חיפוש אינפורמציה...

טוינג

New member
חיפוש אינפורמציה...

מאחר ואני אוסף ל'רוחב', נקרות על דרכי מציאות כאלה ואחרות, שכל קשר בין אחת לשניה- כמעט לא קיים ברוב המקרים- אני נזקק בכל פעם למקור אינפורמציה חדש... והפעם אני תר אחר מידע אודות פטיפון אותו רכשתי במצב 'כמעט טוב' וכן אודות 'מסטינג': הפטיפון: Garrard c88/4. הנתי כבר שהוא מסוף שנות ה-50, אך לא הצלחתי להבין מה צורתו הכוללת (שלי מונח רק על פלטה ואני מעוניין לשחזר את קופסתו- אם אכן ישנה כזו...) המסטינג:M&A.H LTD משנת 1941, בעל רצועות עור. לא הגעתי למסקנה סופית מה מספר החלקים בו.
ונ.ב. קטן... לאלו העוקבים בדריכות אחר חיפוש הרגל למקרנת ה-16 מ"מ- היא טרם נמצאה. יש לכם סיכוי גבוה מאוד להיות ברי המזל... קדימה לעבודה!

חצי תשובה וניצלו"ש חשוב:

לגבי הפטיפון - היה לנו משהו דומה כשהיינו קטנים. אלו פטיפונים שבנויים כך שניתן להכניסם לתוך מגירה, כאילו פטיפון "בילד אין" למזנון שבסלון. למעשה אין לו ממש קופסא משלו, וכל דבר שתבנה יהיה בסדר. רמובן שאפשר היה לקנות גם קופסא, אבל היא לא היתה משהו קבוע. והניצלו"ש - מה, רק 12 חברים יהיו במפגש? חברים - נא לענות לסקר!!!

עניתי לסקר אבל

חשוב לדעת גם כמה אנשים באים, אני למשל באה בין 2 ל-4 אנשים, 2 בטוח, חברה שלי ובנה (אספן כרטיסי ביקור) עדיין לא בטוח. כך שאני חושבת שצריך לדעת כמה באים.

שַׁי

New member
לעניין הניצלו"ש - אבקש להצטדק

פשוט עוד לא החלטתי אם להביא עִמי (ועם ניסים ואברהם) למפגש ספרים או לאו. כשאחליט - אענה על הסקר. זה לא שאני מסרב לענות עליו מסיבות מצפוּניות או מה שהוא כזה

בּני

New member
מדהים!!

הפטיפון, ככל הנראה, אכן מגיע בלי קופסא מקורית. שני קישורים למכירות ב-ebay של פטיפון שנראה לי דומה. קישור 1 קישור 2 נראה לי שה-88/4 מציין את הדגם (88) ומספר מהירויות (4) בכל אופן, גם לי נראה שקופסה שתבנה לו "תעשה את העבודה".

שַׁי

New member
בני, המחירים בebay משקפים הערך של

פטיפונים כאלה? אם אני מתבקש לתת הצעת-מחיר לפטיפון פשוט יחסית - לא מפואר או עתיק במיוחד, הצעה בין 100-150 ש"ח היא הגיונית?

בּני

New member
נראה לי הגיוני

בסיבוב האחרון בשוק הפשפשים שאלנו הרבה על פטיפונים, על מכשירים טובים, שדורשים לפעמים תיקון קל ולפעמים לא דורשים תיקונים בכלל דרשו בין 200 ל 300 שקל (מחיר התחלתי...), על מכשירים מפוארים יותר המחיר עולה, ועל פשוטים יותר הוא יכול גם לרדת. לפי ההגדרה שלך 100-150 ש"ח נשמע סביר בהחלט. (עם הסתיגות שלא ראיתי...) בכלל, מדהים להסתובב שם עכשיו ולא רק ביום שישי. כל פעם החנויות נראות לי אחרת לגמרי... אגב - לפני כמה חודשים, בקשת ממני לפקוח עיניים על תקליט מסויים, לצערי אני לא מוצא את הפתק ולא מצליח לשחזר את ההודעה... אשמח אם תציין שוב את השם.. (נתן זך??) בני

powo

New member
מנצל"ש אי-ביי

קניתי לפני כשלש שבועות באי-ביי.וטרם הגיע.מתי כדאי לעשות תפילת השכבה. ולהגיד אל מלא רחמים.וקדיש.בתודה

תמיר1991

New member
אברהם, תחכה עד פורים בערך,

ואם לא אז לצערך תאלץ לערוך תפילת אשכבה... בכל אופן זה יגיע לדעתי כל רגע. ואגב- אפשר לשאול מה קנית? תמיר.

powo

New member
למה דווקא פורים

קניתי שטרות מישראל אחלה מחיר.מקווה שיגיע לפני השלום ואם בכלל.

