חיפה או בר אילן?

• פותח הנושא gaygo
  • פורסם בתאריך

gaygo

New member
חיפה או בר אילן?

כרגע אלו האופציות שפתוחות בפני, אשמח לשמוע את דעתכם בכל מה שקשור לאווירה, יוקרה, ופתיחת דלתות בהמשך.
חשוב לציין שאני מכוונת לשירות הציבורי ובכל מה שקשור לעשייה חברתית, פוליטית וכ'ו..
לגבי בר אילן אני מעט נרתעת מכך שהיא מחייבת לקחת קורסים ביהדות ושהיא נחשבת אוניברסיטה מאוד ימנית..ולגבי חיפה מהעובדה שהיא מבודדת מדי ולא נותנת תחרות לאוניברסיטאות המובילות.
תודה מראש:)

נ.ב
כמה רחוק הייתם הולכים בשביל להתקבל לתל אביב? (לדחות בשנה, מכינה וכ'ו..)

B L I M P

New member
אני הייתי הולכת לבר אילן

פשוט כי לא בטוחה שהייתי רוצה לחיות בחיפה שלוש שנים.

מבחינת שם שתיהן סבבה. במיוחד אם את רוצה ציבורי ולא פרטי. העניין של היהדות נשמע לי נורא, אבל זה מחיר שהייתי משלמת כדי לא לעבור לחיפה.

אבל זו אני עם ההעדפות שלי. מבחינה אובייקטיבית אני לא רואה הבדל.

דוזן

New member
חיפה

היתה לי בדיוק אותה התלבטות, ובדיוק אותה רתיעה. בחרתי בחיפה. עברתי לכאן מהמרכז, והיום, 2 סמסטרים לפני סיום התואר [אמאלההההההההההה] אני יכולה להגיד בפה מלא שזו היתה החלטה מצויינת. יש אחלה אווירה ואנשים טובים מכל גווני הקשת... יש אפשרות להכיר לא רק אנשים חדשים אלא תרבויות חדשות. וזה נחמד. מבחינה מקצועית אני לא חושבת שבסופו של דבר יש הרבה הבדל בינינו לבין האוני' היותר "נחשבות". זה הכל עניין של ותק ו"שמות" שיצאו משם... זימונים והתמחויות מפוצצות מקבלים גם אצלנו. זה לא נכון שאלה ספוטים ששמורים לעברית ולתלאביבים. בכלל כיף בחיפה. רועש וכיפי וסטודנטיאלי כשבא לך, ושקט וביתי כשבא לך. אני ממליצה. מוזמנת לדבר איתי בפרטי אם את רוצה לשמוע עוד. בהצלחה :)

natilousky

New member
באופציה הראשונה

הייתי דוחה שנה ומנסה להתקבל לעברית או לתל-אביב (את מי זה מעניין עוד שנה או פחות שנה, להפך, בזמן הזה את מכינה את עצמך יותר טוב לתואר, באה בשלה יותר, אפשר גם לעבוד ולחסוך כסף)

לא כל-כך מבין את האנשים שאומרים "אני חייב ללמוד השנה" שטות שאין כדוגמתה.

במידה וכל כך "בוער לך" ללמוד השנה, הייתי הולך לבר אילן בלי לחשוב פעמיים, אלא אם כן הייתי גר 100 מטר מאוניברסיטת חיפה. אחרת, לא מוצא תמריץ מסוים ללמוד שם.

gaygo

New member
בקשר לאופציות קבלה ומעבר לתל אביב

לגבי לדחות בשנה, אני פשוט מרגישה שזה לא בשבילי-בוער לי להתחיל ללמוד, כבר טיילתי ועבדתי וחסכתי כסף ואני לא בחורה שאוהבת להתבטל.
אבל הייתי רוצה לשאול אתכם-
יש לי אפשרות לעשות בגרות קיץ שתעלה לי את הממוצע ואז אני מגיע לסף קבלה (כרגע אני לא מאוד רחוקה משם), אין לי בעיה להשקיע את הזמן והאנרגיה, פשוט הבנתי שזה סרט ושזה לא מתקבל בקלות...זה עניין של וועדות חריגים ועד הרגע האחרון אני לא יכולה לדעת-שזה בעייתי גם מהכוון של מגורים(קל וחומר אם אני אעבור לחיפה) וגם מהצורך שלי להתכונן ללימודים ולהיות בראש שקט, ולא להמשיך להיאבק בזה..
האם אתם חושבים שהמאמץ הזה שווה ושהפער בין תל אביב לאחרות כל כך משמעותי?
מה לגבי מעבר בשנה ב'- מכירים אנשים שהצליחו לעשות זאת? או שרק בודדים זוכים לכך?

