חיילת טריה

חיילת טריה

שלום למנהל הפורום והמגיבים היקרים.

אנחנו מתגוררים בנהריה.
בתנו התגייסה לפני שבוע ואמורה להתחיל טירונות ב-11 בספטמבר.
בינתיים היא הוצבה בצריפין לשם היא נוסעת מדי בוקר וחוזרת בסוף היום. למעשה היא ומספר חיילים הממתינים עמה, אינם עושים דבר משמעותי מלבד עבודות רס"ר.
הסמל האחראי דרש ממנה להגיע בשעה 9:00 בבוקר ולצאת מצריפין בשעה ארבע וחצי, מה שאומר שעליה לצאת מנהריה ברכבת של חמש וחצי בבוקר והגעה הביתה בשמונה בערב למרות שהוא יודע היכן היא מתגוררת ולמרות בקשתה שהוא יתחשב במרחק הנסיעה שעליה לעשות כל יום על מנת להגיע לשם.

כבר למדנו שלא תמיד יש הגיון בהתנהלות של הצבא ולצערנו, גם לא מעט מהצעירים לפני גיוסים, מבינים את זה ולכן מסרבים לעתים קרובות מדי להיכנס לתפקידים לא קלים, מתוך ידיעה וחשש שבמקרים בעיתיים, הם עלולים להתקל באטימות מצד הממונים עליהם.
אני מעירה את זה משום שלצערי, נראה שלמרות ההצהרות והדיבורים היפים לפני הגיוס, בצבא לא באמת הפנימו לקחים מסויימים.

בכל זאת, אנחנו יודעים שזה לא סוף העולם ומנסים להעביר מסר דומה לחיילת הטריה, אך למרות נסיונות העידוד וההבנה שזה הצבא ולא תוכנית כבקשתך, המועקה לא קטנה לנוכח מצוקתה של בתנו שחווה תחושה של חוסר איכפתיות ואדישות כבר עכשיו.

שאלתנו.
האם יש מרחק נסיעה אשר מעניק הקלה או הנחה לשעת הגעה לבסיס וליציאה ממנו והאם המרחק של נהריה מצריפין נמנה עליהם.
שאלה נוספת. מה עלינו לעשות במקרה כזה והאם לפנות לקצין העיר?

תודה רבה.

ori239

New member
שלום

הגבלת המרחק שאני מכיר היא 100 ק"מ, איני יודע אם זה המרחק מנהריה לצריפין.

מה שכן על מפקדיה לוודא שיש לה אפשרות להגיע בשעה שנקבעה.
האם יש אוטובוס שלוקח אותה לרכבת שיוצאת ב-5:30? אני בספק.
אם אין - על מפקדיה לשקול מחדש את שעת הגעה בהתבסס על הנסיעות בתחבורה הציבורית.

לקצין העיר אין מה לפנות - חוץ מלטלפן למפקדים הם לא יעשו הרבה וגם אין להם את הסמכות.
אני מציע שהחיילת תשוחח עם מפקדה כשבידיה לוחות הזמנים של התחבורה הציבורית, ושתבקש להפעיל שיקול דעת.

במידה והיא נתקלת בסירוב שתפנה לקצין הממונה על מפקדה, בידיעת המפקד, ושתבקש פתרון ממנו.
במידה וגם אז אין פתרון - חזרי אלינו עם התגובות וננסה לעזור.

בהצלחה!

בוקר טוב

אורי יקר, תודה רבה לך על המענה המהיר.
הלוואי שהיינו מקבלים את התחושה שיש מענה בצבא, כפי שהענקת בתגובתך המהירה
.

כמובן שאין אוטובוסים בשעה שהיא יוצאת ולמען האמת, גם אין קו אוטובוס ממקום מגורינו אל התחנה ובחזרה כך שאנחנו מסיעים אותה כל בוקר לתחנה

אכן, נפעל על פי עצותיך בתקוה שזה יועיל. נדווח באשר לתוצאות.
ושוב תודה ויום נפלא לך.

ori239

New member
אתם לא אמורים ולא צריכים

להשכים קום ולהסיע אותה ברכב פרטי
)אלא מטעמי נוחות כמובן)
לכן, ממליץ כאמור לבדוק
כיצד הכי מוקדם יכולה להגיע
בתחבורה ציבורית, ועם לוח הזמנים
לגשת למפקד ולהסביר שההורים לא יכולים
ולא צריכים לקום כל בוקר ב-5.

בהצלחה, נשמח לעדכון

מחזקת את אורי מעליי

אני גרה בישוב ללא תחבורה ציבורית וחוויתי את העניין הזה גם בטירונות וגם בסדיר.
אם יש לכם תחבורה ציבורית (לא הבנתי אם אתם גרים בנהריה או בישוב ליד) - להגיש למפקדים דו"ח שעות עם האוטובוס הראשון בבוקר והאחרון שעליו היא יכולה לעלות - יכול להיות שישחררו אותה יותר מוקדם מהבסיס.
אם אין לכם תחבורה ציבורית בכלל - שתצא איתכם כשאתם יוצאים לעבודה, אתם תרוויחו מזה, הבת שלך תרוויח ולצבא זה לא יכאב. המפקדים לא יכולים להכריח אותה לצאת מוקדם כשאתם צריכים לבצע נסיעה ברכב פרטי בשביל שהיא תגיע ב9 לצריפין.

אם המפקדים לא עוזרים, אני מציעה לה לבקש שיחה עם המפקד שמעליהם (בדר"כ בדרגת רס"ן).

למעלה