חינוך לערכים

נעה גל

New member
חינוך לערכים

ביום שבת בילנו עם חברים. בשלב מסוים השיחה נסבה עלינו כאזרחים במדינה. השיחה התחילה בכך שדיברנו על אנשים שמשתמטים ממילואים, עברנו לדבר על זה שבני דורנו (ואלה הקדמו לנו וגם כמה שאחרינו) מרגישים שהחובה האזרחית היחידה שלהם היא שירות בצבא ושירות במילואים (מי שלא השתמט) כשבעצם יש לנו עוד די הרבה חובות אזרחיות שהולכות לאיבוד בגלל שאנחנו חיים במדינה שמאז הקמתה נלחמת על חייה. כל החיים שלנו מכינים אותנו לקראת השירות הצבאי וחשיבותו, וגם אם הדברים לא נאמרים במפורש, זה המסר הכללי (לראיה, בזמנים בהם נראה שהשלום עומד להפציע, חלה ירידה מדהימה במוטיבציה של מתגייסים ליחידות עילית בצה"ל). אם אנחנו משרתים בצבא, אנחנו מרגישים שאנחנו אזרחים ומגיע לנו (וזה בסדר, כמובן... אין לי תלונות בענין
). אבל, אנחנו רוצים לחנך את ילדינו לעוד ערכים: מה עם מודעות חברתית? מה קורה עם להיות מודע ופעיל במיגור העוני (רובינו רק קוראים על כך בעיתונים, מזדעזעים וממשיכים הלאה), מה עם פעילות אקולוגית? שימור כדור הארץ? אנחנו בכלל לא מתעסקים בדברים האלה (בעוד שברוב העולם המערבי אלה הם הנושאים המרכזים שמעסיקים את האזרחים), אבל הם כל כך חשובים! איך מעבירים את המודעות הזו לילדים? איך מחנכים אותם להיות בעלי מודעות חברתית גבוהה? בענין מודעות חברתית, אני חושבת שלחברה הדתית יש יתרון בענין זה (וציפי אני אשמח אם תתקני אותי או תאשרי את דברי), מכיוון שגמילות חסדים, מתן צדקה וכל הדברים האלו כן מובנים בתוך החברה.

לאה_מ

New member
למה לא?

אני לא בטוחה שלא מתייחסים לזה. היה כאן לפני כמה זמן דיון על הצפת מתנות, ועלה הרעיון של לתרום מתנות. אנחנו עושים סדר בצעצועים ובבגדים, אחת לכמה זמן, ותורמים לנזקקים. אני בכוונה עושה זאת עם הילדים (במה שנוגע לדברים שלהם, כמובן), ולדעתי זה חינוך למודעות חברתית. לגבי איכות הסביבה, אני מודה שהדבר היחיד שישים אצלנו (למעט לא ללכלך) זה מיחזור, אבל אנחנו בהחלט טורחים לזרוק בקבוקי פלסטיק למיכלי מיחזור, ואני מפנה את תשומת לבם לסימן המיחזור שמופיע על מוצרים. ראינו לא מזמן סרטון בטלויזיה על מיחזור פלסטיק, ואני חושבת שזה תרם מאד למודעות שלהם למשמעות של המעשים האלה. ולגבי מודעות חברתית יותר גלובאלית - זה קצת עניין של אופי, אבל אני חושבת שהחינוך יבוא רק בדוגמא אישית. כלומר, אם כל מה שנעשה זה לשבת ביום שישי בערב בסלון עם החברים ולקטר, סביר להניח שגם ילדינו יסתפקו בכך. אם נגלה יותר מעורבות בעצמנו, אני די בטוחה שגם הילדים ילכו בעקבותנו. אני כבר רואה את הפירות אצל עומר - סיפרתי כאן על המכתבים שהוא כתב גם לראש הממשלה וגם למנכ"ל רשות השידור. וזה לא שאני בעצמי כל היום עסוקה בכתיבת מכתבים, אבל האופן שבו אתה יכול להשפיע נדון אצלנו בבית, ועובדה שעומר הפנים את זה. אצל ילדים, האמונה שלהם בכוח שלהם להשפיע היא ענקית, ואני חושבת שצריך לנצל את המומנטום הזה כדי לעודד אותם לעשות פעילויות מהסוג הזה.

