חיילת חדשה בפורום..

היי ריטוש

אני לקראת צבא, ויש לי עכשיו תור לאיכילוב, למרפאת "עייפות מתמשכת". אם את רוצה פרטים על הביקור (ביום חמישי) את מוזמנת לשלוח מסר

miss utchiha

New member
באיכילוב- מרפאה לתשישות כרונית

יש גם לפיברו? למה ר"מ2? היא היתה מאושפזת?? על השאר נראה לי שעניתי במסרים :)

dorgad

New member
חיילת חדשה, ברוכה הבאה!

הודעתך מעניינת אותי מכמה בחינות: אלטרולט לא עוזר אם לוקחים במינון נמוך לפרק-זמן קצר. יש להתמיד, ולעלות במינון (בהשגחת רופא, כמובן, בלבד!) עד לקבלת תוצאות. גידים כואבים מוכרים לחולי/ות פיברומיאלגיה, אם כי אני לא בטוחה שמדובר בהכרח במצבים דלקתיים. לגבי ד"ר אודי בר - היו פה ובפורום המקביל בוואלה לא מעט תגובות שניתן היה להבין לגביהן שמדובר בבזבוז זמן, אנרגיה וכסף - האם את רואה תוצאות חיוביות בטיפול, ומה זה קשור להיותך חיילת? זה שסבתך ודודתך חולות פיברו' מחזק את הכיוון הגנטי שנחקר כעת. אני מציעה שתצטרפי לקבוצת המחקר של פרופ' בוסקילה מ"סורוקה" (פרטים אצל לינאר...). האם גם את הופנית, על-רקע הלופוס של אמך לבדיקת לופוס? אני שואלת זאת מאחר שבתי (שבינתיים כבר השתחררה משירות צבאי בהתנדבות), שסירבו לגייסה לצה"ל על רקע מפרצת שהייתה לה בהיותה בת 8 וחצי, נשלחה לעבור בדיקה לאיתור לופוס (מסיבה שלא ברורה לי עד היום). לשמחתנו, לא נמצא אצלה ממצא שיחשיד בקיום לופוס, אך צה"ל לא היה מוכן לגייסה, וגם על שירות בהתנדבות היינו צריכים להילחם. בסופו של דבר היא התחיילה, קיבלה פטורים מתורנויות - ושירתה שירות מלא + חודש בתנאי-קבע. טוב, אני מבינה שקצת נסחפתי עם הסיפור הלא-רלוונטי הזה, אז סליחה אם הטרחתי מישהי/ו... דור

miss utchiha

New member
תשובות..

אצל אודי אני רק כ4 טיפולים.. הוא הפנה אותי לבדיקות הלופוס, למרות שנערכו גם באזרחות, אבל הבנתי שהבדיקות יוצאות קצת חמקניות.. והוא לא רצה לפספס.. בנתיים עוד לא ראיתי תוצאות.. הוא רשם לי SAME ואפקסור75.. כדי לעשות אותי קצת יותר שמחה ואקטיבית.. אבל נראה לי שאני כמו קודם.. שינויי מצב רוח לכאן ולכאן.. עייפה ותשושה ולפעמים היפר ו"היי" כזה.. כמו אחרי הריצה או משהו.. האדרנלין.. אני יותר מאשמח להשתתף במחקר ואני בטוחה שגם אמא שלי תסכים, בקשר לסבתא ולדודה זה קצת בעייתי כי הן גרות כרגע בארה"ב :) אז אשמח לקבל פרטים בנושא.. ובקשר לבתך.. אני מקווה שזה שהיא שרתה כמתנדבת לא מעיד על מצב בריאותי לקוי.. בכל אופן רפואה שלמה לשתיכן :)

dorgad

New member
מיס, תודה על התשובות + אפקסור../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

