חיסון נגד פוליו

חיסון נגד פוליו

שלום לכם! מישהו יודע במקרה ויכול לסבר את האוזן - מה אחוז היענות התושבים במודיעין למתן חיסון נגד פוליו? אני משקשקת מהעניין. עדיין לא חיסנתי את הבן שלי. אני מכירה עוד הרבה כאן שלא חיסנו ולא מאמינים בזה בכלל. יש הרגשה שזה כיסוי תחת של הרשויות על הגב של כולנו... תנו לי ייעוץ בבקשה. אשמח גם לשמוע ממי שחיסן אם היו תופעות לוואי. תודה ויום טוב

חיסנתי

את 2 הילדים שעמדו בדרישות הגיל.
חיסנתי כי קיבלנו מייל ממנהלת בית הספר שאם חושבים לחסן אז להזדרז כי יש ילד עם רגישות, אז בשביל לאפשר לו להיות בבית הספר כמה שיותר מוקדם...חיסנתי.

2 טיפות בפה, אחרי המתנה ארוכה בטיפת חלב.
לא נרשמו כלל תופעת לוואי
הדבר היחיד שלא הבנתי זה למה מכבי שלחה לי SMS שלפי הרשומים שלהם ילדיי לא מחוסנים...אחרי שכבר יותר מחודש הם מחוסנים.
אני בעד לחסן ולא להסתכן.

אני לא עובדת במשרד הבריאות..

3lleit

New member
והנה שאלתי על החיסון....

הילדים שלי בסוף בית ספר יסודי. בזמנו הם קיבלו את החיסון נגד פוליו בפה *שלש* פעמים.
אף אחד לא שיקשק מפחד, למעט אותם הורים שבאופן כללי מתנגדים לחיסונים. אם כבר, החיסון שהיה "מסומן לרעה" היה החיסון המשולש (MMV), שטענו שגורם לאוטיזם.

למיטב ידיעתי החיסון החדש הוא יותר עדין מהחיסון שהיה בשימוש עד שנת 2004. השינוי הוא שהוציאו איזה וירוס שהיה מעט אלים.
כלומר אם כבר לפחד, צריך לחשוש שאולי החיסון החדש לא מספיק מגן נגד פוליו, אבל בשום אופן לא מדובר בכך שהוא מסוכן יותר. לדעתי כל השמועות שנוגעות לאיזה ניסוי שמתבצע, מתייחס לצורך בהצלחה של החיסון החלש יותר.

עד כאן מה שאני הבנתי מכל החומר שחרשתי בו.
אז עכשיו...האם מישהו יודע משהו אחר ויכול לתקן אותי?

עוד משהו, אחת הטענות נגד חיסונים הוא ההזרקה הישירה לגוף, והמתנגדים לחיסונים רואים סיכון בצורת מתן זו ובפרט את הבעייתיות של הזרקת החומרים המשמרים.
החיסון הנדון ניתן דרך הפה, וזו צורת מתן טבעית ומוגנת יותר.

א י ו ש י

New member
את מתכוונת לחסן בגלל 4 תגובות כאן?:-O

אני כבר חודשים חוקרת את האינטרנט ומבררת לעומק לגבי החיסון הזה

את לא מבינה בזה תקראי מידע, תשאלי רופאים

אבל לקבל החלטה לחיסון על סמך 4 תגובות פה של אנשים שבחרו לחסן קצת פזיזה לא?

העניין עם החיסון הזה די מורכב ויש דעות לכאן או לכאן.

רק לידיעתך כל מי שחוסן במומת כבר מחוסן

החיסון המחולש כרגע נועד כדי למנוע את התפשטות הנגיף , יש על כך מידע רב.

אישית בנתיים לא חיסנתי, עדיין מתלבטת ותוהה, אבל בטח לא מכאן תגיע ההחלטה אלא ממקורות מוסמכים יותר.

