חיסול שרון

soheel

New member
חיסול שרון

תחשבו רגע שהפלסתניים הצליחו להרוג את אריאל שרון ,הרי הוא בשבילם טירוריסט שכובש את אדמתם,ועומד בראש מדינה שהורגת את התושבים הפלסתינים בכל יום. מבחינתם זה מאוד לגיטימי לחסל אותו ,כמו שאתם עצמכם רואים את חיסולו של יאסין מעשה מבורך .

all

New member
הרבה פלות מזעזע אותי חיסול

של מנהיג שיהיה זה רבין או יאסין, מאשר שליחת ילד בן 10 להיתפוצץ עם חגורת נפץ, עבור 100 שקלים. אני מבין שאנחנו במלחמה ושלהרוג "גנרל" חשוב בצד השני יראה כהצלחה גדולה - אין לי שום בעיה עם זה, כך זה תמיד היה ויהיה. אך גיוס ילדים בני 10 למטרות היתעבדות, זה חידוש עבורי. לחמס ולפתח אין שום גבולות, הכל כשר, אם זה כלפי האויב (שאת זה איכשהו אפשר להבין) ואם זה כלפי העם שלהם (שאת זה אני מתקשה להבין).

all

New member
ודרך אגב

הם חיסלו את "הרב כהאנה" ואת "גנדי", למרות שאלה מעולם לא קראו להשמדת העם הפלסטיני, מקסימום הם קראו ל-"טרנספר".

soheel

New member
מה גורם לילד בן 10

לפוצץ את עצמו??? אנחנו לא נוכל להבין את המניעים של אותו ילד או מבוגר שמחליט להתאבד , אבל לא מאחלים לעצמנו להיות במצב שלו .כי ברור שהנסיבות שדוחפות מישהו לנקוט צעד כזה בוודאי נסיבות לא נוחות . אגב החמאס לא קורא להשמדת העם היהודי, אלא לחיסול הכיבוש עצמו .בגלל זה אין הסכמה עולמית שארגון החמאס הוא ארגון טרור, מתוך הנחה שזכותו של כל עם להשתחרר מכובשיו .

all

New member
היית רוצה ציטוט של נאום

המואזין מאל-אקצה (גם לפני רצח יאסין) יש לי אחד או שניים כאלה? וקריאה להשמדת יהודים היא אחד הדברים הפחות מחפירים שהמואזין נושא בנאום. הנאום (מיום שישי לפני שבועיים מתחיל ב - "היהודים הם חזירים וקופים...." המשך הנאום יצונזר ע"י פורום תפוז ובצדק. ואולי היית רוצה מעט ציטוטים מדרשותיו של שייך יאסין??? על חיסול הכיבוש עצמו, ובכן, אם זה כולל את חיסול הכיבוש על חיפה, יפו ועכו ביחד עם טרנספר כל היהודים לאירופה ושאר ארצות העולם, אולי... אך אם זה חיסול הכיבוש על השטחים בלבד, אלה לא עמדות החמס או שייך יאסין. הסיבות של אדם להיתעבד, נובעים ממניעים שונים ומשונים, אך הסיבות של ילד בן-10 להיתעבד נובעות בעיקר מ-"שטיפת מוח", כי מה כבר ילד בכיתה ג' מבין על חיים, מוות, צדק, כיבוש וכו'. באו אליו אנשים גדולים, מבוגרים, חשובים, אמרו לו שרק כך ישיג לעצמו 72 בטולות בגן-עדן. והוא, הוא עוד לא מבין מה זה גן-עדן, עוד לא מבין מה זה 72 בטולות (ומה רוצה כל אחת ואחת מהן בכל לילה) ושזה בכלל לא כל כך קל. הוא רק מבין שזה משהו טוב והגדולים החשובים עם המדים והקלצ'ניקוב אמרו שזה טוב בשבילו. אני לאו דווקא בעד חיסולו של השייח יאסין ובכלל חיסולים כלשהם. אני בעד להיסתכל למציאות בעיניים ולא לסובב אותה בהתאם למה ישותר נוח לך. אין ספק שהפלסטינים נדפקו עד העצם, זו האמת. יחד עם זה, אין ספק שבהתאם להיתנהגותם בין 1900-1949 כלפי יהודי א"י ויהודי אירופה, זה הגיע להם (ואולי אף יותר מזה). מה הלאה? אלוהים גדול... אך כרגע הוא זמן מלחמה וגם ילד בן-10 יכול להיות אויב מר וקשה (גם מבלי שהוא עצמו יודע את זה).

soheel

New member
כיבוש חיפה!!!!