נעה גל

New member
הנה סיפור מאתמול ששכחתי להוסיף

אורן מתכננת להוציא איזה עיתון (מושפעת כנראה "מעולם קטן של טבע"). היא מדברת איתי כל הזמן על זה ומעצבת עמודים (ואני עדין לא הרמתי את הכפפה בנושא). בכל מקרה, אתמול דיברתי איתה בטלפון אז היא סיפרה לי על רעיון שיש לה. היא תמיין את כל הצעצועים שלה. צעצועים שהיא לא רוצה היא תשים בצד והיא תפרסם בעיתון שיש מבצע. כל מי שאין לו צעצועים יוכל לבוא לחדר שלה ולבחור צעצוע ולקנות אותו ב-3 ש"ח. את הכסף נאסוף בשביל המשפחה. אז מצד אחד מדובר ביוזמה, וכל הכבוד, מצד שני, לא יכולתי שלא לחשוב על זה שבמקום פעילה חברתית יש לי כאן אשת עסקים
שמוכרת צעצועים לנזקקים.

ציפי ג

New member
לא מזמן דיבר ברדיו אדם התורם

לבית תמחוי. והוא ציין שאחת הסיבות שהוא תורם "ומעשר" גם מכספי ילדיו, בהסכמתם, היא כדי שהם יתרגלו לתת לנזקקים. בעירי ישנה עמותה הנקראת עמותת טל חיים, האוספת מזון ממסעדות, בתי קפה, אולמות שמחה, ועוד ומחלקת אותם לעניים. גם שם חלק מהפעילות בכוונה מערבת את הילדים. אנחנו מקבלים אחת לכמה זמן שקית למלא אותה במצרכים, וכן ישנן התרמות נוסח הקש בדלת מטעם העמותה. העמותה פעילה הן בבי"ס של המגזר הדתי והן במגזר החילוני, (בהתרמה כוונתי) . לא מזמן קראתי שיש גמ"ח בירושלים שהקימה אשה חרדית שכל עיסוקו הוא מתן יעוץ לאנשים איך להתנגד להקמת אנטנות סלולריות. גם זה נושא לגמח. בגן הילדים מדי יום שישי הילדים מביאים צדקה 10 אגורות, גם כדי לחנכם לצדקה. ישנן הרבה עמותות שעוסקות במתן בסתר בין דתיות ובין חילוניות, ולא קשה למוצאן. אורית ג אספה ספרים למחלקה אונקולוגית , והגיעה לפי דיווחיה לכמות ראויה. ישנן עוד יוזמות מקומיות וארציות, שלא תופסות כותרות, כי את הכותרות קונים אנשי שיווק, שיודעים להחליק את הכסף או ההטבות לכיסם של העיתונאים. וכך נוצר הרושם, שכל מה שמענין אותנו בתרומה לחברה, זה צבא, ולא היא.

מירי,

New member
הצדקה בגן...

יש לי הערה קטנה עליה, גם אצל דודו בגן הנשוא הזה מקובל (כנראה מכיוון שהוא בגן ממ"ד) , רק מה הכל היה בסדר על עוד אבא ואמא נתנו לו מטבע לתרום , ואז כשנסיתי שהוא ייתרום מעצמו , למשל במקום סוכריה ענקית ייקנה אחת קטנה יותר ואת העודף יוכל לתרום קיבלתי תשובה שאמרה (בערך כך) שאני פשוט אתן לו קצת יותר מטבעות ואז הוא יוכל גם לקנות את הסוכריה הענקית וגם לתרום בקופת צדקה... אז בנתיים אנחנו מסתפקים בדוגמא אישית , אבל אני יודעת שהוא לא כל כך מבין את המשמעות..... ואצלנו בעיר הייתה היתארגנות של איסוף מצרכי מזון (קמח שמן וכד..) ליד הרשתות הגדולות , משום מה בכל הפעילויות הללו אני רואה רק נערים ונערות מהמיגזר הדתי... (ולי אישית חבל על כך).

אמיר.

New member
זה לא רק דתיים...

כשגרתי בירושלים היתה קבוצה שהתרימה מצרכי מזון במכולות ולא כולם היו דתיים.

אביטל +

New member
אשת עסקים ?

האם אורן מודעת שלמי שאין צעצועים זה נובע מהסיבה שאין לא כסף ? האם היא מודעת לקשר הזה ? לנו זה ברור, שאין משהו כי אי אפשר לקנות אותן אבל יוכל להיות שאצלה זה לא נקשר.

