חינוך ביתי

vered4

New member
למרות שאני ממש לא מתלהבת ממערכת

ההוראה בישראל, אני לא חיה בהרגשה, שהיא הרסנית. אם ככה הייתי מרגישה אז זה היה נורא בשבילי לשלוח את הילדים לבית הספר. לא טובה מספיק, לא מספקת, לפעמים מיותרת. אבל עדיין, גם אם יש בזבוז זמן, הילדים מפיקים גם תועלת לימודית. אחרת באמת זה רק בייבי סיטר ומי רוצה לשלוח את ילדיו למטפלת שהורסת אותם?.

AYELET1

New member
לא לא לא

התכוונתי שחינוך פרטי הרסני לא שאני סוציאליסטית גדולה כל כך, אבל מכאן ועד הפרדה מוחלטתבין המעמדות (וזה בדיוק מה שיקרה אם החינוך הפרטי יתרחב) עדיין יש הבדל

N a a t z

New member
*קופצת לבקר...*../images/Emo113.gif

מי שלא זוכר, אני נטע, מתבגרת המחמד לשעבר שלכם.
בגלל שזה נושא שמאוד קרוב ללבי, החלטתי לכתוב את זה. מעולם לא הסתדרתי עם המערכת. זה התחיל כבר בכיתה ג´ שסירבתי ללכת לבית הספר, ואז הוכרחתי ללכת לשם באיומים ובהפעלת כוח מזערי {ביותר!}. הלכתי לבית הספר אז שלוש שנים בשקט אבל עם התקפות זעם. סוף כיתה ו´ היה מצוין. אבל הייתי מחליפה אותו בתמורה ללא להיות בבית הספר. אבל מה, תמיד איחרתי בלפחות עשר דקות רבע שעה, מעולם לא הכנתי שיעורים, והייתי טובה בהכל, חוץ ממתמטיקה שבו המורים החליטו שאני כישלון גמור. עליתי לחטיבה, הלכתי במשך חצי שנה רצופה עם האיחורים ובלי שיעורי הבית. המורים פתאום היו מצויינים ופחות או יותר מעניינים. ואז הפסקתי. בהמשך השנה עוד עשיתי מבחנים, קיבלתי תעודה. בכיתה ח´ בקושי הלכתי. היתה לי תעודה במחצית הראשונה; אין תעודה בשניה. עכשיו אני בט´ {מבחינת הגיל, לפחות...}. בקיץ קיבלתי שוב צלם אנושי {לפי דעתי} שאיבדתי אותו כשהלכתי לבית הספר= מחקתי את האישיות שלי, הרגתי את הסקרנות שלי. והשנה החלטתי שאני רוצה ללמוד, אבל בבית הספר אני לא יכולה. לא יכולה במערכת הזו. למזלי יש לי הורים טובים עם אמצעים, אז השגנו מורים פרטיים שילמדו אותי, ובשבועיים האחרונים אני מאושרת כפי שהרבה מאוד זמן לא הייתי. אני מתקדמת מהר, מסתבר שבמתמטיקה אני דווקא טובה, והחומר פשוט מ-ע-נ-י-י-ן וכיף לי ללמוד אותו. מבחינה חברתית, אני אדם מתבודד. אני אשאר עם שתי החברות הטובות שלי מהעיר ושאר האנשים שפגשתי באינטרנט {אבל הקשר הוא כבר יותר משנה לא אינטרנטי} שמפוזרים ברחבי הארץ. זה מספיק לי. היום, למידע כללי, הציגו את הבקשה לתת לי אישור ללמוד בבית ולא להיות חייבת להיות בבית הספר, שבו לא הייתי. בשבילי זאת האפשרות הטובה ביותר. תוך חודש אני יכולה ללמוד את מה שבבית הספר לוקח שנה ללמוד בלשון. אני אלמד לנקד, ותוך שנה ככל הנראה אוכל לגשת לאקסטרני בלשון ובהיסטוריה. אני אלמד פסיכולוגיה, סוציולגיה וקשרים בין לאומיים {השם זה משהו כזה...}, והבגרות באנגלית אני מקווה שאני אוכל לעשות השנה. אני גם לומדת יפנית כשפה זרה שנייה, יש לי תחומי התעניינות, ובית הספר פשוט לא מספק לי את הלימודים האינטימיים שאני צריכה. בבית הספר אני פשוט לא יכולה ללמוד. אין לי שום דבר נגד בית הספר. הוא פשוט לא מתאים לי. סליחה על בלבול השכל. אני פשוט קצת עצבנית עכשיו...

bimbo.

New member
נעצוצה יקרה...

יופי שקפצת לבקר. את מאוד מיוחדת ואני מאחלת לך הצלחה רבה. התמזל מזלך שהוריך יכולים לממן לך לימודים בדרך המתאימה לך. בקרי אותנו מדי פעם, כדי שנדע איך מתקדם אצלך. חוץ מזה, את נשארת מתבגרת המחמד שלנו. המון

AYELET1

New member
הייי נטע ../images/Emo187.gif

דברייך מעניינים מאד, אודות החינוך הביתי!! אני על סיכות אבל רוצה לקרא את דברייך בנחת בערב.

גליה12

New member
הלוואי וכולם היו יכולים

למצות את היכולת שלהם בדרך הזו- מבחינה לימודית- בטוחה שאין כמו לימוד אחד על אחד- המותאם ספציפית לאדם מסויים... יודעת למשל שהבן שלי מקבל 90% מהידע בשלוש שעות שעורי עזר ... שלשם הוא בנוסף לכל הולך בשמחה. מאחלת לך המון בהצלחה!!

AYELET1

New member
ולאחר שקראתי הכל...

המון הצלחה נטע!!
אכן למזלך הורייך מסוגלים כלכלית וגם מוכנים לכך מל שאר הבחינות. שמחה שטוב לך

למעלה