חינוך מיני

חינוך מיני ../images/Emo131.gif

האם קיבלתם שיחה על הדבורים והציפורים בבית, או שדיברו איתכם על מין בצורה חופשית, הדריכו וענו על שאלות, או שאולי דממה-אף מילה? האם עברתם שיעורי חינוך מיני כלשהם, בבית הספר או במסגרות אחרות, ומה, אם בכלל, הפקתם מכך? מאיפה אנחנו בכלל היינו אמורים ללמוד על הנושא הזה? אה? בטח שבעידן הטרום אינטרנטי, אבל גם עכשיו. נדמה שכל מה שמנסים להעביר לנו ב"חינוך" הזה הוא איך לא להיכנס להריון ולא לחטוף "מחלות". האם מישהו טורח להסביר לנו כיצד לעשות לעצמנו טוב ונעים? לפרטנר טוב ונעים? מה אתן מכירות מניסיונכן? עונג

ToryMaster

New member
הממממ

למיטב זכרוני, לא קיבלתי שום הדרכה משום סוג, אף פעם. רק כשניגשתי לאימא וביקשתי ממנה גלולות היא אמרה שצריך גם קונדום להגן ממחלות :-\. אבל, נדמה לי שיצאתי בסדר
.

Talia E

New member
אצלי היתה שתיקה מוחלטת בנושא ../images/Emo69.gif

ממש דממה! מעולם לא הסבירו לי ולא דברו אתי על שום דבר שקשור במין, מחזור, גוף, גלולות, קונדום... (בפעם הראשונה שהלכתי לרופא נשים לקבל גלולות הלכתי לבד
). ואם היה משהו מיני בטלוויזיה בזמן שהוריי ואני (בייחוד אבא שלי) צפינו בה ביחד - אז כולנו הרגשנו אי-נוחות... (ממש ראו איך נהיינו דרוכים כאלה, לא מדברים על זה, אבל גם לא רגועים ואבא מתוח וחושב אם להחליף תחנה...). הפעם הראשונה שאמא שלי אמרה לי משהו שקשור במין היה בגיל 18 וחצי, כשהייתי באיזשהו קשר עם מישהו והיא אמרה לי שלא כדאי לי לשכב אתו עדיין, ושלא מתאים עכשיו ואולי בעוד כמה שנים זה יתאים אתו ושאני שווה הרבה
[מראה קצת על התפיסה המעוותת...] אז כבר הייתי סגורה לחלוטין לדבר אתה על הנושא (מה גם שכבר מזמן לא הייתי בתולה
) ופשוט חתמתי את הגולל על השיחה. בכל מקרה, השלמתי את המידע ממקורות אחרים... אני זוכרת את השיחה הראשונה שלי על מין: היא היתה כשהייתי בכתה א' או ב' ובהסעה לביה"ס בנות מכתה ט' של הבי"ס אמרו "איזו חמודה ואיזה כפות ידיים חמודות יש לה" והשתעשעו אתי... ואז הן שאלו אם אני רוצה לדעת איך באים ילדים לעולם והנהנתי נמרצות
אז הן הסבירו לי, נדמה לי, על פין ופות וכל מיני כאלה (את ההסבר עצמו אני זוכרת פחות, אני רק זוכרת שזה מאד שעשע אותן...). בנוסף, בקשר להורים שלי, לא הרגשתי נוח שיידעו שאני מקיימת יחסי מין וכשגרתי אתם ורציתי להפגש עם מישהו - זה תמיד היה צריך להיות מחוץ לבית מבחינתי והייתי אומרת שאני הולכת לישון אצל חברה... (וגרתי אתם עד גיל 21...) מבחינת התקשורת שלי עם ההורים שלי אני עד היום יצור א-מיני (מה, סקס? אני?!?
) ואני לא משתפת אותם בשום דבר שנוגע לבחורים / פרטנרים מיניים וכיו"ב. יש עמימות מוחלטת

ToryMaster

New member
../images/Emo6.gif

משום מה תמיד מאוד משעשע אותי איך ההורים רואים את הילדות שלהם הפוך ממה שהן באמת (טוב לא תמיד, בד"כ). אימא שלי בטוחה שאני לא בתולה כבר הרבה זמן, ושאני מאוד הממ... פעילה
. זה לא נכון
.

