חייב לשאול...

• פותח הנושא snup
  • פורסם בתאריך

snup

New member
חייב לשאול...

אולי זה לא המקום, אבל רציתי לשמוע מה הייתם עושים במקומי . אני עובד מזה 5 שנים כ- System Administrator בחברת מחשבים גדולה ובחודשיים האחרונים בעקבות רה-ארגון הועברתי לצוות ה- HelpDesk. המצב הוא כזה שראש הצוות מתנהג בצורה ממש לא הגיונית והרי שני דוגמאות: 1. אוסר עלי ללמוד בשעות שמעבר לעבודה ובפירוש אמר לי לא להגיע ימי שישי לעבודה. 2. משתמש במילים קשות להבנה(עד כדי גסויות) וצועק לפני אנשים בצורה ברוטלית. ניסיתי לשוחח איתו בארבע עיניים אבל הוא מתחמק. בשיחתינו הטלפונית האחרונה ביקשתי ממנו שיחה בארבע עיניים והוא שאל מה יש לי לומר לו. עניתי - לשם כך אני מבקש פגישה, הוא ענה: אם אתה מתכוון ללמד אותי איך לדבר אליך זה לא מקובל עלי. אז להבהרת העניין - אני עובד חוזה לפי שעות גלובליות כך שאין הצדקה למניעת לימוד עצמי על חשבוני הפרטיי וזאת כאשר אני עושה זאת על מנת להיות יעיל בעבודה.כל עבודה שמוטלת עלי מתבצעת במלואה עד כדי כך שכל המתכנתים מבקשים אותי לפיתרון בעיות שנוצרו. אני חושב שאני די יעיל בעבודה ולא מבין את מקור הבעיה. אני מתקשה להבין את ההתחמקויות שלו ממני. אז אני שואל אתכם: 1. האם אני מתנהג בצורה לא נכונה ? 2. האם אני עם רגל אחת לפני הפיטורין? 3. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב כי המצב בלתי נסבל מזה שבוע? 4. מה עומד מאחורי הדברים, כאשר כל העובדים בצוותים אחרים מכירים את האדם ומנסים להסביר לי שאני בסדר,שזהו האופי שלו ועלי להסתדר עם זה, אבל אני אישית לא מכיר אדם שאוהב לבוא לעבודה ושצועקים עליו ללא סיבה נראית לעין ומנסים להרחיק אותו מעבודה פרופר וכל עבודה שולית מטילים עליו(כגון: הזזת מחשב ממקום למקום, טיפול בניירת וכדומה). מה הייתם עושים במקומי?

אפרתש

New member
איך בדיוק הוא אוסר עליך ללמוד?

אם זה מחוץ לשעות העבודה, איך הוא בכלל יודע מה אתה עושה? ואתה רוצה לעבוד בימי שישי והוא לא מרשה לך? אתה מפסיד מזה כסף? אחרים כן עובדים ביום שישי? והוא מקלל בגסויות שקשות להבנה? נשמע מוזר. הוא צועק רק עליך או על כולם?

snup

New member
תשובות

- הוא לא מאפשר לי ללמוד בשעות שאחרי העבודה , הוא לא רוצה שאשר בעבודה כי אם אני לא עובד אלא לומד, זה מהווה בעיה בשבילו ואני מצטט:"לא מתאים לי שאתה בא בזמנך הפנוי ללמוד". - אני לא רוצה לעבוד יום שישי, ישנן תקלות המחייבות למידה עצמית על מנת לפתור אותן, כגון: קריאת מאמרים מקצועיים ב- Technet ואני עושה זאת בימי שישי. - אני עובד משכורת לפי שעות גלובליות כך שאני צריך לתת 180 שעות ומה שמעבר לא משלמים לי . בסיכומו של חודש אני עובד משה כמו 240 שעות אבל לא לוקח ללב כי אני מרגיש שאני מייעל את עצמי ומגדיל את הידע המקצועי שלי. - אף אחד לא עובד יום שישי. אני אישית לא מרגיש אני בא לעבודה. במובן הפיזי - אני מגיע ל"מקום" העבודה אבל המטרה היא לימוד עצמי והתייעלות במישור האישי-מקצועי. - כתבתי "גסויות" על מנת לא לצטט מילים של שפת רחוב עד כדי קללות. - הוא צועק עלי כאילו אני ילד קטן למרות שהוא גדול ממני בסה"כ ב- 4 שנים. השערה: אולי בגלל שאין לו תואר מקצועי כלשהי מלבד מפעיל מחשב וחסרה לו הסמכה או דיפלומה הוא מרגיש מאויים בגלל שאני קצת יותר ממנו. רוב המשתמשים מבקשים אותי בשעת תקלות וליעוץ על פרוייקטים שמבצעים. אולי עצם העובדה שהרבה דורשים לשלומי ומבקשים את הידע המקצועי שלי מבליט אותי בעיניו? . אני חייב לציין שהוא כרגע לומד שלוש פמים בשבוע במסגרת האוניברסיטה הפתוחה להוצאת תואר, והתואר הוא תואר כללי ולא מעולם המיחשוב. עדיין אני שואל - איך אני יכול לשפר את המצב לטובה?