1smile

New member
בהחלט שמים לב לערכים

אני מסכימה עם לאה שחינוך לערכים בא באמצעות דוגמא אישית. אצלנו חשיבות הנתינה מאד מוחשית לילדנו בעקבות מעשים של בעלי ושלי וגם שיחות שאנחנו מנהלים בתכנון העזרה. מלבד זאת במסגרת ביה"ס של ביתי ישנה פעילות של ביקור בבתי חולים, איסוף צעצועים וחלוקה במח´ ילדים, איסוף ספרים וכד´. גם השלכת בקבוקי פלסטיק למכלים המיועדים לכך תורמת למודעות הבעיה האקולוגית כמו גם שעורי מדע בביה"ס שבמסגרתם לומדים על איכות הסביבה והגורמים לזיהום ועוד. ובנוגע לערכים של כבוד וסובלנות - יש שפע פעילויות בבתי הספר ובגנים. אך כאמור אין כמו דוגמא אישית

vered4

New member
אצלינו

הילדים הם אלה שזורקים את בקוקי הפלסטיק למיכל מיחזור, ואנחנו מדברים על כך ומשתדלים לקנות מוצרים שלא עברו ניסויים על בעלי חיים. חוץ מזה, יש ערכים של מה חשוב בבית שהם קולטים. לא זורקים דברים מהאוטו בזמן נסיעה ומציינים אנשים שכן, אוספים את הליכלוך אחרינו מחוץ לבית, ועוד. אני בטוחה שגם אצלך, נעה, יש המון דברים כאלה בלי שתשימי לב.

מירי,

New member
אנחנו לא ממש רוב העולם...

לצערי אנחנו לא רוב העולם , רוב העולם לא נמצא במצב של הגנה על נפשו והביטחון הוא לא הנושא העיקרי ברוב המדינות , הוא גם לא גוזל את מירב המשאבים הכלכליים של אותן המדינות! ואיך מחנכים את הילדים למודעות חברתית? לדעתי , צריך להפסיק לקטר ולהתחיל לעשות , כמו כמעט כל דבר אחר , גם כאן דוגמא אישית היא הדרך הטובה ביותר , לפעול בתחומים שחשובים לנו , ולשתף את הילדים באותן פעילויות (וכשאני אדע מה עושים ואיך עושים אז אני אספר לך... בנתיים אני הקוטרית הכי גדולה שעושה הכי פחות
)

no-a-m

New member
הדוגמה האישית

איזה יופי שהנושא עלה , אני מודה לך נועה, זהו נושא מהות מרכזי בחיינו, שעת המבחן שלנו כהורים, קהילה, חברה וכו´ היא ברמה הערכית מוסרית שלנו ושל ילדינו אואני מתכוונת למבחן המעשי ולא היכולת שלנו לדקלם ולפצף פתגמים כי זה רובינו למדנו ויודעים,, אני מסכימה עם לאה והאחרים המדברים על הדוגמה האישית , אנחנו משמשים לילדינו כדמויות מופת ולאורינו הם מתפתחים, גדלים וגם אם הם הולכים לדרכם בכיוונים אחרים, מתפקידינו להקנות להם את מורשת האמונות והערכים שאנחנו מאמינים בהם, אני גדלתי בבית בו הורי לא חסכו מזמנם ובמיוחד מאהבהתם, בעזרה לזולת אם זה בדברים קטנים כמו אפיה עוגה בערב חג, ובקבוק יין לקשיש ערירי בקהילה,,לאסוף כספים ןרכישת ספריה למחלקת ילדים , או לסעוד את היולדת בחדר לידה ( בזמנים שלא הרשו לבעלים לעשות את זה), גדלתי על הערכים הללו כמובנים מאליהם, שאין תענוג גדול מזה, וזה חלק מחיים ומתרבות גם אני ובן זוגי, מרבים ותרומים לקהילה, ומדובר בדברים גדולים וקטנים ואני רוצה לאמר שהמשפט השחוק של אנחנו מקבלים יותר מנותנים אינו מתאר את ההנאה הצרופה שיש בעניין, אני זוכרת שהתרגשתי עד דמעות כאשר ערכתי מפגש לקשישים בבית אבות, וחזרתי הביתה מלאה אנרגיו ונלהבת, עם טעם של עוד. אני מודה לעצמי בכל פעם שאני עושה את זה ושמחה לראות שילדי הולכים בעקבותי למירי אני רוצה לאמר בעניין הקיטורים, שאת טוענת שאינם עושה כלום, הנה עשית ממשהו, זוהי התחלה טובה , אני בטוחה שהמשך יבוא,

