חיפוש אדריכל

יוליה59

New member
חיפוש אדריכל

לאחר משא ומתן מתיש ודיונים אינסופיים של עורכי הדין משני הצדדים כבר רואים את האור בקצה המנהרה. בכל הכח נמנענו מלחשוב קדימה בתכנונים כדי לא להתאכזב אם העיסקה תיפול, אבל עכשיו נראה שאפשר כבר לגשת לפן המעשי. איך שלא מסתכלים על זה, נראה שכדאי להתחיל בחפש אדריכל. אז אשאל זאת כך ( סקר אנונימי
) איך מצאתם את האדריכל שלכם ? מה שכרו ? האם הוא מגיע גם לעיצוב פנים הבית ? האם הפגישות נערכות אצלכם או אצלו ?

efratcn

New member
עונה ../images/Emo13.gif

איך מצאנו את האדריכלית? בדקנו 3 אנשים (2 אדריכליות ומעצבת פנים שעוסקת בהרחבות של בית). 2 המלצות מהפורום פה, אחת מחברה. הלכנו, ראינו, התרשמנו והחלטנו לפי תחושת בטן ושיחות עם אנשים שבנו יחד עם הפוטנציאליות. שכר - השכר לא יגיד לך הרבה כי זו הרחבה (סה"כ 135 מ"ר) באיזור הדרום. 19 אלף ש"ח + מע"מ. כולל עיצוב פנים וליווי הפרוייקט (פגישות עם בעלי המקצוע, הכנת מפרטים מלאים, גרמושקה וכו'). רוב הפגישות אצלה (כל פגישה היתה על המחשב כולל הדמיות תו"כ וביצוע שינויים בתוכניות תו"כ). כל פגישה 2-3 שעות (שעות הערב המאוחרות מאד - 9-12 בלילה). אחת אצלנו להכרת השטח ומדידות של חפצים שניקח איתנו לבית החדש.

רשר

Well-known member
מנהל
חברה קרובה

בעלה קונסטרוקטור (סובל מ"ברזליטיס") (כיום לא מתעסקים בבניה פרטית) מאחר וכבר ההיתי לאחר 30 שנה של עיסוק בבנין כולל ציבורי לא היתה כל בעיה להחליט במבט על כמה תוכניות קודמות, הדיונים נערכו בביתה בשעות הלילה תשלומים ללא הנחות במחיר השוק עם קבלות, הרצה בועדות בצעתי בעצמי כדי לחסוך להם נסיעות,

צימעס

New member
באינטרנט

קראתי אותה כותבת, התיעצנו איתה בנוגע לקניה+שיפוץ ובנוגע לבחירת המגרש, ראינו שאנחנו מרוצים מצורת העבודה, ולא בדקנו אחרים. קצת עיצוב פנים, בהחלט. בפרט כי יש לה הרבה נסיון (אה, והכשרה) בעיצוב פנים. פגישות - חלק פה, חלק אצלה, וחלק אצל בעלי מקצוע אחרים (נניח - במטבחים).

bar 23

New member
ככה...

עם האדריכלית הראשונה נפלנו בגדול. לא כי לא בדקנו אלא מכל מיני סיבות שאין לי כוח כרגע לפרט. לאדריכלית הנוכחית הגענו דרך המלצה מהפורום הזה. קראתי עליה ועל דרך העבודה שלה די הרבה ממישהי מפה ששכרה את שירותיה והתרשמתי לטובה. קיבלנו רשימת משפחות שבנו איתה והיו מרוצים מאוד. קבענו פגישה והרגשנו מהבטן שזה זה. זהו
לגבי שכר אם אני לא טועה יוצא משהו כמו 6,500$ +/-. היא גם מעצבת פנים אז התיכנון כולל עיצוב פנים וליווי בבחירת חומרים לעיצוב הבית. הפגישה היחידה שקיימנו עד כה היתה אצלה, רוב הקשר בינינו מבוסס על מיילים וטלפונים. במידת הצורך כשידרשו פגישות נוספות נעדיף לעשות זאת אצלה כי יש אצלה המון חומר ודוגמאות ובכלל עובדים מול המחשב שלה כך שניתן לראות את התוכניות מול העיניים ולעשות את השינויים במקום. איפה אתם מתכננים לבנות? שיהיה בהצלחה!

