חיילים בוכים

חיילים בוכים

הידעתם שחיזבאללה שרואה חיילים ישראלים בוכים בהלוויות בטלויזיה
הוא מסיק מזה שהישראלים פחדנים וחלשים?
למה צריך לבכות והראות את חולשתכם בפני האוייב ?

הערבים נותנים פירוש אחר למה שהם רואים אצל הישראלים.
מה שאצלינו מכונה ''יחס הומאני'' אצל הערבים זה מתפרש כחולשה וכניעות
ובעקבות זה הביטחון אצלם עולה.

הפוך, גוטה, הפוך

אתה יודע כמה מאמצים וכסף משקיעות יחידות לוחמה פסיכולוגית ברחבי העולם כדי לגרום לאויב לחשוב שהצבא שלהן יותר חלש ממה שהוא באמת, לעודד אותו לשאננות ואז ברגע האמת להפתיע אותו?

וחוץ מזה, אני מעריך את הקמ"ן הערבי המצוי קצת יותר - אם חייל בוכה בתוכנית טלויזיה אחת מייצר אצלו קונספציה שסותרת את תמונת המודיעין שהוא יכול לבנות על בסיס מצבורי מידע גלוי (ועבודת ריגול, ופליטות פה של חיילים מטומטמים באינטרנט) שיש על צה"ל, אז צריך לקחת לו את המפות והפנטלים ולתת לו מקל לבן וכלב.

צה''ל לא היה מוכן למלחמה עם חיזבאללה.

כך יוצא שלא הצליחו להטעות את האוייב כפי שנאמר כאן.

מאיפה לי לדעת מי החיילים בפורום?

אני שואל שאלה כללית. אתם קשה הבנה?
בזמן מלחמת לבנון 2
הייתם עוד נערים. אז מה חשבת שאני בא להאשים אותכם? על מה ?

מה אתם איזה כת סגורה , או מה ?

כאילו פלשתי להם למתחם הסגור והמסתורי שלהם, חחחחח

אין סיכוי לפתח כאן דיון.

אז, שלום, ולא להתראות.

ori239

New member
ידידי היקר

אין פה כת סגורה, למיטב ידיעתי.
יש סיכוי מצוין לפתח פה דיונים, העניין הוא שבדיון יש להעלות:

1) טיעון לוגי - שפונה לשכל ולא לרגש, וניתן לעמת אותו עם עובדות
2) דעה/השערה/עובדה - הנסמכת על מקור מידע מהימן.

טענת שחיזב'אללה מסיק מסקנות מכך שחיילים בוכים.
האם בידך מקור מידע המאשר זאת? האם ערכת סקר בקרב אנשי חיזב'אללה? האם יש בידך מידע סטטיסטי, שמראה שבכל פעם שחיילים בכו מדינת ישראל/צה"ל ספגו מתקפה מחיזב'אללה?
טענת עוד: "עובדה שלא הפתעתם את חיזב'אללה במלחמה האחרונה", "צה"ל לא היה מוכן למלחמה עם חיזבאללה".

אם כן אשמח לקבל גישה אליו.
דווקא בדו"ח וינוגרד, שעסק בכשלי המלחמה, לא צוינה ולו פעם אחת "עובדה" כגון אלה שציינת.

ומשפט אחרון - אם ננסה רגע להיזכר, דווקא חיזב'אללה לחץ וביקש הפסקת אש -
אז מי הופתע מהמלחמה ומי נתפס כחלש?

אושי231

New member
לכן שאלתי

רשמת את המילה "הפתעתם" וביקשתי לדעת למי אתה מתכוון, האם לחיילים הכותבים בפורום או למישהו אחר.
ועל פי הניסוח שלך, כן הבנתי שאתה מתכוון להאשים. אם זו לא הייתה כוונתך אשמח אם תסביר למה בדיוק התכוונת.

והקשר הוא?

קראת את דו"ח וינוגרד? כי אני כן. כדאי גם לך.

מומלץ לקרוא במיוחד את העדות של דן חלוץ. גם בגרסא המצונזרת יש שם כמה סקופים לא רעים.

אגב, אם לצטט את האיש עם החיתול על הראש, הוא די היה מופתע שישראל הגיבה במלחמה. אבל זה לא היה בגלל חיילים בוכים אלא בגלל שהוא היה בטוח שהישראלים מכורים לתוכניות ריאליטי ולהנאות החיים.

ומה הקטע? זה בכלל לא קשור ל"חיילים בוכים". ובכלל - הכניסו אותך לקפסולת זמן בניינטיז ויצאת רק כרגע? אתה עדיין מסתובב בחולצת משבצות ושומע נירוונה? כי הקטע הזה של לטעון "חיילים מצטלמים בוכים בלוויות ומחזקים את האויב" זה כל כך "רצועת הביטחון 1995", והויכוח הזה נלעס כהוגן באותה תקופה, בעוד שהרלוונטיות שלו בעשור הנוכחי, היא... קצת לא קיימת? מה יהיה בפרק הבא? "אני חושב שהזמר אדם גיי", "נראה לי שאני יודע מי ירה בג'יי-אר"? (פולמוסים ידועים מהאייטיז, למי שזוכר).

אושי231

New member
זה מזכיר לי שכשגלעד שליט חזר,

ראיינו פלשתינאים ושאלו אותם מה הם חושבים על כך שאנחנו החזרנו המון וקיבלנו רק אחד בתמורה. כל התגובות שראיתי היו תגובות מדהימות. הם אמרו שהלוואי שהממשלה שלהם הייתה מתייחסת אליהם וכך ונלחמת בשבילם כמו שאנחנו נלחמנו רק בשביל אחד משלנו. הם מעריצים אותנו על כך, על ההקרבה ועל הנאמנות. אצלם חייל זה עוד מספר. אצלנו זה עולם ומלואו.

לא הבנתי מה המטרה שלך בפתיחת ההודעה

מה המסר שלך? האם אתה איבדת מישהו קרוב או היית לוחם שלחם בקרב או במלחמה שאתה בעמדה לשפוט מישהו?

למעלה