חיפה- רמת אביב

mikeyy

New member
חיפה- רמת אביב

[1] כמה עולה ברכבת מחיפה עד למרכז הלימוד ברמת אביב? [2] הבנתי שמדובר ב-10 דק' הליכה מתחנת הרכבת עד לשם? [3] האם שווה לי?
תודה.

תמיר1991

New member
אני אענה על מה שאני יודע...../images/Emo26.gif

[2] כן, בערך עשר דקות. אולי טיפה יותר, אם תלך לאט. [3]
לא הייתי בקמפוס רמ"א, אבל האזור ענק - ובכלל, תל אביב
תמיר.

ailag

New member
10 דקות הליכה?

רבע שעה הולכת רק על המדרגות הארורות.. קמפוס רמ"א מאוד נחמד :) ובטח שהרבה יותר מכל מיני כיתות בבתי ספר.

תמיר1991

New member
לי זה לוקח רבע שעה במקרה הרע,

לא הלכתי לקמפוס עצמו, אבל אני מדבר על מקומו שלידו. בכל מקרה, נתנו לי כמה ביקורות הרבה פחות טובות על הקמפוס החדש. יש מצב שאלמד בו בקיץ, ואז נראה
תמיר.

kriz

New member
אני לא עשיתי את הדרך מהרכבת לקמפוס

אלא הפוך (וזה משמעותי כי הפוך זה לרדת המדרגות והלוך זה לעלות...) לקח לי משהו כמו 20 דקות אבל לקחתי את הזמן. אני מאמינה שאפשר גם ב-15 דקות הליכה נורמלית בתור פחדנית לי היה מפחיד נורא לעשות את ההליכה הזאת ב-20:30 בערך כאשר חשוך ושומם (וכל מי שהתקשרתי אליו כדי שיעביר לי את הזמן לא ענה לי
)

Silly LoveSong

New member
כרטיס מתל אביב לחיפה

כיוון אחד - 22 שקל (לאחר "הנחת" סטודנט). הלוך ושוב - 44 שקל (שוב "הנחת" סטודנט. לאדם רגיל לא סטודנט זה יעלה 44.5. יפיי).

mikeyy

New member
בקיצור לא שווה../images/Emo4.gif

44, אבל מה לגבי נסיעות באוטובוס מתחנת הרכבת.......

mikeyy

New member
אה ו...

לא, למעשה הייתי צריך לאליאנס, לא רמת אביב..טעיתי.

ailag

New member
אליאנס הוא בי"ס, על כל המשתמע מהדבר

פשוט מקום לשבת בו ולשמוע את המרצה. לפחות המרכז בקלאוזנר כזה חדש ונראה יפה ואקדמי.. אם כי תכלס אין ממש הבדל בינו לבין כל מקום אחר שלומדים בו. (אם כי בעצם - חוץ מקשיי ההגעה למקום זה או אחר, מה עושה את המקום שווה יותר או פחות?)

mikeyy

New member
ידוע לי שמדובר בבי"ס, הייתי פעם אחת

העניין הוא שהמרכזת של הקורס מלמדת שם ואני רוצה להגיע לשם, וגם מה לעשות, שאין מרכז לימוד שיותר קרוב אליי (כולם בת"א- רמת אביב, אליאנס ותיכון חדש..).

harhanegev

New member
אליאנס גם מותאם במיוחד לתושבי אילת:

קרוב מאוד מאוד מאוד לשדה התעופה. ממש תענוג - איך שאני יורד מהמטוס, כמה דקות ברגל ואני שם.

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif הערה חשובה לגבי רכבות ../images/Emo41.gif

ההנחה הכדאית ביותר ברכבת היא כרטיסיה. מדובר על 12 נסיעות במחיר של 10 נסיעות, כלומר הנחה של בערך 16.67% . בניגוד לנוהג המעצבן באוטובוסים, בהם אין כרטיסיות במסלולים של 100 ק"מ (בערך) ומעלה (וגם אין כרטיסיות למסלולים עם מעבר בין אוטובוסים), ברכבות יש אפשרות לכרטיסיה לכל מסלול בכל אורך, גם אם המסלול כולל מעבר בין רכבות.

