חינוך מיני

oshiii

New member
דארמה וגרג סטייל..:)

דווקא זה נחמד להיות פתוחה עם אמא שלך.. אבל אכן לא עד כדי כך.. לדעתי לא לפחות, אבל כל משפחה ואיך שהיא.. למשל אני אחותי הגדולה ואמא שלי מדברות על הכל.. אבל אני פחות עם אמא שלי אלא יותר עם אחותי.. עם אמא את המינימום.. זה פשוט קשה ולא נוח.. אבל האמת הלוואי והייתי יכולה כמו אחותי להיות פתוחה ולבוא לאימי.. "הוא לא מספק אותי מינית אז נפרדתי ממנו.."

oshiii

New member
רוצה להודות שאצלי..

דווקא היה ממש בסדר! כשהייתי ביסודי, כבר אז בכיתה ו' עברנו שיעור על גוף האישה והמחזור למה וכמה... בכיתה ח'.. כל הכבוד למורה שלי! כבר הבינה שגם אז אנחנו בוגרות.. ואכן המורה שלי לקחה את כל בנות הכיתה אליה ועשתה ערב בנות על הכל.. היא אפילו לא התביישה לענות על שום שאלה והסבירה אפילו בפרטי פרטים מה קורה לזרעים כשלוקחים גלולות והכל... ואמא שלי כבר בגיל 14 רשמה אותי לרופא נשים. <היא למדה לקח מאחיות שלי שגדולות ממני ב10 שנים..> ועכשיו אני בת 19 ומדברת עם אמא ממש על הכל .. אבל כמובן אף פעם לא ניתנה לי שום עצה בקשר למה יעשה לי או לפרטנר טוב יותר ואיך.. :)

זה בדיוק העניין...

שגם כשכבר יש פתיחות ואנשים שמודעים לניצנים של הנושא ולסקרנות, אז מתייחסים כמעט רק ל"סכנות" של הריון ומחלות ובכלל, אל כל הנושא הזה כמעיל בעיה רפואית
ולא לעניין ההנאה העצמה, ואיך להפוך את כל הנושא למדהים
זה ממש מוזר כשחושבים על זה...

ToryMaster

New member
לא מאוד מוזר

שלשות הדתות המונותאיסטיות הגדולות נוטות להציג מין כמשהו מאוד טבואי וטמא, באופן מוזר.

כן, אבל היום יש "כביכול" פתיחות

יותר גדולה לנושאים האלה... דגש על ה"כביכול"
נראה שדווקא בעבר הייתה יותר מודעות לצורך ללמוד מניסיון של מנוסים יותר, כשהיו צופים מאחורי וילון על זוג מנוסה, או בכלל, כשהיו חיים בחצרות וקהילות כשלומדים פשוט אחד מהשני, בפשטות. תראי גם את הקאמה סוטרה. ודווקא היום, כשהמידע יותר זמין וכשאנשים "כביכול" יותר פתוחים, אז נדמה שזה לא באמת זה...טונה של פורנו וערוצים ומגזינים, כולם כלפי חוץ מציגים דמות שיודעת הכל, מבינה ואצלה הכל בסדר, ובין הסדינים קורים דברים אחרים. אלה חלק מהסיבות שפתחתי את המקום הזה

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

כביכול זו מילת מפתח כאן. אני חושבת שסרטי פורנו ומגזינים משפיעים לרעה על הצד הזה של סקס. הם מציגים דברים כל כך לא טבעיים, וכל כך מושלמים ולא אפשריים ולא אמיתיים, שאנשים רואיםאת כל הנושא כשונה לגמרי. לילד הממוצע היום, נראה נורא ברור שכל מגע מיני כולל חדירה, ובכל פעם גומרים, לרוב ביחד, בעוצמה מהממת. המציאות, לא כל כך יפה ונפלאה.

lulit

New member
זה בכלל לא מוזר

הרי כל אחת מאיתנו מגיבה באופן שונה לגירויים שונים, בדיוק כפי שגבר מגיב בצורה שונה. בואי ניקח את האוננות לצורך העניין - רק את יכולה לדעת מה עושה לך טוב ונעים. שום הדרכה העולם לא תוכל לומר מה טוב לך. לא?

