"חיי סטודנט"

Lir האחת

New member
"חיי סטודנט" ../images/Emo22.gif

מרגע שמתחילים ללמוד, נכנסים למעין מסלול חיים חדש. מעצם העובדה שהלימודים תופסים זמן, דורשים מאמץ והשקעה - דברים משתנים. יש פחות זמן לחברים, לבילויים, לעבודה, לשינה, לאכילה (טוב, לא ניסחף
) יש יותר לחץ, מתח, אולי אפילו תחושה שנמצאים בתוך מירוץ וכדומה. כל אחד מרגיש את השינוי בצורה וברמה אחרת. בתור סטודנטים, כיצד הייתם מגדירים "חיי סטודנט" מתוך החוויה האישית שלכם? על אילו דברים לא הייתם מוכנים לוותר מרגע שהתחלתם ללמוד ועד עכשיו? ולסטודנטים העתידיים, כיצד הייתם רוצים ש"חיי הסטודנט" שלכם ייראו? על מה אתם יודעים שלא תהיו מוכנים לוותר גם כשתתחילו את הלימודים? שיהיה סופ"ש נעים לכולנו

כ"סטודנטית עתידה"...

ברור לי שהלימודים ייגזלו זמן. כרגע אני בצבא אז גם ככה אין לי זמן, ואני לא ארגיש הבדל
סתם.. אני פשוט אראה איך הלו"ז שלי יהיה וכמה עומס יהיה לי מבחינת מטלות ולפי זה אני אקבע את המסביב. ברור לי שאני אנסה לתת את המקס' וארצה להשיג ציונים גבוהים ולהצליח. בתיכון השקעתי הרבה ואני לא מתחרטת על זה בכלל.. עדיין מצאתי זמן לדברים כיפיים, אולי לא כמו אנשים אחרים בכיתה שהתבטלו אבל עשיתי את זה ככה כי רציתי והיה חשוב לי ואני יודעת שיצאתי מורווחת... אני מקווה לא לוותר על- להפגש עם חברות, טלוויזיה, לקרוא, לעשות ספורט.. שבת שלום

ChulChul

New member
אין חיים../images/Emo13.gif

כל היום לומדים או עובדים ובלילה חוזרים לעשות שיעורי בית ובסופש עושים עבודות ושיעורי בית. רואים מדי פעם את החבר שנמצא באותו מצב. חברות ומשפחה כבר שכחתי איך הם נראים. נראה לי מתאר את המצב
סוף סוף שנה ג. מקווה שיסתיים בקרוב.

Lir האחת

New member
זה מה שטוב

כשהחבר או החברה נמצאים באותו מצב ישנה הבנה הדדית להזנחה

E i n a v 1 1 1

New member
קלעת בול למטרה../images/Emo70.gif

אין לי חיים, אני עובדת או לומדת לפסיכומטרי. אני מרגישה במירוץ תמידי אחרי הזמן. אבל בסוף הגעתי להחלטה, אני לא יכולה להתיש את עצמי, מה זה שווה? החלטתי פשוט לעשות לי שעות ללימודים ושעות לדברים האחרים. החיים הם לא רק עבודה ולימודים, יש מעבר לזה. יש חברים, ויש בילויים, ויש סתם לשבת מול הטלווזייה. החיים שלי באונ'? אם זה תלוי בי, ללמוד באונ' עד 5 שעות, ובבית עוד שעתיים - שלוש הכי הרבה... אבל זה לא תלוי בי חחחח אז מה שיבוא יבוא, עדיף לא להכניס סתם דברים לתוך הראש...

ChilD SouL

New member
נראה לי אני המוזרה היחידה, אבל...

חיי לא השתנו בהרבה. אני עדיין מספיקה לראות את המשפחה, חברים, לצפות בTV, לגלוש, לעשות ש.ב, להגיש עבודות בזמן וכו'. לא הייתי רוצה לוותר על שום דבר ממה שנאמר לעיל ולכן אני גם דואגת שזה ישאר כך - פשוט ישנים פחות והכל מסתדר. ועכשיו אני מחפשת עבודה, אז אולי כשאתחיל לעבוד [
] יהיה לי קצת-הרבה פחות זמן לכל הדברים הנ"ל אבל... שוב, הכל תלוי בחלוקה של אותו הזמן. אולי זה ככה כי אני מתפקדת טוב תחת תנאי לחץ וחוסר זמן.

מורני !

New member
את לא מוזרה

את פשוט לא עובדת, מה שאומר שסביר שעד שתמצאי את העבודה שאת מחפשת, יש לך זמן פנוי.

ChilD SouL

New member
פר"ח נחשב לעבודה../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

והסמסטר אין באפשרותי לעבוד [הרבה
] היות ואני מגיעה כל יום הביתה באיזור השעה 8 [ויוצאת מהבית ב8
] ובימי שני ושישי אני עושה פר"ח. אבל אני עכשיו בסבב תחנות דלק, אולי אמצא שם איזה משהו... חצי משרה.

b l a c k eyes

New member
את ממש לא מוזרה

אני גם לא מרגישה שוויתרתי על משהו בחיים, אני דווקא נהנת להיות עסוקה כל הזמן. למרות שאני כל היום בעבודה או באוניברסיטה בסופו של יום אני חוזרת אל המשפחה והחברים והטלויזיה. רק חסרות של שעות שינה, אבל בשביל זה יש את סופי השבוע...

