חיך שסועה

amadad

New member
חיך שסועה

לא מזמן עלה רעיון להעלות לדיון מיני מקרים רפואיים המציגים קונפליקטים, בעיות אתיות, מוסריות, ערכיות הקשורות באופן ישיר או עקיף להורות. בעקבות ההיענות הערה שהיתה לדיון של אמאל4 בנושא בחירת מין היילוד החלטתי להרים את הכפפה. התפרסם לאחרונה שישראל מובילה בעולם בכמות ההפלות עקב מומים אסטטיים קלים (כלומר הניתנים לתיקון בניתוחים יחסית פשוטים). חיך שסועה היא דוגמה לפגם אסטטי יחסית קל לתיקון. מום זה מאובחן לרב באולטראסאונד בסקירת המערכות. חיך שסועה יכולה להיות פגם בודד או חלק מתסמונת. כבעיה בודדת הניתנת לתיקון פשוט יחסית ועם קלינאי תיקשורת טובים הילד יכול לגדול ולהתפתח ללא קושי עם דיבור יחסית ברור ותגובת החברה בהתאם. כאשר מדובר בזה כחלק מתסמונת יכולות להיות בעיות רפואיות קשות נלוות אשר יפגמו באורך ובאיכות חייו של הילד (פיגור שכלי, בעיות לב, בעיות מערכת העיכול ועוד... תלוי בתסמונת הספציפית). ברור שכל אחד מייחל לילד מושלם. האם חיך שסועה מהווה לדעתכם אינדיקציה ראויה להפלה?

falou

New member
מה ההסתברות שעובר עם חיך...

...שסועה יוולד עם פגמים נוספים?

amadad

New member
ישנם תיסמונות רבות

בהם חיך שסועה היא אחד המרכיבים. לרב כשמדובר בתסמונת ניתן לצפות במומים נוספים כבר באולטראסאונד. לא סגור על אחוזים, יכול לבדוק.

amadad

New member
הנה קצת נתונים

התפתחות תקינה של החיך חשובה כדי לאפשר סגירת תקינה של הלוע ודיבור תקין, ומעבר חד כיווני שלנוזלים ואוכל. חיך או שפה שסועים - השכיחות של שפה שסועה היא 1:600 (עם או ללא חיך שסוע). השכיחות של חיך שסוע היא 1:1000. בשפה שסועה יש להשפעה הגנטית משמעות גדולה יותר. שפה שסועה שכיחה יותר בבנים. בילדים עם חיך שסוע יש גם שכיחות מוגברת של פגמים מולדים, הפרעות בדיבור ובהתפתחות האינטלקטואלית (מוסבר חלקיתעל ידי פגמים בשמיעה). הטיפול המיידי קשור להזנה נכונה למניעת שאיפת מזון לריאות וזיהומים. ניתוח פלסטי לשפה שסועה מתבצע לרב בגיל 1-2 חודשים. התיקון הראשוני עובר שינוי בגיל 4-5 שנים (עקב הגדילה). תיקון האף לרב צריך להדחות עד הבגרות. התיקון הראשון בחיך שסוע מתבצע לרב לפני גיל שנה כדי לאפשר דיבור תקין. עיתוי הניתוחים הבאים תלוי בגודל, בצורה ובמידת הזיהום באזור העיוות. סיבוכים שכיחים שלמומים אלו הם: הפרעות בשיניים, עששת, הפרעות בדיבור, דלקות אוזניים חוזרות ופגיעה בשמיעה. לאחר התיקון שכיח שעדין יש הפרעות בדיבור ודרושה הדרכה מקצועית. במקרים הקלים ההפרעה בבליעה ובהזנה חולפות או מוטבות עם הגיל, אפילו ללא ניתוח. במקרים קשים מדובר בטיפול ממושך ומשולב של רופאים (מומחים מתחומים שונים), קלינאי תקשורת, עו"ס.

