חינוך הילדים

קתרזיס

New member
את כותבת מקסים

וממש כיף לקרוא אותך, את הלוגיקה הנהדרת שלך ואת כל התיאורים

קתרזיס

New member
../images/Emo45.gif

הבעיה הכי גדולה של חוזרים בתשובה היא שאין להם מושג למה הם נכנסים.

אגס 10

New member
את יודעת שאני בהלם מוחלט ממה שאת מספרת...

זה פשוט בלתי נתפס שהחיים שחווית הם כאן בעולם שלנו ורק בגלל שאני יודע כמה את צודקת בכל מילה שאת מספרת ההלם שלי הוא טוטאלי.

dramaqueen01

New member
למה אתה בהלם?

אם מחר תפרע את פאותייך כמו בעל תשובה חסיד ברסלב ותמיר את הכיפה המסוימת שלך בכיפה לבנה עם פונפון ואת המעיל השחור בקאפטן פסים כחול-זהב לא יעיפו לך את הילד מהחיידר? עברת על הלכה כלשהי?כפרת במשהו?פרצת גדר? פשוט לבשת בגדים שאינם תואמים את הקוד של החסידות שלך.זה לא שאמרת שהרעבע הוא שקרן.

אגס 10

New member
ברור

אבל עדין ההלם גדול,אני עדיין חושב שהסיפורים שאת מספרת מהקורות בקהילה ההיא באמת מיוחדות לקהילה ההיא. אולי ההגדרה הלם לא כ"כ נכונה,ההגדרה האמיתית היא התיסכול,השוק,הזעזוע,הזעם. אחרי הכל,כאחד שגדל באחד המקומות הכי פאנטיים בציבור החרדי קשה לי כבר להיכנס להלם מכאלה סיפורים,אבל עדיין כל פעם מחדש שאני שומע את הסיפורים האלה,ועוד מכלי ראשון לא סתם משמועות ברחוב,הזעזוע הוא גדול. בכל מקרה זה משמח מאוד לשמוע שאת אזרת אומץ ואמרת סטופ לחיים ההזויים האלה,אך מצד שני מצער מאוד לחשוב על אלה שעדיין שם ולא מצליחות לאזור אומץ,הלוואי והיתה איזושהי יכולת לסייע להם.

dramaqueen01

New member
רק שתראה שהדברים חיים וקיימים

והלכו והחריפו מאז שעזבתי את המקום.לא ביקרתי שם כבר כמה שנים.

Marie Curie

New member
וואו...וואו... הארד-קור כזה../images/Emo122.gif

זה כמעט מחוץ לחוק

dramaqueen01

New member
זה לא מחוץ לחוק

זה מעל החוק,מדובר בחוגים שלא מכירים בכלל בחוק של המדינה הציונית הכופרת

סוג ב

New member
רציתי להגיב

כל מילה קודש-ואז ראיתי שזה מה שאגס הגיב פחות או יותר.. אז בשביל לחזק את אגס, כמה שזה נכון. כל מילה בסלע.

nini132

New member
מנסה להבין

"אך האם למען חינוכם עלי להקפיד על הצלחתם בלימודים אלו? כנ"ל לגבי תפילה, האם מאחר ותחום החינוך סובב את ענייני הדת, יהיה חשוב להקפיד על הליכתם בתלם רק בשביל שיצאו בני אדם? " איך זה קשור לחינוכם? ואיך מלימוד הדת דווקא הם יצאו בני אדם? מדבריך זה נשמע לי שאתה עדיין מאמין שהיחנוך החרדי הוא "הכי טוב" ובחינוך החילוני כולם עם סכינים ועל סמים תקן אותי עם טעיתי?

ניני, ברור שצריך לעודד אותם, ילד נבנה מהצלחות

זה שאני שולחת אותו לת"ת, זו לא אשמתו! אבל אם אני לא אתן לו לטעום את הטעם של ההצלחה, והמקובלות החברתית, הוא אף פעם לא ידע לחוות אותם. אז כל עוד הוא הולך לאן שאני שולחת אותו, הוא צריך לקבל את כל הגיבוי שאפשר.

לא ולא

לא רואה שום טעם לחנך למצויינות במה שאינך מאמין אך ורק כדי שיהיו "נחשבים" בחברה החרדית, זה נשמע לי מטומטם לגמרי, אתה באמת מתכוון לדרבן אותם לקום לזמן הראשון של ק"ש כשאתה בכלל לא מתכוון לקרוא ק"ש? אני אמנם לא בדיוק אנוס כמו כולם פה אך ילדיי מתחנכים במקומות הכי קיצוניים שיש, אך כשאני נפגש איתם הם פוגשים באבא הכי קר לכל דבר שבקדושה, ולעומת זאת אנו חווים הרבה שעות איכות של משחקים וצחוקים שלא קשורים בשום דרך לדת (לצערי ואני אומר במפורש לצערי, הילדים לא נדבקו בקאלטקייט שלי).

sec op

New member
../images/Emo31.gif חינוך למצויינות

לא משנה במה, הוא דבר שנשאר. אם אתה מרגיל אותו שאפשר לזלזל בלימודים - ואלו הלימודים שלו, אין לו משהו אחר - שאפשר להתייחס לכל דבר לא ברצינות, אתה מקנה לו הרגלים גרועים של זלזול וחוסר רצינות בכל דבר בחיים. הלימודים שלו זה הדבר הכי רציני שיש לו, הם מקנים לו הרגלים של מחוייבות ושאיפה למצויינות. ברגע שביטלת את זה הוא ישאר בלי כלום, לא עם לימודים (שלא שווים הרבה) ובלי הרגלים חשובים של התמדה ושאיפה להצלחה. בסופו של דבר אתה עלול לקבל ילד בשוליים, בלי שאיפות, שכלום לא חשוב לו, ואין לו סיבה להתאמץ. אם אתה שולח אותם למקומות שמחשיבים דברים שאתה לא, אתה במילכוד! כנראה שהרע במיעוטו הוא, כן לעודד ללימודים (אותם אלו שלא שווים הרבה) אבל לשים את הדגש על ההישגיות ולא על ענייני דת.

אם תחנך אותם למצויינות

תקבל אותם אברכי כולל עם 10 ילדים, זה הרי מה שנחשב למצויין בחברה החרדית, זה מה שאתה רוצה לראות בתוצאה?

למעלה