חילופי תלמידים

Satou

New member
חילופי תלמידים

מישהו כאן מודע לקיומן של תכניות חילופי תלמידים בין בתי ספר בישראל ובתי ספר ביפן? שאלתי בפורומים של Japan-Guide לפני משהו כמו שבוע ואמרו לי שאני צריך לבדוק את זה עם בה"ס שלי, אבל הבעיה שלבה"ס שלי אין שום תכניות חילופי תלמידים, ובטח שלא עם יפן. עכשיו לפני שאני עושה צעד אמיץ ומתקשר לשגרירות בעצמי ביום שני (אלא אם אני אחטוף רגליים קרות), נראה לכם שהם יוכלו לעזור לי? אני יודע ב-100% שאין תכנית כזו בבה"ס שלי ולא נראה לי שיוכלו לעזור לי בשגרירות. ם:

tals56

New member
אף פעם לא הבנתי באמת מה זה

רגליים קרות - תסביר לי,תודה.

dannyshadow

New member
אין לך מה להתרגש

מלהתקשר לשגרירות- סה"כ אתה צריך להתקשר ולשאול אם קיים משהו כזה בישראל. מצטר לבאס אותך אבל רוב הסיכויים שלא. גם אני חיפשתי משהו כזה, דיברתי עם כמה רגונים כמו אירגון המסחר, גם עם השגרירות (במיילים) ולא נתנו לי תשובה ברורה, כול הזמן הפנו אותי, אבל סביר להניח שאין כזה דבר.

ToHrU

New member
אני התקשרתי לשגרירות

ושאלתי לגבי חילופי צעירים אחרי צבא . . . אמרו לי שלא ממש יש דבר כזה (אני לא בטוחה לגבי בתי ספר יסודיים אבל אני משערת שגם אין . . . שווה להתקשר לברר בכל זאת . . .) אמרו לי שמי שלומד מזרח רחוק באוניברסיטה יכול לקבל מלגות ללימודים ביפן - שנה ללימוד יפנית או שנה ללימודי יפנית+עד ארבע שנים ללימודי תואר . . . בטח קשה לקבל את זה, שווה לנסות (אבל תאלץ לחכות כמה שנים - בכל מקרה שווה לך להתקשר לברר . . .

dannyshadow

New member
אחרי צבא

ביינתים אני חוסך, בכול מקרה הייתי רוצה אחרי הצבא להגיע ליפן ולנסות לעבוד בתור מורה לאנגלית- משכורת זעומה אבל אפשר להתקיים איתה.. ביינתים חוסכים- יש לי עוד זמן.

Satou

New member
זה לא מבאס אותי

זה בסך הכל גורם לי לשנוא את המדינה המקוללת הזו עוד יותר :] אני מניח שאין לי ברירה אלא להסתמך על חסדיה של ידידתי, אולי היא תסכים לארח אותי אצלה אם אני אאיים שאלך לישון על קו הגבול בצפון.

tals56

New member
לא מבאס אותך?

לא תראה את הבנות היפניות... אוי...כנראה תצטרך להסתפק בפוסטר גנוב של CELLCOM I-MODE... אני רשע <:

dannyshadow

New member
המדינה שלנו ממש לא מקוללת

גם עם כול הצדדים הרעים שלה. אם אתה חושב שיפן מושלמת אני מבטיח לך שכשתגיע לשם תחשוב אחרת. יש לך ברירה, יש כזה דבר שנקרא עבודה, אם עכשיו בגיל 13 לעבוד בביביסיטר ואם בגיל 14 לחפש משהו חוקי. אגב, הטיסה מאוד יקרה ולוקחת חלק גדול בהוצאות (ועל טיסה אף אחד לא ישלם עליך)

tals56

New member
ידיד של אמא שלי ביפן מטעם העבודה

והוא גר בטוקיו עכשיו והוא נשאר שם שנה,יש לו מזל שנתתי לו אתרים ללימוד יפנית XD כי בפעם הקודמת שהוא גר שם הוא לא ידע כלום על יפנית,ולרוע מזלו הוא דיבר עם היפנים באנגלית והוא לא הבין למה הם לא עונים לו XD

Satou

New member
מה אתה אומר?