דסי אשר

New member
קראתי את כל הדיון

הי, בתור "תורמת לחברה מקצועית" ובתור אמא לילדים שהפנימו את ערכי, אני רוצה להוסיף, ולהרחיב את היריעה. ראשית, הדבר הבסיסי הינו האווירה בבית, הדברים שהילדים קולטים מדמויות המבוגרים המשמעותיים עבורם, מהתנהגותם, מהתכנים המעסיקים אותם - ולא שום דיבורים ישירים על הצורך למוערבות חברתית. מעולם לא דיברנו בבית על כך, פשוט היינו. זה נכון שאני במקצועי הפורמאלי עוסקת בחברה הישראלית ובמצוקותיה החברתיות= עובדת סוציאלית, אבל קודמת להיותי עובדת סוציאלית, היא תפיסת עולמי החברתית, הכוללת מעורבות חברתית. הרצון להיות מעורב, להגיב, לעזור לכל אחד(לא רק לעניים...). לא במקרה הקמתי עמותה, בתחום שלכאורה הייתי יכולה לעשות כסף, משום שעליתי על צורך שנחיצותו גבוהה מאד בכל הארץ, ואין איש בארץ שעונה על צורך זה. . אתן יודעות בוודאי מי הקימה חברה עיסקית, בתחום קרוב אלי, תחום המטפלות האישיות. גם היא איתרה צורך, שאין איש בארץ שממלא אותו. היא יחידה. אין לי שום ביקורת על ההחלטה לעשות עסק מהידע שלך, ואני בהחלט חושבת שזה לגטימי להתפרנס מהידע שלך, אך המבנה הארגוני של הגוף שהיא הקימה, לעומת המבנה הארגוני שאני הקמתי, מעיד על ערכים. ערכים אלה מחלחלים לילדי, גם היום כשהם אינם קטינים. אינני אלטרואיסטית, וכבר כתבתי על כך, . הנתינה עושה לי טוב מאד, והתכנית היא למצוא גוף נותן חסות לעמותה, על מנת שאוכל להתפרנס מהידע המקצועי שלי ומכשורי האישיים, לא על חשבון מקבלי השירות. בנית שירות נגיש לכל, על ידי אדם פרטי = מבטא את עמדותיו האישיות, הערכיות. ועוד, נכון שיש לנו משימות קיומיות, של השרדות, בטחון, מלחמות, ולשאר העולם אין, והם לא צריכים להתמודד עם מה שאנחו צריכים להתמודד. אבל הנקודה היא אחרת, בחברות של "שאר העולם", ובמיוחד בחברות אנגלו- סכסיות, ואמריקה בפרט, המושג של מעורבות חברתית הוא חלק מהתרבות. כדי להתקבל לעבודה, אתה צריך לציין בקורות חייך המקצועיים מהי מעורבתך החברתית. יש לכך השלכות כלכליות: אתה אדם מעורב, תהיה גם מעורב בחברה העסקית אליה קבלנו אותך. בתפיסתי, מעורבות חברתית אינה רק עזרה ל"עניים" או איכות הסביבה. רוצה לומר, מעורבות חברתית אינה תחומה לתחום מסויים. עצם מעשה המעורבות החברתית, הוא הערך. הוא יכול להיות ב"נשים בשחור", הוא יכול להיות ב"עזרה לפועלים זרים במעצר" והוא יכול להיות בתחום המשפחתונים הפרטיים. ובמקרה הזה, אני ,אכן, חוזרת בדוגמא לעמותה שהקמתי. הנה, תחום שהוא למען כלל האוכלוסיה, ואפילו יועיל מאד לכלל אוכלוסית ההורים - אין הורה אחד שנרתם למעשה הפעילות של שותפות ביצירת מערך לווי מקצועי למפעילות המשפחתונים הפרטיים. החברה בכללותה מאד פסיבית. כתבה לי אם אחת= אנחנו כל כך טרודים ועסוקים שאין לנו זמן לדברים האלה. גם אותם אנשים, שהנושא של תרומה לחברה הוא בנשמתם, הוא חלק מהעולם הערכי שלהם, הם אנשים עסוקים מאד, ולא רק פנסיונרים. עמותת מ.ע.ל.ה הביאה מחו"ל את המושג העסקי, תרומה לחברה כחלק מאיסטרטגיה עסקית.זהו תחום עיסוקב = חינוך עולם העסקים לתרומה לחברה כחלק מאיסטרטגיה עסקית. זהו גוף מאד רציני, מאד מקצועי, שמשפיע הרבה מאד על השינויים שחלו במדינה בנושא מעורבות התעשיה ועולם העסקים בקהילה בישראל. יותר ויותר חברות ישראליות תורמות לחברה, כי זה נכון עסקית. אבל כל הצדדים יוצאים נשכרים מכך. אדם שלא רגיל לתת, ולהנות מאד מעצם הנתינה, לא יכול להבין איזה "רווחים" רגשיים, שהם הרבה מעבר למליונים של שקלים , הוא מקבל. בני ובתי כמוני, כל אחד בתחומו, פועל בתחום של נתינה לאחר, לאו דווקא לעני.. .מעולם לא נאמתי. אביהם מעולם לא נאם. לא היו דיונים על הצורך לעזור לאחר, על מעורבות. היו דיונים, ונשמעו עמדותינו החברתיות. אני לא יודעת אם ירשתי זאת בגנים מהורי, או גם הם שימשו לי מודל, אבל בטוח שהורי היו כמוני, וכל כולה במשק הקטן שבו גרתי עד גיל 15. יש לי בוודאי עוד הרבה לומר, אבל הקצבת דקוצת האינטרנט נגמרה, ועוד לא הספקתי להכין את המשפחתון ליום הפעילות( נקיון...). בי דסי