יוליה59

New member
שאלות נוספות

קודם כל תודה על התשובות המפורטות. האם כדאי להפריד את נושא עיצוב הפנים מהתכנון של המבנה או שכדאי שאותו מתכנן יעשה את כל הדרך ? איך זה משפיע על עלויות התכנון ? האם יכולים להווצר קונפליקטים בין הגורמים השונים ? אלו גורמים נוספים דרושים לתכנון ? משיחות עם בונים נוספים נוכחתי כי יש שמערבים מתכנן נוף ויש שלא. כנ"ל לגבי מתכנן חשמל ומתכנן אינסטלציה. כולם הסכימו שצריך מהנדס (-:

efratcn

New member
שאלות טובות ../images/Emo13.gif

הפרדה בין עיצוב פנים לתכנון - תלוי. אם המתכנן והמעצב באותו ראש אז בעיניי זה אפשרי. אם לא, אז צפי לבלגן. ככלל, אני אוהבת את זה שהתכנון ועיצוב הפנים באותו הראש, כי תו"כ תכנון גם חושבים על עיצוב הפנים, זה נוח יותר שלא לדבר על זול יותר. תכנון נוף - אנחנו ויתרנו כי הבית קיים ומרחיבים אותו, אנחנו לא מצליחים לקבל המלצות על אדריכלי נוף באיזורנו וכי האדריכלית תעשה חלק מהתכנון (לא עיצובי). מבחינה עיצובית, הגינה הנוכחית כבר קיימת ותישמר ורק נוסיף לה. ניקח איש ביצוע שיש לנו עליו המלצות. מתכנן חשמל ואינסטלציה אין לי מושג. טרם הגענו לשם.

אדריכל נוף

בעיקרון - תלוי בך. עד כמה הפיתוח חשוב עבורך. איפה היתרון בשילוב אדריכל נוף (או מעצב גינות, הנדסאי נוף)? כדאי בשלבי תכנון הבית הראשוניים לשתף מעצב גינות או אדריכל נוף ע"מ לתכנן את הגבהים במגרש ולקבוע 00 (גובה רצפת הבית בקומת הכניסה) שיאפשר שיפועים, ניקוזים והסדרת גבהים במגרש באופן מוצלח. עוד נקודה בה יש להיזהר מבחינת תכנון הנוף היא החזית. פעמים רבות נעשות טעויות ואז הכניסה אינה יפה או ששביל הגישה לבית אינו הגיוני. מיקום מרכיבי החזית כמו פילרים, חניות ושער הכניסה חשובים מאוד מבחינה זו. וגם מיקום דלת הכניסה לבית כמובן חשוב. חשוב מאוד שתכנון הגבהים והכניסה ייעשו בשיתוף פעולה עם אדריכל הבניין. בשלב מתקדם יותר של התכנון כדאי לחשוב על הריצופים בגינה: נהוג למקם רחבה מרוצפת מחוץ לסלון לאירוח. גם כאן יש יתרון למעצב גינות בתכנון קוי המתאר של הריצוף, מיקומו ומימדיו וכמובן חומרי הריצוף. את המשך התכנון של הגינה אפשר לעשות לקראת סיום הבניה.

למה "נהוג" למקם רחבה מרוצפת מחוץ לסלון?