אני בטח לא יודע שום דבר על יפן שאני אומר את זה. כן אני יודע שיש ליפן צדדים רעים, אבל היא בכל זאת טובה יותר מהמדינה הזו שאני לא יכול לסבול כל יום שעובר ואני נמצא בה. ולמה אני צריך לעבוד עכשיו? כל החיים לפני, יהיה לי זמן לעבוד ועכשיו זה לא הזמן הזה. מבחינת הוצאות וכל מה שקשור, אל תדאג לי אני מסודר :| עכשיו גם אני מביע את עצמי עם קצת רגש.

tals56

New member
זה משורשר לדני -.-

ולא בהכרח החיים ביפן יותר טובים מישראל... אם אתה מיליונר או איזה מנכ"ל של חברת היי-טק ענקית שחולשת על 9992987498374% מהשוק החיים שם יותר יפים (למרות שבארצות הברית החיים יפים יותר אם אתה מיליונר) אבל אם אתה האזרח הפשוט כמוני אז החיים בארץ לא יותר גרועים מאלו שביפן,ואפילו אפשר להגיד יותר טובים. כל עוד אתה לא גר בבקתת קש,ומתפלל שהאו"ם יגיע עם אוכל ושמישהו יתרום לך קצת מים ואתה לא נתפל לתיירים שיביאו לך קצת כסף,ומחפש מקום מסתור מהשמש הנוראית אבל לא מצליח למצוא - המצב שלך אחלה.

dannyshadow

New member
אה

על הפסקה הראשונה אין לי אפילו מה להגיב. אני בטוח שתבין עם הזמן למה התכוונתי. רצית לטוס ליפן, אמרתי לך שתעבוד. לא בגלל ההוצאות של הבית או משהו (? אני מתאר לעצמי שאם אתה גולש באינטרנט ההורים שלך מסתדרםי לבד). אם ההורים שלך יכולים לממן אותך עם טיסה ליפן, אני לא רואה שלא תטוס כבר עכשיו.

Satou

New member
אם כך

אז אני מניח שאתה מנסה לרמוז לי שאין מקום אחר ליהודים (נעזוב את זה שאני לא מגדיר את עצמי כיהודי) מלבד ארץ ישראל? אני אומר לך שאתה טועה. אם התכוונת למשהו אחר, אז למה שלא תסביר את עצמך כדי שאני אוכל להבין? :] זה שההורים שלי יכולים לממן אותי לא אומר שאני הולך לקום יום אחד בבוקר בצהלה ולצעוק: "היי! ההורים שלי יכולים לממן אותי אז למה שאני לא אטוס ליפן עוד היום?!", זה פשוט לא עובד ככה לצערי.

tals56

New member
לא רק שאין מקום אחר

אולי אתה לא מגדיר את עצמך כיהודי - אבל העולם החיצון רואה את זה? (מי שלא מכיר אותך) כתוב לך בתעודת זהות\דרכון Religon:Jewish זה לא משנה ליפני אם אתה לא באמת מאמין או לא. ורק זה שיש על התעודת זהות שלך סמל של מדינת ישראל יגרום לאנשים להסתכל עליך.

Satou

New member
למה אנשים צריכים לראות את הת"ז שלי?

ואף אחד ביפן לא מסתכל על הסעיף הזה בכלל.

tals56

New member
אוי אתה עקשן

לא דיברתי על אנשים ,אבל בשדה תעופה שמעבירים את הדרכון לחותם רואים יפה מאוד את סמל מדינת ישראל. ואנשים בעולם לא הכי מתים על היהודים - אז הם ימהרו לגלות אם התייר שהם רואים יהודי או לא.

dannyshadow

New member
לא לזה התכוונתי

השורות הראשונו תמעצבנות אותי (אתה לא מגדיר את עצמך יהודי? מה אתה מגדיר את עצמך?), מצטער אם אני נשמע כיאילו אני מתנשא מעליך, אבל חבל שאני אבזבז זמן על להסביר לך עכשיו כשתבין בעתיד. אתה לא צריך לקום בצהלה אבל אם היה לי כסף הייתי מארגן הכול ונוסע. תעריך קצת את זה שיש לך כסף לטיול כזה יקר, לא לכולם יש את זה. איך זה בדיוק עובד אם לא ככה? אגב, אני לא יודע אם אתה צבר או שעלית מאיזושהיא מדינה, בכול מקרה תשאל את ההורים שלך למה הם עלו, אולי תחכים. ההורים שלי עלו בגלל שברית המועצות התפרקהנ, לא מטעמים אידיאולוגיים. עדיין אני יודע להעריך דברים שיש לי במקום לצאת בהצערות מטומטמות ("אני לא מגדיר את עצמי כיהודי")

למעלה