שוב תודה על המענה:)

כמה את רחוקה מסף הקבלה באת"א?

סף הקבלה בשנה שעברה נסגר על 651, כך שלא מן הנמנע שגם השנה הוא ייסגר על נתון דומה או אף נמוך יותר.

natilousky

New member
אני לא מבין כל-כך

מה זה מאוד קרובה? מה הסכם שלך כרגע?

אם את כל כך קרובה לסכם אז למה לוותר על זה?

אולי תשקלי לעשות איזה בגרות בקיץ שתעלה לך את הממוצע, הם אומנם רושמים שהקבלה של בגרויות קיץ תלויה במקומות פנויים, אבל אל תתרגשי, תמיד יש מקומות פנויים, המצב של משפטים היום בארץ נמצא בקרשים. הם משוועים לתלמידים עם סכם גבוה. אם תוכלי לשפר איזה בגרות של 5 יחידות קלילה כמו גיאוגרפיה וע"י כך להתקבל לתל-אביב או העברית הייתי עושה את זה.

יש לי מספר חברים שהתקבלו גם לתל אביב וגם לעברית בצורה זו.

natilousky

New member
עכשיו רק ראיתי שדיברנו על אותה אופציה

בקריאה ראשונה חשבתי שהתכוונת למכינת קיץ משום מה.

בכל אופן, אני לא חושב שזה עניין של וועדת חריגים בכלל, את נרשמת לפני הבגרות לאוניברסיטה, ומהרגע שקיבלת את הציון את שולחת להם אותו בפקס והם משנים את הסטטוס קבלה... יכול להיות שבתל-אביב הם יותר קשים בנושא הזה, בעברית זה עניין של יום אחד שהסטטוס משתנה, והם מבינים שיש אנשים שצריכים לשפר בגרויות, כפי שאמרתי, ממקרים של אנשים שהיו בדיוק במצב שלך.

אופציה ב- במקסימום אם את רוצה להיות בטוחה אז תרשמי גם לבר אילן גם לתל אביב, או גם לעברית וגם לתל-אביב. מקסימום תפסידי 400 שקל. לא ביג דיל. עוד נקודה חשובה-זה תשלום המקדמה שלפי כללי המל"ג את יכולה לקבל החזר מלא על ביטול עד ה15.8

חשוב לומר- שאת כל הנושא הזה אני מכיר מהעברית, ושם הם מאוד מתחשבים ומבינים את המצב. בזמנו, אני נרשמתי גם לתל אביב וכבר שילמתי מקדמה( שאת יכולה לבקש החזר מלא שלה עד ה15.8) אבל ביטלתי את ההרשמה כשהתקבלתי לעברית. ולא היה איתם שום בעיה, הם זיכו לי את החשבון בנק שבוע אחרי...

SAPGL

New member
בטוח ששיפור בגרות זה אופציה?

אני בדיוק באותו מצב שלך. שנה שעברה דחו אותי מאת"א על שתי נקודות בסכם. כששאלתי אותם על שיפור בגרויות, אמרו לי שרק שיפור פסיכומטרי נחשב לשנה הלימודים הנוכחית ושיפור בגרויות יחשב לך רק לקראת שנת הלימודים הבאה. פרט לבגרות באנגלית ומתמטיקה, ששם יש מועדי ב' , והציונים מתקבלים ביולי.

gaygo

New member
בגרות 1 זה גבולי, 2 זה כבר בטוח

עם בגרות אחת בציון "וודאי" הסכם שלי 650, עם שתיים הוא 653..
נגיד להשלים ל5 בהיסטוריה ולעשות 5 גיאוגרפיה. זה בהחלט השקעה ומאמץ..השאלה היא כמה זה שווה את זה והאם הפער מול בר אילן או חיפה כל כל משמעותי..

natilousky

New member
אז כנראה שזה רק בעברית..

