חינוך אנתרופוסופי בטורונטו

ShacharWeis

New member
זה כלכך נכון, ויותר מזה

הילדים שלנו לומדים דרך המון ערוצים, שפת הגוף שלנו, הדרך בא אנחנו יוצרים קשר עם אנשים אחרים. ה"שיטה" היא חלק זניח מהמכלול הזה.

ומצד שני

כאשר בבית הילדים מקבלים מסר חינוכי מסויים, ואילו בגן או בביה"ס הם מקבלים מסר שונה עלול להיווצר קונפליקט שיכול להוביל לכל מיני חיכוכים. ובמאמר מוסגר: לנו היה נסיון רע מאד עם גן מונטסורי בארץ. אחד הדברים היה קונפליקט בין הגישה שלנו לגישה החינוכית בגן, אבל לא זו היתה הבעיה העיקרית. היו שם בעיות אחרות שלא בהכרח קשורות לשיטה: למשל הילדה שהיתה בשלבי גמילה מחיתול היתה נשארת רטובה ימים שלמים כי היא לא באה לבקש שיחליפו, אז בגן התייחסו לזה שהילדה "בוחרת" להישאר רטובה. בעינינו זו היתה פשוט הזנחה כיון שילד בן 3 עדיין לא ממש מודע לכל ההשלכות של ה"בחירה" הזו. שנית, הילדים היו יכולים לצאת לחצר מתי שבא להם. יותר מדי פעמים ראינו ילדים בחצר בלי אף מבוגר שמשגיח. (והגן היה ליד כביש די ראשי). בקיצור, אחרי חודשיים הוצאנו משם את הילדה והעברנו לגן רגיל. וכאמור, זה לא בהכרח קשור לשיטה אלא בעיקר לגן הספציפי והגננות שם.

drz400e

New member
יש שיטה , ויש פילוסופיה.

כלומר יש שני חלקים לנושא , הראשון הוא מה הרעיונות שמנסים ללמד , והשני הוא איך מלמדים את זה. ממה שאני ראיתי , ילדים קטנים מתרגמים "מצוינות" כ "תחרות". ואז הצורך "להצליח" הופך לערך עליון , וערכים אחרים מתגמדים. שוב , ברור מעל לכל ספק שה "איך" בסוף היום הוא מה שמשנה. כמו שאמרו כאן , גננת גרועה במערכת טובה לא שווה כלום. אבל כשאתה שם את הילדים שלך במערכת אתה לא יודע איזה גננת הם יקבלו , ואם כן , אין לך הבטחה שהיא לא תוחלף , תעזוב , או לא תהיה שם בשנה הבאה. לכן הפילוסופיה של המערכת כל כך חשובה. המאקרו . אם המערכת טובה , במיקרו היא תנפה ביעילות גננות רעות. אבל אם גננות טובות מלמדות ערכים , או שיטה בעייתית , כל מה שזה יעשה זה שהילד ילמד את השיטה טוב , ויפנים טוב את הערכים שאולי לא רצית שילמד.... שוב , אני מכיר שני הורים שהוציאו את הילדים שלהם ממערכת המונטוסורי , כי הם רצו מצוינות ואחריות , וקיבלו תחרותיות ואגרסיביות. זה רק מה שאני ראיתי , וזה תואם את מה שהרגשתי כשהייתי שם. אני מניח שיש הרבה שכן מרוצים. לי אישית זה לא מתאים.

drz400e

New member
אז תאורטית גם גן של ש"ס מתאים לך?

או גן קתולי? ברור שבשורה התחתונה זה הגננת , אבל מערכות טובות ינפו את הגננות הרעות יותר ביעילות. ומעבר לזה , יש ערכים שאתה רוצה שהילדים שלך ילמדו , וזה השיטה , לא הגננת.

drz400e

New member
בדיוק מה שאני אומר

יש דרך לימוד , ויש חומר לימוד. כלומר הרעיונות שעליהן מתבססת השיטה.

WarrenBuffett

New member
זה הכל שיווק ורצון להתבדל מול האחרים.

לגיטימי (עד גבול מסויים), כל עוד הגננות טובות, והקונספציה לא מופרעת מדי והמידע על התנהלות הגן זמין ושקוף.

drz400e

New member
צודקת. ההתרשמות שלי היתה ממונטסורי

וכיון שכרכו את שתי השיטות כאן יחדיו , וממה שראיתי באתר שלהם , הסקתי שהו קרובות בפילוסופית החינוך שלהן.

בבקשה - הנה הפרטים

Address: 250 Madison Avenue, Toronto M4V 2W6, ON Tel: (416) 962 6447 Fax: (416) 975 5513 http://waldorfacademy.org יש לי נכדה בת שנתיים שמבקרת בגן מאז אוגוסט האחרון. גם היא וגם ההורים ממש מרוצים. היחס לילדים ולמשפחה נפלא, הפעילות עשירה ומגוונת. הילדים לומדים עצמאות וערכים. יש המון פעילות משותפת על ההורים והמשפחה . קצת רחוק מאיזורי הריכוז של הישראלים, אבל אם אתם עובדים בדאונטאון אפשרי לביצוע.

תפנו לבית ספר וולדורף בטורנהיל ריצ'מונד היל

הם וודאי יידעו להפנות אותכם לגן מתאים שים לב בקישור שיש טאב לנושא חינוך בגיל הרך. בית הספר נמצא בטורנהיל וודס וסמוך גם לטורנהיל וגם לריצ'מונד היל.

למעלה