אני ממש לא מבינה את ההגיון בזה בהתחשב שהסלון הוא פינת האירוח הפנימית בדכ שם גם הטלויזיה ושטיח ושאר טקסטילים, והרביצה שם היא "נקיה" והרחבה המרוצפת החיצונית היא פינת האירוח החיצונית שבה בדכ (או לפחות אצלנו זה) יש ברביקיו, והרביצה שם היא פחות "נקיה" (לא מוצאת מילה יותר מתאימה מזו
) זה נראה לי פשוט לא מתאים, ומאוד מזכיר דירה בבניין קומות, או עיצוב קבלני

bar 23

New member
אולי זו השעה אבל לא כל כך הבנתי למה זה לא

נשמע הגיוני? לי זה נשמע הגיוני מאוד-יש איזור גדול לאירוח-חלקו בתוך הבית וחלקו מחוץ לבית.

efratcn

New member
אצלנו זה ככה עכשיו ויהיה בעתיד

אבל זה כי אנחנו מאד אוהבים את הבחוץ (ויטרינות ענק בסלון). לא מסתדר לי העניין של הנקי בפנים-מלוכלך בחוץ. בהגדרה, כל אירוח מביא איתו ג'יפה
ומנגל (מה ברביקיו?? מנגל!) ממוקם אצלנו רחוק בקצה של הגינה. ובפרגולה לא רובצים!

פיטנגו4

New member
"נהוג" זה לא אומר "חובה". אפשר להיות מקורי

"נהוג" = זה אומר שלרוב האנשים מתאים שרחבה חיצונית ממשיכה את הבית. הריצוף ממשיך (לא חייב להיות זהה) וזה מגדיל את הסלון מבחינה ויזואלית, נוח יותר להעביר אוכל החוצה כאשר זה רציף, אפשר לפתוח שולחן ש"נכנס" הביתה... בנוסף, לא לכולם ה BBQ דוקא נמצא ברחבה הגדולה הצמודה לבית. לפעמים זה ברחבה נפרדת, קרובה, ששם עושים מנגל, ומביאים לרחבה החיצונית הנקיה. מיקום הרחבות הללו זה חלק בלתי נפרד מתכנון הגינה, לכן כדאי מאד לערב את מתכנן הגינה לפני שמתכננים רחבות, וכמובן לפני שיוצקים אותן. קבלנים מנסים לעשות תמיד משהו שיקלע לטעם הכללי. לכן המבנה של הרחבה הוא מאד סטנדרטי. בד"כ היא מלבנית ומרוצפת בצורה אחידה. זהה בדיוק למה שיש אצל הרוב. אבל, אף אחד לא מכריח בונה פרטי לעשות את זה
, ובדיוק בשביל זה אפשר לפנות למתכנן גינות ונוף מקצועי, כדי לקבל רעיונות קצת שונים והרבה יותר מקוריים.

זה בדיוק מה שאמרתי!

זה נהוג. ככה זה נראה ברוב הבתים. למה? לאלוהים פתרונים! לכן הצעתי לערב מעצב גינות שיציע אופציות אחרות או ישנה את קווי המתאר או את גודל הרחבה, שלרוב באה בגודל סטנדרטי ולא שימושי.

אופס, חשבתי שאופיע בהמשך לשאלה

מה שרציתי לומר זה שגם אני לא יודעת למה זה נהוג למקם את רחבת הישיבה כפי שלרוב היא ממוקמת, וגם לא הבנתי למה הן תמיד בצורת מרובע שאינו מתייחס לקווי המתאר של הבית ובגודל שאינו מתייחס לגודל הגינה או לשימוש שמצופה מהרחבה.

פיטנגו4

New member
למה ? כי

כמו שאת יודעת, קבלנים עושים רק סטנדרט, אדירכלים רבים (לא כולם) משקיעים יצירתיות רק בין הקירות, והרבה מבעלי הבתים משקיעים המון בבחירת הברזים בשירותי אורחים, ולא משאירים זמן וכסף למה שקורה בחוץ. (כבר דיברנו על זה, לא?
) לגבי הרחבה החיצונית... לא משנה מה הצורה, החומר, והמיקום, ואיזה שימוש נעשה בו... העיקר שיהיה גדול. זו ההנחיה שהקבלן מקבל. אז את מצפה שהו יעשה משהו בקו גלי ??? ניסיתי פעם, להמליץ על הרחקת הרחבה הראשית מהסלון, במקרה מאד מסויים, שבו זה היה ממש "נדרש". נתקלתי בהתנגדות, כי אנשים רוצים את מה שמוכר ובטוח. ככה זה.

