חיך שסועה

She Dolphin

New member
אוי ואבוי ההדגשה יצאה משליטה ../images/Emo10.gif

ההדגשה צ"ל רק במילים בחלב שאוב
אוף מצטערת...

apk

New member
אז מגיעות לך מכות ../images/Emo8.gif

חמודתי, שכל בעיותינו תהיינה בכך שהדגשות תצאנה משליטה. סגרנו

amadad

New member
את צודקת כאמא

חיך שסועה אינו מום קללהורים ולתינוק הספציפי. אולי המינוח שהשתמשתי בו אינו מתאים. מבחינה רפואית הקלות או החומרה של מצב רפואי נקבעת לפי היכולת שלו לסכן חיים. חיך שסועה אינה מסכנת חיים עם טיפול מתאים ואפילו הטיפול (קשה ככל שיהיה) מבחינת הטכניקה הרפואית אינו מסובך. מסכים שאולי הייתי צריך להשתמש במינוח רגיש יותר.

שי ז.

New member
מאוד תלוי ואני חושב שהחלטה כזו

צריכה להתקבל לפי המום הספציפי וחומרתצו לאחר התיעצות עם מספר בעלי מקצוע. כעיקרון בגלל מום אסטטי שניתן לתיקון או מום אסטטי קל שאינו ניתן לתיקון לא היינו עושים הפלה בדיוק כמו שאם היו אומרים בסקירה שהילד לא יצא יפה לא היינו מפילים.

amadad

New member
זו בדיוק הבעייתיות

כשהסקירה אומרת שהכל בסדר תמיד קיים סיכוי מסויים לפיספוסים, או שלא נצפו דברים מסויימים (להזכירכם את התינוק שנולד לא מזמן ללא זרועות למרות 2 סקירות). כאשר הסקירה מצליחה להדגים חיך שסועה זה ישר מעלה חשדות לאפשרות של תסמונת מסויימת. אם התינוק נולד "רק" עם חיך שסועה, זה מזל גדול.

אבל יש גם מומים.....

שאותם הסקירה לא תצליח לעולם להדגים כי הם לא ממש "פיזים" ... לדוגמא (וסליחה מראש, מיכלי) - אוטיזם או פיגור שיכלי (גם אם המוח נראה תקין בסקירה)

amadad

New member
אתה צודק שיש מומים שלא ניתן להדגים

פיגור שכלי אינו מום אלא יכול להיות בין השאר תוצאה של מום. יש עוד אלפי בעיות שיכולות להתפתח במהלך ההריון או הלידה ואפילו אחרי הלידה אשר אינם מומים. אך לא בזה עוסק השירשור משום שברור שמערכת השיקולים והאפשרויות של החלטות לגבי הגורל של התינוק הם אחרים לגמרי.

שי ז.

New member
נכון אבל שאלתך התיחסה

למום שהתגלה באולטראסאונד. לגבי ילד שכבר נולד הרי ברור שאין פה שאלה ומגדלים אותו עם הרבה חופם ואהבה.

../images/Emo18.gifכמה אי דיוקים בהודעה אחת../images/Emo10.gif

חיך שסוע הוא לא פגם אסטתי. הוא בדר"כ אינדיקציה לתסמונת, וככזה יש להתייחס אליו ברצינות. מעבר לזה, לא ניתן לראות אותו ב-US של סקירת מערכות. אתה כנראה מתכוון לשפה שסועה.

Adi 2606

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif(גם לא כחלק מתסמונת)

ניתן לראות בUS שפה שסועה ואם זה נראה חמור מאד יש סיכוי שגם החך יהיה שסוע.

nubi

New member
זה לא נכון

שפה שסועה לא אומרת כלום על החיך. לעומת זאת, במרבית השסעים בחיך יופיע גם שסע בשפה.

apk

New member
זהו, שאחרי שהדר מתה בררנו

ו... ברובם הגדול של המקרים, אין שום קשר בין חיך שסוע לכל מום אחר או תסמונת כלשהי. גם כשתארנו את יתר "הבעיות" מהן סבלה הדר, אמרו לנו שכולן עצמאיות וניתנות לטיפול קל, ואם הייתה נותרת בחיים סביר שחייה לא היו שונים משל ילד רגיל. אבל הרופאים בפגיה החליטו לשים חותם, ומשום שזו צפויה להיות ילדה מפגרת אז אם היא כבר נולדה אז יטפלו בה וינסו להשאירה בחיים, אבל אפשר לזלזל ולא להתאמץ, כי אולי עדיף שהיא תמות ...

amadad

New member
לפי הידוע לי

(כולל מניסיון אישי ומקצועי), היחס בפגיות שונה לגמרי ממה שאת מתארת. חבל לי שאלה היו החוויות שלך שהתלוו לאובדן הקשה.

למעלה