חיסונים ואוטיזם..

אחד55

New member
לכן אמרתי שמחלה כרונית או תסמונת נגרמות

בדר"כ ממכלול של גורמים ( זו לפחות דעתי ) וחיסונים הם אחד הגורמים. אלא שהדברים שציינת גורמים נזק בריאותי כללי ולא בהכרח למערכת העצבים כמו החיסונים. אם היה אפשר להשוות אוכלוסיות גדולות עם פרמטרים זהים בכל התחומים מלבד תחום החיסונים, אז אפשר היה לגזור מכך מידע על השפעת החיסונים.

0 אור 0

New member
אנחנו כאן מדברים ברמה של השערות

אתה חושב שהסיבה העיקרית היא החיסונים, ואין לך ביסוס לסיבה שאתה חושב זאת, ההשערה שלי גם היא רק השערה, אבל יש מחקרים שמנסים לבסס אותה. אני מניחה שהסיבה העיקרית היא עליה כוללת של עשרות מונים ברמת ההרעלה הסביבתית שאנו סופגים - מדובר לא רק בהורמונים שקיפי ציין, אבל בכמויות של רעלים שאנו סופגים מהסביבה - גם במזון אורגני יש רעלים כי הם נספגים מזיהום הקרקע, המים והאויר ובודאי שבמזון תעשייתי ומהיר, זיהום האויר והמים כבר הזכרתי, קרינה שמקיפה אותנו ברמות שלא היו קיימות מעולם - החל מרישות חשמל, מערכות סלולאריות, משדרי רדיו וטלויזיה, וגם קרינת השמש שהחמירה כתוצאה מהחור באוזון. נוסף לכך יש הדרדרות בחוסן הגנטי שלנו כתוצאה מהירידה בתמותת תינוקות וילדים, ויש את השיפור באבחון - בעבר ילדים כאלו היו פשוט מתפקדים כמיטב יכולתם או נידונים לגורל לא סימפטי במיוחד.

0 אור 0

New member
האמהות של שנות ה 80?

כפי שתראה בהמשך אני בגדול מסכימה עם הטיעון הכללי שלך - אם כי מוסיפה את המקור של רעלים וקרינה, ואולי יותר מהורמונים, אבל האמהות של שנות השמונים לעומת עכשיו? דוקא יוצא לי עכשיו לפגוש דור של אמהות צעירות מודעות תחום ההוליסטי, לבריאות ואורח חיים נכון, שהן הרבה יותר שלמות עם עצמן ועם אמהותן ורגועות מאשר אנחנו היינו בזמנו. הלחץ הנפשי של הורים עובדים לא השתנה מאז ועד היום, ואכן הוא גורם להרבה בעיות בריאות - בעיקר של ההורים.

0 אור 0

New member
בהחלט יש ספק

קודם כל אני חושבת באופן כללי שכדאי מאד לא לראות את העולם בעיניים של שחור ולבן - בודאי שכאשר מדובר במקצוע הרפואה, להגיד שכולו שחור ומסחרי, זה עוול לא פחות מחריד מאשר אנשים שנכנסים וטוענים שכל הרפואה המשלימה היא שרטנות והבלים. יש בעולם הרפואה הרבה מאד אינטרסים מסחריים, ובודאי שצריך להיות ערים ולהשמר מפני ההסחפות הקלה אחריהם , אבל להגיד שזה השיקול המוביל, זה להשחיר לא לצדק את שמם של כל הרופאים ואנשי משרד הבריאות, וחוקרי בתחום פיתוח תרופות ואפילו בעלי חברות תרופות, אשר השיקול שלהם הוא טובת הציבור . ולגבי הסטטיסטיקה לנזק - סליחה, אבל מאיפה אתה יודע שאתה לא נמצא באחוזים האלו? היום אתהמחוסן , אבל ברגע שתחליט לא להתחסן או לא לחסן את ילדיך, אתה לא יודע באיזה צד של הסטטיסטיקה תיפול (גילוי הוגן - היתה לי בת דודה שמתה בילדות מסיבוכים של מחלות ילדות לפני תקופת החיסונים נגד מחלות אלו. אני בטוחה שההורים שלה לא התנחמו מכך שכל הילדים האחרים מסביב עברו את המחלות האלו בקלות יחסית ו"שילמו" רק בשבוע במיטה עם הרגשה רעה והמון פינוקים מאמא)

TheGreatNut

New member
לא ברור לי איך הבנת ממה שכתבתי...

שאני מתנגד לחיסונים ושאני מכליל באיזושהי צורה את כל הרופאים וכו'... אז אני אחזור ואגיד שוב - אני חושב שחיסונים מסויימים הם קריטיים וחשוב מאוד לקבל אותם. כל חיסוני הילדות המקובלים למשל, וחיסוני הטטנוס בגיל מאוחר יותר - כמובן קריטיים. מה כתבתי שגרם לך לחשוב אחרת? בנוגע לחיסונים כמו למשל שפעת החזירים לילד (לא תינוק), נער או אדם מבוגר >>בריא וחסון<<, לדעתי זו טעות. כמו גם אנטיביוטיקה לאדם בריא שאפילו לא עבר את ה-38 חום בהצטננות שגרתית. בנוגע לתעשיית התרופות העולמית, אני מניח אישית שלחלק גדול מה-"אנשים הגדולים" שעומדים בבסיס התעשייה ישנם מניעים כלכליים יותר מבריאותיים. אין כאן שום קשר לרופאים. ההפך, הרופאים במקרה כזה, אם הוא אכן מתרחש, כמובן נשארים בערפל.

