חיפוש אלוהים 2.0

drall

New member
אהלן

מתוך ניסיון שישנו לגבי המודלים הנפשיים שגוררים עיסוק בשאלות כאלו , אני יכול להגיד לך שאין טעם למלא את התשוקה שלך. יכול להיות שהתשובה שלי מעצבנת , אבל היא הכי טובה שתקבל , מכיוון שגם אם מישהו היה מספק לך את התשובות , אתה לא היית מסוגל לעכל אותן. הן היו נתקעות לך בגרון, לא פנימה ולא החוצה. אמר אחד ממורי הזן לתלמידו "כדי להבין אתה צריךך לראות הקול" והתשובה הפרדוקסלית הזו , משמעה שאין לך את החושים הנדרשים להבין את הנסיבות הקיומיות שלך. לכן אם אתה צריך לעשות משהו בכלל, אתה צריך לפתח יכולות שכרגע אין לך. ישנן תורות רבות המתיימרות לתת לך את האכשרה הנדרשת וחלקן לא רעות בכלל , אבל כאן היריעה רחבה מאוד ואין טעם להרחיב כל זמן שאתה לא מקבל את העיקרון.

MetalSinagouge

New member
קיבלתי,

האם אפשרי להסיק שמהאיזכור של הזן הדרך שלך היא.. זן?

drall

New member
חס ושלום

רוב מי שחי בינינו ,תרגול זן לא מתאים לו. לא יצא לי להמליץ למישהו על התרגול הזה. אבל זה לא אומר שאנשי הזן לא ידעו מה הם עושים ומה הם אומרים. הם פשוט מתו לפני חמש מאות שנה כך שלא לפנות אליהם באופן ספציפי. מי שמכיר את הזן ויודע למה הוא מתאים ולא מתאים , יכול להשתמש פה ושם בעקרונות זניים , אבל בשום אופן לא לחקות את התרגול הזני המקורי. זה רק מעיד על חוסר הבנה. הממ כמו כל חקיינות.

neophile

New member
להשתמש פה ושם בעקרונות זניים?

ובשאר הזמן אפשר לשלב את זה עם איסלאם ? זן זה שילוב של טאויזם ובודהיזם (וגם קונפיוציזם) אם אתה בודהיסט אז אתה יכול לשלב פה ושם גם עקרונות טאויסטים ואם אתה טאויסט אתה יכול לשלב עקרונות בודהיסטים "פה ושם" אבל אם אתה לא זה ולא זה אז אין לך מה לעשות עם זה לא פה ולא שם ...

drall

New member
בדיוק

אבל מדובר מצב שמישהו מבין בזן ואז השילוב עם האיסלאם יכול להיות יוצא מן הכלל. לגבי הטאו והבודהיזם , אלו דתות מנוגדות. אני לא אומר שאי אפשר לשלב , כי כמעט כל דבר אפשרי , אם אתה מומחה , אבל במקרה של הבודהיזם , מדובר באמת בשילוב קיצוני .

אני מתאפק, אבל ממש מתאפק

מלומר במה באמת דרול מתעסק. לכן באיפוק אומר לך, האיש לא יודע מה הוא סח, וזאת עוד בלשון המעטה.

drall

New member
נבערות אינה התאפקות

הרי אין לך שום מושג במה אני עוסק

../images/Emo13.gif

דווקא יש לי מושג, ואפילו לא קטן במה אתה עוסק. עכשיו: כשאדם מכחיש בגלוי דברים פשוטים שכתובים שחור על גבי לבן, בפאלי או בכל שפה אחרת, וטוען שהאדם המביא אותם כהוכחות לדבריו טועה, חובת ההוכחה היא עליו, ולא על זה שכלפיו הועלתה הטענה על חוסר הבנתו. ואם הטוען לא מסוגל להוכיח את טעותו של חברו, אזי הטעות היא אצלו ולא אצל חברו. לגבי עיסוקיך: כיוון שאני קורא לא מעט בפורום שלך, והבנת הנקרא שלי טובה למדי, אני יודע טוב מאוד במה אתה עוסק. מפאת הטעם הטוב לא אגיד לך כמובן מה אני חושב על כך, רק אומר לך זאת: עדיף יהיה לא רק שלא תעסוק במדיטציה, אלא גם שלא תורה אותה לאף אחד אחר. את שיגיונותיך שמור לעצמך; לא צריך שתתפזרנה ברבים.

drall

New member
חה חה

אתה יכול לבדות לך חוקים וכללים ככל שעולה על דעתך ואתה גם יכול לצפות מאנשים אחרים להסכין עם תקנותיך הבדויות ואתה כמובן , יכול להתעצבן ולצווח כרצונך כאשר האחרים אינם מצייתים לכללך. זוהי התנהגות כפייתית המאפיינת אנשים מהכת שלך ואני לא ממש חושב שהיא ראויה להתייחסות מעבר לזו האנתרופולוגית. לגבי הבנת הנקרא שלך, בעברית , או בכל שפה אחרת, אני חושש שההנחה שלך רחוקה מאוד מהמציאות, אם כי אני בוודאי לא אשלול את זכותך לבקר בפורום שלי. אמנם כרגע , מה שאני אומר שם רחוק מאוד מהבנתך , אבל , מי יודע, כבר כמה פעמים מצאתי אותך ואת דארמקס מצטטים אותי בטעות כאילו הייתי איזו סוטרה מעופשת , ולא הייתי מוציא מכלל אפשרות שיום יבוא בו תבין פרטים כאלו או אחרים הנוגעים לעבודה רוחנית משמעותית. אני כבר אמרתי לך פעם , יש לי הרבה סבלנות.

למעלה