאיאנה, בהם נכללים גם הזן והבודהיזם הטיבטי, שמציבים את החמלה והאלטרואיזם במקום מאוד משמעותי בדרך הרוחנית, כאשר המניע לתרגול ולהגעה להארה הוא הרצון לסייע לכל היצורים. זה לא אומר שההארה היא קולקטיבית, אלא שהמוטיבציה היא אלטרואיסטית. זה נובע מההבנה שככל שתתפתח לא רק שתשחרר את עצמך מהסבל הקיומי הפרטי שלך, אלא גם תרכוש את היכולת להגיש עזרה אמיתית לכל מצוקותיו של האחר. המוטיבציה הזו בעצם מעצימה ומחזקת את המתרגל, מאחר שכידוע לכל מי שיש לו אהוב/ה, חתול/ה, ילד/ה או סתם חבר/ה טוב/ה, יש מאמצים שנעשה בשביל אחרים ולא היינו טורחים לעשות אותם בשביל עצמנו.

neophile

New member
ייתכן שאת צודקת

אך על פי הבנתי יש זרם גדול בבודהיזם שהושפע מהטאויזם והוליד את הזן אשר לא מאמין בשאיפה להארה כלשהיא אלה פשוט לחיות את החיים מתוך מודעות . הנשמה כבר נמצאת במצב של הארה והגוף עם האישיות המוגבלת לא יכול להגיע להארה לכן החיפוש האישי אחר הארה הוא חסר תועלת וסיכוי .

neophile

New member
על ידי וויתור על החיפוש האישי אחר הארה,

ניתן למצוא אותה , רק שזה כבר לא יהיה אני שמחפש..לפחות בתיאוריה.

סלח לי,

אבל זוהי הבנה מאוד פשטנית של הדברים. קרא שוב את מה שכתבתי, אבל הפעם לא ב nrg אלא בבלוג שלי.

neophile

New member
הבנה מאוד פשטנית של הדברים ?

הרבה מהמכשולים הגדולים ביותר להתפתחות רוחנית הם מאוד פשוטים ... כלכך פשוטים שקל לפספס אותם ולחפש דברים יותר חשובים כביכול. "Buddha is dry shit on a stick" "הרוג את הבודהא כשאתה פוגש אותו" אלה בדיוק מסוג המשפטים שזן מאסטרים אהבו לומר כדי לעצבן בודהיסטים של "הכלי הקטן" . יש לי שאלה אליך, האם אתה מכיר איש מואר ? כי לדעתי אין אנשים מוארים בעולם מלבד כמה בני אלמוות (שאני מנחש את הקיום שלהם) אלה אנשים בדרגות הארה שונות חלקם יותר וחלקם פחות .. אך אנשים מוארים טוטאלית, בודהאות.. יש מעטים מאוד ואני לא חושב שהם עוד "אנשים" . לכן אין אנשים מוארים כלל ...

../images/Emo27.gif

על פי הבודהה-הדהארמה התראוודית, לא יכול להיות בכל היקום כולו יותר מבודהה אחד בכל זמן נתון שבו הוא נמצא עד שתורתו אובדת לחלוטין, ואז לאחר תקופה של אפלה בודהה חדש מגיע. ולפי המהאיאנה, ישנם אינספור בודהות בעולמות שונים (יקומים שונים?) שאכן מתקיימים בו זמנית. באשר לשאלתך: במקום לענות עליה ישירות, אני מציע לך לבוא למפגשים עם המורים שלנו, ולשפוט בעצמך. מה יותר טוב מאשר התנסות אישת בדברים? פרטים תוכל למצוא כאן- http://www.gomde.org.il/heb/index.htm

אין כזה דבר "הארה קולקטיבית".

הארה היא תמיד עניין אישי. העניין במהאיאנה הוא לסייע לאחרים ככל האפשר להגיע אליה. נראה לי שיש לך בלגן לא קטן בהבנת הדברים.

A r j u n a

New member
בלא כל כוונה נסתרת

כיצד אתה יודע לומר בפסקנות כה עזה אודות העדר קיומו של דבר? אני מבין אודות קיומו של דבר מה, אבל על העדרו? גם אלוהים אין? כך לפחות שמעתי אומרים האנשים...

אולי הפכתי לרואה ניסתרות?

תוך כדי שכתבתי את שכתבתי ידעתי איכשהו שתשאל את השאלה הזו. ולגופה של שאלתך: אני יודע את מה שאני יודע מכל מה שלמדתי עד כה, הן מהקשבה לדרשותיהם של מוריי, הן מלימוד וחקירה והן מתרגול.

למעלה