../images/Emo45.gif ו- ../images/Emo31.gif

תראה אני מבין את דבריך, גם אספר אנדקוטה , פעם לפני 10 שנים כשניגשתי לרופאת הילדים שלי שהייתה גם מומחית לאלרגיה ואסטמה והמליצה כמעט לכל האסטמתיים להתחסן לשפעת העונתית , סיפרה לי על ויכוח שהתנהל במרפאה שלה בבית החולים בין הרופאים. לעומת שאר רופאי הילדים במרפאת החוץ , היא טענה בטענת מיעוט שאסטמתיים שמקבלים התקף פעמיים בחורף שנגמר בשלוש פעמים במשאף וונטולין ונמצאים בטיפול מונע במינונים נמוכים אין טעם שיסבלו אפילו מהדקירה הקטנה של החיסון כי הם לא ממש בסיכון. לעומתם , מי שבהתקף שלו נזקק לאינהלציות מרובות , טיפול מונע במינונים גבוהים הוא נמצא בסיכון ולכן לו החיסון מומלץ, לא בטוח שהחיסון יועיל לו, אך לא יזיק. עכשיו בנושא החיסונים לשפעת החזירים יש צידוק כלכלי ואין צידוק רפואי לחיסון כל האוכלוסיה חוץ מפאניקה , לחסן אוכלוסיות בסיכון , רק שקרתה כאן פאדיחה וצץ צ'סבט על החיסון שהקשר שלו למציאות רחוק מאוד [לפי מספרי החיסון בארץ ובעולם ואין נפגעים עדיין מהחיסון], הבעיה היא שהמון רופאים ואחיות מאמינים לצ'יסבט הזה ומעבירים אותו הלאה...למטופלים שלהם ובעיקר הם עצמם כגורמי סיכון מהלכים לא מתחסנים.

0 אור 0

New member
התגובה היא ישירות למשפט "אין ספק ש ..."

ולמה שכתבת בתוכו, על נושא החיסונים ככלל אנחנו מן הסתם מסכימים, כי שנינו בגישה של חיסון על פי הכרח רפואי למניעת מגיפה או למצויים בסיכון, בהקשר לשפעת החזירים - נסעתי לארגנטינה בתחילת השנה, ונדהמתי מכמות האנשים שמצאו לנכון לנסות לשכנע אותי להתחס ו/או לקחת תרופה מיוחדת שקופת חולים מאפשת רק מי שנוסע לארצות בסיכון ו/או כל מיני ערכות שונות להתגוננות. האמת שדוקא לקחתי אתי טינקטורה עם תערובת לשפעת, אבל יותר בגלל שהשנה היתה מאד קרה והמשפחה שנסעתי אליה סובלת כל החורף משפעות חוזרות. נראה לי שבאמת כל העניין של שפעת החזירים נובע מהסטריה תקשורתית מאשר שיקולים רפואיים רציניים.

TheGreatNut

New member
>>לי אישית<< אין ספק שחלק מסויים...

לא יודע להגיד איזה חלק, מתעשיית התרופות והחיסונים העולמית מונע יותר על ידי שיקולים כלכליים מאשר על ידי שיקולים בריאותיים. ככה נראה לי. לא עשיתי מחקר בנושא או משהו כזה. לא שמחקר היה עוזר מי יודע מה. זה לא משהו בקנה מידה שבאמת מאפשר מדידה. כל אחד ודעתו...

TheGreatNut

New member
וב-"תעשיית התרופות והחיסונים" אני ממש לא כולל

רופאים, אחיות או כל אדם אחר שעוסק בטיפול ישיר בבני אדם.

0 אור 0

New member
OK עם זה אני בהחלט יכולה להסכים

גם אני לא חושבת ש*כל* תעשיית התרופות הם צדיקים שטובת האנושות נגד עיניהם. ברור לי שיש חלק מכובד , בעיקר בתעשיית התרופות שמונעים משיקולים כלכליים, וחלק שאני מקווה קטן מאד עד כדי כך שאפילו יגיע לפגיעה מכוונת בבני אדם כדי להגן על שיקולים אלו. אם הייתי בן אדם ששומר חומר גם הייתי מביאה לך לא מעט הוכחות לזה, למרבה הצער יש אפילו רופאים שנסחפים לקטע הזה של להעדיף תרופות שתועמלנים דוחפים להם, מה שהפריע לי במשפט המקורי היתה ההכללה שזה כולם. אני מניחה שגם בין היצרנים, ובודאי בין "כלבי השמירה" של הרשויות וארגוני בריאות יש רבים , אולי אפילו רוב גדול, של אנשים שטובת הציבור ובריאותו לנגד עיניהם.

למעלה