yondy

New member
לא כל הנוצץ, זהב הוא!!!!

לעיתים, לגדול במשפחה שבה ערכי הנתינה לחברה שמסביבך, יוצר תסכולים וכעסים מצד הילדים הפרטיים. קורה שהערכים מופנמים, אבל הכעס על ההורים שתרמו לכל מה שזז מסביב, עד כדי אי התמודדות עם ההשלכות שנהיו בבית הפרטי, מעכיר ומסתיר את כל ההישג החברתי. כבוד מצד החברה, יש. כעס של הילדים הפרטיים שהוזנחו, גם יש. ובאופן כללי הערה לדברייך: לספר ולהבליט ולתאר את פעילותך, זה יוצא מן הכלל. באופן אישי, לא ידעתי על קיום העמותה שלך קודם לקריאה בפורום. קצת צורם לי הצורך להשמיץ אחרים. כפי שבוודאי ידוע לך, כל אחד וערכיו הוא, ואני מניחה שאין לנו מושג היכן באים לידי ביטוי, ערכיו החברתיים של כל אחד. האם יכול להיות, שאותה אשת עסקים תורמת לחברה בדרך אחרת, שאינה קשורה לעסק הפרטי שלה? או שהולכים עם זה עד הסוף, ולא עושים עסקים מילדים (!!!!!!), או שמתרכזים איש איש בפעילותו.

דסי אשר

New member
בני אמר לי שאני חושבת

מהר יותר מהרבה אנישים, אתמול, בפעם השניה מזה חודשיים, ולכן אני לא תמיד מובנת. זו מחמאה, אבל לא נעים ולא יעיל לא להיות מובנת. אני מסכימה עם החלק הראשון של דבריך, אבל בכל דבר יש ענין של מידה, מעורבות חברתית על חשבון המשפחה האישית שלי, לא תהיה- כי המשפחה שלי חשובה לי מאד. אני רואה מעורבות חברתית שיכולה ללכת עם המשפחה שלי במקביל. רמת המעורבות החברתית של הורי, לא נתפסה אצלי כהזנחה שלי, אחרת לא הייתי יכולה להפנים ערכיהם ולהתנהג כמוהם. באותה מידה ילדי שלי, לא היו מפנימים את ערכי, אילו הייתי מכאיבה להם בגלל הקפותי ומעשי. לגבי אשת העסקים, בפירוש לא משמיצה אותה, אני חושבת שהיא אשה נבונה מאד, שנכנסה לנישה שאף אחד לא נכנס, וחבל שאין לה אפשרותׁ( או אולי רצון, אינני מכירה אותה אישית), לעשות זאת בכל הארץ. אני בהחלט מעריכה כל יזם, ובהחלט יזמים עסקיים. אני אישית לא הייתי עושה יזמות כזו, או כי איני מתאימה לעסקים, או כי אינני מוכנה לשרת פלח אוכלוסיה ספציפי בלבד = רק מי שיכול לשלם לי. הבחירה ביזמות חברתית היא בחירה ערכית. הבחירה ביזמות עסקית, גם היא בחירה ערכית. אני יותר ברורה עכשיו? אני בוודאי נשמעת מתנשאת, אבל אין לי כוונה כזו. אני פשוט מרגישה שלא הובנתי, וחשוב לי שאובן נכון, ושלא אעורר כעס. התואר מתנשא לא "הוצמד", לי בקורות חיי האישיים. דסי

