חיסון נגד פוליו

בחרת לא להאמין לי שזה מה שלמדתי בנושא וביקשת

הפניות והוכחות, אבל מה לעשות שאני לא עובדת אצלך.
אם מה שכתבתי (אחרי בדיקה מעמיקה) לא מספיק לך - תבדקי בעצמך - המידע זמין לכולם, כמו לי והוא לא כזה מסובך.
קונספירציה לא כתבתי באף הודעה שלי ואני לא מתנשאת על כולם. רק על חלק...

בכבוד רב.

עדי25182

New member
אני מחסנת - וכן - בשביל הכלל

הרי הילדים שלי מחוסנים במומת והם לא יחלו
אבל כן יוכלו להעביר את הוירוס המסוכן לכאלו שלא חוסנו
אז כן- חיסנתי
בעיקר כדי להגן על תינוקות בסביבתנו ועל מדוכאי חיסון

חשוב לי לציין שבעיקרון אני לא בעד עודף חיסונים לא הכרחיים
אני לדוגמא לא מחסנת נגש שפעת ( לילד בריא הסיכון משפעת אפסי )
אני תמיד מפצלת חיסונים ודוחה הרבה אחרי הזמן המיועד להם מטיפת חלב
אבל כאן רק כדי לא להרגיש שאולי בגללי משהו ידבק בפוליו רצתי לחסן

זה לא רק זה.. הילדים שקיבלו חיסון מומת עדיין

עלולים להיות נשאים ואת זה אנחנו לא נדע.
מעבר לזה שהם עלולים להדביק אחרים, יכול להיות מצב, שלא נדע ולא עלינו שבעוד 20 שנה הילד יחלה במחלה הפוגעת במערכת החיסון ואז הנגיף עלול להתפרץ וזה כבר מאוד מסוכן...

עדי25182

New member
אולי - אבל התסריט הזה יכול להתרחש גם

על מי שקיבל את הוירוס המוחלש לדעתי

בגדול כן, כי אם המע׳ החיסונית ״נדפקת״

אין זיכרון לכל החיסונים והמחלות שקיבלנו עד אז ואז בכל מחלה שאותו חולה יפגוש הוא מסתכן, לכן מבודדים אותם מהסביבה
אבל, אם כן קיבלו את החיסון המוחלש אז החולה אינו נשא של הנגיף ואין סיכוי שהוא ידביק את עצמו במחלה, כי הרי הוא לא נשא, הסכנה היא שידבק מהסביבה ואז כמו שכתבתי קודם - אפשר למנוע ע״י בידוד
אבל אם הוא עצמו הנשא גם בידוד לא יעזור

ולא רק, אלא גם קרובים מבוגרים או חולים

במחלות כמו קרוהן שמקבלים סטרואידים נמצאים בסיכון להידבק.

יעלש3

New member
ולכן כל כך חשוב שכולם יתחסנו

הדרך היחידה להבטיח שהמחלה תכחד זה אם כולם יתחסנו. נכון שהיום הילדים שלנו מחוסנים כי קיבלו את החיסון המומת ובראיה קצרה אכן אין סיבה לחיסון חי. אבל אם חס וחלילה בעתיד אנחנו, או ילדינו נחלה במחלה קשה הפוגעת במערכת החיסון (וזה עלול לקרות לכל אחד) אז נהיה בסיכון ללקות גם בפוליו. הדרך היחידה להבטיח שזה לא יקרה זה לדאוג שכל האוכלוסייה תהיה מחוסנת ואז המחלה תכחד לגמרי. ולכן כל אלה שחושבים רק על עצמם ורק על הטווח הקצר ובוחרים לא לחסן פוגעים בכלל האוכלוסייה ויתכן שאפילו דווקא בעצמם, כי מי יודע מה יהיה מחר...

yoyo10

New member
הנשאות היא לא לכל החיים

היא בדיוק כמו הגיף המוחלש בסביבות ה6 שבועות

infimum

New member
ויחד עם זאת , היום התקשרו אלי שוב ...

זה מרגיש כאילו אני האמא היחידה שלא חיסנה את ילדיה ...

מזל שבדיוק ישבתי לקפה עם שתי חברות שגם לא חיסנו את ילדיהן... אחרת הייתי מרגישה ממש אמא מזניחה... :p

נ ו ר י ה

New member
גם אני פושעת כמוך

זכיתי היום לטלפון מאחות חביבה מטעם משרד הבריאות, כשהקשתי בשאלות, שעליהן עדיין לא קיבלתי תשובה,
ביקשה את רשותי שרופא מטעמם יחזור אלי.
המשך יבוא..

yoyo10

New member
האמת רוב הההורים שאני מכירה לא חיסנו

לכן כל הלחץ שלהם גם אנחנו בחרנו לא לחסן

Jasyy

New member
אני חקרתי וחקרתי,

קראתי אינספור כתבות, שיגעתי רופאים, אחיות, התעמקתי בזה חודשים ואלה היו ההבנות שלי -

החיסון המוחלש OPV שבעצם ניתן לרוב האוכלוסיה עד לפני כמה שנים (כלומר אנו עצמנו קיבלנו אותו, ילדנו הגדולים קיבלו אותו וכו') ניתן כי היה בו צורך מובהק כי עוד היה פוליו באוויר, בביוב וכו'.