היי לולית וברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

בהחלט כן. מסכימה לגמרי לכל מה שציינת, זה רק לא לגמרי קשור למה שדיברתי עליו... דיברתי על כך שנותנים התייחסות לצדדים מאד מסויימים מהחיים המיניים של אדם, בעיקר ה"תקלות" השונות
ולא נותנים התייחסות כלל לעניין עצמו... הכוונה בהתייחסות, היא לא למישהו שיבוא ויגיד לי איך לגעת בעצמי או דברים אחרים, אלא יתייחס לנושא, יציע אפשרויות, ישאיר חלון פתוח לשאלות, יצביע על קשיים אפשריים, ישתף מניסיונו הוא כך שאוכל להיפתח לדברים, ועוד ועוד. קיימות אפשרויות רבות מלבד לתת הנחיות מדוייקות
ידבר על המורכבות של המיניות הנשית ועל נפלאותיה. לי יש את כל החיים שלי לחקור את הנושא, לשפר אותו ולהעמיק את מה שמפיקה ממנו, אבל כמה הכוונות בהתחלה היו עושות את חיי קלים הרבה יותר
בעיקר להרגיש חופשיה לומר לא למה שלא מתאים, ולהיות אחראית להנאה שלי, דברים שכאלה...

lulit

New member
כבר לפני 10 שנים

נתקלתי בקלטות של "המדריך לאוהבים". לדעתי הן מצויינות. כהדרכה ראשונית - נפלאות. לדברים מסוג שכזה את מתכוונת?

גם, אבל בעיקר גישה יותר אישית

לדוגמא, שאנשים קרובים ומנוסים יותר ידברו בפתיחות ויענו לשאלות של הפחות מנוסים. לדוגמא שחברות ישתפו ביניהן יותר מידע ובכנות, בלי לפחד לצאת "לא יודעות" או "לא מבינות"... שתהיה נגישות גבוהה לשיתוף בבעיות וקשיים ופחדים, אם יש כאלה. נשמע שלך פשוט היה את זה באופן טבעי
אבל לרוב האנשים נראה לי שאין.

lulit

New member
דווקא עם חברות תמיד דיברתי על זה

וגם היום, בגילי המופלג, אנחנו עדיין מחליפות חוויות בנוגע לטריקים חדשים שגילינו פתאום. לא היה לי את זה באופן טבעי. הייתי די בורה בכל הנושא, וגם היום, אני עדיין מגלה דברים חדשים, אמנם בתדירות נמוכה יותר, אבל עדיין מגלה. חווית הגילוי היא מדהימה בעיני. כל פעם לגלות פרט אחר. שנגיעה כזו עושה X, וליטוף אחר גורם ל - Y. תחשבי למשל - כולנו ידענו בערך מה זה אומר "לקיים יחסי מין". מבחינה טכנית, אני מתכוונת. אבל בין זה ובין "לעשות אהבה" המרחק הוא עצום. ועם כל העזרה, והפתיחות, ההסברים "היבשים" לא ממש עוזרים. אני לא ממש ברורה, הצלחת לרדת לסוף דעתי?

נראה לי שכן ../images/Emo13.gif

אין שום דרך להעביר במילים או למישהו אחר, חוויה שהיא בכל הוויתה חושית ואישית
וחווית הגילוי היא אכן מדהימה. ונראה לי שאינסופית... כל פרטנר חדש הוא גם עולם חדש ואחר לגלות. אני מתכוונת אולי לכך שבך יש את הפתיחות הבסיסית שמאפשרת לך להתנסות ולחקור ולשאול ולחפש, אבל לאחרים אין את זה. הם פשוט מפחדים ומלאים באמונות וב"אסור" וב"מה יחשבו עליי". אולי אני טועה...