מי שדוגל להוציא את היהודים מחיפה ועכו ו.... לא חי במאה הזאת .אבל את סיום הכיבוש בשטחים (67) זה כן חייב לקרות , ויפה שעה אחת קודם.

GIPSY

New member
soheel, ומה עם ירושלים...???!!!

אני שואלת אותך כי פשוט נראה לא נראה לי שאתה לא חי לא רק במאה הזאת אלה גם לא על הפלנטה הזאת ובמציאות הזאת כי זוהי מטרתם הסופית באם עדיין אתה לא ידעת זאת (וכנראה שאני באמת נתתי לך מבזק חדשות קטן כרגע) משום שהם לא מסתירים זאת כלל והם טוענים לא אחת בפני כל העולם ואשתו ובפירוש שאין להם שום דבר נגד היהודים והם להפך מוכנים לחיות בדו-קיום ולהיות אפילו החברים הכי טובים של היהודים זה ברגע שהם יחזרו לארצות מוצאאיהם והם ישיבו להם את אדמת כול פלשתין הכבוש ועוד מבזק חדשות קטן ברשותך שיש לי בשבילך זה כולל את אדמתך וביתך בכלל ובפרט נתת להם הכל ולא נתת להם את ירושלים אז תשכח מהם וזה כאילו שלא נתת להם דבר!!! אז תצא מהבואה שלך באם אתה מסוגל ותכניס זאת טוב טוב לעב"ם הזה שיש לך בין האוזניים ושוב באם אתה מסוגל ובאם כמובן יש לך בכלל משהו בין האוזניים!!! כי פשוט מאוד בשורה התחונה ובסוף היום - הצחקת אותם!!!

soheel

New member
את ירושלים פשוט מחלקים

המערבית למדינת ישראל, והמזרחית כמובן לפלשתינים .זה הפתרון וחבל על כל טיפת דם מיותרת.

GIPSY

New member
shoeel, את ירושלים פשוט... אל תצחיק

אותי בבקשה לא רק בשל שרעיון זה אבסורד אפילו כבדיחה אלה גם משום שאני לא יודעת איפה היית במשך העשור האחרון ואם בכלל חיית לא רק בארץ אלה בפלנטה הזאת אבל היה אחד אהוד ברק ולפניו גם אחד שמעון פרס שבאו עם ""הברקת הדור"" הזאת וברק שכולנו יודעים איך נגמר הסיפור איתו לאחר שהוא גרם לברדק הוא כרגיל ברח ובכך העלה את שרון לשלטון - נתן לעראפת לא רק את ירושלים כולה אלה את כל המדינה כולה על מגש של כסף וזהב וכידוע ראיסך לא הסתפק בכך ויתה מכך הם השכם והרעב חוזרים על המנטרה-מוטו הזה שלהם בכל אמצעי התקשורת העולמיים שכל עוד שאנחנו כאן וכאן הכוונה היא למדינה כולה אנו כובשים והוא יהיה ראש השאהידים שיצעדו לירושלים במטרה לחסל אותנו סופית אלה עם כן נחזור לארצות מוצאינו ואז אפילו הם יסכימו לחיות איתנו לא רק בשלום ודו קיום אלה אף הם יהיו החברים הכי טובים שלנו כי לכאורה אין להם כלום אעלק נגדינו היהודים יש להם בעייה עם עצם המצאותינו כאן!!! תגיד לי בכלל שאתה מדבר, אתה מכיר את ההסיטוריה של המדינה הזאת שלך...???!!! כי אם לא אז אני יותר משמחה להפנות אותך לערוץ ההיסטוריה שם תקבל אחלה שיעור מרתק ומאלף ולאחר מכן נדבר!!!

