חיים לאחר המוות

• פותח הנושא chan
  • פורסם בתאריך

chan

New member
חיים לאחר המוות

מישהו פה קרה את הכתבה במוסף "סוף שבוע" של מעריב לגבי אנשים שחוו מוות קליני, אשמח לשמוע תגובות.

begone

New member
לא עוד פעם!

בבקשה לא עוד דיון על מוות קליני. זה כבר נמאס לגמרי. באמת. אם אתה דורך על נמלה - היא לא הולכת לגן-עדן של נמלים. היא מתה. די כבר. אנחנו חיים עד שאנחנו מתים וזהו. כמה אפשר?

אנרכיה

New member
המממממ...

וגם אם כן. גם אם יש חיים אחרי המוות זה לא אומר שיש לזה קשר עם אלוהים. ככה לפחות נראה לי.

begone

New member
אוי לא, הדיון מתפתח

"גם אם יש חיים אחרי המוות זה לא אומר שיש לזה קשר עם אלוהים" אם יש חיים אחרי המוות - אז לא מדובר בחיים אחרי המוות. מדובר בחיים. כי המוות הוא הפסקת החיים. זה מאוד פשוט מבחינה לוגית: יש חיים ואחר כך מוות. כל מי שטוען שיש חיים אחרי המוות, למעשה טוען שהחיים נמשכים יותר ממה שאנחנו חושבים, ולכן אין בכלל מוות. אבל משום מה, זה לא נשמע אמין. הרי אף אחד לא טוען שנמלים ממשיכות לחיות אחרי ה´מוות´, ואף אחד לא טוען שיש גן-עדן לכלבים או ´העולם הבא´ לנמרים. משום מה, רק בני-אדם זכו לכבוד הזה. ואם כך, זה נשמע קצת בלתי אפשרי מבחינה ביולוגית. למה אנחנו כן וקופים לא? ואיפה נמצא גן-העדן של הדולפינים? ועוד שאלה ביולוגית: האם בגן-העדן של הדולפינים יש עצים תת-מימיים? ואיך נראה עץ הדעת של הדולפינים? האם מדובר בעץ-דגים או עץ-צדפות?

chan

New member
אפשר תגובה לעניין

מה נמאס לך? אולי פשוט אין לך תשובה לכך אז אתה לא מעוניין לפתח את הדיון. איך אנשים שחבו מוות קליני תיארו חוויה של ריחוף מעל הגוף שלהם ומתארים דברים על טבעיים. אתה תטען שכתוצאה מתרופות או חוויה פיזיולוגית, אבל במהלך מוות קליני המוח אינו מתפקד והאדם נמצא במצב של חוסר הכרה ומערכות במוח שתומכות בזיכרון מושבתות לכן לא ייתכן שהאדם יכול לזכור את האירוע. (למשל לרוב אדם אשר מאבד את ההכרה כתוצאה מתאונה ואינו נמצא במצב של מוות קליני כל אירוע התאונה נמחק מזכרונו) איך ייתכן שאדם אשר נמצא במצב של מוות קליני יזכור כל כך הרבה וייתן תיאור אשר משותף למאות אלפי אנשים שחוו אותו מקרה. כנראה למדע אין תשובה להכל וישנם דברים אשר מעל המדע. אומנם דבר זה אינו מוכיח ישירות את התורה והמצוות אבל זה מראה מעבר לכל ספק שקיים דבר שמעבר לתפיסה ולהיגיון שלנו.