בהצלחה במה שתבחרי.

infimum

New member

עדי25182

New member

ההחלטה של כן או לא צריכה להגיע לא בגלל הפרסומים
לא בגלל הפורומים אלא בעיקר אחרי בירור מעמיק של היתרונות והחסרונות

חיסנתי בחיידק המומת - 4 מנות עד גיל שנה

ולא מתכוונת לתת חיסון מעבר לזה.
קיבלתי טלפון (בערב יום כיפור..) ע"י אחות שניסתה לשכנע אותי לחסן במוחלש והשתמשה בשקר המוחלט שהחיסון שניתן בתקופה האחרונה הוא השלמה לחיסון שניתן לילד כשהוא היה תינוק, כשלמעשה החיסון המומת מגן עליו ב-100%.
משרד הבריאות כל כך להוט לחסן שהוא לא בוחל בשום אמצעים.
עלי הטרור הזה לא עובד.
שידאג מי שלא חיסן בכלל והתכוון לרכוב על הגב שלי.

infimum

New member
גם אלי התקשרו בערב כיפור

הייתי בטוחה שעובדים עלי ...
אבל למרות זאת הסברתי לה יפה שאין לי כוונה לחסן את הילדים ... נראה לי שהיא השתכנעה :p

ramil

New member

מעבר לזה שכל ההיסטריה והלחץ לחסן גורמים לי להיות מעט חשדן, 2 סיבות מדוע לא חיסנו את הבת שלנו:

1. יש לנו תינוקת בת חודשיים שטרם חוסנה בחיסון המומת.
2. החברה שמייצרת את החיסון היא אותה חברה שאחראית לשינוי בפורמולת האלטרוקסין (למי שלא זוכר - שינו את הרכב התרופה ואת יעילותה אבל שכחו ליידע את החולים; כתוצאה מכך חולים רבים בתת-פעילות בלוטת התריס יצאו מאיזון, כולל אשתי, ואם היא היתה נכנסת להריון יותר מוקדם - זה היה יכול לעלות בחיי התינוקת שלנו). אז בקיצור, אני לא מאמין להם שהם באים להציל את הבת שלי, אחרי שכמעט הרגו אותה.

Jasyy

New member
אשמח לדעת

מאיפה הבאת את זה שהמומת מגן במאה אחוזים.
בכל כתבה שקראתי (כולל עכשיו כשבדקתי בכמה אתרים ליתר בטחון) תמיד מסייגים עם המילה ALMOST
או CLOSE TO
מבחינת ה-100% חיסון מהמומת.
כשנותנים אחוזים תמיד הכי גבוה היה 99% ויש אתרים שזה אף פחות.
אם יש לך מקור מוסמך שאומר שזה נותן 100% חיסון מה-WPV אשמח מאד לדעת ולהעביר את המידע לחברים.
כי כל מה שהוסבר לי על ידי רופאים ומקריאה עצמאית באנגלית בכתבות טכניות מאד אומר אחרת, וזה היווה שיקול מאד רציני עבורי כשהחלטתי לחסן. תודה.

מתקנת את עצמי

לא ב-100%. אף חיסון לא מגן ב-100%.
אבל אין קשר לחיסון המוחלש. הוא לא מעצים את החיסון שהילד שלך קיבל ואם תתני את המוחלש - גם אז לא תקבלי 100%.
מה שכן חשוב לדעת, זה שרוב אוכלוסית המדינה מחוסנת עוד לפני המבצע הנוכחי (מבוגרים וילדים). אאל"ט קראתי בעיתון שמדובר ב-85% מכלל האוכלוסיה, כך שמראש מדובר בהיסטריה מוגזמת.

Jasyy

New member
לפי מה שהוסבר לי במפורטות על ידי שני רופאים,

(וגם כמובן מקריאה עצמאית בנושא) כאשר הנגיף קיים צריך לעשות הכל כדי לנסות להיות מחוסנים הכי קרוב למאה אחוז שיש - שזה אומר ה-OPV בשילוב ה-IPV. כך זה הוסבר לי במילים של הרופאה:

there is 95+% chance that they are completely immunized, there is a tiny chance that they happen to be one of the rare minority who didn't develop immunity despite the vaccine

וכאשר הWPV לא שיקול, זה מספיק טוב.
אבל כל הורה צריך להחליט אם ה*כמעט* הזה מספיק מרגיע אותו כאשר כן יש את ה WPV במדינה.
אני מסכימה שהפאניקה מיותרת, אני גם חושבת שיש המון סתירות ומידע מוטעה, אבל שני הרופאים הסבירו לי את כל אשר כתבתי, שאפשר להחליט לסמוך על כך שהמומת מספיק - או שאפשר לנסות לחסן אף יותר (גם את הנשאות וכו') מאחר והנגיף "כאן". אבל בשום מקום לא הבטיחו שהמומת מגן במאה אחוזים וזה ממש לא נכון.