למרות ששמעתי גם על סטודנטים מאת"א אבל לא רוצה להתחייב לזה

gaygo

New member
לגבי עניין הבגרות

הסכם שלי כרגע הוא 642, ולפי האתר שיפור של נקודה או שתיים בממוצע הבגרות(שאני יכולה להשיג ע"י 5 יחידות גיאוגרפיה) מעלה אותי מעל סף הקבלה של ת"א..
העברית לא אופציה כי הם שמים יותר דגש על הפסיכומטרי, ואני לצערי לא הצלחתי להוכיח שם את כישוריי גם בפעם השנייה.
לגבי המקדמה, וזה חלק מהבעיה- התשובות מהבגרות מגיעות רק באמצע ספטמבר, והתשובה מהאוניברסיטה ממש לקראת תחילת הלימודים(אם בכלל נותרו מקומות ולא הועלה הרף משמעותית)- אז מה קורה אם אני מודיעה על ביטול ברגע האחרון? תשלום מלא? קנס גבוהה?
בנוסף יש מצב גדול שהאלטרנטיבה שלי היא אוניברסיטת חיפה ואז זה גם להעתיק מקום מגורים בהתראה של שבוע.

באמת שווה את כל זה?!

natilousky

New member
למה האלנטרטיבה שלך היא חיפה?

אם את לא גרה בחיפה אין לך מה לחפש שם....

זה נראה כאילו את מחפשת לשכנע את עצמך שאין הבדל בין האוניברסיטאות. אני חושב שיש הבדל, ועוד הרבה כמוני חושבים כך. אבל זה כבר שיקול שלך ואני מציע מה אני הייתי עושה במקומך.

הלימוד לגיאוגרפיה או היסטוריה הוא לא כזה קשה כמו שאת חושבת. מדובר בבגרויות קלילות ביותר שמי שלומד להן הציון מובטח.

לגבי הרף שעולה משמעותית- זה עוד מיתוס שצריך לשבור אותו, הכל נובע מלחץ של האוניברסיטאות שלא תבצע החלטה מושכלת ותירשם אצלהם כמה שיותר מהר... הרף לא עולה משמעותית , נהפוך הוא, הוא רק יורד כל הזמן.

natilousky

New member
אלטרנטיבה*

לגבי הקנס- יש תקנון שהמל"ג קבע. הוא רשום בתקנון של כל אוניברסיטה

תרשמי בגוגל תשלום מקדמה, וזה יראה לך.

ממה שאני זוכר- עד ה15.8.14 החזר מלא של המקדמה

אחרי זה, זה כבר חצי מהמקדמה או משהו כזה. יש שם מדרגות קנס.

gaygo

New member
אז אתה אומר שמקבלים בגרות קיץ בדרך כלל??

הם טוענים שבעיקרון לא..

natilousky

New member
תראה

ברור שהם יגידו לא, כי זה חריג מבחינתם, אתה צריך להבין איך עובדת אוניברסיטה. קודם כל זה לא.

תנסה אולי לשפר אנגלית או מתמטיקה דרך מועד ב ככה הציונים יגיעו יותר מוקדם.

Ariel aka Rel

New member
לדעתי השאלה היא

איפה את רוצה לגור.
למרות שבדר"כ לא ממליצים על זה, אני הייתי דוחה בשנה (תלוי בגיל).
בהצלחה.

MMMOOSH

New member
למדתי בשתיהן משפטים וגם בת"א שנה ואין ספק שבר

אילן מומלצת ביותר ואפילו עדיפה על ת"א בהרבה מובנים.
אם התקבלת לבר אילן תלך על זה ותאמין לי תהיה מרוצה, סיימתי את התואר בהצלחה, והיו לי קורסים שנהניתי מהם.
לגבי היהדות - אחרי ששואלים ומתייעצים איזה קורסים לקחת זה נהיה הרבה יותר פשוט.

הכרתי המון חבר'ה נחמדים ואכפתיים ואחרי שסיימתי אני ממליץ בחום.

חיפה V בר אילן

מבחינת שם אין הבדל משמעותי. אם את גרה במרכז - בר אילן. אם בצפון - חיפה.
לא לעשות שטות וללכת לבינתחומי אם יש אפשרות להתקבל לאוניברסיטה.

למעלה