begone

New member
כבר אין כוח לפעמים

"איך אנשים שחבו מוות קליני תיארו חוויה של ריחוף מעל הגוף שלהם ומתארים דברים על טבעיים" גם אנשים שלקחו סמים מדווחים על חוויות על-טבעיות. ילדים קטנים מדווחים שהם חלמו על מפלצות בלילה והם מפחדים. אז מה? "במהלך מוות קליני המוח אינו מתפקד" ועוד איך מתפקד - יש זרמים חשמליים, והעצבים עובדים. "לא ייתכן שהאדם יכול לזכור את האירוע" ייתכן גם ייתכן. "איך ייתכן שאדם אשר נמצא במצב של מוות קליני יזכור כל כך הרבה" אולי במקום לשאול שאלות רטוריות, תקרא מחקרים רפואיים רציניים ותתחיל לתפוס קצת השכלה מקצועית לשם שינוי, במקום לשגות בפנטזיות. "כנראה למדע אין תשובה להכל וישנם דברים אשר מעל המדע" אהההה....הרב עובדיה הוא מעל למדע. הרב הסנילי שלא יכול היה לנהל מכולת, הוא מעל למדענים כמו איינשטיין או אדיסון. מאוד משכנע! "זה מראה מעבר לכל ספק שקיים דבר שמעבר לתפיסה ולהיגיון שלנו" זה מראה שאין לך מושג קלוש ברפואה מודרנית. גש לספרייה הרפואית הקרובה למקום מגוריך, או פנה לדוקטור בקופת חולים. הם יעזרו לך.

chan

New member
אז תאזור כח ותקרא את הכתבה

1) אנשים שלקחו סמים המוח שלהם עדיין מתפקד . 2) אני מציע לך לקרוא מחקרים רפואיים הכתבה מבוססת על מחקרים רפואיים ואינה נכתבה ע"י איש דת אלה רופא וייתכן שהוא יודע טיפה יותר ממך על רפואה. 3) היו אנשים שחוו מוות אשר תיארו את מה שקרה סביבם בזמן שהיו חסרי הכרה גם זה קורה מסמים ? ואל תגיד שסיפרו להם כי זה לא נכון. 4) אם המוח מתפקד כך במצב שהאדם חסר הכרה מדוע אנשים שחוו תאונה ולא היו במצב של מוות קליני לא זוכרים את האירוע - גם הם מקבלים תרופות אולם אף אחד מהם אינו נתן תאורים כמו של האנשים שהיו במצב של מוות קליני.

begone

New member
אין לי כוח לבולשיט

"אנשים שלקחו סמים המוח שלהם עדיין מתפקד" מה הקשר בכלל? "אני מציע לך לקרוא מחקרים רפואיים הכתבה מבוססת על מחקרים רפואיים ואינה נכתבה ע"י איש דת אלה רופא וייתכן שהוא יודע טיפה יותר ממך על רפואה" יש רופאים משוגעים בעולם הזה, למעשה לא חסר בכלל. "היו אנשים שחוו מוות אשר תיארו את מה שקרה סביבם בזמן שהיו חסרי הכרה גם זה קורה מסמים?" לא. מוות קליני זה משהו שונה לחלוטין מסמים. "אם המוח מתפקד כך במצב שהאדם חסר הכרה מדוע אנשים שחוו תאונה ולא היו במצב של מוות קליני לא זוכרים את האירוע" זו לא שאלה לפורום חופש, זו שאלה לפורום רפואה. במקום לבלבל לי את המוח על מוות קליני, תסביר לי למה שישה מליון נרצחו בשואה. זה יותר רלוונטי מכמה אנשים מטושטשים שמספרים לי על ישו ומנהרות עם אור.

chan

New member
אין לך תשובות כנגד האמת

1) לפי מה אתה בוחר אם רופא הוא משוגע או לא, אבל אצלך כל מי שלא מסכים אתך משוגע. 2) למחקר שלו הוא בדק אלפי אנשים כל העולם משוגע חוץ ממך כנראה. 3) להפנות את השאלה יש להפנות לפורום רפואה ? זו שאלה הגיונית גם אתה יכול להבין אותה. 4) אתה חייב לערב את השואה בכל פעם שאין לך תגובה מה היא קשורה לנושא ?

begone

New member
אולי תיקח יוזמה

תתנדב, תמות בבקשה מוות קליני - ואז תבוא ותספר לי איך זה. אם אתה כל כך מתלהב מהמוות הקליני - תפסיק לדבר ותתחיל לעשות מעשים. הרי אין לך מושג איפה אלוהים נמצא, אז בבקשה תידרס או תזריק לעצמך ציאניד, ואז תבוא ותספר לי על כל החוויות הרוחניות שלך מעולם האמת. די לברבר במוח - אם זה באמת עובד, אז תעשה את זה. ויפה שעה אחת קודם. הערה: הודעה זו אינה מסיתה לרצח או משהו כזה, אני פשוט מעודד אותך לחוות חוויה רוחנית חזקה. "אתה חייב לערב את השואה בכל פעם שאין לך תגובה מה היא קשורה לנושא?" לא חייב. רוצה. יש הבדל בין חובה לרצון.