GIPSY

New member
נ.ב. shoeel: כשהכל היה בידיים שלהם

עוד לפניי שהייתה פה מדינה בכלל למה כבר אז היו מאורעות והם טווחו בנו על ימין ועל השמאל? ובכלל למה למחרת החלטת האו"ם והכרזת המדינה ע"י בן גוריון פרצה מלחמת השחרור-תש"ח-העצמאות-48' - קרא לך כפי שתבחר? ובכלל למה מלתחילה ומי ומה היה הגורם שממש אילץ אותנו אחרת מכל המשתמע מכך זה היה עלול לעלות לנו בחיינו פה, לכך שבשבילך נכבוש ובשבילי זה לשחרר ולהחזיר את השטחים...???!!! וגם מי היה מבין תומכי-מברכי-ומקימי ההתנחלויות הראשנות בסוף שנות ה-60' ותחילת שנות ה-70'? באם זה לא קשה מדיי עבורך - כוונתי היא לא רק לטרחה כמובן.... אז אשמח לשמוע ממך את התשובות לשאלות אלו. בתודה ובברכה מראש, נזר

soheel

New member
אתם רוצים לשמוע רק את

המילים שלכם . את זווית הראיה שלכם היא מה שלמדתם מצד אחד ומתקשורת אחת . את חושבת שאם ארצה"ב עכשיו מחליטה להקים בעיראק מדינה קורדית ,אז העיראקים לא יתקוממו וילחמו נגד החלטה זאת . הרי זכותם של הכורדים לחיות במולדתם והיא עכשיו עיראק , אך הם לא רשאים להפוך את כל המדינה לבית הלאומי של העם הכורדי בכל העולם, למרות שמבחינה תיאוריטית הקואליציה בעיראק יכולה לעשות דבר כזה .ועוד יותר גרוע מזה שהכורדים יבואו בטענות כלפיי העיראקים אחרי כמה שנים ויגידו להם אתם לא הייתם צריכים להתקומם נגד החלטה אומללה כזאת. וחזרה אלינו , אם תמשיכי לדפדף בספרי ההיסטוריה כדי להאשים את הצד האחר , לעולם לא נגיע לסוף הסכסוך המיותר הזה. גם בצד הישראלי וגם בצד הערבי יש אנשים שעדיין אינם בשלים ,אפילו מנטלית, לפתרון צודק לשני העמים.כמו שאת מרגישה שהם רוצים לכבוש את "כל" ישראל בחזרה ,הם הרי מרגישים על בשרם שאנחנו רוצים מדינת ישראל הגדולה מהנהר אל הים.אנשים עם מחשבות כאלה בשני הצדדים הם המיכשול העיקרי לשלום.

