לפני25 שנה בניתי בפעם הראשונהלא מחליפים מנצח
כעת כשאני בפעם השניה בונה והפעם דו משפחתי את שתי הבתים יחד אני בונה אחד לנו והשני להשקעה, היה ברור לי גם הפעם כי איתה אני ממשיכה לבנות גם את הבתים החדשים. המציאות הראתה לי שהאינטואיצה והניסיון צדקו והבחירה היתה נכונה לנו מאוד. בנוסף הראתה לנו המציאות שצדקנו בבחירה כי הפעם נתקלנו בקשיים גדולים שהתעוררו בתוכניות הגשה ונדרשנו בפעת השלישית לשבת ולתכנן מחדש את הכל מההתחלה ולהגיש גרמושקה חדשה כל פעם. חשוב לי לציין שהשינויים לא היו קטנים(שנדרשנו בשל בקשות הוועדה או הערות )וגם לא שינויים מינוריים בכל הגשה היו שינויים מהותיים ביותר והיה צריך לשבת ולתכנן את הכל שוב פעם מחדש עם כל המשתמע מכך בשל כך עברנו משבר גדול ביכולת היצירתית ליצור משהו שיהיה מקובל עלינו ועליה כאדריכלית ומרוב לחץ להספיק לסיים ולהגיש את התוכניות ולא לאבד זמן יקרה של השתהות בכל הגשה חדשה (אני בשלבים מסוימים כבר חיפשתי לעבור לאנשי מקצוע אחרים, אולי מהם נקבל סיוע אחר, דבר שאינו נכון כי היא היתה נכונה להמשיך כל הזממן ולנסות שוב ולתכנן מחדש...) ואני שמחה שלא עשיתי זאת ולבסוף קבלתי החלטה להמשיך איתה את העבודה על התכנון כי אניח מרוצה ביותר מהתוצאות והתכנון. הזמן הוכיח לי שאני עם האדם הנכון לנו. בקשר לעיצוב פנים היא נכנסת לתכנון בגדול ולא ממש לתוך העיצוב וההחלטות אלא יותר למיקומים של המיטות והארונות בחדרים בכדי שיהיו מבחינה תכנונית נכונים ומוצבים בצורה הגיונית ומפעילה שיקול דעת נכון ומנצל את השטחים בצורה טובה ויעילה ביותר. אך היא אינה בוחרת איתי את סוגי החומרים כי לא חיפשתי את זה באדריכלית מלכתחילה היא כן מכינה לי את הפיקוח העליון וזה יכלות את כמויות החור של החיפויים בריצופים ובנושא תוכניות חשמל אינסטלציה וכודו' לגבי היכן אנו עובדים לעתים אנו מגיעים אליה למשרדיה ולעתים יותר קרובות היא שולחת במייל את התכוניות והסקיצות. במקרים שלנו היו בהגשה האחרונה יותר מ 35 סקיצות וזה לכל הדעות הרבה מעבר למה שכל אדריכל עושה והיא התעלתה על כולם מבחינתי כך אני מרגישה. גם נושא מחירים משפיע יצא שהיא לא היקרה מכולם וזה פרט לא קטן אלא משמעותי היא כוללת מהנדס קונסטרוקטור לכל הבניה וזה גם נושא תקציבי לא זניחשכלול אצלה בעיסקה והמהנדס/הנדסאי קונסטרוקטור שהיא עובדת עימו נחשב למעולה בסביבתנו. לסיכום דבר ראשון היא בן אדם וזה קשה למצוא במחוזותנו היום... דבר שני היא בעלת מקצוע טובה ובעלת ניסיון במקצועיותה ובנתה כבר הרבה בתים בשרון. הבחירה לעבוד איתה בפעם השניה מבחינתי באה לנו באופן טבעי לאחר שהתגוררנו בבית הראשון מעל ל20 שנה והיינו מרוצים מאוד מהתכנון והיעילות של הבית והחשיבה מאחורי התכנון של הבתי שגם היום מי שרכש אותו מאיתנו היתה מעצבת פנים מה שהביא ואתנו לחשיבה כמה תכנון נכון חשוב כי בית לא בונים לשנה ולא ל10 שנים אלא לחיים... והיא יודעת את העבודה וגם כעת זה כך. מעבר לכך אני מרגישה שהיא מבינה אותיבנושאי התכנון ואם אני מבקשת ממנה משהו היא מבינה מתיחסת וזוכרת אותן גם שאני מרוב בילבול, לחץ או שיקולים אחרים כבר שכחתי שביקשתי אותה דגשים מסוימים היא דאגה להזכיר לי אותם ואלו הדברים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול. בהצלחה לכם בבחירה