חינוך - מושג המפתח פה?

חמור007

New member
חינוך - מושג המפתח פה?

אני לא מצליח להבין כל כך את העניין, אין הוכחות מדעיות מדוייקות וברורות לגבי הנושא. האם הומוסקסואליות נובעת מחינוך "לא תקין"? לא תקין אולי זה לא המילה המתאימה, אולי דווקא קצת שונה - קצת מיוחד? העלו השערות, תתחלקו במידע וכו'

James Hammerton

New member
אין עדיין הסכמה בעניין

אבל רוב החוקרים סבורים שנולדים עם זה. מה משפיע ואיך בדיוק עדיין לא יודעים באופן חד משמעי, יש הרבה מחקרים שטוענים דברים שונים... בשורה התחתונה לא יודעים בדיוק מה הגורמים, אבל ההשערה היא שזה מולד.

חינוך? לא ניראה לי...

גם במשפחות הכי פרמיטיביות שהחינוך שם הוא ממש לא ליברלי ופתוח יש הומואים...ועובדה שגם במשפחות כאלה יש הומואים ולסביות...אולי במשפחות כאלה הילדים יותר מפחדים לצאת מהארון ולכן נידמה שיש פחות....אבל זה לא נכון כי עדיין יש.. זה כניראה מולד הנטייה... הוכיחו שכל בני האדם הם דו אין הומו לגמרי ואין סטרייט לגמרי...כולם דו. פשוט לאן הנטייה מתבטאת

yon aviv

New member
המורה שלי לביולוגיה אמרה לנו

שמישהו פעם שאל את השאלה הזאת כשהיא הייתה באוניברסיטה.. וכדי לענות על השאלה המרצה שלה הביא שתי צילומי מוח.. אחד של סטרייט ואחד של הומו.. והוא הראה להם שבמוח של ההומו של עוד איזה מן צ'ופצ'יק כזה... לא ממש הצלחתי להבין.. אבל מה שהוא ניסה להסביר זה שבעצם נולדים עם זה.. וזה לא קשור לחינוך.. ואי אפשר לתקן את זה.. מקווה שעזרתי=]

חמור007

New member
צ'ופצ'יק?

צ'ופצ'יק? מה זאת החרטה הזאת, נשמע לי הזוי. בכל מראה, אני חושבים שדיי לא מביאים את תשומת הלב הנדרשת למחקר של התחום הזה, חבל...

חח "ממה קורצתם?"

"קורצנו מצ'וּפצ'יק!!"
ענקק חחחח

gooligay

New member
ישנן הוכחות ביולוגית...

שגופם של הומוסקסואלים שונה מגופם של הטרוסקסואלים השאלה שלא נפתרה היא האם נולדנו שונים בגופנו ובעקבות זאת אנחנו הומוסקסואלים או שבגלל שהפכנו להומוסקסואלים מהשפעות כאלה או אחרות נוצר השינוי הביולוגי.

gooligay

New member
דעתי...

הומוסקסואליות חד וחלק אינה נובעת מחינוך לקוי וההוכחה לכך היא שמאות ואלפי שנים מסופר על הומוסקסואלים בתרבויות שונות, באיזורים שונים ובעמים שונים ולעיתים הומוסקסואלים ידועים בהיסטוריה כגאונים או אנשי תרבות נעלה ומומחים במקצועם דוגמת לאונרדו דה וינצ'י, אוסקר ויילד ואחרים. ישנה סבירות שהומוסקסואליות היא מולדת אך מתבטאת רק כשהאדם ה"נשא" חשוף להומוסקסואליות ועל נושא זה נערכו מחקרים בזוגות תאומים זהים שגדלו במקומות שונים, אין מסקנות חד משמעיות במחקר זה. מאידך עצם כך שמקרים הומוסקסואלים ידועים גם אצל דתים חרדיים שלא היו חשופים מעולם להומוסקסואלים אחרים יכול להוכיח שאין זה קשור גם לחשיפה אלא שכנראה למשהו מולד.

yotem 16

New member
אם זה עניין של חינוך,../images/Emo83.gif

אז איך מסבירים את העניין הזה גם שיש אחים הומואים/לסביות? אני מכיר תאומות לסביות, תאומים בן ובת- הבן הומו, היא לסבית, וגם לי אישית יש אח הומו. חינוך? אני בהחלט לא חושב. אני מאז ומתמיד הייתי הומו (כמובן שגיליתי את זה בשנים האחרונות). אף אחד לא חינך אותי באופן לקוי תודה לאל, אף אחד לא דחף אותי להיות הומו. להפך. תמיד הייתי עם העדפה הרבה יותר גדולה לחברות בנות שיהיו סביבי ולא הרגשתי נוח בחברת בנים, לא התחברתי אליהם, וככה אני עד היום עם בנים סטרייטים. אני הייתי זה שאהבתי לשחק בברביות עם בת דודה שלי ועם חברות, אף אחד לא בחר את זה בשבילי. אני בחרתי איך להתלבש, עם מי להסתובב, ובסופו של דבר גם הבנתי את מי אני מעדיף. כך שאני ממש לא חושב שחינכו אותי לא טוב. אז נכון, אפשר להגיד שאם יש לי אח הומו, אולי זה כן קשור לחינוך. אבל לא- עובדה שיש גם אח קטן בן 14 וחצי שחונך בדיוק אותו הדבר, והוא סטרייט לכל דבר :)

חמור007

New member
הממ כמו שאמרת...