כאשר הבחינו בכך שכבר אין פוליו באזור ובהתחשב בסיכון (הנדיר אמנם אבל החמור מאד) של שיתוק כתופעת לוואי מה-OPV, החליטו שזה לא שווה את הסיכון וברוב מדינות המערב כולל ישראל עברו לתת רק את חיסון ה-IPV שזה המומת.

לפי ההבנות שלי (שוב, אני לא רופאה אבל כך הוסבר לי על ידי 2 רופאים שאני סומכת עליהם וגם מקריאה בהמון כתבות בעניין), החיסון המומת מגן *כמעט* במאה אחוז מקבלת הפוליו הפראי (WPV (WILD POLIO VIRUS
וכשזה לא מסתובב, זה בעצם מספיק.
אבל כשיש פוליו באוויר צריך לקבל את ההחלטה על איזה סיכון ללכת -

הסיכון של המעט אחוזים שאפשר לקבל את ה-WPV או סיכון תופעות הלוואי של ה-OPV - שבעצם אין מקרה מתועד אחד בעולם של תופעות לוואי מהחיסון כאשר הוא ניתן אחרי קבלת מנות ה-IPV המומתות. ולכן לא נותנים את ה-OPV מבלי לוודא שהילד קיבל קודם את ה-IPV.

כל זה לגבי סיכון אישי.

כמובן שיש משקל גם לחיסון הכלל כדי שהנגיף ייעצר ולא יסתובב, וגם למען חולי מחלות קשות, תינוקות, זקנים ואנשים שאינם יכולים להתחסן - אנשים שאנו פוגשים בכל יום ויש לחלקנו גם במשפחה.

אני לא מאמינה בקונספירציות למיניהן.
אני כן חושבת שהיה חוסר בהירות והרבה בלבול ופאניקה מיותרת בכל מה שקשור לחיסונים הללו.
אך אני לא חושבת שמשרד הבריאות משקר ושיש לו אינטרס להטעות ציבור שלם ולסכן את כולנו.

אישית לא חיסנתי תקופה ארוכה ולאחרונה החלטתי כן לחסן. כמו שהרופא אמר לי, יש מספיק מקרים של אנשים שנדבקו בפוליו הפראי (WPV) אבל אין תיעוד של שיתוק כתופעת לוואי מהמוחלש כאשר הוא ניתן אחרי המומת (וזה הנוהל שעובדים לפיו).

בכל חיסון יש סכנות, אך יש גם המון סכנות בלא לחסן.
כל הורה צריך לקבל החלטה מושכלת ושקולה לגבי ילדיו כמו בכל דבר אחר.
אך אני חושבת שצריך להתייחס בכובד ראש כשיש מצב של "מגיפה" (EPIDEMIC), כי זה לא מצב רגיל.
תמיד כשהיה OUTBREAK של פוליו בעולם, הנוהל של ארגון הבריאות העולמי הוא להכניס את החיסון המוחלש וזה חד-משמעי עובד לעצור את המגיפה. סה"כ זה חיסון שכולנו כמעט קיבלנו ואני לא מכירה אף אחד שחטף את תופעות הלוואי.

שוב, אלה היו ההבנות האישיות שלי.
כל אחד צריך לפעול לפי האמונה וההבנה שלו.

zviaran

New member
הפוליו לא באויר, הוא בביוב.

כמה אנשים אנחנו מכירים שמתעסקים בביוב?

רחלילי

New member
אני חושבת שהכוונה היא שאם הוא בביוב אז

זה אומר שגוף של אנשים (לפחות אחד) מפריש אותו לביוב.
וזה אומר שהוא קיים.
לא חושבת שהם מניחים שכולנו מתעסקים בביוב.

אבל השאלה היא מי יכול להידבק מהביוב

אלאם אם כן חקלאים משקים את השדות במי ביוב וחיידקים חודרים לירקות (ואין לי מושג אם זה המצב. אני ממש לא מבינה בזה)

לגבי מי ביוב

לפי מה שהבנתי - חלק מחקלאים משקים במי ביוב שעברו טיהור , הטיהור צריך לכלול גם טיהור מוירוסים אבל בפועל זה לא תמיד מתבצע מסיבות שונות.

רחלילי

New member
שוב, קראי מה שכתבתי לעיל.

לפי הבנתי זה לא להדבר מהביוב, אלא אם זה בביוב זה אומר שזה נמצא בגוף של אנשים, אשר מפרישים ממנו לביוב.
מאנשים כן אפשר להדבק.
ואין קשר בין מה שכתבתי, לבין אם אני כן או לא מחסנת.

אבל אם זה בגוף של אנשים - איך נידבק?

אני מבינה מה המשמעות של הימצאות בביוב

השאלה היא למה העובדה שאנשים אחרים הם נשאים - מסכנת אותי

הרי אני לא נוגעת במה שיוצא להם מהגוף

למעלה