חיים בסרט

ההוראה - ראה כאשליה

האם מדובר בסופה של הדרך? המטרה לראות נסיבות כאשליה? ובמקום אחר מתוארת הדרך?

או כל תלמיד כבר ממקומו הנוכחי אמור לנסות לראות את הנסיבות הלא נעימות כאשליה?

האפשרות השניה נראית לי כמלכודת לאשליה-על-אשליה, דמיון על אותן נסיבות כאשליה..

אסף ב6

New member
הנסיבות עצמן הן לא אשליה,

הרצוי - לא רצוי הן (בעלות גוון) אשליה, בשני מובנים: 1) אם אתה מאמין לרצוי ולא רצוי אז אתה באשליה. 2) אם אתה לא מאמין להן ורק מודע להן, אתה מבין שאתה לא זה ששולט עליהן, לכן אין לך את הצורך להתנגד או לטפח אותן, ולכן אתה רק יכול להתייחס אליהן כעל סוג של חלום שאף אחד לא חולם אותו.
אפשר לעשות עם זה מה שאתה רוצה.

לדעתי בדרך הזאת שמציעים, לא רק צריך לראות נסיבות לא נעימות (בהקשר שהסברתי למעלה) כאשליה, אלא מוכנות כנה לקחת את כל הנסיבות הלא רצויות אליך, ולפתח לזה תאבון.

פתחת לי את התאבון

תיאור נחמד.

אפשר גם לראות את הנסיבות עצמן כאשליה.
לפחות אם ההגדרה של נסיבות היא - אירועים חיצוניים שקורים לי.

לא הבנתי מדוע לדעתך אין שליטה על הנסיבות, ואיך ענין השליטה קשור למודעות?
האם הכוונה שאין בחירה אמיתית?

אסף ב6

New member
במידה מסוימת כן,

ולזה לדעתי אבי התכוון. אבל לא כאשליה שצריך להשתחרר ממנה, כי אז נפלת לתוך בור (מלך המוות). אתה נראה לי מבין למה אני מתכוון אז אין סיבה להרחיב.

המשפט מתוך 37 התרגולים של הבודהיסטווה מדבר על היחס שלך לנסיבות לא רצויות. לא סגור מאה אחוז מה השאלה שלך, אבל ניסיון לשלוט על כל דבר כרוכה בהפרדה בין רצוי ובלתי רצוי, וכהכללה יש בזה אגו. אם אנחנו באמת נבטח בטבע האמיתי שלנו, לדעתי, אנחנו נגלה אהבה שנוכחת הרבה לפני הרעיונות שלנו על עצמנו, כמו כל הזהות שאנחנו מיחסים לעצמנו, ברגע שאנחנו באמת מוכנים להסתכל ללא כחל וסרק על התהליך שהוא נקרא בדרך כלל "עצמי", וכאשר אנחנו מוכנים, למעט זמן, להפסיק להתעסק בלטפח תכונות שלו בשביל לראות מה הוא ללא הרעיונות וההשלכות האלו, רק אז אפשר לגלות מה שכבר נמצא ושאין צורך לטפח, לעומת האשליה שחייבים לטפח אותו (וזאת דרך לחסום את מה שכבר שם, דרך אחרת להגיד: את האשליה עצמה גם חייבים לטפח בשביל שהיא תחזיק).

בקשר לבחירה, יש כל מיני פרספקטיבות על בחירה, ברור שברמה יחסית אני יכול לבחור לתרגל מדיטציה או לא לתרגל. כשאתה מאמין לנרטיב של האגו, אין לך בחירה, וכשאתה לא מאמין לנרטיב אתה אולי לא זקוק לבחירה, אני לא יודע

אסף ב6

New member
התכוונתי בעניין השליטה

למחשבות על רצוי לא רצוי, שעולות ושאנחנו לא שולטים עליהם. על הנסיבות יש לנו שליטה קטנה גם כמובן.

למעלה