yondy

New member
תודה שהתייחסת ../images/Emo13.gif

ילדים שנפגעים כתוצאה מפעילות חברתית של הוריהם, הם צד נוסף של ערכים מקודשים אותו רציתי להעלות. לא סתם העליתי זאת, זה הפן שקרוב אלי, לצערי. לא ביקרתי את המשפחה הפרטית שלך, הרי איננו מכירות כלל. בקשר ליזמות כבחירה ערכית: כדאי לשמוע במפורש מה דעתך על הערך היזמות העסקית, האם הוא פחות מערך היזמות החברתית? הרי לא תטעני לגבי כל עסק יזום, כי הוא בחירה ערכית, אלא רק לגבי אותם עסקים שקשורים בתחום בו את מתמחה, בו את בחרת לתרום את תרומתך (היוצאת דופן!! היכן את פעילה בדיוק בארץ?). בדיוק כפי שאינך טוענת כלפי עצמך, על ניהולו של משפחתון פרטי. לכך אני התכוונתי, וכל עוד אנחנו משוחחות, אין שום כעס, מה פתאום?
יום טוב ושקט!

דסי אשר

New member
תודה יונד. ערכים הם

כלל העמדות שלנו כלפי העולם, כלפי מקומנו בעולם, צורת החיים שלנו בעולם, , דרך ניהול חיינו בעולם. למה הדבר דומה: בחורה שאני מכירה, אם צעירה לשלוש בנות, חכמה מאד( בילדותה הוגדרה כגאון), בחרה להיות אמא מקצועית, ולא לממש את יכולותיה הקוגנטיביות הגבוהות כדי לעשות הרבה כסף. זוהי החלטה ערכית. בהמשך, על מנת להתפרנס, למגינת ליבה של אמה, החליטה לפתוח משפחתון, ולטפל בתינוקות ופעוטת, ולא ללכת ללימודים גבוהים, שהיו עוברים עליה בקלות, מעניינים אותה מאד, ובסופו של דבר היו מביאים לה הרבה כסף. בשנה האחרונה, היא הפכה את המשפחתון לגן, כי בעלה יותר בכיוון העיסקי פרופר(לא חסר להם דבר), והיא חשבה שיהיה נהדר שעוד ילדים/פעוטות יוכלו להנות מיכותלותיה האנושיות /מקצועיות בתחום הטיפול בגיל הרך. בני, סטודנט לא טיפש, בשעות הפנאי שלו(ישיר לדוקטורט מדעי המוח), מעבר לזמן אישי לעצמו, מדריך חוג סיור של נערים ונערות אתיופים. זו החלטה ערכית. הוא יכול היה להחליט החלטה ערכית אחרת, בזמנו נחופשי לעבוד באיזו חברת מחשבים, והוא ב"דקות" היה עושה הרבה מאד כסף. אין שום רע אם היה מחליט בכיוון שהיה מכניס לו הרבה כסף, זוהי החלטה ערכית שלו. הוא גם רומצה להיות מורה. וזה " מקרב" אותו לאותה מטפלת, אשה מחוננת, שבמקום לעשות כסף מיכולתיה הקוגנטיביות הגבוהות, החליטה להתפרנס מטיפול וחינוך . מנהל בית הספר לשעבר של בני, כשהיה בתיכון, סיפר לו(כאשר הגיע אליו להתייעצות לגבי החשיבה ללכת לכיוון הוראה), שהרבה מהילדים המאד חכמים( מה שנקרא בלשונון הציבור " מחוננים") , רוצים לעסוק בחינוך. יש להם כנראה איזו רגישות לנושא, משום שהם רואים היטב את התמונה, ויש להם יכולות גבוהות, והם רוצים "להציל את עולם הילדם". לגבי יזמות עסקית. כפי שכתבתי לך, אין לי שום בעיה עם בחירה ערכית של פיתוח יזמות עסקית. כתבתי- אני מעריכה מאד את היזמות של אותה עסק עסקים( ואני לא יכולה להתייחס לאיכות השירות, משום שאני לא לקוחה שלה, ואני לא יודעת כיצד ובאיזה כלים היא משתמשת כדי לתת את השירות, של הערכת מטפלות אישיות). היזמות שלי, אם תחזרי למאמר, כתוב שפועלת, לצערי רק בערים רמת גן, גבעתיים