מסכים איתך מינהלת../images/Emo6.gif

יש אנשים מסויימים שהם מאוד סגורים מהבחינה הזו והם מפחדים מהתגובה או מהמחשבות שהבן זוג יחשוב עליהם. כמובן שאלו הן הנחות שהונחו מתוך סרטים ופחד ולרוב יתגלו כדמיוניות וחסרות שחר, תלוי מי הפרטנר\ית שמולך. אם הפרטנר פתוח וליברלי אז לא נראה לי שתהיה בעיה, אם הוא או היא סגורים אז יש סיכוי שיהיה כאן קצר תקשורתי. אי אפשר להעביר משהו תחושתי במילים צריך להרגיש אותו לבד ולחוות אותו אולי אפשר לשתף על כך ואולי בעזרת הדמיון לנסות להרגיש.

lulit

New member
אוו... תאמיני לי שזה עובר לי בראש

לא פעם.. אבל אצלי מדובר ב"פתיחות זוגית". כשיש בן זוג קבוע, הרבה יותר קל לתת לדמיון להשתולל (לפחות אצלי).

להיתקל בפרטנר הנכון../images/Emo3.gif

טוב אני יודע שזה נשמע כאילו להיתקל בפרטנר הנכון זה בערך כמעט כמו לזכות בלוטו
אבל זה תמיד לא צפוי ותמיד אפשרי. מהצד שלי וממה שלמדתי זה פשוט גורם דברים שפשוט גורמים לך לתהות איך לכל הרוחות לא ידעת את זה קודם. כל מיני נקודות מסויימות ליטופים טיולים על חלקי גוף חשופים עם כף היד או עם אצבע, הסנפה של בן הזוג מקרוב כל אלה יכולים להטריף פרטנרים מסויימים. אפשר לעשות את זה גם עם פרטנר\ית קבוע או עם חד פעמי\דו פעמי וכאלה רק שכאן צריך להיות מודע לרגשות וצריך ולעשות את ההבדלה.

ToryMaster

New member
זה מזכיר לי

שרמת ההורמונים בדם שלי עברה כל גבול היום, אז מחלתי על כבודי, וניגשתי לאמירה (מיםכחולים) ודרשתי הדרכה בסיסית. אני חושבת שהבנתי את הכוונה ה"נסתרת" שלך. אף אחד לא מחנך אותנו שמין זה טוב וחיובי ואיכותי, מחנכים אותנו שזה רע ומביך ושלילי. זה מוביל אותנו למצבים מאוד מבויישים וסגורים בהמשך חיינו, לא רק בכל הנוגע למין.

בבית הייתה

שתיקה מוחלטת. אבא ואמא גם לא כ"כ מראים חיבה לידנו ככה שיצאנו (האחים) דיי קרים אחד לשני. ז"א אנחנו אוהבים, ברור, פשוט לא יודעים להראות את זה. היום כשאנחנו כבר גדולים ויודעים, אנחנו מפנים אצבע מאשימה וגלויה כלפי ההורים ומנסים לתקן את המצב למרות החסך בזה. לגבי מין.. לא דיברו איתי בכלל.. הייתי צריכה לגלות הכל לבד וממש חבל לי שזה היה כך. רק כשקצת גדלתי, והרבה אחרי שהתחלתי לצאת עם בנים, הרבה אחרי שאיבדתי את בתוליי, אמא הייתה עושה לי מין הרצאות קטנות ואני מצטטת "לא צריך להגיע למשולש הקדוש". אני תמיד הייתי רוצה לענות לה "אמא על מה את מדברת? מה זה מין בכלל? טוב שאת נזכרת לדבר איתי על זה עכשיו כשאני כבר לא בתולה." אבל העדפתי לענות "איכס את אל תדברי איתי על זה בכלל". עצוב. לעולם לא אתן לזה לקרות עם הבנות/בנים שלי.

היי ../images/Emo13.gif

ואיך את עכשיו עם מגע, עם בחורים ועם חברות? האם זה שונה מאשר בבית? מעניין לגבי אמא שלך והניסיונות שלה כן לדבר על זה, מעניין מה היחס שלה לכל העניין של מין, כמה פחד יש שם, כמה חשש, שמביא אותה לפנות אלייך כך...החינוך שהיא קיבלה סביר להניח היה אפילו נוקשה וחסר יותר, לא?

למעלה