מהנסיון שלי:

אם זו מעטפה רגילה, בין 10 ימים לשבועיים וחצי. אם זה חבילה, אפילו קטנה, יכול לקחת אפילו חודשיים. אל תתיאש, אני בטוח שזה יגיע.

תמיר1991

New member
פורים בגלל שצריך לחכות חודש בערך,

ואני בד"כ כותב עד למועד מסויים ולא סתם "תחכה עוד חודש" ופורים עוד חודש אז זה יוצא "בול" (תרתי משמע). מקווה שזה יגיע אליך ושתיהנה, תמיר.

rachelea

New member
החבילה שטה לה בים הסוער

ייקח מעט יותר זמן ממעטפה.

שַׁי

New member
בזמנו התכוונתי לדוד אבידן

בינתיים נודע לי שקיימים גם תקליטים בהם משוררים מקריאים משיריהם, וכך על תקליט אחד בשם "7 משוררים קוראים" תוכל למצוא את נתן זך, את ש"י עגנון, לאה גולדברג, אברהם שלונסקי, אמיר גלבוע, דליה רביקוביץ וחיים גורי. - גם לתקליט כזה אשמח. באשר לדוד אבידן, באחד הספרים שלו הוא כתב: " ת ק ל י ט י ם: 'דוד אבידן מגישׁ את דוד אבידן', מבחר שׁירים בקריאת המחבר, 1962, 'ישׂראפוֹן' (אזל). 'שׁירים בלתי אפשׁריים', תקליט שׁני בקריאת המחבּר (בהכנה). 'דו"ח אישׁי על מסע ל.ס.ד.', ההקלטה המקוֹרית (בהכנה). 'מר אבידן, מה זה שׁיר?', ראיון מוּקלט עם כתה 'קוֹל ישראל' (בהכנה). " אך ייתכן, שרק "דוד אבידן מגיש דוד אבידן" הוכן באמת, ויצא לשוק. "שירים בלתי אפשריים" ו"דוח אישי על מסע ל.ס.ד.", דרך-אגב, ראו אור בצורת ספר, וממנו העתקתי את רשימת התקליטים שהוא תכנן להוציא. כאמור- את כולם הייתי שמח להשיג, אודה לך מאד על כל עזרה. שי.

בּני

New member
עכשיו אני מבטיח לזכור ../images/Emo13.gif

למרות שלא נתקלתי עדיין בתקליט, אני מקווה למצוא אותו יום אחד

טוינג

New member
תרבות הניצלו"ש

אני מוכרח להעיר משהו על התופעה... בהתחלה, כשראיתי אותה, היא נראתה נחמדה ויעילה. עכשיו פחות... מרוב תוספות (מכובדות וחשובות)- מי בכלל זוכר מה היתה ההתחלה?! מילא הודעה קצרה... אבל זה טוב, אם אני מתפרץ לדלת פתוחה- תנזפו בי. אני בכל מקרה, מזכיר למי שתוהה מה גרם לשרשור הזה- מדובר בחיפוש מידע על הפטיפון ועל המסטינג...

והרי תשובת המערכת:

1. אם כל אחד היה מתחיל שרשור חדש לכל דבר, ההודעה על הפטיפון היתה מזמן בעמוד הבא, ואף אחד לא היה רואה אותה. היא נשארת כאן רק בזכות הנצלושים. 2. הזרימה בעקבות האסוציאציות החופשיות היא מה שמבדילה בינינו לגויים, והופכת את הפורום למעניין. להשוואה, בקר בפורום "בולים ומטבעות" בוואלה. ללא שניים שלושה מחברינו כאן שמחזיקים את הפורום שם באינפוזיה, מזמן היה נופח נשמתו מרוב שעמום וממחסור מוחלט בכותבים. 3. אתה תמיד מוזמן להזכיר, וגם להקפיץ, כדי שהחזיר את הדיון למה שמעניין אותך. זה לא רק חוקי, זה גם לפעמים כדאי. 4. למה אתה חושב שהמסטינג הזה שונה מכל מסטינג אחר, בעל שני כלים עם ידית (להושטה לטבח הגדודי) ואולי עוד תוספת אחת המשמשת כספל? 5. מישהו יודע במקרה מה מקור המילה מסטינג?

דובושכ

New member
מסטיו

כן, השם באנגלית הוא mess tin, חדר אוכל צבאי = mess, קופסת פח =tin את ה-ג' אנחנו הוספנו בעברית ולדעתי זה שיבוש.

למעלה