וואו מזדהה לגמרי

גם אצלי זה ככה. בבית אני יצור שאין לו צרכים מסוג זה. אני לא אספר להם שאני יוצאת עם מישהו, פשוט בגלל שהם מעולם לא ניסו להיות מעורבים אז למה לערב אותם עכשיו? זה מין כזה "התוצאות שאתם הבאתם על עצמכם, לא דיברתם איתי על בנים או על מין." הגברים היחידים שאיי פעם ישנו אצלי היו חברי הלהקה לשעבר שלי ואולי כמה ידידים. אני בחיים לא אביא הבייתה מישהו שיש לי איתו קשר רומנטי, אני לא אראה להורים את הצד הזה שבי. פשוט לא. לא מסוגלת. ואת יודעת, יש בי המון כעס על זה. המון. כן הייתי רוצה להביא את הבויפרנד שלי הבייתה אבל אני לא מסוגלת, וזה בגלל הטעויות שלהם. כי מין לא קיים בבית ויחסי בנים בנות לא קיימים וה יצר אצלי הרבה מטענים בקשר לזה.

אף פעם לא שיקרו לי

או המציאו סיפורים (זה יכול לגרום טראומה לילד כשאומרים לו שמצאו אותו בחסה!). אבל אף אחד לא ממש התעניין יותר מדי. תמיד זה היה "לספר את המינימום". אנשים נבוכים מזה, על שום מה? מה שגיליתי, גיליתי לבד. בעיקר אינסטיקטיבית. כשגדלתי ונחשפתי לאינטרנט למדתי דברים נוספים (לכי תגלי לבד מה זאת נקודת הג'י?). יש המון חומר שעוזר. עכשיו יש גם פורום
בכל אופן, אני מאמינה שאלו דברים שיש ללמוד לבד. אני לא רואה את עצמי מתייחסת ברצינות למה שמדריכת חינוך מיני תגיד לגבי תענוגות ואורגזמות. או שיש בך את זה, או שלא. לא כל הבנות מודעות בכלל ליופי שבמיניות - רובן נבוכות לדבר על סקס. אין להן מושג בינתיים, ועד שיגלו הן יגעו לגיל שכבר אמורים לעשות את זה (אחרת איך יעשו ילדים) ולא כי הן סקרניות לעשות את זה. זה עצוב. מאות אלפי שנים הדחיקו את המיניות. אני מאמינה שעוד מאות אלפי שנים יקח לאנשים ללמוד להתמודד איתה. עד אז ימשיכו להתבלבל בין סקסי לזנותי, לא יעשו את האבחנה בין ארוטיקה לפורנו ויסתירו בקנאות את מה שהם עושים עם עצמם בלילה.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

בסופו של דבר, המיניות היא אחד הדברים הכי בסיסיים ומקודשים שיש, לא?

S i r i u s

New member
לצערי,

אמא שלי סופר פתוחה בנושאים האלה (יותר מדי) והסבירה לי הכל עוד בגיל 6.

ToryMaster

New member
../images/Emo5.gif/../images/Emo45.gif

מצד אחד, זה די טראומטי לשמוע על זה בגיל כל כך צעיר. מצד שני, באיזושהי רמה זה גם טוב, לא?

S i r i u s

New member
דווקא התכוונתי שזה רע בקטע

שהיא מספרת לי על חיי המין שלה וכאלה :-\ זה לא כ"כ הזיז לי בגיל 6

אני אישית

לא מעוניינת בכלל לדעת על חיי המין אצל ההורים שלי... אולי אני מיושנת אבל זה מגעיל אותי מלחשוב עליהם "עושים אהבה"

S i r i u s

New member
תשאלי אותי |בע|

היא גם מראה לי את הויברטור שקנו לה ליומולדת. לא אמרתי שאני שאלתי או התעניינתי, היא פשוט מוזרה.

ToryMaster

New member
באמת למה?!

בואו ננדור כולנו נדר, שלא נעשה דברים כאלה לילדים שלנו.

למעלה