Kalla

New member
אישית, אם רק יש ביכולתי למנוע זאת,

לא הייתי מעוניינת ללדת ילד פגוע. אם הייתי יכולה לדעת בודאות שמדובר בבעיה מינורית ומקומית הניתנת לתיקון, לא הייתה לי בעיה. אך אם לא היו יכולים להבטיח לי זאת והיו אומרים לי שזו יכולה להיות אינדיקציה לפגיעה חמורה שאינה ניתנת לריפוי - לא הייתי לוקחת סיכון.

Kalla

New member
אגב, מה איתך?

העלית נקודה לדיון, אז גם אתה צריך לכתוב את דעתך.

amadad

New member
מי אמר שאני צריך?

אני על תקן מנחה

Kalla

New member
מה זאת אומרת? אני אמרתי!

וחוץ מזה, האצילות מחייבת.

amadad

New member
על פניו אני חושב שלא

כאשר מדובר במום אסטטי בלבד. למרות שיהיו צפויים לילד חיים קשים יותר מלילד ללא מום.

אני מקווה שאתה לא כועס עלי ../images/Emo140.gif

{חייבת לך מסר ארוך ומפורט
, אבל דרוש לי זמן לכך, מצרך נדיר כרגע} ולשאלתך- שאלה קשה, ותשובה קשה עוד יותר...אני מודה לאלוהים שלא הצטרכתי לעמוד בפני דילמה כזאת. כפי שציינת אם זאת היתה שאלה של רק פגם אסטתי,סביר להניח שהייתי ממשיכה את ההריון. אם זה חלק מתסמונת...אפילו אם הסיכוי לכך היה קטן מאוד, רוב הסיכויים שהייתי שוקלת הפסקת הריון.

amadad

New member
קלה ומילק שייק

ברור לכולם שכאשר מדובר בתסמונות קשות אף אחד לא היה מתנגד להפלה (פרט לדתיים המתנגדים לזה מטעמים אחרים). השאלה היא לגבי מום שהוא אסטטי במהותו עם קודי פונקציונלי בדיבור.

הילהל

New member
אם זה העניין

כלומר - אם ידוע לי ב 100% שמדובר אך ורק באסתיטקה וליקוי בדיבור - לא הייתי מעלה בדעתי להפיל.

Kalla

New member
כנראה שלא הייתי מפילה

אך רק אם הייתי יודעת בודאות שזה רק מום קל.

סביר להניח ש.....

הייתי מתלבטת
ומתלבטת
מתיעצת
ומתיעצת
ונכנסת לפורום הורים כדי לשמוע דעות
האמת,גם אם היו מבטיחים לי שזהו רק פגם אסתטי הייתי בחרדות לא נורמליות כל ההריון. לדעת מראש שאתה עומד ללדת ילד עם פגם {אוי מילה נוראית
}, זו הרגשה מאוד לא נעימה...

אבל זה לא רק אסטטי.

זה אומר לפחות 3 ניתוחים, הרדמה מלאה, זה לא דבר קל. אבל למזלי לא הייתי במצב הזה ככה שאני ממש לא יודעת את התושבה שלי, אבל מאמינה שלא הייתי מורידה בגלל דבר כזה.

Adi 2606

New member
אבל זה לא רק אסטטי !

ראה הודעתי למטה. גם כמום יחיד ולא כחלק מתסמונות (מה שהיה המקרה אצלנו).

apk

New member
לא ברור לכל

אנחנו לא דתיים, וגם בתסמונות קשות לא נפסיק הריון

apk

New member
מאיפה הקביעה הזאת?

מרבית "המומים" הכל כך קשים הללו בסופו של דבר הם ממש קלים והאנשים הללו חיים חיים ארוכים וטובים. למה למנוע את זה מהם רק בגלל שאנחנו רוצים פחות להתאמץ בילדותם? ואני מכירה מקרוב מקרים לא מעטים שאם כשהם היו עוברים הייתה הברירה ללא ספק לא היו נולדים, וזו הייתה טעות והפסד לכולם

למעלה