חיל המודיעין

necro18

New member
חיל המודיעין

שלום אני לפני גיוס ואני רוצה להתגייס לחיל המודיעין אבל אני לא יודע איזה תפקידים יש ומה התפקידים הטובים שאפשר להתקדם בהם הלאה, אם מישהו יוכל בבקשה לתת לי קצת פרטים בכלליות על תפקידים ועל יחידות מודיעין, כמו מודיעין חיל אויר וכו´ אז בבקשה.

חבלניקו

New member
למה שאני אגיד דבר כזה?

אני בתור אחד שיש לו מושג אומר לך שלא מדברים על זה. נקודה

Solario

New member
יא אללה עם הצעירים האלה...

תבין, מודיעין זה יחידה שעוסקת בין היתר בדבר שנקרא בט"ש(ביטחון שדה). כלומר, הוא לא יכול למסור לך מידע סודי, במיוחד לא פה. מה אתה חושב? הישראלים הם היחידים שיודעים עברית? תפנים את זה טוב טוב לפני שאתה בא בהאשמות כלפי אנשים שרוצים לעזור לך בכך שהם מונעים דליפה של חומר מסווג.

יללללללללללה

הוא לא ביקש שתתן לו עכשיו סודות מדינה. יש אלף ואחד דברים שאפשר להגיד על מודיעין בלי לעבור על ביטחון שדה... זכור לי כבר איזה שניים שלושה או שלושים דברים שנכתבו פה, ושהצבא שולח הביתה שמוגדר בלמ"ס. יש המון תפקידים במודיעין שזה שהם קיימים לא סודי, ואפילו מה הם עושים בכלליות לא סודי.

shiras

New member
והפעם ברצינות

יש מגוון רחב של תפקידים במודיעין, חלקם עוסקים בניתוח ידיעות מודיעיניות (מש"קי מחקר), חלקם עוסקים בפענוח תצלומי אוויר, חלקם עוסקים במודיעין ספציפי למבצעים, חלקם בתצפיות, חלקם בתחום האזנות ועוד ועוד. לכל גוף מודיעין יש את המגוון הרחב של התפקידים הללו - כלומר גם בחה"א יש את אותם התפקידים, רק כדי להגיע לחה"א צריך להיות משובץ בו קודם מאחר ויש שוני בין המודיעין בחה"א לבין המודיעין "הירוק" מבחינת תחומי העניין. מקווה שעניתי

nova

New member
אל תדבר על מה שאתה לא מכיר.

קודם כל, מודיעין זה לא יחידה. דבר שני - בט"ש זה ביטחון שוטף. ב"ש זה ביטחון שדה. וכל צה"ל עוסק בביטחון שדה, לא רק מודיעין.

למעלה