תמהתי מאוד לקרוא שאת נוטלת אפקסור. אודי בר הוא רופא-פסיכיאטר????? ככל הידוע לי רק פסיכיאטרים רשאים לרשום תרופה זו, וזאת בגלל תופעות-לוואי רבות וחמורות שיש לתרופה. קראתי בעיון רב חומר על התרופה, לאחר שנרשמה לי ע"י פסיכיאטר, ו... זרקתי אותה מהר-מהר לפח - שומר נפשו ירחק. לדעתי, אם את נוטלת, התייעצי עם פסיכיאטר לגבי המשך נטילתה, ורצוי - לגבי הפסקת נטילתה. ובוודאי שעלייך לשתף את אמך. אני מצטערת שאני כל-כך נחרצת ועלולה לגרופ לך לחששות, אבל אני כל-כך אנטי שזה מה שיוצא (ואני לא אנטי עקרונית וגורפת נגד תרופות המכונות "פסיכיאטריות"). דור נ"ב, בתי בסדר גמור (האמת היא שהמקרה שלה מוגדר כ"נס רפואי" ונלמד בבתי-ספר לרפואה, שכן קרה לא אחת שמי שלא אובחן בזמן כסובל ממפרצת במוח, פשוט הלך למקום אחר...)

סליחה על הבורות

אבל מה זה בדיוק מפרצת ? ומה הקשר של זה למח? חוצמזה כתבת פעם שיש לך בן חייל שסיים ק"קצ אז איך נהפך לבת חיילת ששירתה בהתנדבות ?

dorgad

New member
היי, ריתוש, רק עכשיו ראיתי את ההודע

ההודעה שלך. היה מצוין, אף שממלון 5* ניתן לצפות ליותר ממה שיש ל"גולדן טוליפ" להציע. ים המלח עצמו מעולה בעונה זו. עדיין לא חם מאוד מחוץ למים, ואילו המים חמים מספיק כדי לשחרר שרירים מכווצים ולבכלל - להרגיע. מאוד-מאוד נהנהיתי מהים. הברכות בספא בסדר - כבר הייתי בטובות יותר, והטיםול היחיד שהרשיתי לעצמי (בגלל המחירים מרקיעי השחקים) היה איורוודה, שהתנסיתי בו לראשונה והוא היה מענג ומרגיע להפליא. דור

B Positive

New member
מפרצת אם אני לא טועה ...

זה התרחבות של עורק באופן שיוצר לחץ על שאר האברים בסביבה ולעיתים אף עלול אף להתפוצץ ולגרום לשבץ.

dorgad

New member
אוריתוש ענביתוש, שמעת פעם על../images/Emo6.gif

תאומים? ובכן, בתי שירתה והשתחררה, ואחיה התאום עדיין משרת, כקצין, וככל הידוע לי הוא לא נהפך לבת... מפרצת זו התבקעות של כלי דם במוח שהתרחב בנקודה מסוימת (מעין בלון קטן), שדם ניגר בעקבותיה לחלל המוח ופוגע בתפקודים המפוקחים באזור הפגיעה. דור

miss utchiha

New member
הפחדת אותי..

מה רע כל כך בתופעות לוואי? אין לי כל כך עם איזשהו פסיכאטר להתיעץ.. אני בצבא.. ו..וואו לא ידעתי מהזה מפרצת במוח.. אבל שמחה שהכל בסדר :))

dorgad

New member
מיס, מצטערת על ההפחדה, אבל אני

עדיין חושבת שעלייך להתייעץ בעניין המשך נטילת האפקסור. הסבר על המפרצת (שלא קשורה בפיברומיאלגיה) - בתגובתי לאוריתוש. בעניין תופעות לוואי: כמעט לכל תרופה יש ת"ל שליליות. לדעתי, צריך לשקול האם היתרונות של התרופה עולים על חסרונותיה. במקרה של האפקסור, אין לי ספק שהת"ל שלה אינן מצדיקות שימוש בה, כיוון שיש תרופות טובות לא פחות, שעושות אותן פעולות בעבור החולים בפיברו', עם פחות נזקים. עדיין לא ברור לי איך אודי בר רשם לך תרופה זו, ואיך בית-המרקחת כיבד את המרשם שלו - לדעתי זה גובל בעוולה נוראית. דור

