חיים אחרים

חיים אחרים

אדם קם בבוקר ומרגיש שהוא בצרות. לא מצליח להפתיע את עצמו, לרגש את עצמו, לשמוח בעצמו. הוא רוצה "חיים אחרים" מחפש מחפש ותמיד אותן עסקאות חבילה: הבעל יום טוב מכפר שם טוב או גורו מטיבט, מורה רוחני מניגריה,, מתקשר אינדיאני, קבליסט, מומחה לקריסטלים, יוגה ומטוטלת. ונניח שאותו אדם שקוע במערביותו, נניח שהוא חושב שגם במערב היו אי פה אי שם אנשים שהבינו משהו במסתורי החיים, צמחו רעיונות של שיתוף, של אחווה, אהבה ואסתטיקה. נניח שהוא חושב שכדי להושיט יד לאחרים, לחוות ביטחון וחום אין הכרח בנוכחותם של גלגולים קודמים, לא שלו ולא של מתקשריו. נניח שהוא מקנא בשלווה ובשלמות הנפש שמשיגים אנשים דרך מדיטציה ומנטרות, מקנא בחווים קירבה ורוך דרך הטנטרה, אבל דרכם אינה דרכו. האם נגזר עליו להישאר בודד בדרכי האספלט המערביות? אי אפשר לצמוח בלי כותל מזרחי? אי אפשר לחייך בלי מיסטיקה? אי אפשר לאהוב בלי הקאמה סוטרה?
האם להפסיק לחפש אנשים שמחפשים אנשים כאלה המאמינים שהאנרגיות מצויות בנו ולא ב"יקום" ואנחנו יכולים להעניק זה לזה חוויות של אושר יותר טוב מכל החוצנים?
להניח לזה?

seeyou

New member
אם אדם קם בבוקר ומרגיש
אז הוא לא בצרות

אם הוא לא מצליח להפתיע את עצמו,
לרגש את עצמו,
לשמוח בעצמו
אז סימן שיש לו בעיה בהבנה על פשר החיים

אי אפשר לצמוח(כעם) בלי כותל מזרחי(אני חילוני)

אפשר לאהוב דברים/חיות בלי הקאמה סוטרה --

לדעתי יש סוגים של אנרגיות המצויות בנו
וחלק גדול יותר ב"יקום"

אני גם מאמין שאנחנו כבני אדם יכולים להעניק זה לזה חוויות
אבל האושר זאת החלטה אישית ולא ניתנת להעביר אותה לאחרים

יוסי

אז זהו.. שזה לא קורה ככה סתם פתאום

זה תהליך של הבנה וקבלת תובנות על החיים.
אני בדיעה שזה לא יעזור כל הרבנים,מיסטיקנים וכו' אם אנחנו לא נרצה לעזור לעצמנו.
אני חושבת שלפעמים כן צריך עזרה מסוימת, סוג של הכוונה.
אני חושבת שזה מה שהקאוצ'ינג עושה לי עכשיו-עוברת תהליך מדהים עם עצמי ולחשוב שבאתי לזה במטרה ללמוד איך לעזור לאחרים.

למה לדעתך הבדל הגילאים מדבר כאן?

אומנם אתה חי יותר שנים ממני ומאחלת לך עוד הרבה שנים רבות לחיות
אבל לא תמיד הפרש גילאים מוכיח שיודעים דברים שאחרים לא יודעים

הגיל הוא אויב מכל הבחינות

אם הבנת מהערתי שהגיל נותן לי מבט מבין יותר על תהליכים חברתיים או כל דבר אחר - אז סליחה. ממש לא לכך התכוונתי. אני קורא דברים שכתבתי לפני דור ושניים והם לא פחותים ברמת החשיבה או ההתבטאות מכפי שהייתי מנסח אותם היום. ואם כבר לדבר על הגיל אז את שאני לומד במהלך שנות ההתבגרות וההזדקנות מאזנים לרעתי כל אותם דברים שאני שוכח או משבש מהותם מחוסר תרגול.
כשציינתי את הבדלי הגילים כיוונתי לכך שעובדתית צעירים מוצאים את עצמם מהר יותר בחברה חדשה, במקום עבודה חדש, בזוגיות חדשה וכן הלאה. מרבית בני גילי, אם ישאלו, יצביעו על חברים שהקשר איתם נוצר אי אז בעשורים קודמים. מעטים רוקמים מערכות משמעותיות בגיל מתקדם.
זו הסיבה שבגללה בכנות הייתי שמח להיות חלק מאגד אנושי, סדנא, חוג, קבוצה שעובדים על תוספת חיוך ושביעות רצון מהחיים, בלי לצרוך סמים או לסגוד לאלים יודעי כל ושליחיהם למיניהם, מורים רוחניים מהודו, סין או אומן באוקראינה.

קראתי את מה שכתבת ונשמע לי...

כל כך נכון, למרות שאני מסתדרת בכיף גם עם גילגולים קודמים.

אני חושבת שהשאיפות שלך הן לגיטימיות לגמרי ומתוך הכרות
עם המה שניקרא ניו אייג' אני גם די בטוחה שאתה יכול למצוא
את מבוקשך.
אם אתה מעוניין בכל זאת להיות מטופל בשיטות שהו לא מיסטיות
וללמוד איך למצוא שלווה בתוכך בלי גורויים למינהם אני יכולה
להמליץ על כמה דברים.

ממליצה בחום על ספריה של ביירון קייטי, אקהרט טולה
ועל שיטת טיפול שניקראת N.L.P.
ביירון קייטי מציגה שיטה להבנה עצמית שהיא הגיון צרוף ופשוט
וכך לדעתי גם אקהרט טולה(ממליצה להתחיל מהספר הראשון שלו).
גם N.L.P.זאת שיטת טיפול שמבוססת על הבנה של
הניפלאות של המוח שלנו.
הרבה הצלחה.

ולא גולשת למיסטיקות למינהן.

תודה רבה

קראתי בעבר משהו של ביירון קייטי.
השתתפתי לפני הרבה מאד שנים בסדנאות של "דינאמיקה קבוצתית". היום הכותרת הזו היא בעצם שם לסדנאות במקומות עבודה לחיזוק הקשר הפנימי וזה כמובן חיובי, אבל זה לא מה שאני מחפש.
בסדנאות שאני מדבר עליהן אנשים שיתפו את הסובבים בנקודות כואבות בסיפור חייהם, בדימויים העצמי, בלבטים של צמתי דרכים וכו'. הקבוצה יותר מאשר חילקה עצות (שזה דבר קל וחסר תועלת ולרוב גם מעצבן) הקבוצה פשוט הבינה, הבינה ותמכה.
זהו המבנה אותו אני מחפש
ותודה לך על התייחסותך

למעלה