ותל אביב. זאת משום שאין גוף נותן חסות. כל עוד ההורים לא יתגייסו למעורבות ביזמות =לא אוכל לגשת עם התכנית האסטרטגית לגורם נותן חסו. הפסיביות של ההורים, מול השמחה העצומה שלהם ליזמות החברתית והפתרונות שהצעתי, מדגישה עמדה ערכית שביטויה הוא בהתנגות. כבר כתבתי כאן- בירשליים, שבה המעורבות החברתית של האוכלוסיה, שונה באופן משמעותי מכל האוכלוסיות בארץ(אולי משום העירבוב בין אוכלוסיה דתית רבה ומעמד בינוני משכיל) = יש בקשה להפעיל יזמות כמו שלי, בקשה להפעיל מערך ליווי מקצועי על רשת המשפחתונים הפרטיים. כתבתי על כך בפורום, לפני שפרשתי (מחוסר יכולת לממן האינטרנט). לא הייתה תגובה. אני רואה בחוסר התגובה - חוסר מעורבות חברתית, פסיביות בעשיה חברתית, אפילו אם זה רק על גבי לוח הגלישה בפורום באינטרנט. גם כתבתי הודעה, על ילדה המאושפזת בבילהנסון, הזקוקה נואשות לשם הצלת חייה, לתרומות דם של טרובוציטם. לא הייתה תגובה להודעה. זו התהגות(אפילו אם הינה "אי עשיה" שמבטאה ערכים. ביום הבחירות האחרות, היה מבצע ארצי לתרומת דם ומח עצם(מתוך תרומת הדם) עבור ילדה קטנה, שכל מנה עולה , כך נדמה לי 60 $. היית צריכה לראות, אם לא תרמת, את המראה המרנין, של הורים מגיעים עם ילדיהם לתרום דם, והילדים רואים מה עושים הוריהם, וההורים מסבירים מה עושים להם(דוקרים אותם ומוציאים דם מגופם), על מנת לעזור לילדה קטנה לחיות. פשוט לחיות. כאן אני עוברת למשהו אחר, הקשור לדיו: מעורבות חברתית, אינ הדווקא עזרה "לעניים" . כתבו כאן הרבה בדיות את המילה "מקומם". הדיון על עזרה לעניים קומם אותי. מעורבות חברתית אינה רק עזרה לעניים. מעורבות חברתית היא כל מעורבות שעיסוקה בקבוצות שונות והטרו גניות בחברה, שנמצאות בשלב זה או אחר במצב של חוסר אונים. היזמות שלי, היא יזמות חברתית. היזמות שלי אינה עוזרת לעניים. היזמות שלי איתרה מצב "זמני" של חוסר אונים של הורים כמוני כמוך, בשלב של מציאת מסגרת טיפולית חינוכית עבור היקרים להם מכל(בדיוק, כמו שאותה אשת העסקים זהתה את הצורך של ההורים בנושא מטפלת אישית). אני לא טובה יותר במעורבות החברתית שלי, מחברה שהקימה עמותה ל"לעובדים זרים במעצר". המשותף לשתינו, שאנחנו מעורבות חברתית. וכאן נחזור לראשית דבריך, מנקודת מבטך האישית= מצב "הקרבת הילדים האישים שלך למען המעורבות ההחברתית) - כן , יש גם היום, ולא רק בתקופת החלוציות של דור המייסדים, אנשים שבוחרים לעסוק בסוגי מעורבות חברתית,עד פעילות פוליטת, על חשבון הילדים. אבל גם אנשים שבוחרים בתחום עסקי, או אפילו שכירים בתפקידים בכירים, גם הם מחליטים לעשות החלטה ערכית, ולעבוד הרבה שעות, להרוויח הרבה כסף, ולהיות פחות זמן הורים. החלטות ערכיות מקורן במבנה אישיות, בחינוך שקיבלת, וכאן שוב חוזרים לחילת הדיון. ואולי אסיים, עם חלדי האישיים. בתי, שונה מבני. בתי לא תלך לכיון שלי או של בני. בתי מכוונת לעשית כסף מכישוריה. אך בין כישוריה השונים, בולטת מאד נכונותה לעזור לאחר - וזאת היא קלטה בבית. תודה דסי