chan

New member
שוב אתה מגיב ממש לעניין

(אם לא הבנת כתבתי את הכותרת בציניות) מאות אלפי אנשים שחוו מוות קליני אמרו את זה אתה אומר שכולם משוגעים פסיכים וכדו´. אם אתה רוצה לערב את השואה בכל נושא ללא שום קשר - תהנה.

begone

New member
אני מגיב לעניין שלי, לא לעניין שלך

"מאות אלפי אנשים שחוו מוות קליני אמרו את זה אתה אומר שכולם משוגעים פסיכים" מאות אלפים? די עם הגוזמאות, ידידי! זה כבר לא משכנע. אולי כמה מאות או אלפים, אבל לא מאות אלפים. בכל מקרה, הנה אני מערב שוב את השואה: איך מוות קליני עוזר לשישה מליון יהודים שהאמינו באלוהים?

chan

New member
לא הגזמתי

והנה תגובה בשבילך - חתול (למה חתול תשאל, גם אני לא יודע כנראה שזה נראה לי תשובה רלוונטית לנושא כמו התגובות שלך)

שאלה

האם באותו מאמר קראת את הביקורת על המחקר? אם אני זוכר נכון זה לא בדיוק "אלפי אנשים". זו לא שאלה של הגיון, אלא של מדע הרפואה.

chan

New member
תשובה

1) קראתי את הביקורת על המחקר שנכתבה ע"י פרופ´ לאניאדו, המקרה שקרה לא אינו מוות קליני לכן התאור שלו על המקרה שארע לו אינו רלוונטי. 2) לפי מה שהוא אומר אדם שנמצא בחוסר הכרה מודע למתרחש סביבו, אז מדוע אנשים שאיבדו את ההכרה אינם זוכרים מה קורה איתם, ובנוסף אם כן החושים של האדם פועלים והוא זוכר את מה שמתרחש סביבו ישנם אנשים שתיארו דברים שהיו גם בסביבתם לא במבט מלמטה(מכיוון שהם נמצאים במצב של שכיבה) לפי מה שצריך להיות בהנחה שהחושים שלהם פועלים כרגיל. 3) בנוגע לכמות הנחקרים קראתי כבר כמה מאמרים על המקרה של מוות קליני שנעשו דווקא בארה"ב אם כמות של אלפי אנשים. 4) רוב האנשים בפורום הזה המציאו דת חדשה "המדע" והם מאמינים שכל מה שהמדע אומר קדוש, ואם יש לכאורה סתירה בין דת למדע אז המדע צודק, אז לכל הפחות ניתן לראות מכאן שישנם דברים שלמדע ולחוקי הטבע המוכרים לנו אין הסבר.

.......

נעים מאוד הביא כתבה [בשרשור שהתחיל בנושא ראיות שהאדם קיים יותר מ-7 מליון שנה] שם מוצגים שני הצדדים. והמסקנה היא שצריך לעשות ניסוי בקנה מידה רחב יותר. כמו כן, ברור שלמדע אין תשובה להכל אבל אין זה אומר שהתשובה נמצאת מעבר למדע.

ofir_y

New member
דעתי האישית

קודם כל אל תשכח שיש אנשים שראו את ישו. אז איפה אלוהים שלך נמצא..? דבר שני - מזריקים לבן אדם שנמצא במוות קליני חומרים כימיים כדי להחיות אותו. חלקם - סוגי סמים. בדבר שלישי - שמת לב שכל מה שהעידו אנשים מתבסס פחות או יותר על מה שיש היום בטלוויזיה בכל סידרה שבן אדם מת?!

chan

New member
בנוגע לסרטים

חשבת אולי שיוצרי הסרטים ביססו את העקרון ע"י מה שאנשים תיארו.

begone

New member
אתה יודע מה, אין בעיה

אנחנו נעשה עיסקה: אתה, מרצונך, תמות מוות קליני - ואז תבוא לפורום ותספר לכולנו על החוויה הנפלאה! עשינו עסק? LOL

למעלה