ודעה אחרת לגבי האפקסור... ../images/Emo13.gif

אני משתמשת באפקסור כבר שנה וחצי. תופעות לוואי? לא קיימות אצלי בכלל!! לעומת זאת, כשלקחתי סרוקסט, ציפרמיל, ציפרלקס ועוד כל מיני שכאלה, היו לי תופעות לוואי שלא נגמרו... היתרון הבולט של האפקסור [ושל הפקסט, דרך אגב] הוא ה- XR, כלומר, השחרור האיטי. זה נותן לגוף מספיק זמן להתרגל לתרופה ולא מאלץ את הגוף להתמודד בבת אחת עם כל הריכוז שלה. כבר טענתי פעם שלכל אחד יש טיפול שמתאים לו, ומה שמתאים לאחד לא חייב להתאים לשני. כנראה שבגלל זה יש המון ה-מ-ו-ן סוגים של תרופות, כדי שכל אחד ימצא את התרופה שהכי מתאימה לו. אפרת

dorgad

New member
מקבלת את העיקרון שאת מעלה כאן../images/Emo13.gif

עם זאת: אני עדיין סבורה שלפני שלוקחים תרופה, כדאי (גם אם סומכים על הרופא), ללמוד על-אודותיה ככל האפשר. מה שקראתי על האפקסור (באנגלית, אגב, באתרים זרים) הבהיל אותי. בכל אופן, אני עדיין מוצאת שדי מוזר שאוד בר, שעד כמה שאני יודעת הוא בכלל לא רופא (ואשמח אם מישהו יודע אחרת - ויתקן אותי) רשם אפקסור למטופלת שלו, בעוד שככל הידוע לי זו תרופה שרק פסיכיאטרים רשאים לרשום אותה. דור

miss utchiha

New member
ובכן..

אני באמת מתקשה לקרוא ולהבין את כל ההתנגדת הזו כלפי אודי בר.. כעד כמה שידוע לי הוא רופא לכל דבר שבחר בדרך שלא להביא חידוש כלשהו. הייתי אצלו כבר 4 מפגשים ועוד לא התחלתי להגיע לניצוץ של דיעה שלילית לגביו.. ואני בנאדם שמאוד, מאוד לא אוהב רופאים.. אנא האירו את עיניי..

dorgad

New member
מעמידה דברים על דיוקם

לא אמרתי שיש לי נגדו - מעולם לא הייתי אצלו. התכוונתי לכך שבהודעות של חברות/ים בפורום (הזה ו/או באחר, לא זוכרת כרגע), לא היו עליו שבחים. גם אם הוא רופא (ולא רק מטפל אלטרנטיבי) - אסור לו, למיטב ידיעתי, כמו גם לרופאים אחרים שאינם פסיכיאטרים, לרשום למטופל אפקסור. אני מציעה לך לבדוק נקודה זו אצל רופא המשפחה שלך. אדרבא ואדרבא - אם הוא יועיל לך, אהיה הראשונה לשמוח, ומאוד אודה לך אם תעדכני אותי ואת השאר כיצד מתקדם הטיפול. דור

לא שמעתי על אודי בר

כך שאין לי מושג אם הוא רופא או לא, אבל אני כן יודעת שמרשם לאפקסור כל רופא יכול לתת. חלק מהקופות דורשות שהרופא יציין שזה באישור פסיכיאטר, חלק לא. אפרת

ritosh

New member
אודי בר טוען שהוא רופא. מי שאצלו

בטיפולים יכולה לראות אם יש לו תעודה (הוא למד באונ' ת"א)על הקיר. הוא אמר שהוא הבריא מלופוס אך לא הביא "הוכחות" הוא אמר שהוא עשה התמחות באיכילוב והרופאים שם לא שמעו עליו ושמעתי,לא מהכרות אישית, שהוא מאוד לא סימפטי, אמפתי (יצא לי חרוז
)וכו'... מצד שני,זוכרים מה אמרו על רפואה משלימה לפני שנים לא רבות?

dorgad

New member
או-קיי, מסייגת: בקופה שלי - רק

פסיכיאטר מוסמך לרשום אפקסור. דור

וד החיילת

אני איתך. טוב שאת מאובחנת עם זאת בדקי אם אין לך קשר ללופוס או דבר אחר. יש תקווה לחולי פיברמאלגיה במיוחד לצעירות. המון המון המון פעילות ספורט.צעידות גם כשקשה. חשיבה חיובית, שתיה מרובה המון מיים, תזונה של ירקות ולא תרופות לא ולא!!! לכל התרופות אין השפעה על המחלה אלה על דבר אחר וההתרופות גורמות לכשל של הגוף. אין עדיין כל טיפול רפואי בתסמונת . על כן אף רופא אל יכול לעזור אלה רק את לעצמך.

למעלה