צימעס

New member
את בהחלט הופעת בהמשך לשאלה.

לשאלה היו כמה תשובות. למעשה, כל מה שמעליך (בדיוק מעליך, לא קצת ימינה או קצת שמאלה) זה התשובות לאותה שאלה.

happy

New member
בעיני זה נוח

אני רוצה לרצף את הרחבה בחוץ בדק ולא כמו הסלון כי באמת אצלי הרחבה בחוץ תמיד לא נקיה. זה נוח מאוד כי הילדים יכולים לשבת שם ולא על הדשא, אנחנו אוכלים שם כמעט כל ערב כשלא קר ארוחת ערב בחוץ וזה מאוד נוח לנקות. לי אישית זה הרבה יותר נוח מאשר דשא.

הסברים לתגובה שלי-

ואולי כתבתי והתיחסתי לנושא כי נלחמתי בבעלי בזמנו כנגד היציאה מהסלון לרחבה מרוצפת- כי ככה כולם עושים כשהיציאה לשטח המרוצף היא מהסלון, הסלון הופך להיות למעבר החוצה גם כשיש אירוח שלא רוצים שיעבור דרך האיזור ה"מוקפד" בבית ומה לעשות שהחוץ הוא לא נקי כמו הפנים- דשא אבק אדמה בוץ שלא נדבר על כלים ועשן של המנגל
כל חיי גרתי בבתים פרטיים עם גינה ואני גם זוכרת את דבריה של אימי שתמיד אמרה שאם יש יציאה מהסלון תמיד הילדים ישחקו תופסת מהכניסה הראשית לכניסה מהסלון , לי עדיין אין ילדים אבל זה תופס גם כלפי חיות הבית
לדעתי הכי כיף זה רחבה מרוצפת מהמטבח- כך מנצלים ונהנים מהחוץ עד כלות, אין התעצלויות וחיים אל פרסקו אמיתי מבלי שכל הבית ירגיש באירוח

פיטנגו4

New member
אפשר גם וגם וגם

(לשם שינוי, אני כותבת במבט אישי כאמא וכבעלת גינה, לא כמתכננת
) אצלי יש 4 יציאות. אחת מהמטבח לגינה אחורית, שהיא בפירוש לא ליופי אלא לשימוש וכיף. יש בה עצי פרי וצמחי תבלין, מתלה כביסה, בלוי גז, מנגל (שלפעמים נודד לגינת החזית), מחסן, אופניים, והמ-ח-נ-ה של הילדים (מחנה במלעיל זה אוסף גרוטאות שהם בונים ונקשרים אליו אישית זה עושה אותם מאד מאושרים) לגינה העיקרית יוצאים מ2 יציאות נוספות: מהסלון או מפינת האוכל. מהכניסה הראשית יוצאים רק לרחוב, למרות שאפשר גם להגיע ממנה לגינה. אצלנו המשפט של אמא שלך לא עובד, כי אצלנו תופסת לא משחקים דרך הבית. זה אחד הדברים שקרו אצלנו טבעי, בלי חוקים מוכתבים. אולי בגלל שיש רשתות שהן תמיד תמיד סגורות (הסטריית יתושים)... . אני מאד משתדלת שזו לא תהיה "הגינה של אמא" אלא הגינה של כולם.

צימעס

New member
דאגתי שאפשר יהיה לעבור מסביב לכל הבית

בדיוק בשביל משחקים כאלה. (היה צד בו המפקח שקל לעשות שאי אפשר יהייה לעבור)

למעלה