חיסון נגד פוליו

mapoo

New member
את עלולה לגעת במה שיוצא להם מהגוף

אם הם, לדוגמא, לא שטפו ידיים היטב, והכינו לך את ארוחת הבוקר.
לא שטפו [זה מוטיב חוזר] ידיים היטב, ולחצו לך יד.
ועוד ועוד ועוד.
פוליו היא מחלה מדבקת מאוד מאוד.
[אין בכתוב לעיל הבעת דעה אם צריך לחסן ולהתחסן או לא. הכותבת נאלצה להתחסן לפני שנתיים ולא קרה לה כלום. היא מתעקשת לא לכתוב את דעתה, שצריך לחסן]

Jasyy

New member
בדיוק.

Jasyy

New member
מה זאת אומרת?

מישהו שמתעסק ב"ביוב" של עצמו ונושא את הנגיף יכול בקלות להדביק אחרים. כל המקומות של חוסר הגיינה - במיוחד אצל ילדים (בשירותים של גנים, בתי ספר) - כל מי שמכין לנו אוכל במסדעות - ומאיפה לנו לדעת אם נושא את הנגיף או לא?
זה נגיף שעובר בקלות לפי מה שאני הבנתי -

Wild poliovirus (WPV) enters the body through the mouth, in water or food that has been contaminated with faecal material from an infected person. The virus multiplies in the intestine and is excreted by the infected person in faeces, which can pass on the virus to others.

עזי 22

New member
נושא רציני מדי...

אבל אני בטוח שמבין כל נגיפי הפוליו, ישנם כמו בכל חברה מתוקנת כמה מעופפים...

Jasyy

New member
זאת אומרת

שזה עובר בקלות -
Polio is spread through person-to-person contact. When a child is infected with wild poliovirus, the virus enters the body through the mouth and multiplies in the intestine. It is then shed into the environment through the faeces where it can spread rapidly through a community.

Wild poliovirus (WPV) enters the body through the mouth, in water or food that has been contaminated with faecal material from an infected person. The virus multiplies in the intestine and is excreted by the infected person in faeces, which can pass on the virus to others.

זאת אומרת שמישהו עם הנגיף שלא שוטף ידיים אחרי השירותים ונוגע באוכל שלך... זה מה שהתכוונתי שזה "באוויר" - כלומר קיים. אני מתרגמת מאנגלית, לא התכוונתי שזה "אף באוויר". התכוונתי שזה מסתובב.
במצבים שה-WPV קיים ומסתובב, המוחלש יותר מתאים (לפי ארגון הבריאות העולמי). כאשר חשבו שכבר אין פוליו בארץ ואין ממה לחשוש, היה מספיק לעבור למומת.

משהו מטריד:

קראתי את העלון לצרכן של החיסון המומת, כתוב בו שנדרש חיסון בוסטר (חוזר) כל 5 שנים בילדים כלומר אם ילד קיבל בגיל שנה וחצי חיסון אחרון - האם בעיקרון אחרי גיל 6.5 הרמה החיסונית פוחתת ולפי היצרן הוא צריך לקבל עוד מנה?

ממשיכה אחרי שבדקתי

הכל הגיוני - עד 2005 כל הילדים קיבלו את המוחלש, כלומר ילדים הכי גדולים שקיבלו את המוחלש השנה בכיתות ב'. לפי שיגרת החיסונים
http://wikirefua.org.il/index.php/חיסון_נגד_שיתוק_ילדים_-_Polio_vaccines
מנת דחף של מחחלש (=בוסטר= חיסון נוסף) ניתנת בכיתה ב' , כלומר ילדים שעכשיו בכיתות ב' בעיקרון מוגנים, אבל לפי דעתי יתכן שמשרד הבריאות אחרי סיום מבצע החיסונים במוחלש יוציא את החיסון המומת משיגרת החיסונים של כיתות ב' (כי עבור אלה שחוסנו במוחלש אין יותר צורך לקבל חיסונים נגד פוליו) ולכן הורים שבוחרים לא לחסן צריכים להיות מודעים לעובדה הזאת.
אם אני מבינה את זה נכון - חבל שמשרד הבריאות לא מדבר על זה.

לא הבנתי על מה את מדברת

הבן שלי, שהיום בכיתה ד' לא קיבל בכיתה ב' שום חיסון לפוליו, זה לא היה בשיגרת החיסונים.

מתקנת תיקון קטן ובכל זאת !!!

לפי מה שאני מבינה - ילידי 2005 עכשיו בכיתה ג' כלומר הם קיבלו חיסון מוחלש בכיתה ב' והם מחוסנים.
ילידי 2006 השנה בכיתה ב' והם צריכים לקבל השנה את החיסון הנוסף - והשאלה היא האם משרד הבריאות יתנו להם את החיסון המוחלש הנוסף (כפי שהסברתי קודם) - ואת זה צריכים לבדוק הורים שלא מחסנים שיש להם ילדים בגיל הזה אחרת הם יהיו בעצם לא מחוסנים.

בכיתה ב' מקבלים חיסון מומת ולא מוחלש

הסתכלתי בפנקסי החיסונים של הילדים שלי (הקטן יליד 2004)
הם קיבלו בטיפת חלב 3 מנות של חיסון מומת ו- 3 מנות של חיסון מוחלש ועוד מנה של חיסון מומת בכיתה ב'.

yoyo10

New member
בכיתה ב נותנים מחומשת

שחלק ממנה הוא המומת שנים שלא נתנו באץ את המוחלש

למעלה