חינוך ביתי?

valeta

New member
יש לי ילד מאוד מאוד חכם ומתקדם

בלימודים. וולכן החלטתי לשלוח לחינוך אלטרנטיבי. במקרה שלנו הוא באנתרופוסופי (אבל בהחלט הייתי שולחת גם לדמוקרטי, אין כאן המלצה על שיטה מסוימת). היתרון מבחינתנו הוא שהלימודים מאוד מהנים אותו, כי הם ברובם לא עיוניים. הוא מתחבר מאוד לשיעורי המלאכה ולאומנויות השונות, לימי הטיולים, לעשייה שיש שם בתוך השיעורים (דיקלומים, מעגלי תנועה ועוד), למוסיקה.
בבית הספר הדמוקרטי גם יש היצע מרשים של שיעורים, לא רק בתחומים עיוניים, וגם בתחומים עיוניים יש הרבה דגש על למידה אינדבידואלית או שיתופית בפרוייקטים.
שתי האופציות מאוד טובות בעיני.
מבחינה חברתית - גם הילד שלי אוהב קשרים אינטימיים יותר מאשר קבוצתיים, אבל טוב לו בביה"ס עם זה שהוא הולך בבוקר לעשייה, ויש לו קשרים נעימים במהלך היום (לא ממש מבקש אחה"צ, ואם נפגש - זה מיוזמתי).

וזה לא חייב להיות חינוך פרטי.
בעיר שלנו הדמוקרטי הוא כבר ממלכתי ובקרוב ירד שם דרמטית שכר הלימוד. מאוד תלוי במעמד ביה"ס, לא כל האלטרנטיביים הם פרטיים.

valeta

New member
ועוד משהו:

בתי ספר אלטרנטיביים מעצימים כל מיני צדדים אצל הילד (בעיני הכי מעצים הוא הדמוקרטי). הילד שלך יוכל לגלות בעצמו עוד אפשרויות, כולל ברמת ההתנסות החברתית. אלה מקומות שהצד החברתי והרגשי מאוד מודגש, ובהחלט יכול להיות שהוא ימצא את עצמו שם.

תודה, זה בהחלט מעורר מחשבה.

אחת העצות (הגרועות) שנתנו לי בבית הספר הייתה שאני אתן לו שניים שלושה דפי עבודה נוספים
כל יום לבית הספר ("אבל אחר כך גם תבדקי לו").
אחרי התייעצות הבנתי שזו עצה מאד חובבנית (מכמה היבטים).
יש לציין שהוא בבית ספר שכונתי מאד קטן (כיתה א אחת בשכבה) אבל קשה לי להאמין שהם לא נתקלו עדיין בילדים מחוננים.

יש לנו גם בית ספר דמוקרטי באזור, אני אתחיל לברר,
שוב תודה.

למעלה