snup

New member
סליחה על השגיאות כתיב...

המקלדת גיהקה קצת. ותודה מראש על ההתעניינות והרצון לעזור.

Artic

New member
ידידי, אתה מלך !

בתור מנהל פרוייקט/ר"צ, הייתי משווע לאנשים כמוך ! אנשים שרוצים ללמוד, אפילו על חשבון זמנם הפנוי, להתמקצע ולהיות טובים יותר - אמורים להיות המוערכים ביותר. 1. אתה מתנהג בצורה מעולה, גם מקצועי, גם בעד דרך ארץ וגם בעל אינטיליגנציה - אכן בעיות כאלה פותרים בשיחות ב 4 עיניים, כנראה שהצד השני חסר ערך. 2. לא יודע, אבל זה לא אמור להפחיד אותך, עם יכולת כשלך, אל מול המצב שאתה מתאר, אינני בטוח שפיטורין זה דבר רע 3. אם אתה לא מצליח לדבר עם חסר הערך הזה, פנה לממונה עליו, בצורה אסרטיבית ויעילה 4. כנראה לחסר הערך יש בעיה אישית, והוא פורק אותה עליך. מה גם שהוא מזיק לארגון - במקום להפיק ממך את התועלת - וממך להבנתי אפשר להפיק ה-מ-ו-ן, הוא מבזבז את ההזדמנות. אם המצב ימשך, והממונים לא יעזרו, ואתה יכול להרשות לעצמך להתפטר - עוף משם ! לא מגיע לו עובד כמוך.

snup

New member
תודה...

המלצותיך התקבלו בחום, מה גם שאני חייב לציין שראש הצוות הקודם מאוד אהב שאני לומד ומשפר וביקש לדבר עם ראש הצוות העכשווי על מנת לגשר כי הוא מכיר את שני הצדדים ויש לו צורך אישי לגשר. לא התנגדתי. תזכורת - אני עברתי לצוות ה- Help Desk לפני כחודשיים והתפקיד הקודם היה Sys Admin באחת מצוותי הפיתוח של החברה.

כנראה נפלת על אדם שלילי. תראה-

לגבי הקללות והצעקות אתה לא חייב לסבול את זה. תדבר איתו ואם זה לא עוזר אז גם לו יש אחראי , נכון ? ובטח עוד אנשים בסביבה שומעים איך הוא מתייחס אליך. לגבי הלימוד- הלוואי שכל העובדים היו כמוך. אם מפריע לו שאתה בא ללמוד אז אתה יכול ללמוד דרך המחשב בבית- קריאת חומר וכו, זה אפילו ממולץ כדי לצמצם חיכוך.

snup

New member
אני עשוה את זה...

..אבל לפעמים אתה צריך את סביבת העבודה פיזית ושום Remote Desktop שב- XP לא יתן את זה כי במהלך הלימודים יש פעמים של קנפוג כתובות IP ןקנפוג שליטה מרחוק אז זה משבש את ההשתלטות מרחוק. בסהכ - אני Sys Admin(איש רשת) ולא איש פיתוח. והכי חשוב
לך.

למעלה