חיים בסרט

למואל א

New member
אבי יש הרבה דברים שאתה כן יכול

לעזור, אפילו אם זה רק קצת, אם כל אחד יעשה קצת העולם יוכל להשתנות אבל כשהגישה שלך מראש היא שהכל זה אשליה וחלום אז זה מאוד בעייתי כי אין בכלל מה לעשות בעולם של חלום, למה לתרום למה לעזור?
כל עוד שזה לא מגיע לסף דלתי זה לא קיים מבחינתי, אם כולם יחשבו ככה זה יהיה עולם מאוד מאוד אכזרי

בעולם שלי להכיר בדברים כפי שהם

לא סותר פעולה אקטיבית

נהפוך הוא העולם כולו הוא סף דלתך.

תשאל את עצמך האם אתה נגש לטפל ברוצחים ואנסים דרך שינאה וכעס
? או דרך חמלה?

האם אתה רואה בהם נגע רע בעולם שיש לבערו?
או שאתה רואה בהם בריות סובלות שיש להקל על כאבם?

בער את האנסים והרוצחים בראשך ותתפנה לטפל בבריות שמולך בחמלה.

למואל א

New member
טוב, עשית סלט: מי אמר לך שיש לי בראש

רוצחים ואנסים?
סתם נתתי אותך כדוגמא, אני יכול לעומת זאת להסתכל על אסונות טבע ומחלות, אז מה תגיד שאני שונא את הטבע ואת החיידקים?

יש סבל בעולם, יש יצורים שסובלים, להתעלם מהם - במצב שאתה כן יכול לעשות ולעזור, זה הידרדרות רוחנית ומוסרית ולא מפתח אותך לשום הבנה, הארה או שחרור אלא להיפך.

ברור שבמציאות המוחלטת כלום לא קיים וכו' למה הויכוח בכלל?
אני פשוט אומר שבתוך עולם האשליה כן חשוב מה אתה עושה כי התעלמות מהבעיה רק תגרום לך לשקוע באשליה עוד ועוד

האם אתה באמת

לא מבין את התלות ההדדית של כל התופעות?

ברגע שרק שמענו על רצח, אונס וכולי זה כבר קרוב אלינו, קרוב מאוד. וכן, גם אם אלה לא נמצאים על פתח ביתנו יש מה לעשות והם לא תיאוריה בכלל. מלבד זאת, באמת אף פעם איננו יודעים עד כמה רחוקה או קרובה צרה מאיתנו.

טוב ורע, ראוי ושאינו ראוי אינם תיאוריה. הם בנפשו של כל אחד ואחד מאיתנו, והבנתם כשורה מרבה את הטוב בעולם.

מצויין אנחנו בדרך הנכונה

שמעת על רצח שציער אותך?
דבר איתי על הצער שלך.
יש בך תשוקה ודרך לעזור לסובלים אחרים שהרצח השפיע עליהם
ספר לי אולי תמצא שותף.

סתם להגיד שרצח זה דבר רע איזה טעם יש בזה?

אין כזה דבר

"סתם להגיד שרצח זה דבר רע איזה טעם יש בזה?" יש טעם בלומר שרצח זה דבר רע, אבל במקום שאומר לך מהו נסה לחשוב על אחד כזה לבד.

וקח כיוון: נגיד שהילד שלך מספר לך שהוא עומד להכות את חברו עד מוות, מה טעם תמצא לומר לו שזהו רעיון רע ומעשה רע?

אם הייתי חושב

שאתה עומד להכות את חברך עד מוות
הייתי אומר לך שזה רעיון רע.
ככול הנראה הייתי עושה גם יותר זה.

בעיניי אבי לא מצער.

הוא מהבודדים בפורום שמדברים דברי טעם.
שים לב עד כמה אתה מנסה להתאים את המציאות למחשבותיך הפרטיות.

*צריך* זה כבר סיפור. יש רק "טועה", "מבין" או "מבין באופן חלקי".

וגם לו היית צודק, אנחנו מצידנו תמיד צריכים לקחת אחריות על דברינו ולדאוג לכך שלא יטעו את הזולת, אפילו אם הם רק עלולים להביא אותו לידי טעות, ואפילו אם יטעה בכל מקרה.

החיים האמיתיים

אני מכיר רק את אלה עכשיו כרגע, והם אמיתיים לי ככל שאמיתי יכול להיות. יש קיום ככל ולפי תפיסתי מהו קיום. זה מה שיש.

איך רואים את מציאות החיים הזו, או מהו טבעה או טבעי, זו כבר שאלה אחרת.

אסף ב6

New member
מעניין מה ה.ק. גארצ'ן רינפוצ'ה

שבילה 20 שנה מחייו בשבי הסיני היה אומר על זה. והיום הוא מעודד את תלמידיו לקרוא כל יום את 37 התרגולים של הבודהיסטווה בהם גם כתוב
, when you meet with disagreeable circumstances,
See them as illusory -- This is the practice of Bodhisattvas.

אתה כנראה פיספסת

את כל דבריו אודות מוסר ואתיקה, ובייחוד בסמינר הראשון שלו כשדיבר על שירו של טילופה לנארופה.

ובכלל, אם זו ההבנה של הדברים, אין שום צורך שמישהו ימנע מהרג, גניבה, דיבור שאינו נכון והתנהגות מינית שאינה הולמת. אחרי הכל, הכל illusory, כן?

אסף,

לא הכל בראש שלנו. 37 התרגולים של הבודהיסטווה לא פוטרים אותנו מלדעת מהם טוב ורע, ראוי ולא ראוי, ומלקחת אחריות על פעולותינו, במחשבה, דיבור ומעשה עד (לפחות) כמה שנוכל.

ולא רק את דבריו של ה. ק גארצ'ן רינפוצ'ה

על מוסר ואתיקה כנראה פיספסת, אלא גם את דבריו של צ'וקי נימה רינפוצ'ה אודות ה - 10 non-virtuous dids ואת ההיפך שלהם.

אסף ב6

New member
אולי הבעתי את עצמי בצורה לא ברורה

אני התייחסתי נקודתית לאמירתו של למואל שהוא תוהה איך גלעד שליט היה מתייחס להבנות של אבי על הגישה לחיים. שאיך שאני רואה אותם מתאימים לדברים שאני כתבתי. אני לא יודע האם זה היה ברור.

יכול להיות.

יכול להיות שלא הבעת את דבריך בבירור ויכול להיות שלקיתי אני בעמימות ועירפול

למעלה