כבר תיקנתי את עניין ה-100% אז אני לא מבינה

למה את שוב מתעקשת להוכיח אותי בעניין הזה.

אני שוב כותבת לך - החיסון המוחלש שנתת לאחרונה לא מעלה את אחוז החיסון הכללי של הילד שלך והוא לא "מחסן יותר".
הוא נועד למנוע ממנו להיות נשא, כדי להגן על מי שלא מחוסן במומת.

תעשי מה שאת מוצאת לנכון ואני אעשה אותו דבר.

Jasyy

New member
ההתגוננות שלך לא מובנת לי

סך הכל זה דיון ענייני וחשוב מאד - אין כאן שום דבר אישי ואם את מבינה מדבריי שאני מנסה להוכיח או לכפות את דעתי עליך או על כל הורה אחר, פשוט לא קראת את כל מה שכתבתי (כמה פעמים אמרתי שכל אחד יעשה לפי ההבנה שלו...)

מה שכן, את אומרת בצורה כל כך נחרצת משהו שהוסבר לי אחרת לגמרי - כמו שכתבתי כבר מספר פעמים. שברגע שנותנים את הOPV בשילוב ה-IPV זה כן נותן חיסון מקסימלי והכי טוב שאפשר לעומת רק המומת, שם את בעצם מסתכנת ב"כמעט" מאה אחוז. זה לא רק עניין של נשאות (אבל גם זה חשוב - וממש לא רק לאחרים! להיות נשא של נגיף בגוף שלך זה לא בדיוק מצב רצוי בלשון המעטה...)

בכל אופן, אני כן הייתי שמחה לדעת מאיפה הנחרצות, אולי קראת משהו שאני לא קראתי, אבל מאחר ונראה כי את לוקחת את דבריי כמשהו שלילי וכוונתי ממש לא להיכנס לויכוח בנושא, נראה לי שכדאי לעזוב את הדברים ככה ושכל אחד יפעל לפי הבנתו באמת.

ובהצלחה לכולנו, העיקר שכולנו נהיה בריאים והמחלה הזאת תיעלם כבר מן העולם.

אני עשיתי את המחקר שלי והגעתי למסקנות

כפי שהבנת.לא שמרתי את הנתונים כי לא חשבתי שאצטרך להוכיח משהו למישהו. מהתגובה הראשונה שלך את מנסה להעמיד אותי בפינה ומחפשת אותי.
הרופאים "מכרו" לך ו"קנית". אני לא קניתי.
לבריאות.

Jasyy

New member
פחחחחחחחח

באמת לא נעים כשצועקים משהו בצורה נחרצת בפורום ציבורי ומישהו מבקש הסבר! מסכנה. לא נעים בכלל.

ההבדל הוא שאני באמת רציתי להבין (להעמיד אותך בפינה? הכל בסדר?? מה זה הרגשי הזה??). הכי עצוב הוא שאת מתנשאת פה על כולם, צועקת קונספירציה, אבל בנושא כל כך חשוב שומרת את כל ההסברים לעצמך. למה? ככה. כי אמרת.

אולי את יכולה לעזור לאנשים אחרים להבין? אם זה באמת נכון, לי זה כן חשוב לדעת. אף אחד לא ביקש ממך להביא הוכחות, אלא רק לדעת על מה את מדברת.

לא ברור לי למה להשתתף בדיון פתוח בפורום ציבורי ואז להיעלב כשמישהו עונה ושואל (תכירי: זה דיון).

ברור לי ששוב עכשיו תעני בציניות ובעקיצה.
אני בינתיים עניתי לך רק בכבוד.
אבל אליך אין לי כבר מה להגיד.
באמת בריאות לכולם.

למעלה