GIPSY

New member
סוהיל, זה לא שאנחנו רוצים שלמוע רק

את המילים שלנו אילו הם אתם שלא רוצים להקשיב, להתמודד עם האמת ובכלל יש לכם נטיות כפי שעשית בתשובתך כאן להתחמק מתשובות ואם כן אז הן לא רק לא עיניניות הן גם לא קשורות לא שום דבר. מה הקשר ומה המשותף ביננו לבין עזה וכורדיסטן??!!! ובקשר להיסטוריה - הלא זהו כל הסיפור ואני יודעת שהאמת קשה בכלל ולהתמודדות בפרט ולא נעימה, מכוערת וכואבת - אבל זוהי האמת; הרי עוד מלפני 48' הערבים עשו לנו פה את המוות (עיין ערך המאורעות) וב-48', לאחר החלטת האו"ם והכרזת המדינה הם הגבירו הילוך ועד היום מלחמת 48' לא רק שלא נגמרה אלה היא הוגברה, ותפסה הילוכים ותפניות הרבה יותר גבוהות ואכזריות ולא אחת שומעים את המנהיגים שלהם אומרים בתקשורת שלנו והעולמית "שאין להם שום דבר נגדינו והם לא גזענים ויתרה מכך הם יהיו מוכנים להיות החברים הכי טובים שלנו אבל זה יהיה רק בתנאי ולאחר שנחזור לארצות מוצאינו". אז מי שמאשים עד היום זה הם ולא אנחנו. וכן, אל תשכח שבן גוריון התנחן בפניהם ממש שישארו במקומותיהם ואף התחייבת להעניק להם זכויות שוות לנו והם בכל זאת לא רצו לשמוע לו אז מה לעשות? כמו כן אני לא צריכה להזכיר לך את השיחות שכל ממשלות ישראל ניסו לנהל איתם והשיא הגיע כשברק כיהן כראש הממשלה כשהוא הציע לערפאת את כל המדינה ממש על מגש של כסף וזהב ואפילו הראיס היה מופתע מהלארג'יות שלו אבל למרות הכל זה לא הספיק לו והוא העדיף לברוח משם ואולברייט תוך כדי שהיא נותנת הוראה לשומרים לנעול את כל השארים ולא לתת לו לצאת נאלצה לשמש לו כגננת ולרדוף אחריו. וחוץ מזה וזה הדבר החשוב ביותר: זוהי מאז ומתמיד ארצינו-מולדתינו-ביתנו ועוד היחידה ואין ולא תהיה לנו אחרת כשירושלים המאוחדת בירתה לנצח מוצא או לא מוצא חן בעינייך בו בזמן שלהם יש את כל ארצות ערב שלהם לרשותם ובדבר אחד אני אכן מסכימה עימך שכל עוד הם לא יפנימו זאת ולא יקחו למשל דוגמא מסאדת וחוסיין אז לא יהיה סוף לסיכסוך.

all

New member
לצאת מהשטחים.

בתמורה למה? בתמורה לסיום הסיכסוך - קניתי! אלא שאינני זוכר אף מנהיג אש"ף שלא לדבר על חמ"ס שרואה בזה סוף פסוק! המתונים שבאנשי אש"ף מוכנים לסיים את הסכסוך במידה וישראל תצא מכל השטחים ותקלוט חזרה את פליטי 48 ומישפחותיהם, הווה אומר כ-5 מיליון איש. החמ"ס לא מיסתפק בכלום מלבד השמדה מוחלטת של היישות הציונית ומדינת ישראל. באינטיפדה הראשונה היו אבנים ומקלות בעזה ובשטחים. ורבין ישב עם ערפת והביא לנו את השלום ל-7 שנים. איכשהו, לאחר פרק זמן כה קצר של שלום, מצאנו את אויבינו חמושים במרגמות, טילים שנופלים על קיבוצים, שדרות ואשקלון. אז מה לדעתך יהיה אם נצא מהשטחים למען עוד שלום של 7 שנים?

soheel

New member
כן לצאת מהשטחים

אין אלטרנטיבה אחרת.לדעתי מה שיקרה אחרי שנצא משם דומה למה שקרה אחרי הנסיגה מלבנון.לחזבאללא הייתה מטרה אחת והיא גירוש הישות הציונית מלבנון, ולא השמדת כל העם היהודי כמו שרבים חשבו , אותו דבר יקרה עם החמאס, לא תהיה שום לגיטימציה למאבק שלהם נגדנו אחרי הנסיגה מהשטחים ופירוק ההתנחלויות.

