חייב עזרה..

Z 360

New member
חייב עזרה..

אני לומד במכללה ואני יודע שאני צריך ללמוד כדי להצליח בחיים ויש נושאי לימוד ממש לא קלים ... ואני לא יודע למה אבל אין לי חשק ללמוד.. אני הולך אל הלא נודע..ומרגיש שהחיים שלי מבאסים..מה עושים כדי שיהיה לי חשק ללמוד... איך עושים את ההחלטה של לקום וללמוד .. אני ממש לא יודע.... צריך עזרה. .. עידוד..

d80

New member
היי Z360

אני חושבת שלהרבה אנשים אין חשק ללמוד וכמוך הם פשוט מתחילים כי הם יודעים שזה משהו שצריך לעשות בשביל העתיד, הייתי מציעה לך לבחון אם התחום שבחרתה מתאים לך, אולי המקצוע שבחרתה לא מתאים ואז התחושה מאוד לא טובה וקשה להעביר 3 או 4 שנים בצורה כזאת וכיוון שהמבואות ברוב החוגים זהים יש אולי אפשרות לשנות חוג או קורסים מסויימים שאולי יתאימו לך יותר, אני מקווה שתעשה את הדבר שהכי טוב בשבילך ותזכור שצריך מקום להתחיל בו ואם אתה לא מרוצה ניתן בעתיד להמשיך ללמוד ולשנות עד שתמצא מה הכי מתאים לך. אולי אם תיצור קבוצה שתלמדו ביחד ותתמכו אחד בשני זה יעזור ולא תרגיש מבואס כל כך זאת תקופה שהחיים נראים ככה כי הם פשוט בהמתנה עד שתהיה תעודה וכותרת ואפשר להגיד " אני ..." ולהרגיש יותר טוב. בהצלחה, מקווה שעזרתי במשהו.

Caesarus

New member
זאת בעיה מאוד נפוצה

כל אחד יכול לענות על התשובה הזאת אחרת, אחד יענה שהוא יקום בבוקר ילמד ואז תהייה לו פרנסה טובה. מישהוא אחר יענה שהוא יקום בבוקר וילמד נושא שמעניין אותו. מה אמרת לעצמך כשעשית את ההחלטה ללכת ללמוד?

efriend

New member
האם מה שאתה לומד מעניין אותך?

קל הרבה יותר (לפחות פי 100) ללמוד משהו שמעניין אותך מאשר משהו שאתה שונא. זו נקודה למחשבה. נקודה נוספת: כל למידה יש בה תיסכול, עם הניסיון אתה תקבל את התחושה אם מה שאתה סובל ממנו הוא תיסכול "רגיל" או משהו חריג שמעיד על תחום לא מתאים לך. במיוחד אם רק התחלת, חשוב לזכור שלוקח כמה זמן ללמוד איך ללמוד.

לימודים זה לא קל, ואני אומרת זאת ממרומי שנה ד

שזה רק יום בשבוע אבל משפיע לי על כל השבוע. למדתי הרבה מקצועות שלא הצלחתי להתחבר אליהם והיו לי מאוד קשים, ובכל זאת בסוף עברתי כי ידעתי שזה חלק מהעניין גם ללמוד דברים שפחות מתחברים אליהם ולמדתי להתחבר בדרך שלי. אולי תנסה ללמוד עם אחרים וזה יהיה יותר קל ומהנה.

למעלה