אני חקרתי וחקרתי,
קראתי אינספור כתבות, שיגעתי רופאים, אחיות, התעמקתי בזה חודשים ואלה היו ההבנות שלי -
החיסון המוחלש OPV שבעצם ניתן לרוב האוכלוסיה עד לפני כמה שנים (כלומר אנו עצמנו קיבלנו אותו, ילדנו הגדולים קיבלו אותו וכו') ניתן כי היה בו צורך מובהק כי עוד היה פוליו באוויר, בביוב וכו'.
כאשר הבחינו בכך שכבר אין פוליו באזור ובהתחשב בסיכון (הנדיר אמנם אבל החמור מאד) של שיתוק כתופעת לוואי מה-OPV, החליטו שזה לא שווה את הסיכון וברוב מדינות המערב כולל ישראל עברו לתת רק את חיסון ה-IPV שזה המומת.
לפי ההבנות שלי (שוב, אני לא רופאה אבל כך הוסבר לי על ידי 2 רופאים שאני סומכת עליהם וגם מקריאה בהמון כתבות בעניין), החיסון המומת מגן *כמעט* במאה אחוז מקבלת הפוליו הפראי (WPV (WILD POLIO VIRUS
וכשזה לא מסתובב, זה בעצם מספיק.
אבל כשיש פוליו באוויר צריך לקבל את ההחלטה על איזה סיכון ללכת -
הסיכון של המעט אחוזים שאפשר לקבל את ה-WPV או סיכון תופעות הלוואי של ה-OPV - שבעצם אין מקרה מתועד אחד בעולם של תופעות לוואי מהחיסון כאשר הוא ניתן אחרי קבלת מנות ה-IPV המומתות. ולכן לא נותנים את ה-OPV מבלי לוודא שהילד קיבל קודם את ה-IPV.
כל זה לגבי סיכון אישי.
כמובן שיש משקל גם לחיסון הכלל כדי שהנגיף ייעצר ולא יסתובב, וגם למען חולי מחלות קשות, תינוקות, זקנים ואנשים שאינם יכולים להתחסן - אנשים שאנו פוגשים בכל יום ויש לחלקנו גם במשפחה.
אני לא מאמינה בקונספירציות למיניהן.
אני כן חושבת שהיה חוסר בהירות והרבה בלבול ופאניקה מיותרת בכל מה שקשור לחיסונים הללו.
אך אני לא חושבת שמשרד הבריאות משקר ושיש לו אינטרס להטעות ציבור שלם ולסכן את כולנו.
אישית לא חיסנתי תקופה ארוכה ולאחרונה החלטתי כן לחסן. כמו שהרופא אמר לי, יש מספיק מקרים של אנשים שנדבקו בפוליו הפראי (WPV) אבל אין תיעוד של שיתוק כתופעת לוואי מהמוחלש כאשר הוא ניתן אחרי המומת (וזה הנוהל שעובדים לפיו).
בכל חיסון יש סכנות, אך יש גם המון סכנות בלא לחסן.
כל הורה צריך לקבל החלטה מושכלת ושקולה לגבי ילדיו כמו בכל דבר אחר.
אך אני חושבת שצריך להתייחס בכובד ראש כשיש מצב של "מגיפה" (EPIDEMIC), כי זה לא מצב רגיל.
תמיד כשהיה OUTBREAK של פוליו בעולם, הנוהל של ארגון הבריאות העולמי הוא להכניס את החיסון המוחלש וזה חד-משמעי עובד לעצור את המגיפה. סה"כ זה חיסון שכולנו כמעט קיבלנו ואני לא מכירה אף אחד שחטף את תופעות הלוואי.
שוב, אלה היו ההבנות האישיות שלי.
כל אחד צריך לפעול לפי האמונה וההבנה שלו.