חיכוך

חיכוך

היי, אשמח לעזרה בשאלה הבאה: מניחים גוף A בחזית של קרונית, ובאותו זמן מאיצים אותה ממנוחה בתאוצה קבועה. מקדם החיכוך בין A לקרונית: µ. מבקשים בין היתר לבטא את התאוצה המינימלית הדרושה להאצת הקרונית כדי שגוף A לא יפול. אשמח להכוונה מבחינת שרטוט הכוחות...

ואם אנחנו כבר כאן- עוד אחת...

שני בולים A ו- B שמסותיהם mA=3m, mB=m מונחים זה על גבי זה מעל שולחן אופקי. בול שלישי C מחובר אליהם באמצעות חוט וגלגלת. מקדם החיכוךבין A ו-B הוא 0.6, ובין A לשולחן 0.4. נתונים: g,m. א. מהם הכוחות הפועלים על גוף A ו- B? ב. מה התאוצה המקסימלית שהבול A יכול לנוע בה מבלי ש- B יחליק עליו? ג. מה המסה המקסימלית שמותרת עבור בול C כדי שהבול B לא יחליק על A בזמן תנועת המערכת? ד. הניחו שתולים בול C שמסתו כפולה מזו שמצאתם בסעיף ג. מה תהיה התאוצה של כל בול?

השנייה

נגדיר ציר X מקביל לשולחן וחיובי ימינה. ציר Y מאונך לשולחן וחיובי כלפי מעלה. נניח ש B נע יחד עם A ונחשב בהתאם. הכוחות על B - המשקל mg כלפי מטה - הדחיקה של A כלפי מעלה Nab - החיכוך שמאלה f אם A נע יחד עם B אז יש להם אותה תאוצה אופקית a. המשוואות f=ma f=Nba*u=Nba*0.6 = 0.6Nba (1) 0.6Nba=ma (2) Nab-mg=0 על גוף A פועלים - כוח המתיחות T בכיוון ימינה - המשקל העצמי 3mg כלפי מטה - החיכוך עם B המתנגד לתנועה fb - הדחיקה של B השווה ל Nba - הדחיקה של השולחן שנסמן Na - החיכוך בין A לשולחן fa המשוואות של החיכוך fa=(3m)g*0.4 = 1.2mg fb=Nba*0.6 = 0.6Nba המשוואות של A T-1.2mg-0.6Nba-0.4Na=(3m)a (3 Na-(3m)g-Nba=0 (4 לפי חוק פעולה ותגובה Nab=Nba. נסמן ששניהם שווים ל"סתם" N אם תציבי את המשוואה האחרונה ב 4 המשוואות (1) עד (4) תקבלי ביטוי לתאוצה a. כל תאוצה גדולה מזאת תגרום ל B להחליק על A. נוסיף את המשוואות עבור גוף C Mcg-T=Mc*a כאשר a היא התאוצה המקסימלית ללא החלקה של B. לסעיף ד' אין לי כוח. פתרי את א עד ג וראי אם תוכלי לפתור לבד את ד.

תשובה

מופעל כוח מדומה על A שיעורו מסת הגוףMש :aM מכן נובע שכח החיכוך (מאונך לכוח החיכוך) שיעור µMa (כיונו מנוגד לכיון כח המשיכה כי כוח המשיכה גורם למהירות) -> Mg=µMa a=g/µ

אתה צודק - תלוי במערכת קואורדינטות

רק במערכת קוארדינטות בה הגוף הגדול במנוחה זה כח מדומה.

הראשונה (פתרון ללא כוח מדומה)

אני לא בטוח שלמדתם כוחות מדומים, לכן אני מצרף פתרון אחר בציר X פועל על הגוף רק כוח הדחיקה של המאסה הגדולה - N. הכוח פועל ימינה. שקול הכוחות שווה ל ma N=ma בציר האנכי פועל כוח הכובד כלפי מטה mg כוח החיכוך המתנגד להחלקה כלפי מטה Nu בגלל שהגוף לא נע בציר האנכי Nu-mg=0 נציב את המשוואה הראשונה בשנייה ma*u=mg a=g/u

bambipoop

New member
אם...

אם התשובות שקיבלת ברורות תגידי תודה, אם לא תשאלי שוב...

לצערי רק עכשיו ראיתי את התגובות

הייתי בטיול בחג... בכל מקרה תודה רבה לכל העונים, סידרתם לי את הפינה!

למעלה