כמו שאמרת הרגע, שיחקת בברביות והעדפת חברה של בנות - אולי זה בעצם מה שעשה אותך להומו? אני מתכוון לזה, שאם ההורים שלך לא היו מאפשרים לך לשחק בבובות או משהו דומה לזה היית יוצא סטרייט - יש מצב שבמקרה שלך זה דווקא כן מתאים. אני לא שיחקתי בבובות, לא צבעתי ציפורניים ולא הייתי בחברה של בנות, כנראה זה משהו ששונה אצל אחד ואחד. אבל אני עדיין מאמין שבעזרת חינוך אפשר להטות את הנטייה המינית.

yotem 16

New member
../images/Emo83.gif

העניין הוא, מעטים הבנים שפונים לשחק בברביות, נכון? זה הרי דבר לא רגיל, בנים משחקים במכוניות ובחיילים, ובנות משחקות בברביות. אם כך- למה בכל זאת יש קבוצה מסויימת שכן נמשכת לזה? שכן רוצה לשחק בבובות? שלא הולכת לפי איך ש"אמורים" ללכת, ולא משחקת במשחקים המקובלים? עצם העובדה שיש בנים או בנות שבאופן אוטומטי מתנהגים אחרת מהנורמה, מתוך בחירה אישית כבר מגיל צעיר מאוד (נעזוב לרגע אם ההורים מתערבים בחינוך או לא, פשוט תסתכל על זה שיש דבר כזה), זה כבר אומר משהו לדעתי. וכן, אולי הורים כן יכולים לכפות נטייה מינית על הילד שלהם. לשנות? ממש לא. לכפות כן. ההורים שלי יכלו למנוע ממני לשחק במשחקים שרציתי, למנוע ממני להיות הרבה עם בנות ולהסתובב עם בנים (אגב, הם ניסו לא פעם לעזור לי ליצור קשרים עם בנים, ללא הצלחה..), ולהתנהג אחרת ממה שאני. אבל זה העניין- זה לא אני. אני לא הייתי מתנהג בצורה הטבעית שלי, בצורה שהרגשתי שטובה לי. ובעתיד, עדיין הייתי הומו. אי אפשר לשנות נטייה מינית- אבל אפשר להדחיק אותה. אבל, כל דבר שמדחיקים באיזהשהו שלב פורץ החוצה- וכך גם זה היה. באיזהשהו שלב בגיל ההתבגרות הייתי מבין מי אני, כי עדיין הייתי נמשך לבנים. אני לא התחלתי להימשך לבנים עקב זה ששיחקתי בברביות. זה תמיד היה שם, בוא נגיד שכל החברות הבנות, הצעצועים וכו'- היו הסימפטומים, ובאיזהשהו שלב הנטייה המינית עצמה התפרצה. אבל לא, אני בהחלט לא חושב שנטייה מינית זה משהו שאפשר לשנות בעזרת כל גורם שהוא. גם אם בן אדם ידחיק כל חייו, הנטייה הזאת תמיד תהיה קיימת בו, והוא יידע שהיא קיימת בו.

ברור

כמו שיש כאלה משפחות שפיתאום בגיל 40+ האבא שנשוי+ילדים, פיתאום יוצא מהארון... הוא ניסה להתכחש לזה בצורה הכי שיש...הלך נגד עצמו.....התחתן עם אישה שהוא לא אוהב (נמשך מינית...) והביא ילדים לעולם לעולם האידיאלי שהוא בנה...(אישה בית ילדים אוטו כלב....) אבל זהו הוא לא הצליח למנוע את הנטייה שלו והיא התפרצה (אצלו בשלב מאוחר יותר...)...אבל כולם היא תתפרץ מתישהו...גם מי שחונך "לא נכון" וגם מי שחינכו אותו "לצדיקות"

yanivran

New member
ממש לא נכון

ויתרה על זאת, לאחרונה קראתי מאמר שהורים שמונעים מהילדים שלהם לבטא את המשיכה הטבעית שלהם (דגש על הטיבעית) לשחק עם מה שמתאים להם (קרי ברביות במקרה הזה), עלולים לגרום לנזק נפשי בלתי הפיך. מדובר על ילדים שגדלו להיות בעלי בעיות נפשיות (אמיתיות ולא סתם גדלו להיות הומואים). לעומת זאת ילדים להורים שתמכו בילדים שלהם גם בקשיים האלו, אומנם ברוב המקרים היו הומוסקסואלים (ושוב, לא בכל המקרים, אני חושב שלפי המחקר זה היה 70%), אבל בהחלט היו עם פחות בעיות נפשיות.

למעלה