לאה_מ

New member
דסי, לפעמים חוסר תגובה הוא לא אי

עשיה. למשל, בנושא חן אלגזי, ששמעתי עליה לראשונה כאן בתפוז, אני התקשרתי לבילינסון כדי לתאם מועד לתרומת טסיות דם, וכבר בטלפון התברר שאני לא כשירה לתרומה, משום שאני מניקה. אגב, בנק הדם כן נותנים לתרום דם (אם כי אחרי קצת שכנוע), ואת זה באמת עשיתי לאחרונה. כך שעצם העובדה שלא מגיבים על הודעה באינטרנט, לא אומר שהמסר לא נקלט והובן. זה לא מעיד על חוסר אכפתיות או על חוסר מעורבות חברתית, בדיוק כמו שהשתתפות בדיון באינטרנט לא מעידה על "התייפיפות" ועל רצון כביכול לעזור, כמו שכתבה כאן yondy בהודעה אחרת.

דסי אשר

New member
הי לאה, אני שמחה לשמוע

אכן, חשבתי שההודעה חלפה כמו שהיא. ד.א, חשבתי אתמול, אחרי שהלכתי לישון ב 4.30 בלילה, וקמתי ב 5.30 להכנת המשפחתון: כמה מהגולשים/ גולשות בפורום, מתנדבים באיזה תחום חברתי, מעורבים במשהו קהילתי מעבר לוועד כתה. כמה ממשתפי הפורום חברים/ות באיזו עמותה. הנה, לעמותה שלנו חסרים עוד שלושה חברים, כדי שנוכל להיות מוכרים על ידי מע"מ ומס הכנסה, וזאת על מנת להתחיל לגייס כספים כחוק. כבר כתבתי, בזמנו, בדיון על רווי העצומים מהעמותה(!!!), שרשם העמותות הגדיר אותי לצורך הרישמים הכספיים כתורמת יחידה של העמותה. אני יודעת, מהכרות עם ירושלמים, ששם הייתי בקלות מצליחה למצוא הרבה יותר משבעה אנשים הדרושים על פי החוק למעמד זה. לילה טוב, דסי

yondy

New member
תודה דסי, על מה שכתבת. וגם ללאה מ

ממחיש לי את מגבלות המדיום בו אנחנו מנסות ליצור תקשורת. א. לא קראתי מאמר שלך, היכן הוא נמצא? ב. איני "חברת" פורום (במובן המקובל כאן על החברות הקבועות, אני נכנסת על בסיס מקום וזמן פנויים שיש לי, מרגישה הרבה פחות מחוייבת למקום הזה, מבנות אחרות. ג. לא ידעתי שפרשת... ד. אני מתייחסת להודעות מסויימות, בדיוק בזמן שראיתי ויצרו אצלי רצון לתגובה. מחכה כמו כולן לתגובה, ויוצרת שיחה, ככל שמתאפשר לי, לרוב זה לא ממש. לכן, לאה, אולי תשובותי מנותקות מהמציאות שלכן, אני מאמינה שזה פשוט מכיוון שאיני מכירה אתכן, איני יודעת שום דבר עליכן, פרט להודעה הספציפית שאליה אני מתייחסת. צר לי אם זה פוגע לפעמים, אני כותבת מהה שאני מרגישה, בעצם כמו כולן. מה שנראה לי כהתייפיפות, הוא דעתי האישית, ולרוב איני משנה אותה, מכיוון שמה שקובע בעיני, הוא בכל זאת המציאות, מה נעשה, ולא על מה שמדברים. כמו כן, שלחתי לדסי מסר אישי. תודה.

דסי אשר

New member
יונדי, תודה, תלחצי בראש

העמוד על הלינק של המאמרים(על רקע אפור). יפתח חלון עם כמה מאמרים מאד מענינים. אחד מהם, במקרה הזה, הוא שלי - משפחתונים פרטיים איכותיים- הסיכוי לפיקוח צרכני. דסי

למעלה