נועה321

New member
עשיתי את המסלול הזה-כמעט- כבר כמה

סמסטרים... (במקום חיפה- שים בנימינה), מהרכבת זה לוקח כ: 15-20 דקות של הליכה בכיף (לא מהר מידי, ולא לאט מידי), מצטרפת להמלצת הכרטיסיה ברכבת..., חוסך המון! אם שווה לך? תלוי למה אתה רוצה ללמוד שם..., אם אין את הקורס במקום קרוב יותר אליך, אז אין לך כ"כ ברירה, ואם אתה נוסע רחוק בגלל שיש שם מנחה שיש קונצנזוס חויובי על ההנחיה שלו אז (מנסיון של כמה קורסים)= שווה. (וזמן הרכבת יכול להיות מנוצל לחזרה על החומר....כך שזה לא זמן אבוד בפקקים...)

harhanegev

New member
בשביל מנחה שני מאמין שיועיל לי,

אגיע גם עד קריית 8 (למי שלא יודע היכן אני גר - רשום בחתימה).

harhanegev

New member
קצת לגבי רכבות ומרכזי לימוד:

תיכון חדש: הליכה קצרה ברגל, דקות בודדות, מתחנת רכבת תל אביב מרכז (אני מניח שכבר ראית את התצ"א המתאים, אם לא תבקש ואוסיף קישור). סמינר הקיבוצים ואליאנס: מתחנת רכבת תל אביב מרכז יש תדירות מעולה של אוטובוסים ממש עד לשער שלהם ומדובר בנסיעה מאוד מאוד קצרה, ממש כמו ברכב פרטי (רק בלי לחפש חניה). לגבי הגעה אליהם מתחנת רכבת ת"א-אוניברסיטה, נראה לי שזה באזור ה-20 דקות. אני מניח שיש גם אוטובוסים ממנה אליהם, אבל אין לי מושג לגבי זה. אם אי פעם תחזור מחופשה באילת / קריית שמונה / עין יהב בטיסה ישירה למפגש ההנחיה, הם נמצאים גם במרחק הליכה קצרצרה רגל משדה התעופה של תל אביב (יש כידוע רק אחד כזה, שדה דב). קמפוס רמת אביב: מתחנת רכבת ת"א מרכז ראה את ההסבר לגבי אליאנס וסמינר הקיבוצים. לגבי הגעה מתחנת ת"א אוניברסיטה, קיימים אוטובוסים שאין לי מושג מהם ומה תדירותם אך מן הסתם אם תחפש תמצא אחרים שיודעים וכתבו (ואם לא תמצא תמיד אפשר לשאול). לגבי הליכה ברגל מתחנת תל אביב אוניברסיטה לקמפוס רמת אביב: יש מדרגות רבות. מדרגות אלו לא נראות לי כמו בעיה של ממש לסטודנט/ית בריא/ה. בסה"כ, המרחק מתחנת הרכבת לקמפוס הוא כ- 1600 מטר. זה אומר 16 דקות של הליכה בריאה וזריזה, או 20 דקות של הליכה סבירה של אדם סביר במצב בריא. נסיעות טובות, טיסות נעימות, ובהצלחה בלימודים !

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif עוד יתרון של כרטיסיות ברכבת:

כרטיסיה ברכבת היא ערימה של 12 כרטיסים נפרדים, ולא כרטיס אחד כמו באוטובוס. זה אומר ש: [1] אין סיכון להיתקע עם כרטיסיה ללא שימוש: אם אין שימוש, תמיד אפשר לגשת לתחנה ולמכור בקלות לאחרים. [2] אפשר להתחלק עם האח / אחות / חבר / חברה וכו'.

למעלה