../images/Emo45.gifנכון.

אישית, אני שונא דווקא את תקופות השעמום הארוך - למשל בספטמבר וכד' - כשמחכים, שהשנה סוף-כל-סוף תתחיל!!

RichardSmith

New member
התכוונת "חיי כלב"? ../images/Emo122.gif

סתם, התקופה כרגע נהדרת. הייתי רוצה ויכוחים פילוסופים בבתי יין.
הייתי מגדיר זאת כמירוץ שבועי אחר עבודות להגשה.

sunset3

New member
חיי

כסטודנטית כרגע זה תלוי כמה קורסים אני לוקחת בסימסטר וכמה שעות אני עובדת היה לי סימסטר שלקחתי 4 קורסים ו3 פעמים הייתי בלימודים ז"א 6 ימים + משרה מלאה סבלתי הרגשתי שאין מספיק שעות ביממה כדי להספיק עכשיו אני לוקחת 2 קורסים קורס אחד אני לומדת בבית והשני במכללה עדיין אני קמה 6 ימים בשבוע ב6.30 אבל זה פחות עמוס ויש לי יותר זמן לחיים אבל אני בטח ארגיש את הלחץ עוד שבועיים בבחינות טוב שבעבודה מגבים אותי ונותנים לי לקחת כמה חופש שאני צריכה אבל אני גם ככה עובדת אז במשך היום יום באמצע שבוע אני נרדמת בד"כ ב10 ואז אין כח לצאת אז אני מרכזת את הלימודים שלי שביום שבת והיציאות ביום שישי אבל בסדר מסתדרים, מצליחים לנשום וככל שעוברים הסימסטרים רואים את הסוף....

shay4442

New member
חיים נהדרים חיי הסטודנט

לפחות מבחינתי, אני מתחיל עכשיו שנה שניה באוניברסיטת תל-אביב,וזה נהדר למרות שאני לומד כל ימי השבוע מיום א' עד ו'(למרות שימי שישי זה בחירה התנדבותית שלי) . בכל מקרה אני חושב שהסיבה לכך שאני מרגיש חופשי ומשוחרר זה בעיקר בגלל שאני לומד את הדבר שאני הכי אוהב בעולם ,ככה שאין לי בעיה ללמוד כל השבוע ואפילו לקפוץ מדי פעם לימי עיון/כנסים במקומות אחרים(למשל אוניברסיטת בן גוריון השבוע ושבוע הבא בחיפה). ואני מדבר בתור סטודנט שרק לפני שנה וחצי שתה אגוזי קוקוס ודברים אחרים בחופי גואה ותאילנד..... מבחינת חיי החברה ושעות פנאי אין לי תלונות תמיד אפשר למצוא לזה זמן חוץ מזה אחרי הקיץ הקשה שעברנו(אני למשל ביליתי 30 יום בין מטעי התפוחים מחכה להקפצות) איך אפשר להתלונן?

SpyKid

New member
../images/Emo13.gif

בתור סטודנטים, כיצד הייתם מגדירים "חיי סטודנט" מתוך החוויה האישית שלכם? נפלאים! ברצינות, מאז שהתחלתי ללמוד מצב הרוח שלי השתפר, אני מרגישה שממש מעניין לחיות...
כשיש חופשים ארוכים מדי, אגב, אני נוטה להיות מדוכאת יותר. בקיץ האחרון, כשהיה לי חופש של כ-4 חודשים, אחרי חודש אחד כבר לא ידעתי מה לעשות (וזה לא שלא היו לי המון דברים מעניינים לעשות - פשוט חוסר השגרה מדכא אותי). על אילו דברים לא הייתם מוכנים לוותר מרגע שהתחלתם ללמוד ועד עכשיו? לא ויתרתי על שום דבר משמעותי.

Lir האחת

New member
../images/Emo45.gif

גם אני מרגישה ככה. בזמן הלימודים תמיד הייתי בתעסוקה, תמיד יש מה לעשות והראש עסוק כמעט רוב הזמן בלימודים, איך לתכנן את הזמן כדי להספיק וכדומה. לקחתי שנה הפסקה כדי לנוח קצת, לעבוד ולחשוב תוך כדי על הכיוון הבא שאני הולכת לקראתו... אני לא מתחרטת, הייתי צריכה את ההפסקה הזאת... אבל אין ספק שיותר מידי זמן פנוי גורם למחשבות "מיותרות"

M o n a L i s a

New member
גם אני מסכימה...

חופש ארוך מכניס אותי לדיכאון, עדיף ללכת כל יום לאוניברסיטה ולהיות בתוך השיגרה....

למעלה