all

New member
ובכן, זו דעתך ואני מכבד אותה

אבל לרוב יש דעה אחרת לגמרי. לדעתי, יכול להיות שיהיה שקט יחסי ל-7 שנים ואולי אף יותר. אבל ככל שהשקט ימשך יותר זמן יהיה לנו אויב מוכן ומזויין בכל סוגי הנשק האפשריים וברגע שהשקט הזה יסתיים, גם ת"א וגם חיפה יקבלו הפגזות בדיוק כמו ששדרות ואשקלון מקבלות היום. מעבר לכך, הגבול עם חיזבאלה בכלל לא רגוע, מאז הנסיגה נהרגו בגלל הפגזות וחדירות מהגבול הזה כ-15 אנשים, חיילים ואזרחים, חיילים נחטפו, מחבלים נכנסו והגיעו עד צומת כברי, שלומי וקרית שמונה ממשיכות לקבל הפגזות. נכון שבשביל אזרח מדינת ישראל, - 10-15 הרוגים ב-4 שנים זה גבול שקט ורגוע אבל אזרח שוויץ היה רואה בזה "מצב מלחמה". מעבר לכך, חיזבאלה למדו להילחם טוב בשיטחם, כרגע הם מארגנים נשק, ציוד מפתחים אסטרטגיה ע"מ להילחם בשיטחינו, יכול להיות שגם הם כמו הפת"ח יזדקקו ל-7-8 שנים ע"מ להיתארגן למאבק התקפי. בכל מקרה, לא הייתי קורא לגבול הזה גבול של שלום, גם לא גבול של הפסקת אש.

soheel

New member
חיזבאללה תמיד דגל

להוציא אותנו מלבנון ולשחרור האסירים הביטחוניים ולסיום הכיבוש בשטחים (76) .אתה מאוד צודק שגבול זה הוא עדיין לא "גבול שלום" אבל בהתחשב במה שהיה קודם אני רואה את הנסיגה מלבנון בעין טובה .ומנחש שהיציאה מהשטחים תגרום להפחתה משמעותית באלימות, אבל היא צריכה להיות מלווה בצעדים נוספים ע"מ ליצור "גבול שלום" מוחלט , כמו למשל שיחרור האסירים הפלסטיניים .

all

New member
סוהיל היקר, הייתי עונה לתשובתך

בהתייחסות מלאה. אילו היא הייתה מתייחסת לכך חלקי הודעתי. אך מכיוון שהודעתך מתייחסת אך ורק לחלק התואם את השקפת עולמך ומתעלמת כליל מכל מה שקשה לך להגיב כלפיו, אעלץ לנהוג בך כמו ב-"ישגבול", "סילבר" וכו'. בד"כ הודעותי וטיעוני מופנים כנגד הימין הקיצוני והשמאל הקיצוני בארצינו ואל נא תראה בחצי הודעותי הסכמה לראיית עולמך. אילו היית מתנגד לשייך יאסין ולטרור שהביא עימו באותה המידה, היינו נפגשים באותה הפגנה. אבל מכיוון שלא זכורות לי הודעותיך בגנות רצח "נוסעי אוטובוסים" או "קוני קניוניט", לא נראה לי שאנחנו באותו צד המתרס.

soheel

New member
אל תשלה את עצמך

זה שלו נפגשנו בשום מקום לגנות את הרציחות של אנשי החמאס כלפי אזרחים חפים מפשע , זה לא אומר שאני לא מגנה את הפעולות האלה .

all

New member
יש לשים סדר בדברים.

הייתי יכול לראות בהרג חיילים ישראליים (ואני עצמי חייל מילואים פעיל) חלק מהמלחמה המתנהלת בינינו לחמ"ס, לפת"ח לחיזבאלה ולשאר מדינות ואירגוני הטרור. אבל רצח אזרחים סתם כך באוטובוס, במסעדה, רק בשל היותם יהודים, לא יכול להיכנס להגדרה של מילחמה. אני שמח שאתה מגנה פעולות אלו אך אני עצוב שהשמאל של היום מתחלק לאלו שמגנים בלי פשרות ולאלו שמגנים ומבינים ללב הרוצחים ויכולים לרשום הודאות באורך של דף המסבירות למה פלסטיני זה או אחר רצח 17 ילדים באוטובוס. לפי כלל זה אין לי שום בעיה עם רצח יאסין או כל מחבל אחר מכל דת או לאום ואני מאוד מצטער על כל פלסטיני שנהרג בטעות. יותר מזה, אני מגנה כל פעולה צבאית שלא נעשה בה מקסימום מאמץ להימנע מהרג חפים מפשע.

למעלה